Bura... i inni - potrzebny DT dla trzech maluchów - Kraków

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 18, 2008 15:16

Długa droga przed nami... Ech.... Ale będę tu wracać i patrzeć na ten cud.
Obrazek

marta79

Od: Czw sty 17, 2008 12:27

Post » Czw gru 18, 2008 17:18

to zdjecie wymiata :lol:

Obrazek

progect

Od: Nie lis 28, 2004 21:36

Post » Pt gru 19, 2008 10:07

Ziewnął sobie chłopak.
Wczoraj się przyglądałam jak to jest z Zenkiem gdy ktoś zaczepia jego ogon. Ktoś czyli Chudy, bo Kaśka jest mądrą kotką i wie że lepiej nie zaczepiać w ten sposób rudego. Rudy siedział na transporterze i delikatnie merdał ogonem. Chudy był w fazie głupawki, więc nie mógł przepuścić takiej okazji i zaczął ten ogon upierdliwie łapać. Zenek odwrócił głowę, zobaczył że to ten mały truteń, kilka razy nerwowo merdnął ogonem i ... tyle. Siedział dalej niewzruszony a Chudemu się znudziło. Jeszcze jedna sytuacja była fajna. Mały podbiegł do siedzącego Zenka i rzucił mu się dosłownie na szyję (chyba z miłości :wink: ). Chwilę wisiał tuląc szyję Zenka łapkami po czym się odczepił i pobiegł wariować. Zenek siedział dalej. Mam wrażenie, że rudy uznał iż to małe tak ma i nie ma co się denerwować. Potrafi go gonić i się z nim bawić ale nie ma w tym już zupełnie agresji. Nawet jak go mały obudzi przebiegając mu po głowie to nic nie robi. Popatrzy i śpi dalej.

Sylwka

Od: Pt lut 11, 2005 10:52

Post » Pt gru 19, 2008 10:24

A to z kolei sobie wydrukuję i będę czytać Klakierowi kilka razy dziennie.

Wczoraj małe prawie Klakiera od miski odstawiło 8)
Obrazek

marta79

Od: Czw sty 17, 2008 12:27

Post » Sob gru 20, 2008 12:13

Sylwka, masz chyba trzy koty, co :wink:

progect

Od: Nie lis 28, 2004 21:36

Post » Sob gru 20, 2008 13:34

progect pisze:Sylwka, masz chyba trzy koty, co :wink:

Nie, bo bym zwariowała :evil: .

Sylwka

Post » Sob gru 20, 2008 13:35

Z trzema? Zwariowała? Eeee...
Tylko trzy koty, to nuuuudno musi być. ;-)
Zanim odrobaczysz, poczytaj:
viewtopic.php?t=86719
i zanim nafaszerujesz kota metronidazolem, sprawdź, czy nie ma zwyczajnie alergii na gluten...

Nordstjerna

Od: Czw lip 06, 2006 20:52

Post » Sob gru 20, 2008 15:14

Ale Chudy dokazuje za 10-ciu :D

nanetka

Od: Sob maja 24, 2008 20:44

Post » Sob gru 20, 2008 22:19

hopsa
Obrazek Obrazek Obrazek

czycha3

Od: Czw paź 09, 2008 17:38

Post » Wto gru 23, 2008 23:34

Dostałam prezent na święta :evil: . Nie ma się czym chwalić. Przeszłam załamanie :wink: ale już się pozbierałam. Mamy izosporę :cry: .
Zaczęło się od Zenka. Źle się załatwiał ale przestał brać sterydy i mnie to nie dziwiło za bardzo. Pomyślałam jednak, że zanim coś z tym zacznę robić to przebadam futra. Tak profilaktycznie, bo Chudy i Kaśka zostawiali w kuwecie kupalowe ideały. Rudy się uparł i jak zwykle kiedy chciałam badać to on miał przerwę w kupkaniu. Z braku laku :wink: zrobiłam zbiorczą próbkę Kaski i Chudego. No i mamy pojedyncze cysty. To maleńko ale jednak. Chyba wiem dlaczego. Kaśka i Zenek nie byli leczeni razem z małymi, bo dwa razy mieli ujemne wyniki. Chyba jednak to ich zbiorowe rozwolnienie w październiku to mógł być atak kokcydiów a nie moje wymysły :twisted: . Teraz to niech się wszystkie śmiejące ze mnie koleżanki ugryzą w język. Myślę że badania mogły być robione za wcześnie albo nie trafiłam w sianie cystami. Przeleczyłam maluszki a w dużych kokcydia miały pole do popisu. Minęło 1.5 miesiąca od ostatnich badań. Zgodnie z zaleceniami wetek zaczęłam leczenie wszystkich baycoxem i od nowa totalne sprzątanie. Zawieszam tym samym szukanie domu dla Chudego na minimum dwa tygodnie. Piszczel, który adoptował Grubego już wie że trzeba go przebadać. Mam nadzieję że to się uda szybko zrobić i tak sobie marzę o ujemnym wyniku (to wcale nie jest niemożliwe).

Sylwka

Post » Sob gru 27, 2008 20:35

:ok::ok::ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

czycha3

Post » Pt sty 09, 2009 10:35

Ale mnie dawno tu nie było.
Na wstępie proszę istotę (nie wiem kogo :? ) która zamieściła ogłoszenie:
http://www.koty-ogloszenia.pl/2_kocurki_3_5_m_ca_szukaja_domow_-2722.html
o jego usunięcie - jesli to możliwe. Zgłosił się do mnie domek dla parki a ogłoszenie już nie jest aktualne. Domek przekazałam dalej, więc się mam nadzieję nie zmarnuje :wink: .
A teraz wieści z frontu. Już 3 potencjalne domki zainteresowały się Chudym. Czekam tylko na możliwość zrobienia badań kupala. Jak wyjdą ujemne kokcydia (wszystko na to wskazuje, bo kupale są OK) to zacznę adopcyjne negocjacje :D ). Wszystkie zainteresowane domki mają już po jednym kocie co niesamowicie mnie cieszy. A Chudy cudny jest i bezobciachowy. Pakuje się na kolana, układa wygodnie i mrucząc zasypia. Dzień zaczyna od maltretowania (to taki synonim zabawy :wink: ) Kaśki. Jak ta go ochrzani to rzuca się Zenkowi na szyję - dosłownie. Zenon jest cierpliwy i pobłażliwy (jak nie on), więc się mały szybko nudzi i biegnie dalej.

Sylwka

Post » Pt sty 09, 2009 12:41

Melduję posłusznie, że ogłoszenie usunięte! :D (miały same wygasać po m-cu :? ). No to bardzo się cieszymy, że Fizio ma tylu chętnych na domki i to domki zakocone :D Trzymamy mocno kciuki! :ok:

nanetka

Od: Sob maja 24, 2008 20:44

Post » Pt sty 09, 2009 13:48

nanetka pisze:Melduję posłusznie, że ogłoszenie usunięte! :D (miały same wygasać po m-cu :? ). No to bardzo się cieszymy, że Fizio ma tylu chętnych na domki i to domki zakocone :D Trzymamy mocno kciuki! :ok:
:ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

czycha3

Post » Wto sty 13, 2009 15:32

Hura, hura, hura nie mamy kokcydiów. Melduję, że badania kupala całej mojej kociej trójcy wyszły ujemne. To najlepsza wiadomość od miesiąca. Mogę ogłosić, że Chudy vel Fizio znowu szuka domu.

Sylwka

[poprzednia][następna]