Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
PumaIM pisze:Nie doradzę ci względem kontaktów z deweloperem, ale tylko powiem, jak ja mam - też nie mam zadaszenia i nie mam też żadnego stelażu. Siatka jest naciągnięta na cienkich linkach stalowych - pionowo od baludtrady, a potem załamanie na lince i do ściany. Nie wiem, czy wbicie haczyków (małe a mocne) do tych linek liczy się jako naruszenie fasady, w każdym razie nie ma zmiany wyglądu, bo siatka jest cienka i z ulicy jej właściwie nie widać, trzeba się mocno przyglądać i wiedzieć, że jest, żeby ją zobaczyć.
Allmita pisze:Witam! pytanie do forumowiczów z Krakowa..Którą firme polecacie do montażu siatki na balkonie? Macie jakieś doświadczenia z firmami,ewentualnie jakieś namiary do osób prywatnych? Znalazłam oferte: kociesiatki, diamondhill i linarem, no i jeszcze jest kociasiatka ale z Warszawy(w Krakowie dopiero w czerwcu bedzie). Zależy mi żeby siatka była estetyczna, trwała no i w miare mozliwości tanio założona(chyba każdy by tak chciał;))- balkon nie mam za specjalnie skomplikowany, ale troche przeraza mnie wysokość i chyba wolałabym oddać to w ręce fachowców. Myślałam tez żeby część siatki była tzw otwierana....mam antene za balkonem i chyba przydałby sie do niej dostęp:)
inna sprawa: czy firmy wogóle wykonuja takie prace w zimie?wolałabym nie czekać do wiosny-stresuje mnie ten niezabezpieczony balkon:)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bells, fruzelina i 752 gości