Legnica ....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 07, 2011 19:08 Re: Legnica.Przyjmę krytą kuwetę.

Ogłoszenia to teraz nie problem.
Ale przyznaje,z czasem,mam coraz mniej cierpliwości do "dziwnych" ludzi oraz ich wyobrażenia o odpowiedniej opiece nad kotem.Coraz bardziej dotykają mnie słowa krytyki rozczarowanych moją odmową ludzi.
A może tylko teraz tak mam,może mi przejdzie.
Legnica

Post » Czw kwi 07, 2011 19:09 Re: Legnica.Przyjmę krytą kuwetę.

15pietro pisze:Może mogę jakoś pomóc z ogłoszeniami? W razie czego napisz coś o kotach na PW.
Na drapanie mogą też pomóc krople EFA olie, poprawiają kondycję skóry i sierści http://animalia.pl/produkt,4841,Efa_Olie_Krople.html .

Mam podobne krople,ale faktycznie nie pomyślałam że mogłyby Kasi pomóc.Dzięki.Będę jej podawać.
Legnica

Post » Czw kwi 07, 2011 20:51 Re: Legnica.Przyjmę krytą kuwetę.

Nie mogę się napatrzeć na zdjęcia :) Chanel mnie powala na kolana, a Kasieńka jest śliczniutka - jak ja kocham takie burasy :1luvu: I nie wygląda już jak kruszynka ( nawet przy boku Grubasa :) ).

Marudka

Od: Sob maja 03, 2008 15:22

Post » Czw kwi 07, 2011 20:54 Re: Legnica.Przyjmę krytą kuwetę.

Właśnie ustaliłam z jedną z forumowiczek że na podstawie ostatnich fotek brzusia Kasi,można określić iż Kasia jest mix Bengalką :mrgreen:
Legnica

Post » Czw kwi 07, 2011 21:05 Re: Legnica.Przyjmę krytą kuwetę.

A żebyś wiedziała :) Zawsze twierdziłam, że mójSzeryf też jest też takim ,,bengalem
miniaturką " :wink: marmurkowym.

Marudka

Od: Sob maja 03, 2008 15:22

Post » Czw kwi 07, 2011 21:58 Re: Legnica.Przyjmę krytą kuwetę.

Mieliśmy dzisiaj dziwną sytuację.Nie spodziewałam się czegoś takiego.
Chodzi o Chanel.Że ona ma coś do innych kotów to już wiem,że boi się kiedy otwierają się drzwi wejściowe też zauważyłam.Ale dzisiaj na prawdę aż mnie coś ścisnęło.
Mieliśmy dziś w domu wielki dzień sprzątania.Chanel tradycyjnie w kuchni,ale kiedy syn firany nosił do prania,zostawił na chwilę drzwi do kuchni otwarte.Chanel wyszła na próg i ciekawsko się rozglądała.Oczywiście pozostałe towarzystwo musiało podejść blisko i zobaczyć to wielkie białe,puchate zjawisko.Chanel zaczęła ostro na nich fuchać.Podeszłam,bez namysłu podniosłam rękę i grożąc palcem wskazującym powiedziałam-Chanel,nie wolno-.
A Chanel zwinęła się w kulkę,jakbym miała ją uderzyć.
Strasznie przykry widok.
Potem jeszcze raz podobna sytuacja.Chanel chyba zaczyna się nudzić sama w kuchni,a może "kocie odgłosy"zza drzwi nie dają jej spokoju,coraz częściej przesiaduje na szafce tuż przy drzwiach(uchylonych)tuż nad nią jest włącznik światła.
Weszłam do kuchni,podniosłam rękę do "pstryczka',a kiedy światło sie zaświeciło zobaczyłam tuż pod ręką siedząca,skuloną Chanel.
Odkąd na przed pokoju,podniosłam rękę żeby jej pogrozić,kuli się za każdym razem,nawet kiedy chce ja pogłaskać.
Uniki ma doskonale opanowane :?
Nad różnymi wersjami się zastanawiałam,różne możliwe przykre sytuacje brałam pod uwagę,bo widać że kocinka ma za sobą przeżycia nie do pozazdroszczenia.
Ale do tej pory,do głowy mi nie przyszło,że ktoś ja bił.
A była bita,teraz jestem pewna.Ręką.
:(
Legnica

Post » Czw kwi 07, 2011 23:08 Re: Legnica.Przyjmę krytą kuwetę.

:cry: :cry: :cry:
ja wysiadam,mam dość,te ogłoszenia Zuzi i Chanel,które stracą ważność-nie wznawiam,mam dość na jakiś czas,nie wiem jak długi,bijcie,zabijcie,ale ja mam serdecznie tego dość

sami zobaczcie,taki mail właśnie dostałam,dokładnie skopiuję,ani słowa więcej ani mniej,jedno niecenzuralne postaram się zniekształcić,na tyle aby nie było zbyt oczywiste:

"zuzia to imie kobiece czlowieka a nie zapchlonego kota j...ij sie w lep"

dla czego ja mam tego typu teksty wciąż znosić?
Ostatnio edytowano Czw kwi 07, 2011 23:21 przez Legnica, łącznie edytowano 1 raz
Legnica

Post » Czw kwi 07, 2011 23:13 Re: Legnica.Przyjmę krytą kuwetę.

Wiadomość ta została wysłana poprzez formularz kontaktowy(ogłoszenia adopcyjnego).Jest też wiadomość abym nie odpowiadała na ten adres,ponieważ nadawca nie podał adresu mail zwrotnego.
Czy mimo to mogę w jakis sposób zawiadomić moderatora tamtego forum ogłoszeniowego o treściach obraźliwych?
Legnica

Post » Pt kwi 08, 2011 9:30 Re: Legnica.Przyjmę krytą kuwetę.

Legnica pisze:Wiadomość ta została wysłana poprzez formularz kontaktowy(ogłoszenia adopcyjnego).Jest też wiadomość abym nie odpowiadała na ten adres,ponieważ nadawca nie podał adresu mail zwrotnego.
Czy mimo to mogę w jakis sposób zawiadomić moderatora tamtego forum ogłoszeniowego o treściach obraźliwych?

Możesz do moderatora wysłać kopię maila, on powinien go znaleźć po adresie IP :)

I nie przejmuj się takimi mailami ja co jakiś czas takie mam, ludziom się nudzi po prostu. Bądź mądrzejsza i ignoruj :)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pt kwi 08, 2011 9:38 Re: Legnica.Przyjmę krytą kuwetę.

A może ktoś zechce tutaj za sponsorować krytą kuwetę :mrgreen: w Real jest po 39.00zł + 7L żwirku :mrgreen:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pt kwi 08, 2011 11:59 Re: Legnica.Przyjmę krytą kuwetę.

CatAngel pisze:
Legnica pisze:Wiadomość ta została wysłana poprzez formularz kontaktowy(ogłoszenia adopcyjnego).Jest też wiadomość abym nie odpowiadała na ten adres,ponieważ nadawca nie podał adresu mail zwrotnego.

Możesz do moderatora wysłać kopię maila, on powinien go znaleźć po adresie IP :)

I nie przejmuj się takimi mailami ja co jakiś czas takie mam, ludziom się nudzi po prostu. Bądź mądrzejsza i ignoruj :)

Cat Angel staram się.Ale to co dzieje się przy próbie wyadoptowania Zuzy i Chanel,to przekracza moje wyobrażenie.Takich cyrków przy żadnym wcześniej kocie nie miewałam,ludzie jakiegoś amoku dostają.
Legnica

Post » Pt kwi 08, 2011 12:05 Re: Legnica.Przyjmę krytą kuwetę.

Co do kuwety,to już będzie,przynajmniej na razie,nie aktualne.Kasia jets razem ze wszystkimi,więc i jej kuwetkę mam do dyspozycji.
Legnica

Post » Pt kwi 08, 2011 12:16 Re: Legnica.Przyjmę krytą kuwetę.

Legnica pisze::cry: :cry: :cry:
ja wysiadam,mam dość,te ogłoszenia Zuzi i Chanel,które stracą ważność-nie wznawiam,mam dość na jakiś czas,nie wiem jak długi,bijcie,zabijcie,ale ja mam serdecznie tego dość

sami zobaczcie,taki mail właśnie dostałam,dokładnie skopiuję,ani słowa więcej ani mniej,jedno niecenzuralne postaram się zniekształcić,na tyle aby nie było zbyt oczywiste:

"zuzia to imie kobiece czlowieka a nie zapchlonego kota j...ij sie w lep"

dla czego ja mam tego typu teksty wciąż znosić?

W dzisiejszych czasach Legnico, są juz lekarstwa na wiele chorób i dysfunkcji dokuczajacych ludziom i zwierzętom. Na głupotę ludzką jednakowoż, nie udało się naukowcom znależć remedium. Z tą myślą rób co Twoje i nie daj się sprowadzić do parteru przez ludzi, którzy sami dotykaja dna i zamiast się odbić- chcieliby tam ściągnąć innych. Z pozdrowieniem Rudy i Skipi, których dużą nazywają pogardliwie kociarą ci, których horyzonty kończą się na czubku własnego nosa. Trzymamy kciuki :ok:
Obrazek

Rudynorek

Od: Pt lis 21, 2008 12:12

Post » Pt kwi 08, 2011 12:19 Re: Legnica

Dzięki Rudynorek :)

Przyszły dziś dodatkowe kropelki do kocich oczek.Willow_ bardzo dziękujemy.
Legnica

Post » Pt kwi 08, 2011 12:27 Re: Legnica

"Grzebie" za informacjami,które dałyby jakikolwiek punkt zaczepienia w sprawie drapania Kasinego.
Autoagresja spowodowana stresem?
Im więcej czytam,tym mniej wiem.
Muszę jednak się dowiedzieć,jak z najmniejszą szkoda,dla wątłego ciałka,można jej pomóc z tym wydrapywaniem.
Główkę miewa już bardziej "prostą",zdarza się ze biegając potrafi łepek trzymać prawie prosto,chwilami,ale jednak.
Legnica

[poprzednia][następna]