SchronWro - koniec

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob wrz 12, 2009 20:37 Re: SchronWro - najnowsze fotki str. 86

za Pusię :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

Post » Sob wrz 12, 2009 22:37 Re: SchronWro - najnowsze fotki str. 86

:ok: :ok: :ok: :ok: ślicznotko trzymaj się

Kułko

Od: Nie sie 09, 2009 23:38

Post » Nie wrz 13, 2009 2:50 Re: SchronWro - najnowsze fotki str. 86

mawin pisze:Pusia już po zabiegu. Plany się zmieniły i operację wykonał doktor Toś. Jutro rano mam ją odebrać z kliniki. Pusi ma ponownie zarutowaną łapkę, płytki się nie dało założyć bo ma pękniętą kość. Dziękujemy za kciuki i dalej trzymajcie!!!

Kicia baaaaardzo dziękuję za pomoc, sama nie dałabym rady.

Biedna kitunia, cierpi bieduleńka, tez kciuki trzymam-na razie duchowo wspieram, bo własnie po operacjach i leczeniu klinicznemu mam zong w portfelu,ale długów w lecznicy nie ma...Pozdrawiam :love: koteńce
BOZENAZWISNIEWA

Post » Nie wrz 13, 2009 8:22 Re: SchronWro - najnowsze fotki str. 86

Pusiu, piękności Ty nasza, żeby tym razem nie było żadnych komplikacji :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Nie wrz 13, 2009 8:37 Re: SchronWro - najnowsze fotki str. 86

Pusia już u mnie, właśnie nadrabia braki w jedzeniu ;-)
Doktor Toś potwierdził, że przy taim złamaniu kicia powinna mieć dwa druty a nie jeden i powiedział, że drut puścił dużo wcześniej , tylko tego nie było na zewnątrz widać. Jutro jedziemy na założenie opatrunku i antybiotyk bo dzisiaj kicia nie ma opatrunku aby łapka odpuchła, ale wykrzywia jej się stópka więć opatrunek to konieczność. Doktor Toś powiedział, że nie było łatwo wykonać zabieg bo się już rozpoczął proces gojenia i ktoś już tam grzebał no i jest stan zapalny, tak więc kicia jest na antybiotyku, dzisiaj o 18 mam jej zrobić zastrzyk podskórny w dupę, przeszłam dzisiaj szkolenie jak to zrobić, więc powinnam dać radę. Generalnie powinno być wszytko ok, ale gojenie może być dość długie.

Dziewczyny czy mam wziąć rachunek na schron czy mają go wysłać do schronu pocztą? To będzie niecałe 400 złotych, ale dokładnie dowiem się jutro jak wystawią rachunek.

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Nie wrz 13, 2009 9:54 Re: SchronWro - najnowsze fotki str. 86

mawin pisze:Pusia już u mnie, właśnie nadrabia braki w jedzeniu ;-)
Doktor Toś potwierdził, że przy taim złamaniu kicia powinna mieć dwa druty a nie jeden i powiedział, że drut puścił dużo wcześniej , tylko tego nie było na zewnątrz widać. Jutro jedziemy na założenie opatrunku i antybiotyk bo dzisiaj kicia nie ma opatrunku aby łapka odpuchła, ale wykrzywia jej się stópka więć opatrunek to konieczność. Doktor Toś powiedział, że nie było łatwo wykonać zabieg bo się już rozpoczął proces gojenia i ktoś już tam grzebał no i jest stan zapalny, tak więc kicia jest na antybiotyku, dzisiaj o 18 mam jej zrobić zastrzyk podskórny w dupę, przeszłam dzisiaj szkolenie jak to zrobić, więc powinnam dać radę. Generalnie powinno być wszytko ok, ale gojenie może być dość długie.

Dziewczyny czy mam wziąć rachunek na schron czy mają go wysłać do schronu pocztą? To będzie niecałe 400 złotych, ale dokładnie dowiem się jutro jak wystawią rachunek.

To bardzo sie ciesze,ze Pusi juz lepiej :1luvu: a zastrzyk podac to pestka,nabierzesz wprawy-najlepiej,aby ktos pomógł Ci ja przytrzymac.Moim czasami odbija i nawiewki robia, ale trzymam kciukulce.To dobre wiesci-Nasza Kizia juz tez jest po operacji i dzisiaj widac ,ze ja nie boli-biega i ładnie je...Miłej niedzieli :ok:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Nie wrz 13, 2009 12:57 Re: SchronWro - najnowsze fotki str. 86

mawin pisze:Pusia już u mnie, właśnie nadrabia braki w jedzeniu ;-)

Niech im wyślą ten rachunek pocztą z opisem, że to naprawa tego, co spartolili. To był nagły wypadek, a w schronie nie było juz lekarza jak zauważyłaś, że dzieje się coś złego. Robiąc takie zabiegi trzeba byc przygotowanym na pomoc całodobową i wszyscy lekarze tak robią, że można do nich dzwonić o każdej porze w razie komplikacji. Ten zabieg od początku był skazany na niepowodzenie, bo jeden gwóźdź nie był w stanie ustabilizować tej kości. Jeśli będą robić problemy z pokryciem kosztów tego zabiegu, to nie pozostanie nam nic innego, jak złożenie skargi w Izbie Weterynaryjnej, Urzędzie Miasta i TOZ. I tak dobrze, że udalo nam się zdobyć komórkę do dr. Bieżyńskiego i chociaż nie było go we Wrocławiu i nie mógł nam pomóc osobiście, to doradził gdzie się udać, żeby Pusi pomóc.
ObrazekSKARBONKA ZAPRASZA!!!

Kicia_

Od: Pt lut 29, 2008 20:33

Post » Nie wrz 13, 2009 16:43 Re: SchronWro - najnowsze fotki str. 86

Dzisiejsze zdjęcia ze schronu - BARAK

Obrazek Ta koteczka (1 rok) jest w najgorszym stanie ze wszystkich kotów. Zagilona, zasmarkana, nic nie je, ma złamaną łapę. Ponoć dostaje jakieś leki
Obrazek Kotka, 1 rok, wabi się Freda, oddana, bo podobno qpole robi poza kuwetą
Obrazek 3 lata, kocur, wykastrowany
Obrazek Dwie, 6-tygodniowe koteczki
Obrazek Kotka, wiek nieokreślony
Obrazek 1,5 roku kotka
Obrazek 5-letnia kotka
Obrazek Półroczny kocurek, dzisiaj pojechał do domu, powodzenia :ok: :ok: :ok:
Obrazek Kocur, wiek nieokreślony
Obrazek 8-miesięczna kotka
Obrazek 1,5-roczny kocur
ObrazekObrazekObrazek 8-letnia mamka z młodymi w bardzo złym stanie (biegunka)
Obrazek 4-tygodniowe cudeńko :)
Obrazek

Kruszyna

Post » Nie wrz 13, 2009 16:56 Re: SchronWro - najnowsze fotki str. 86

Obrazek Jedna z "bliźniaków"
ObrazekObrazek Koteczka, wiek nieokreślony ze ślepym miotem (3 maleńtasy)
Obrazek 6-letni kocur oddany po śmierci właścicielki, wykastrowany, bardzo miły :)
Obrazek 2-letnia szylkretka
Obrazek 2-letnia dzikawa kotka, która trafiła do schronu z miotem, żadne z kociąt nie przeżyło
Obrazek Kocięta 6-tygodniowe
Obrazek Kocięta 4-miesięczne
Obrazek Kotka już po sterylce
Obrazek 4-letnia kotka
Obrazek 3-letnia kotka, oddana z jakiegoś dziwnego powodu
Obrazek 2-letnia kotka
Obrazek Roczny kocurek
Obrazek 3-letni wykastrowany kocurek
Obrazek Płeć nieokreślona, zagilone i zasmarkane
Obrazek 3-letnia trikolorka, czeka na wykocenie
Obrazek 6-letnia kotka, czeka na wykocenie
Obrazek Drugi i trzeci "bliźniak" -> bliźniaki to dwa oddzielne mioty, które bardzo się zżyły w schronie
Obrazek Roczna kotka, znaleziona gdzieś na łące
Obrazek Kocur, prawdopodobnie po wypadku albo po "walkach" kocurów - bez małżowiny usznej
Obrazek 3-letni wykastrowany kocur, zwany Flegmą, choruje, jest bardzo przyjazny
Obrazek Kociaki z korytarza przy szczeniakarni, nie ma ich gdzie przenieść, bo nie ma miejsca w baraku. Zdrowe, ale do oswojenia.
Obrazek

Kruszyna

Post » Nie wrz 13, 2009 17:01 Re: SchronWro - najnowsze fotki str. 86

KWARANTANA

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek Kociak z wyleczonymi oczami :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek Serducho :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kruszyna

Post » Nie wrz 13, 2009 17:05 Re: SchronWro - najnowsze fotki str. 86

Straszny smutek bije z tych zdjęć :( :cry:
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Nie wrz 13, 2009 17:06 Re: SchronWro - najnowsze fotki str. 86

Obrazek
Obrazek Figaro pozbawiony swojego koszyka
Obrazek
Obrazek
Obrazek Brzydula po sterylizacji, miła koteczka :)
Obrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Obrazek Roman
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kruszyna

Post » Nie wrz 13, 2009 17:09 Re: SchronWro - najnowsze fotki str. 86

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Niestety dziś tylko tyle zdjęć z małego wybiegu. Pod budką tradycyjnie siedział Sreberko, ale nie udało mi się go uchwycić na zdjęciu.
Obrazek

Kruszyna

Post » Nie wrz 13, 2009 17:10 Re: SchronWro - najnowsze fotki str. 86

A dlaczego Figaro nie ma koszyka?
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Nie wrz 13, 2009 17:11 Re: SchronWro - najnowsze fotki str. 86

Mruczeńka1981 pisze:Straszny smutek bije z tych zdjęć :( :cry:

Bardzo smutno dzisiaj było :( Zimno, praktycznie bez odwiedzających :(

Koszyk Figaro został chyba przeniesiony do innego pomieszczenia, ale nie jestem pewna.
Obrazek

Kruszyna

[poprzednia][następna]