Koty u B.Wahl.cz.II.DT dla 4 kotek!!na juz!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 09, 2009 13:35

Jakby był ten problem, to czytelnicy będą dzwonić do redakcji i readkcja da sprostowanie (a wcześniej skatuje autorkę :twisted: ). Sądząc z tego, co wiem o targecie tzw. "Życia na g." to one raczej wpłacają w oddziałach, a nie internetem czy innymi takimi wynalazkami :wink:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Czw kwi 09, 2009 13:37

Zofia&Sasza pisze:Jakby był ten problem, to czytelnicy będą dzwonić do redakcji i readkcja da sprostowanie (a wcześniej skatuje autorkę :twisted: ). Sądząc z tego, co wiem o targecie tzw. "Życia na g." to one raczej wpłacają w oddziałach, a nie internetem czy innymi takimi wynalazkami :wink:

ale to od banku przyjmujacego przelewy zalezy
ale to mozna sprawdzic i to szybko -wystarczy zadzwonic i dopytac
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Czw kwi 09, 2009 14:15

Jana pisze:
Zofia&Sasza pisze:
Jana pisze:
Mysza pisze:Nazwa jest mało ważna, byle konto było poprawne
Robiąc przelew mogę w nazwie wpisać i kukuruku i dojdzie jak takie konto istnieje.

Na pewno?
Ja, jeżeli w przelewie źle wpiszę odbiorcę, to przelew wraca :roll:

Moim zdaniem na pewno! Ja kiedyś pomyliłam nazwę i przelew nie wrócił :lol:

No to uf.

chociaż bez sensu, bo jeżeli pomylę cyferkę w przelewie, to wpłacę komuś innemu na konto i co?

Nie da rady, cyfra kontrolna Ci nie pozwoli na to albo przyjmujacemu przelew.
Musialabys pomylic tyle cyfr i w taki sposob, zeby sie kontrolna przypadkiem zgodzila a to juz prawie niemozliwe.
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Czw kwi 09, 2009 14:16

Zofia&Sasza pisze:Z pewną taką nieśmiałością chciałam poinformować, że postacią tygodnia "Życia na gorąco" jest w bieżącym numerze Bożena Wahl. Artykuł jest wyważony, ale jest w nim mowa o problemach schroniska.
W warstwie ilustracyjnej dominujecie Wy, koleżanki, a zwłaszcza CoolCaty (którą niniejszym przepraszam za nazwanie "weterynarzem" :oops: Już wytłumaczyłam koleżankom, że mówi się "lekarz weterynarii").
Osobom wkurzonym kolejną gloryfikacją p. Wahl chciałabym zwrócić uwagę, że pod tekstem widnieje konto Fundacji Argos :twisted:
"Życie na g." sprzedaje się w 620 tys. egzemplarzy, a każdy z nich czyta średnio 4-5 osób. Jest więc szansa, że artykuł przeczytają co najmniej dwa miliony ludzi! Gdyby co 1000-na wpłaciła choć złotówkę - już mamy 2000 PLN.
Tłumaczę się gęsto, bo nie ukrywam, że byłam spiritus movens tego przedsięwzięcia...

Uprzejmie prosze dac Zofii spokój ;) Wszystkie zazalenia i sugestie w sprawie tekstu o Boguszycach prosze kierowac do mnie tu lub na pw.

Co do tresci:
- mial, dla dobra znajdujacych sie tam zwierzat i nieutrudniania dzialalnosci forumowiczow, nie atakowac ani p. Wahl, ani Fundacji - i to zostalo zrealizowane
- mial zasygnalizowac, ze problem jest powazny - i to zostalo zrealizowane
- mial wskazac, ze cos sie juz w Boguszycach dzieje, zeby nikomu do glowy nie przyszlo podejmowac radykalnych srodkow - i to zostalo zrelizowane
- pani Wahl zgodzila sie rozmawiac pod warunkiem, ze wspomnimy o sprzedazy obrazow - prosbe spelnilismy, bo tam nadal sa setki psiakow, ktore z czegos trzeba wykarmic
- mial na celu apel o pomoc dla zwierzat wyciagnietych ze schroniska - i to zostalo zrealizowane

Co do skrocenia nazwy Fundacji ARGOS: najwazniejszy jest nr konta. W niektorych kontach internetowych nawet liczba znakow na nazwe jest ograniczona (np. ja mam ten problem w KB, w mBanku nie mam), ale przelewy ida normalnie. Jezeli ktos bedzie mial problemy, to na pewno zadzwoni do redakcji i ja mu wtedy wszystko wytlumacze, pomoge i podam cala nazwe.
Najwazniejsze bylo dla mnie, by znalazl sie tytul przelewu "Boguszyce". Jana mozesz wiec odetchnac z ulga, pieniazki, jesli beda szly, dojda.
I prosze o wyrozumialosc, bo gazeta, a szczegolnie layout ma swoje wymagania. Pamietajmy tez, ze nie ma wielu gazet, gdzie redaktor moze pozwolic sobie na taka samowolke ;) Podziekowania dla mojego przelozonego, ze pozwala ;)

I ostatnia sprawa. "Weterynarz" jest nazwa potoczna, ale dopuszczalna. Na pewno bardziej profesjonalnie byloby lekarz weterynarii, dlatego CoolCaty... przepraszam :oops:
Ostatnio edytowano Czw kwi 09, 2009 14:48 przez alareipan, łącznie edytowano 2 razy

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Czw kwi 09, 2009 14:21

Ja bym skan poprosiła... :mrgreen:

Oby te 4 kotki szybko znalazły DT :ok:

A na jak długo byłby potrzebny? Myslę, że ta informacja by się przydała potencjalnym DT.
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Czw kwi 09, 2009 14:23

alareipan pisze:Co do skrocenia nazwy Fundacji Agros: najwazniejszy jest nr konta.

ARGOS nie AGROS :!: :!: :!:

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Czw kwi 09, 2009 14:27

Jana pisze:
Zofia&Sasza pisze:
Jana pisze:
Mysza pisze:Nazwa jest mało ważna, byle konto było poprawne
Robiąc przelew mogę w nazwie wpisać i kukuruku i dojdzie jak takie konto istnieje.

Na pewno?
Ja, jeżeli w przelewie źle wpiszę odbiorcę, to przelew wraca :roll:

Moim zdaniem na pewno! Ja kiedyś pomyliłam nazwę i przelew nie wrócił :lol:

No to uf.

chociaż bez sensu, bo jeżeli pomylę cyferkę w przelewie, to wpłacę komuś innemu na konto i co?

TŻ kiedyś dostał potwierdzenie wpłaty od kolesia, z którym się kłócił o przesyłkę z allegro, odkryliśmy, że wpisano w polu odbiorca "królewna śnieżka" - i też doszło... :D
www.mintandlavender.pl

lawenda99

Od: Nie lip 22, 2007 16:24

Post » Czw kwi 09, 2009 14:34

Jana pisze:
alareipan pisze:Co do skrocenia nazwy Fundacji Agros: najwazniejszy jest nr konta.

Pies Argos. Agros to taka centrala była handlująca płodami rolnymi :wink:
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Czw kwi 09, 2009 14:35

Zofia&Sasza pisze:
Jana pisze:

:evil:
pracowalam tam
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Czw kwi 09, 2009 14:39

Zofia&Sasza pisze:
Jana pisze:

No pies, pies. Już wklejałam skąd ten pies i ta nazwa:
Powracającego do domu Odyseusza poznaje tylko wierny pies, Argos. Mimo że jego pana nie było w domu 20 lat, Argos bezbłędnie rozpoznaje Odyseusza, dając dowód czujności, wierności, psiej miłości.
[/quote]

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Czw kwi 09, 2009 14:53

Poprawione. Wiem czym sie rozni Agros od Argos, ale dziekuje za definicje ;) Jak bede miala chwile czasu, to sprawdze, czy innych literowek nie popelnilam...

alareipan

Post » Czw kwi 09, 2009 14:53

Obrazek

pumka133

Od: Nie wrz 14, 2008 18:27

Post » Czw kwi 09, 2009 15:01

alareipan pisze:Poprawione. Wiem czym sie rozni Agros od Argos, ale dziekuje za definicje ;) Jak bede miala chwile czasu, to sprawdze, czy innych literowek nie popelnilam...

Ania, to Ty?
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Czw kwi 09, 2009 15:04

Tak.

PS. Dzieki Zosia za odwiedziny. Redakcja tez dziekuje... Rozdzielilam im sprawiedliwie po 2 sztuki i zostawilam przydzial na jutro. Ktos musi dbac o ich linie ;)

alareipan

Post » Czw kwi 09, 2009 15:33

Najważniejszy jest nr konta.
Ja kiedyś dostałam dwie pensje. Nie wiem jak to zrobili, wpisali wszystkie dane innego pracownika a nr konta mój. Pieniądze przyszły do mnie na konto :) Oddałam :(

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

[poprzednia][następna]