(3) Mika.. Tato..(*).. (*)...Mamuniu, to juz czas

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 26, 2019 1:01 Re: (3) Mika.. Tato..(*).. (*)...Mamuniu, dlaczego to juz cz

"Pociemniał blask i moc truchleje, radio nadaje o pokoju.
Znak to, że musi - idą święta - kiermasz dobroci i nastroju.
Niebieski Panie, Dyrektorze, nim się pojawi pierwsze danie -
na wigilijnym, białym stole - znajdziesz coroczne moje podanie.

Zamień mój żal na bal, na bal, a sny pozamieniaj na dni.
Dla Ciebie to kwestia zmiany liter, dla mnie to życie.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Sob sty 26, 2019 1:46 Re: (3) Mika.. Tato..(*).. (*)...Mamuniu, dlaczego to juz cz

Z bardzo prostej przyczyny że opieka nad pacjentem w domu jest tańsza niż w ZOL.Nie da się niestety tak wykombinować jak myślisz.Bo albo wentylacja domowa albo zakładowa.Poza tym w domu może być wentylowany pacjent np z powodów neurologicznych ponieważ to jest wentylacja mechaniczna powietrzem ,prosty respirator . Pacjent wymagający tlenoterapii musi mieć respirator wyższej klasy oraz dostęp do tlenu np choroby płuc, serca
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Sob sty 26, 2019 9:04 Re: (3) Mika.. Tato..(*).. (*)...Mamuniu, dlaczego to juz cz

No ale skoro Mama kwalifikuje się do domowej opieki to chyba wystarczy prosty respirator. I proste zabiegi. Nie wiem i tyle.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Sob sty 26, 2019 18:23 Re: (3) Mika.. Tato..(*).. (*)...Mamuniu, dlaczego to juz cz

To już musicie sami podjąc decyzję czy jesteście w stanie zapewnić opiekę w domu. Sprzęt to żaden problem, szkolą opiekunów w obsłudze, alarmach co i jak ,to na prawdę zadna filozofia. Znam ludzi co z z całkiem sporymi dziećmi na respiratorze samolotem latają na wakacje za granicę.
Obrazek

majencja

Post » Sob sty 26, 2019 23:31 Re: (3) Mika.. Tato..(*).. (*)...Mamuniu, dlaczego to juz cz

majencja pisze:To już musicie sami podjąc decyzję czy jesteście w stanie zapewnić opiekę w domu. Sprzęt to żaden problem, szkolą opiekunów w obsłudze, alarmach co i jak ,to na prawdę zadna filozofia. Znam ludzi co z z całkiem sporymi dziećmi na respiratorze samolotem latają na wakacje za granicę.

Tyle, że te dzieci pewnie nie są w śpiączce...

Marzenia11

Post » Sob sty 26, 2019 23:34 Re: (3) Mika.. Tato..(*).. (*)...Mamuniu, dlaczego to juz cz

Dzisiaj byłam w ośrodku w Konstancinie. Wrażenia i rozmowy z osobami odwiedzającymi swoich bliskich pozytywne.
Jutro rano jadę do Mamy.
Dzisiaj mijają dwa tygodnie.. od koszmaru, który sie zaczął o godz. 1:20..

Płakałam non stop dwie godziny - gdy wracałam, w autobusie, na ulicy, w metrze - głośno dyskutując z tym co o tym zadecydował..
Ja już nie mam sił..
Wszystko co się dzieje wychodzi poza moje możliwości pojęcia i objęcia tego umysłem, rozumem.

Marzenia11

Post » Sob sty 26, 2019 23:47 Re: (3) Mika.. Tato..(*).. (*)...Mamuniu, dlaczego to juz cz

Postaraj się choć przespać.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie sty 27, 2019 9:06 Re: (3) Mika.. Tato..(*).. (*)...Mamuniu, dlaczego to juz cz

Spokojnego dnia
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Nie sty 27, 2019 10:49 Re: (3) Mika.. Tato..(*).. (*)...Mamuniu, dlaczego to juz cz

Są różne dzieciaczki w śpiączce też. Ale każdy liczy na cud, że może któregoś dnia medycyna coś wymyśli .Dopóki pacjent żyje jest zawsze jakaś nadzieja
Obrazek

majencja

Post » Nie sty 27, 2019 10:52 Re: (3) Mika.. Tato..(*).. (*)...Mamuniu, dlaczego to juz cz

majencja pisze:Są różne dzieciaczki w śpiączce też.

No ja wiem. Tylko w śpiączce i na redpiratorze latają z rodzicami samolotem?

Marzenia11

Post » Nie sty 27, 2019 10:54 Re: (3) Mika.. Tato..(*).. (*)...Mamuniu, dlaczego to juz cz

Nam lekarze już od tygodnia a może i więcej odebrali nadzieję. Na pewno się nie wybudzi, tak mówią.
Nie mogę przestać płakać od wczoraj, trochę spalam i przez sen płakałam też.

Marzenia11

Post » Nie sty 27, 2019 13:09 Re: (3) Mika.. Tato..(*).. (*)...Mamuniu, dlaczego to juz cz

Marzenia11 pisze:
majencja pisze:Są różne dzieciaczki w śpiączce też.

No ja wiem. Tylko w śpiączce i na redpiratorze latają z rodzicami samolotem?

Tak .Z dziewczynka nie ma żadnego kontaktu od lat choroba genetyczna postępująca. Rodzice robią wszystko żeby żyć normalnie jakby była zdrowa .Jest jeszcze rodzeństwo ma prawo do dzieciństw A nie ograniczeń spowodowanych choroba.Respirator ma torbę transportową no i baterię. Więc śmigają
Obrazek

majencja

Post » Nie sty 27, 2019 21:09 Re: (3) Mika.. Tato..(*).. (*)...Mamuniu, dlaczego to juz cz

Marzeniu, nawet nie wiem co powiedzieć :placz:

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Pon sty 28, 2019 9:15 Re: (3) Mika.. Tato..(*).. (*)...Mamuniu, dlaczego to juz cz

Marzeniu bardzo Ci współczuję i modlę się za Was i Mamę o potrzebne siły. :1luvu: Modlitwa nie działa jak koncert życzeń ale wierzę w jej pozytywną siłę. Cuda również się zdarzają chociaż my nie zawsze wiemy że to cud. Musisz być silna bo mama przecież żyje - inaczej ale żyje. Może faktycznie słyszy co do niej mówicie więc wykorzystajcie to. Mój tato odszedł nagle przed samymi świętami i do dziś mnie boli , że tylu rzeczy nie zdążyłam mu powiedzieć mimo że parę lat już upłynęło.
Życzę Wam dużo siły,cierpliwości,zdrówka i niech będzie dobrze.

asiek o

Od: Śro maja 26, 2010 15:14

Post » Pon sty 28, 2019 14:22 Re: (3) Mika.. Tato..(*).. (*)...Mamuniu, dlaczego to juz cz

Jest taka historia, akurat o Buddzie (postaci historycznej, nie bóstwu). Kiedy wędrował po kraju, a był już znany z nadludzkiej mądrości, poproszono go o o ożywienie pewnej zmarłej właśnie osoby.
Oświadczył, ze owszem, zrobi to, to nic trudnego - do rytuału potrzebny jest mu jednak pewien drobny przedmiot, ziarenko gorczycy - ale wyhodowanej przez ludzi, którym nikt nie umarł...

Moja mama jest mniej więcej w wieku Twojej i wiem, że mimo, iż nie jest schorowana, to czasu zostało nam niewiele :(
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

[poprzednia][następna]