PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw gru 09, 2010 15:47 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

Ja też popieram!!

Kto zgłaszał Bolusia? Trza sprawdzic czy pomoc nadal konieczna!
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Czw gru 09, 2010 15:52 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

Hej hej

Jesteśmy

DZIUNIA NIE MA RAKA :!: :!: :placz: :placz: ze szczęścia

Doktor zdjął szwy, sprawdził brzuch i pobrał dużooooooo krwi.

Dziunia wspaniałomyślnie zdecydowała się wysikać i do badania poszedł świeżutki mocz.

Dzisiaj popołudniu /wieczorem będą wyniki dużej biochemii ( szczegółowej) i morfologia z rozmazem oraz badanie moczu z osadem oraz wynik wymazu z uszu znowu coś się dzieje..

Do Niemiec pojechał mocz i krew na Cystatyne C i Up/c.

Mamy stan zapalny gruczołu na ogonie na razie zastrzyki co trzy dni i maść sterydowa. Całkiem możliwe że gruczoł ten trzeba będzie usunąć ale na pewno nie w najbliższym czasie...

Bardzo proszę o kciuki żeby biochemia wyszła dobrze i żeby w morfologii nie było odchyleń.

No i żeby kurier nie zgubił rozbił przesyłki i żeby cystatyna i up/c pokazały że nerki mamy wydolne.

Ja się idę położyć bo coś kiepsko się czuje.

Dostałam od doktora duży rabat :1luvu: Za wszystkie badania i za leki policzył tylko 210 złotych i mam odroczoną płatność do 30 grudnia - jakoś uskładam . Na Święta może być suchy chleb dla konia z wodą dla mnie ważniejsze jest życie i zdrowie moich sierściuszków które same sobie nie pomogą
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Czw gru 09, 2010 15:54 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

Jestem za tym żeby pieniądze przekazać kotom dworcowym.

Jeżeli Bolusiowi nie trzeba
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Czw gru 09, 2010 15:57 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

Bardzo się cieszę - za Bolusia !!! :ok: :ok: :ok:

Bardzo się cieszę Etiopia !!! :ok: :ok: :ok:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Czw gru 09, 2010 16:00 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

Uff, Etiopia strasznie sie ciesze :) Kciuki dalej trzymam za Was, mocne. :ok: :ok: :ok:
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Czw gru 09, 2010 16:16 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

Asia_Siunia pisze:Kochane Siostrzyczki Czarowne ja tak napomknę nieśmiało chętnym, że mamy akcję "Węgiel dla Sol na Święta" Obrazek . Wszystkie chętne do przyłączenia się proszone są o info a ja podeślę konto na PW.

Tak delikatnie napomknę ...

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Czw gru 09, 2010 16:38 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

Etiopia jak dobrze ze to nie nowotwor. Ja tez jestem za tym zeby pieniadze poszly do kotow dworcowych jesli Bolus splacony. Ja natomiast pozwole sobie niesmialo :oops: , po raz pierwszy zglosic kandydata na grudzien. Jest to kinia089 z Darlowa. Watek tu: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=94745&start=0 . Zostala ona zgloszona do ankiety jako kandydat do Krakvetu ale ma male poparcie... Pozwole sobie skopiowac z jej watku jak sytuacja wyglada:

U nas, w Darłowie, sytuacja jest tragiczna. Praktycznie sama zmagam się z ponad 40 wolno żyjącymi kotami. Nie ma u nas TOZ'u, fundacji, organizacji, darmowych talonów na sterylizację od UM ( ani jakiegokolwiek wsparcia od nich.. ), domów tymczasowych.. Sytuacja jest naprawdę ciężka. Nie wszystkie kotki są wysterylizowane, bo brakuje TDT posterylkowych, pieniędzy, czasu, osób do pomocy. Ich dzieci potem wydają na świat kolejne potomstwo, a co za tym idzie ? Coraz więcej bezdomnych, chorych, głodnych, marznących na mrozie kotów. Brakuje też karmy, koty nie są karmione regularnie. Tym bardziej teraz, zimą, kiedy nie zawsze mogę do nich dojeżdżać ( mam 5km w jedną stronę, a nie mam prawa jazdy.. ). Dlatego bardzo proszę o jakiekolwiek wpłaty, bazarki, karmę. Przydadzą się także budki albo materiały na nie. Potrzebujemy także domów dla maluchów, kotów oswojonych, chorych albo starych. Mamy piękne koty, ale brakuje nam DT Właściwie, to w ogóle ich nie ma...
Proszę, pomóżcie !
Do tej pory udało mi się:
- wysterylizować 22 kotki, jeśli dobrze policzyłam...
- wykastrować 5 kocurów,
- znaleźć domy dla 13 kotów ( 5 kotów mam teraz na zaprzyjaźnionych DT + 2 u mnie ),
Co trzeba jeszcze zrobić:
- wysterylizować około 15 dorosłych kotek (jest jeszcze około 7-8 młodych kotek ),
- wykastrować około 10 dorosłych kocurów ( jest jeszcze około 7-8 młodych kocurów ),
- znaleźć DT/DS dla około 12 kotów, które żyją na wolności a są oswojone/można je oswoić

Jako ze pierwszy raz zglaszam kandydata napiszcie czy cos jeszcze powinnam dodac :roll: .
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Czw gru 09, 2010 17:32 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

Etiopia, kamień z serca :1luvu:
Trzymam kciuki za pozostałe wyniki :ok:
Jeżeli Bolusiowi nic popłacić nie trzeba więcej, to jestem za Dworcowymi też
Puszeńko

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Czw gru 09, 2010 17:40 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

Etiopia - Hura! Hura! i kciuki :ok:

Skwareek - popieram kandydatkę, choć nieśmiało bom nowa ;)

Z tego co pamiętam z funduszu Bolusia nawet coś zostało i dziewczyny chciały przekazać Maciusiowi (o ile dobrze pamiętam imię drugiego kota, który pojawił się w wątku)

brynia

Od: Sob paź 16, 2010 12:55

Post » Czw gru 09, 2010 18:58 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

Piszą do Was zwłoki Siostry Prezes...

Etiopio cieszę się szalenie, że Dziunia tylko na strachy nas brała!!

Co do kandydatury to jest super uzasadniona, można jeszcze jakiegoś linka zapodać i będzie mniodzio.

A co z Bolusiem? Kto zgłaszał?
Przypominam, że osoba zgłaszająca kandydata ma obowiązek monitorować jego sytuację i ma wpływ na wysokość kwoty wsparcia.
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Czw gru 09, 2010 19:29 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

Alez Siostro Prezes link do watku zawarty jest, a jakze 8) .
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Post » Czw gru 09, 2010 19:33 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

A Bolusia zglaszala Basica. Znalazlam owo info gdzies na poczatkowych stronach tej czesci watku (gdyby ktos chcial potwierdzic ;) ).
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Post » Czw gru 09, 2010 19:36 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

Etiopia pisze:Jestem za tym żeby pieniądze przekazać kotom dworcowym.

Jeżeli Bolusiowi nie trzeba

Ja też uważam, że jeśli nie trzeba pieniędzy na Bolusia, to powinien je dostać " wielki przegrany", dziewczyny opiekujące się kotami z dworca PKP w Poznaniu ( głosowanie było bardzo wyrównane, więc w zasadzie to " niewielki " przegrany z wielkim sercem)
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Czw gru 09, 2010 20:17 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

solangelica pisze:
Trinity36 pisze:Dziewczyny, mam dylemat, pomocy.

Nasze głosowanie w listopadzie wygrał Boluś z Białegostoku.
Z tego co przeczytałam na jego wątku (mam nadzieję, że to jego, bo już mi się wszystko miesza czasami z tych kocich nieszczęść) Boluś pojechał już do domku stałego.
Dług a właściwie faktura za leczenie to ok. 800 zł. Dziewczyny uzbierały ok. 900 zł, więc jest na zapłatę. I co teraz zrobić?

czyli ze Bolus nie potrzebuje pomocy? Moja propozycja jest taka: sprawdzcie czy to jedyny dlug Bolusia, czy nie potrzeba czegos po nim splacac. Jesli nie, bo faktycznie te 900 zl pokrywa wszystko - proponuje przekazac Wielkiemu Przegranemu. To byly Dworcowe, prawda? Im sie teraz kazde pieniadze przydadza w ten czas...

Bardzo rozsądnie - tak właśnie zróbmy! :ok:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Czw gru 09, 2010 20:28 Re: PAKT CZAROWNIC XIX zapraszamy!

Asia przelałam piniądza niewielkiego (ile mogę, tyle dam) dla naszego Solpelka :wink: - mam nadzieje, że zdążyłam?
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

[poprzednia][następna]