Olinek ['], Drops, Kimisia i inni fotki str. 101

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 05, 2011 10:33 Re: Olinek ['], Drops, Kimisia i Kicia nerkowa - fotki str.91

Aniu Kochana, jakie piękne tu u Ciebie i kocury i wiewióry :love:
Proszę wszystkie pisiokotki cudne :1luvu: od cioteczki wycałować gorrrrąco, jeśli można :oops:
Jeszcze po cichutku upraszam o fotkę pewnego gapciowatego bruneta :oops: :wink: Zawrócił mi Kajtek w głowie :D
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Czw maja 05, 2011 11:50 Re: Olinek ['], Drops, Kimisia i Kicia nerkowa - fotki str.91

jerzykowka pisze:Jeszcze po cichutku upraszam o fotkę pewnego gapciowatego bruneta :oops: :wink: Zawrócił mi Kajtek w głowie :D

O, już druga osoba prosi o Kajtka, może razem coś wskóramy? :wink:
Chociaż wątpię, pisiokot jest nieprzejednany, kiedyś zwalał na styropianowe budki, a teraz, to nawet nie szuka wytłumaczenia.
Nie pokaże kotów, bo nie :twisted:
Obrazek

wania71

Od: Pt maja 19, 2006 17:17

Post » Czw maja 05, 2011 12:16 Re: Olinek ['], Drops, Kimisia i Kicia nerkowa - fotki str.91

Oj, pokażę, pokażę :D Już nawet jakieś trzy tygodnie temu obfociłam towarzystwo w celu popromowania pisiokotów w wątku. Tak że fotki mamy, teraz tylko kwestia usiądnięcia i wrzucenia :wink:
Ale nie powiem Kajtkowi, że ma ciociofanki, bo już mu się zupełnie w głowie poprzewraca to siano, które tam ma zamiast szarych komórek :evil:

Waniu, a ja mam dzisiaj na sobie Twoją spódniczkę. Zaprasowałam ją w gustowne fałdy i nawet sobie nie wyobrażasz jak fajnie i aligancko wygląda w takim wydaniu :D
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Czw maja 05, 2011 12:31 Re: Olinek ['], Drops, Kimisia i Kicia nerkowa - fotki str.91

Wiedziałam, wiedziałam, że poszła w dobre ręce! U mnie nigdy nie miałaby szans zaznać prasowania, nie wspominając o zaprasowaniu w eleganckie fałdy. Ale teraz wszystko rozumiem. Gdybym ja wzięła się za prasowanie, to koty nie tylko nie zostałyby sfotografowane, ale chodziłyby głodne. :D
Obrazek

wania71

Od: Pt maja 19, 2006 17:17

Post » Czw maja 05, 2011 13:25 Re: Olinek ['], Drops, Kimisia i Kicia nerkowa - fotki str.91

Co do Kajtusia to niech was nie zwiedzie gamioniowaty wyraz pysia.
To taki całkiem cwany głupek :D, który dobrze wie, jak walczyć o swoje.
Nie wiem, czy na jego charakter ma wpływ mikra postura, (bo przy moich wypasionych i rosłych bykach to z niego jest naprawdę mikrokot, co by go może trochę usprawiedliwiało), ale zaraza w stosunku do innych bywa z niego okropna.
Jego specjalnością są chamskie zagrywki osiedlowego dresa typu gryzienie Dyzia po uszach każdorazowo przy czekaniu na jedzenie 8O. Dyziek, mimo swoich ponad 7-miu kilo jest cielęciną niewaleczną i stoi jak sierota, gdy tamten wpija mu się z zapamiętaniem w małżowinę. Mając ręce zajęte szykowaniem żarcia nie bardzo mogę czynnie zareagować, więc tylko lżę ich pospołu: Kajtka za chamskie zachowanie, a Dyzia za dupowatość :evil:.
Ponadto w ramach rozrywek wieczornych Kajtuś uwielbia cichaczem podbiegać i pacać po tyłku (zwłaszcza Dropsa) i uciekać, a gdy tamten sprowokowany zwróci się w jego stronę ze swoją imponującą klatą, zapędzi w kozi róg i zamachnie umięśnionym łapskiem, to Kajtek wyje jak zarzynany w duchu "ojojoj, Drops mnie biiiijeeeee, Duża ratuuuunkuuu". Duża jeszcze do niedawna w naiwności biegła ratować kotecka i opitalać Dropsa - ale teraz wiem, kto tu rozróby zaczyna i reaguję tylko w przypadku jakiś kwików Kajtkowych o wyjątkowym poziomie decybeli.

Z zapałem robi co może by zwrócić uwagę. Samobójczo posuwa się do zachowań, które skutkują duszeniem kota, ale kocisko jest i tak wniebowięte, bo skutek został osiągnięty - Duża zwóciła uwagę :D. I wiadomo, że w takich sytuacjach kobita najpierw najpierw się nawrzeszczy, potem jak zdąży dopaść to dusi, ale na koniec i tak całuje, mizia i ukocha :D.
I o to chodziło, yes, yes, yes :piwa:.
Obrazek

pisiokot

Post » Czw maja 05, 2011 13:48 Re: Olinek ['], Drops, Kimisia i Kicia nerkowa - fotki str.91

:lol: :lol:
Sprytny Kajtuś :ok:
Obrazek
Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe. Peter Albert David Singer

szybenka

Od: Nie gru 13, 2009 22:16

Post » Czw maja 05, 2011 17:23 Re: Olinek ['], Drops, Kimisia i Kicia nerkowa - fotki str.91

Nooooo!!! Znaczy, że wszyscy zdrowi!! :D :ok: :ok:
Nareszcie się odezwałaś Aniu. :D
Wybacz prowokacje z mojej strony, ale się stęskniłam! :mrgreen: :1luvu:
Beztemperamentny Dyzio rozbawił mnie do łez. :lol:
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

Post » Śro maja 11, 2011 8:40 Re: Olinek ['], Drops, Kimisia i Kicia nerkowa - fotki str.91

Ania, dzieki za spotkanko :) Bylo mi super milo i obiecuje nastepnym razem dluzej :)

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Czw sie 25, 2011 18:26 Re: Olinek ['], Drops, Kimisia i Kicia nerkowa - fotki str.91

pisiokot pisze:Oj, pokażę, pokażę :D Już nawet jakieś trzy tygodnie temu obfociłam towarzystwo w celu popromowania pisiokotów w wątku. Tak że fotki mamy, teraz tylko kwestia usiądnięcia i wrzucenia :wink:
Ale nie powiem Kajtkowi, że ma ciociofanki, bo już mu się zupełnie w głowie poprzewraca to siano, które tam ma zamiast szarych komórek :evil:

Waniu, a ja mam dzisiaj na sobie Twoją spódniczkę. Zaprasowałam ją w gustowne fałdy i nawet sobie nie wyobrażasz jak fajnie i aligancko wygląda w takim wydaniu :D

Obiecanki - cacanki......... :roll:
Obrazek

selene00

Post » Sob wrz 03, 2011 14:14 Re: Olinek ['], Drops, Kimisia i Kicia nerkowa - fotki str.91

To ostatnie zdjęcie Kici jakie mam. Z Kacperkiem, kilka tygodni temu.

Obrazek

Więcej zdjęć już nie będzie, dzisiaj malutka zasnęła.

Dwa lata walczyła z pnn.
W kwietniu miała okropny kryzys, kolejny, myślałam, że już nie damy rady jej pomóc.
Ale los darował jej jeszcze całe lato, mogła nacieszyć się słońcem, które tak uwielbiała.

Pojawiła się u nas pod koniec lipca pięć lat temu. Przyjechała razem z Rudziem z Katowic od pani Halinki. Halince zawaliły się różne sprawy osobiste - musiała szukać domu dla swoich podopiecznych, którym dała dom i serce. Jedynak Dyzio przyjął nowych domowników bardzo ciepło i tak zostało do końca. Ta trójka zawsze trzymała się razem.

Nie wiem, czy była do końca szczęśliwa z nami. Wśród naszych ekstrawertycznych, kontaktowych kotów była zawsze tą inną - chyba zbyt delikatna na tak wielką gromadę, wrażliwa, osobna. Zawsze z boku, cichutka.
Mam wielką nadzieję, że wiedziała, że ją kochamy. To, że nie wkraczaliśmy zbyt ostentacyjnie w jej świat nie oznaczało braku uczuć czy zainteresowanie, ale poszanowanie dla jej odrębności.

Cieszę się, że miał swoich przyjaciół przez duże P - Dyzia i Rudzia. Mam nadzieję, że nadrabiali to, czego my nie potrafiliśmy jej dać.

Obrazek

Obrazek

Śpij spokojnie kochana, mój biedny szkieletorku, już Cię nie nie boli.
Obrazek

pisiokot

Post » Sob wrz 03, 2011 14:17 Re: Olinek ['], Drops, Kimisia i Kicia nerkowa - fotki str.91

Przykro bardzo.
Byliście najlepszymi Opiekunami.
Kiciu [']
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Sob wrz 03, 2011 14:27 Re: Olinek ['], Drops, Kimisia i Kicia nerkowa [']

Bardzo mi przykro. :cry:
Nie takich wiadomości oczekiwałam.
Aniu, z całego serca współczuję. :cry:
Obrazek

selene00

Post » Sob wrz 03, 2011 14:46 Re: Olinek ['], Drops, Kimisia i Kicia nerkowa [']

[*][*][*]
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Sob wrz 03, 2011 15:03 Re: Olinek ['], Drops, Kimisia i Kicia nerkowa [']

szkoda :(
bardzo mi przykro

Kiciu [*]
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Sob wrz 03, 2011 15:51 Re: Olinek ['], Drops, Kimisia i Kicia nerkowa [']

Aniu...
Tak bardzo mi przykro :cry:
Kiciu [']
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

[poprzednia][następna]