^^ KocI SzczEciN~~ /część 3

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 26, 2010 13:54 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 3

Mamy! Szpiegowa i Plamke.Ta trzecia kicia chyba tez jest miziata:
viewtopic.php?f=13&t=106787
Zaraz na watku dokleje zdjecia i Pani bedzie mogla sobie obejrzec kociaste
Oczywiscie sa tez opisy do kociastych .Oba miziaki nieziemskie z tym ze Plamka potrzebuje kilka dni zeby rozwinac w pelni skrzydelka swojej ilosci do czlowieka a Szpiegu mowi "kocham cie" na dzien dobry ;)
Trzeciej kici nie znam ,to juz ciotka agiis moze wiecej powiedziec .

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Wto sty 26, 2010 17:16 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 3

Dominika o ile pamietam switnie orientujesz sie w alergiach pokarmowych u kota .Podejrzewam bandyte ,ze sucha karma szkodzi mu na futerko na grzbiecie :evil: Ma wyraznie przerzedzone,a jak tylko pojawil sie na moim terenie chyba tego nie mial. Czym mam go karmic zeby sprawdzic czy to alergia? Na pewno sucha karma odpada . Puszki,mieso z ryzem moga byc? Po jakim czasie powinn nastapic jakas zmiana? 2 tygodnie, 3? Cos na futro mu dawac moze? Jakies witaminy?
Jak dieta nie pomoze to bandzior bedzie musial odwiedzic weta a przy dzikim kocie zadna rozkosz,pewnie by narkoze dostal ....wolalabym uniknac tego .

kya

Post » Wto sty 26, 2010 18:52 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 3

Masz tylko jednego kota w domu ? Zobacz co on robi kiedy ciebie nie ma w domu : http://video.interia.pl/obejrzyj,film,120792
Moze jednak wezmiesz chociaz jeszcze jednego kota ? :wink: Zakocone ciotki polecają się uwadze posiadaczy kota sztuk 1 :mrgreen:
Obrazek

Istna

Od: Sob sty 19, 2008 14:25

Post » Wto sty 26, 2010 19:42 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 3

Fajny filmik:) Ebek tak nieraz siada jak myje swoj tlusty brzuch :mrgreen:

kya

Post » Wto sty 26, 2010 20:27 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 3

kya pisze:Dominika o ile pamietam switnie orientujesz sie w alergiach pokarmowych u kota .Podejrzewam bandyte ,ze sucha karma szkodzi mu na futerko na grzbiecie :evil: Ma wyraznie przerzedzone,a jak tylko pojawil sie na moim terenie chyba tego nie mial. Czym mam go karmic zeby sprawdzic czy to alergia? Na pewno sucha karma odpada . Puszki,mieso z ryzem moga byc? Po jakim czasie powinn nastapic jakas zmiana? 2 tygodnie, 3? Cos na futro mu dawac moze? Jakies witaminy?
Jak dieta nie pomoze to bandzior bedzie musial odwiedzic weta a przy dzikim kocie zadna rozkosz,pewnie by narkoze dostal ....wolalabym uniknac tego .

Problem jest taki ze na temat alergii mało kto coś wie. Przede wszystkim niemożność sprawdzenia na co kot jest uczulony ogranicza manu do minimum. Na pewno karmą hypoalergiczną a taka występuje tylko sucha, od RC mój dostawał biegunki nie polecam :? , Bąku je Trovet i super się sprawdził jako mokre jadł Bozite tą w kartonikach, ale mokre wprowadziłam dopiero jak mały pozbył się objawów alergii. Tylko w ten sposób można sprawdzić czy coś szkodzi. Mały po zmianie karmy drapał się i gryzł ok tydzień. Odrastanie włosków to dłuższa sprawa, ale przestał wygryzać sobie kłęby kłaków co mnie przekonało że trafiłam. Jeśli mięsko to tylko jagnięcina i cielęcina ewentualnie królik, dziczyzna. Wołowina nie, Kurczak uczula bardzo często jest przyczyną problemów. Prawie wszystkie karmy maja w składzie kuraka. Czy Bandyta się drapie? Po tym najszybciej rozpoznasz czy jest lepiej. Uczulają też konserwanty czyli puszki odpadają. Słyszałam również że kocią karmę gotową odstawić w ogóle a kota karmić jedzeniem ludzkim czyli np pomidorówką :ryk: ale nie polecam.

dominikanna1

Od: Wto lis 04, 2008 0:21

Post » Wto sty 26, 2010 20:34 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 3

Istna pisze:Masz tylko jednego kota w domu ? Zobacz co on robi kiedy ciebie nie ma w domu : http://video.interia.pl/obejrzyj,film,120792
Moze jednak wezmiesz chociaz jeszcze jednego kota ? :wink: Zakocone ciotki polecają się uwadze posiadaczy kota sztuk 1 :mrgreen:

Jaki fajowy kłapouchy!!!! Mój też się tak myje ale musi się podpierać bo się buja a tak na końcu kanapki to nie siada 8)

dominikanna1

Post » Wto sty 26, 2010 21:20 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 3

dominikanna1 pisze:
kya pisze:Dominika o ile pamietam switnie orientujesz sie w alergiach pokarmowych u kota .Podejrzewam bandyte ,ze sucha karma szkodzi mu na futerko na grzbiecie :evil: Ma wyraznie przerzedzone,a jak tylko pojawil sie na moim terenie chyba tego nie mial. Czym mam go karmic zeby sprawdzic czy to alergia? Na pewno sucha karma odpada . Puszki,mieso z ryzem moga byc? Po jakim czasie powinn nastapic jakas zmiana? 2 tygodnie, 3? Cos na futro mu dawac moze? Jakies witaminy?

Problem jest taki ze na temat alergii mało kto coś wie. Przede wszystkim niemożność sprawdzenia na co kot jest uczulony ogranicza manu do minimum. Na pewno karmą hypoalergiczną a taka występuje tylko sucha, od RC mój dostawał biegunki nie polecam :? , Bąku je Trovet i super się sprawdził jako mokre jadł Bozite tą w kartonikach, ale mokre wprowadziłam dopiero jak mały pozbył się objawów alergii. Tylko w ten sposób można sprawdzić czy coś szkodzi. Mały po zmianie karmy drapał się i gryzł ok tydzień. Odrastanie włosków to dłuższa sprawa, ale przestał wygryzać sobie kłęby kłaków co mnie przekonało że trafiłam. Jeśli mięsko to tylko jagnięcina i cielęcina ewentualnie królik, dziczyzna. Wołowina nie, Kurczak uczula bardzo często jest przyczyną problemów. Prawie wszystkie karmy maja w składzie kuraka. Czy Bandyta się drapie? Po tym najszybciej rozpoznasz czy jest lepiej. Uczulają też konserwanty czyli puszki odpadają. Słyszałam również że kocią karmę gotową odstawić w ogóle a kota karmić jedzeniem ludzkim czyli np pomidorówką :ryk: ale nie polecam.

No to super,kot zdechnie z glodu bo ja na kroliki i dziki polowac przeciez nie bede 8O On glownie lubi mokre a suche pogryza w ciagu dnia . Moze te bozite ( jaka konkretnie?) w kartonach mu dawac? A ryz z ryba? Widzialam jak dzisiaj tarzal sie na slonku pod murem, ale czy dlatego ,ze go swedzialo czy po prostu cieszyl sie slonkiem to nie wiem .Ja teraz za bardzo nie obserwuje kotow bo przy tych temperaturach niewyróbka totalna . Postaram sie przyjrzec tym jego plecom jak bedzie jasno .

kya

Post » Wto sty 26, 2010 21:41 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 3

kya pisze:
dominikanna1 pisze:

No to super,kot zdechnie z glodu bo ja na kroliki i dziki polowac przeciez nie bede 8O On glownie lubi mokre a suche pogryza w ciagu dnia . Moze te bozite ( jaka konkretnie?) w kartonach mu dawac? A ryz z ryba? Widzialam jak dzisiaj tarzal sie na slonku pod murem, ale czy dlatego ,ze go swedzialo czy po prostu cieszyl sie slonkiem to nie wiem .Ja teraz za bardzo nie obserwuje kotow bo przy tych temperaturach niewyróbka totalna . Postaram sie przyjrzec tym jego plecom jak bedzie jasno .

Ryż oki ryby morskie, tuńczyk fuuuj!!! Bozita akurat Bąka nie uczula ale się znudziła :? w kartonikach własnie rybne brałam.

dominikanna1

Post » Wto sty 26, 2010 21:53 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 3

Dominika a ten Trovet to tylko 3 kg ? 8O Przeciez ja zbankrutuje . Teraz juz wiem dlaczego dalam draniowi na imie Bandyta :evil: Na razie chyba poprzestane na rybach ,ryzu ,Bozicie rybnej i kupie mu po prostu jakies lepsze suche a nie whiskas czy kitekat ,bo moze tandeta go uczula? ( łudziła się Kya z nadzieją) Kurcze,powinnam jakos stopniowo eliminowac rozne rzeczy a nie na raz,nie? Najpierw zmiana suchego na jakies lepsze i zobacze.

kya

Post » Wto sty 26, 2010 22:14 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 3

kya pisze:Dominika a ten Trovet to tylko 3 kg ? 8O Przeciez ja zbankrutuje . Teraz juz wiem dlaczego dalam draniowi na imie Bandyta :evil: Na razie chyba poprzestane na rybach ,ryzu ,Bozicie rybnej i kupie mu po prostu jakies lepsze suche a nie whiskas czy kitekat ,bo moze tandeta go uczula? ( łudziła się Kya z nadzieją) Kurcze,powinnam jakos stopniowo eliminowac rozne rzeczy a nie na raz,nie? Najpierw zmiana suchego na jakies lepsze i zobacze.

Własnie jak stopniowo to długo sie czeka na efekty może to być jakiś składnik...Wiem mnie też wkurza ze tylko 3 kg paczki są. Można zbankrutować.

dominikanna1

Post » Śro sty 27, 2010 8:54 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 3

Vincent zadbał dzisiaj o ciekawy poranek. Nudziło się mu to postanowił mnie obudzić do zabawy.
Skoczył ze stołu i wbił się pazurami w twarz, tak że nie chciał puścić a już się lała krew.
Maskę mam porysowaną, wyglądam jak po jakiejś wojnie.
Mało tego kurczaka z marchewką sama sobie mogę jeść z miski.
On je ale tylko z łyżeczki i to jeszcze musi trzymać łapą, żebym mu nie zabrała.
Taki kot to się jeszcze u mnie nie tymczasował. 8O 8O

Pixia

Od: Wto paź 27, 2009 15:22

Post » Śro sty 27, 2010 11:26 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 3

8O
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Śro sty 27, 2010 17:42 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 3

Zawiozłyśmy dziś z Dominiką burasa spod mojego bloku (jak się dowiedziałam ma na imię Albert) na badanie krwi. Wyniki będą jutro, ale sytuacja nie wygląda dobrze, okazało się, że Albert ma w gardle wielką narośl, która mu utrudnia oddychanie i jedzenie. Stan dziąseł się trochę poprawił po lekach, które dostaje od ponad tygodnia.
Okropnie to jego gardło wygląda, narośl jest na bardzo dużej powierzchni i prawdopodobnie nie będzie można jej usunąć, poza tym jest podejrzenie choroby nerek. No i Albert ma co najmniej 12 lat.
Jego karmiciel twierdzi, że kot i tak już długo żyje, podaje mu teraz leki, które dostałam od weta.
Miałam cichą nadzieję, że może weźmie na siebie koszty leczenia Alberta, ale niestety się myliłam. Pan się nim opiekuje od 7 lat i nie zamierza go leczyć - nie rozumiem... :?

Elegancik ma się dobrze, ale zaczyna go chyba rana swędzieć, bo dwa miejsca ma lekko rozdrapane. Istna, spytam jutro Marcina, na kiedy można kastrację zaplanować i czy można mu podać lek przeciwświądowy.
Ostatnio edytowano Śro sty 27, 2010 18:56 przez e-dita, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

Post » Śro sty 27, 2010 18:25 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 3

znam takich oszczędnościowych karmicieli co im szkoda kasy nawet na bilet do TOZu nie mówiąc o leczeniu prywatnym :?
Elegancik po kastracji ... to dopiero będzie elegancik ;)

agiis-s

Post » Śro sty 27, 2010 20:07 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 3

jeśli komuś potrzebne są budki niech da znać - mamy kilka takich mniejszych jedynek z grubszym dnem...
szkoda kotów w taki śnieg

agiis-s

[poprzednia][następna]