Sosnowiec Kocia Chatka

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto maja 29, 2012 11:34 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Wczoraj jak byłam podrzucić jedzenie Józek II miał boki wydęte jak kotka w ciąży. On i Marcysia przyszli ze schronu w tym samym czasie, Marcysia z kokcydiami. Może faktycznie warto tą jego kupę zbadać jakby się komuś udało złapać.

Mam propozycję - może Józka II burego będziemy nazywać Ziutek? Będzie łatwiej.

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Wto maja 29, 2012 12:21 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Papierek był bardzo dzielny, krew oddana. Upuszczenie wystarczającej ilości krwi z takiej malizny to niezłe wyzwanie 8O Zrobiliśmy na początek fiv i felv - oba ujemne :ok: Wieczorem mam dzwonic, może już będzie reszta, czyli morfologia i toksoplazmoza. Proszę wieczornego dyżurnego o zdjęcie plasterków Papierkowi.
Autobus powrotny raczył przyjechac z 60 min opóźnienia :evil: :x :x Papierek był zachwycony bo bawił się na trawie.

Ta malutka czarnulka od p. Ani, ja ją nazwałam Esterka, ma coś nieładnego na pysiu, wydaje mi się, że coś takiego miała Kropka na początku. Proszę zwróccie na to uwagę. Ona jest starszliwym miziakiem :ok:

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Wto maja 29, 2012 12:48 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Pilnie potrzebuję transportu do Bytomia, mam domek tymczasowy dla koteczki buraski ze schroniska z dwoma burymi kociakami.Niestety maluszkom juz zaczynają ropieć oczka :(
Kotka zostanie tam przez jakiś czas odkarmi maluszki, aż się usamodzielni, a potem zabierzemy ją spowrotem, maluszki wyadoptujemy.
Transport potrzebny na jutro.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Wto maja 29, 2012 15:41 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Uff to dobrze, że testy malutkiego ujemne.
Mara czyli Twój jutrzejszy wyjazd do almavetu z Papierkiem nieaktualny, pewnie się już umowilas :oops:
Ale się zamieszało...
Co do Stasi oczywiście zrobię wpis na Fb :ok:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Wto maja 29, 2012 15:44 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

terenia1 pisze:Pilnie potrzebuję transportu do Bytomia, mam domek tymczasowy dla koteczki buraski ze schroniska z dwoma burymi kociakami.Niestety maluszkom juz zaczynają ropieć oczka :(
Kotka zostanie tam przez jakiś czas odkarmi maluszki, aż się usamodzielni, a potem zabierzemy ją spowrotem, maluszki wyadoptujemy.
Transport potrzebny na jutro.

Ultra 75 pojedzie :flowerkitty:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Wto maja 29, 2012 19:20 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Byłam na chwilę w Lupusie, Pani Karina akurat dostała wyniki morfologii Papierka i generalnie okazuje się że nie jest tak źle :) czeka na resztę wyników więc zobaczymy, jego zaburzenia neurologiczne mogą wynikać z przebytej panleukopemii może jego matka była chora i taki się już urodził, ale z tym chyba już nei da sie nic zrobić.

terenia1

Post » Wto maja 29, 2012 19:52 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

A jak ja dzwoniłam do Lupusa, to powiedzieli że nie ma wyników :roll: Ale fajnie że jest ok :ok:

The Szops

Post » Wto maja 29, 2012 20:35 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

przyjadę jutro na dyżur, ale taki szybszy, bo jutro naprawdę mi nie pasuje.

Czy te dzikuski po sterylkach były na kontroli u weta? Kiedy one wracają na wolnośc?

The Szops

Post » Wto maja 29, 2012 20:53 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Po dyżurze:
- Klaudynka wróciła ale źle zniosła narkozę, długo się budziła i jutro ma przyjechać na kontrolę (ja na pewno nie pojadę bo jutro mam kąpać psa ze schronu, który jest na DT u mojego ojca) , jutro też dostanie leki. Ponieważ nie chciała wracać w jednym transporterku z Pysiolem to Pysiol ma pożyczony z Almavetu - jutro do zwrotu. Klaudynka w uchu nadal ma wydzielinę ale już nieco mniej więc nadal 1x raz oridermyl - prosze o wpisanie tego do ewidencji
- jeśli chodzi o maluchy to Aruś widocznie odstaje od reszty - je osobno, śpi sam...
Przy okazji pytanie czy ten mały czarny z kwarantanny nie może dołączyć do tych w wolierze? Bidok nie ma się z kim bawić a skoro rówieśnicy za ścianą.....
- żwirki miały awarię i przyjadą dopiero jutro ale jest troszkę takiego gorszego w obydwu pudłach,
-byłam dziś ze Staśką w Almavecie na drugim szczepieniu, zapomniałam zostawić faktury za nią w KCh ale mam nadzieję, że i tak to pani Ola pokryje. Staśka miała jednak dwie kończyny złamane - jedną w tyle i jedną z przodu, obie się zrosly ale kotka trochę sztywno chodzi, oceniono ją na ok. 4 lata. Jak się później okazalo przede mną była MartynaP (obecnie MarKotek) ale że nie widziałyśmy się nigdy tośmy nie gadały :ryk:

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Wto maja 29, 2012 21:04 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Byłam dzisiaj w tej hurtowni karm na Sobieskiego www.najlepszekarmy.pl. Okazuje się, że nasze Stow. jest tam znane, pan miał nawet naklejkę na drzwiach. Polecał mi karmę Bozita, podobno lepsza od Royala a tańsza. Oferta jest na stronie, może się zastanowimy i ewentualnie coś wybierzemy? Dostałam dwie próbki suchej Bozity dla maluchów, żeby przeprowadzić "degustację". Dla swoich kotów kupiłam 400 gram suchego na próbę, jedzą tak samo, dla nich to chyba bez różnicy, byleby coś chrupało między kłami :D
Mój kot Miziak wciągnął się w remont, fachowcy wiercą w ścianach a on leży niewzruszony. Oni walą po ścianach a on śpi w najlepsze :D "Klakierowi to nic nie przeszkadza" - tak mówią panowie od remontu.

Iwona11

Post » Wto maja 29, 2012 21:15 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Iwona11 pisze:Byłam dzisiaj w tej hurtowni karm na Sobieskiego http://www.najlepszekarmy.pl. Okazuje się, że nasze Stow. jest tam znane, pan miał nawet naklejkę na drzwiach. Polecał mi karmę Bozita, podobno lepsza od Royala a tańsza. Oferta jest na stronie, może się zastanowimy i ewentualnie coś wybierzemy? Dostałam dwie próbki suchej Bozity dla maluchów, żeby przeprowadzić "degustację". Dla swoich kotów kupiłam 400 gram suchego na próbę, jedzą tak samo, dla nich to chyba bez różnicy, byleby coś chrupało między kłami :D

Nasza żwirku dostawczyni też głównie Bozitą handluje więc zawsze możemy zobaczyć, gdzie taniej ;)

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Wto maja 29, 2012 21:20 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 28.05.-03.06.2012 r.
28.05. pon. rano The Szops wie. Teresa
29.05. wt. rano Beatka wie. MaraS.
30.05. śr. rano The Szops wie Cookie i Kasia
31.05. czw.rano Beatka wie. Iwonka
01.06. piat rano brak wie. brak
02.06. sob. brak wie. brak
03.06. niedz. rano Dorotka wie. brak

terenia1

Post » Wto maja 29, 2012 22:15 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Mara S pisze:
Iwona11 pisze:Byłam dzisiaj w tej hurtowni karm na Sobieskiego http://www.najlepszekarmy.pl. Okazuje się, że nasze Stow. jest tam znane, pan miał nawet naklejkę na drzwiach. Polecał mi karmę Bozita, podobno lepsza od Royala a tańsza. Oferta jest na stronie, może się zastanowimy i ewentualnie coś wybierzemy? Dostałam dwie próbki suchej Bozity dla maluchów, żeby przeprowadzić "degustację". Dla swoich kotów kupiłam 400 gram suchego na próbę, jedzą tak samo, dla nich to chyba bez różnicy, byleby coś chrupało między kłami :D

Nasza żwirku dostawczyni też głównie Bozitą handluje więc zawsze możemy zobaczyć, gdzie taniej ;)

Tez mam Bozita teraz i faktycznie kotom smakuje bardzo :ok:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro maja 30, 2012 5:45 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Mara S pisze:... Jak się później okazalo przede mną była MartynaP (obecnie MarKotek) ale że nie widziałyśmy się nigdy tośmy nie gadały :ryk:

:ryk: no tak to ja byłam ale ze Ty to Ty to bym sie nie domyslila :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Śro maja 30, 2012 7:22 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Mara S pisze:- Klaudynka wróciła ale źle zniosła narkozę, długo się budziła i jutro ma przyjechać na kontrolę

Ja też nie dam rady, bo mi się samochód rozleciał - tzn. w Matizie odpadł tłumik oraz inne elementy nadszarpnięte zębem czasu. Z tego względu Tomek zabrał drugi samochód a mnie pozostał rower.

Iwona11

[poprzednia][następna]