a ja przyszłam tu z prośbą o zrobienie ogłoszeń Sowie, plissssssss
treść i wogóle
Pokochasz stetryczałego Zgreda ? 
Chciałam Wam przedstawić mojego tymczasowego podopiecznego
raczej niemłodego już tetryka Sowę

Sowa trafił do katowickiego Schroniska dla Bezdomnych Zwierząt z poważnym złamaniem przedniej łapy. Przyczyny nie znamy.Ot siedział biedak w dziurze w murze skulony z bólu.
Nie jest schronisko dobrym miejscem dla kotów z takimi obrażeniami dlatego trafił do zaprzyjaźnionej lecznicy, gdzie miał operację na tą łapkę.
Niestety, mimo starań, dwukrotnych zabiegów, długiego czasu usztywnienia łapy nie udało nam sie jej uratować. Nie chciały się jego kości zrastać. Tak tez Sowa został trójłapkiem
Rekonwalescencję po zabiegach i czas teraźniejszy spędza u mnie w tzw Domu Tymczasowym.

Nadszedł czas na szukanie mu domu stałego. A dom musi być Domem przez duże D.
Sowa to prawdziwy starszy zgred, marudzący jak mu się coś nie podoba, z nawykami starego kawalera

Oprócz braku przedniej łapki, co mu w niczym nie przeszkadza, ma także szmery w swoim kocim sercu. Nie wymagają leczenia, ale trzeba jego serduszko obserwować, bo może kiedyś zajść potrzeba leczenia. Apetyt ma jak smok, pojeść to sobie Zgredzio lubi bardzo

Je i drzemie, jak na starszego Pana przystało. Ale poszaleć z myszką też lubi jeszcze.
Bardzo nie lubi zmian, boi się pewnie ,że znów go ktoś na dwór wyrzuci. Na transporterek, wyjście z domu reaguje prawdziwa paniką

. Nawet na balkon nie chce wyjść. Musiałam do zdjęć wynieść go sama i bardzo długo przekonywać ,że nic mu nie grozi.

Ma jeszcze jeden mankament, ot, kolejny nawyk starokawalerski
Lubi mieć dwie kuwety, w tym jedną z gazetami-do której uparcie siusia, żwirek nadaje się do poważniejszych spraw.
Ma bardzo dobry kontakt z innymi kotami, wręcz zachęca je bardzo często do zabawy.
Dla ludzi jest miły, śpi w łóżku, ale nowych traktuje z bardzo dużym dystansem i na zbyt duze zamieszanie reaguje popłochem.
W czasie drapania po kocim tyłeczku liże wszystko dookoła-zobaczcie.
http://www.youtube.com/watch?v=No21C0lH ... e=youtu.beSzuka domu niewychodzącego z zabezpieczonymi oknami i balkonem
Z człowiekiem który uszanuje jego starokawalerskie nawyki i pokocha takim jaki jest.
kontakt :tel 889 771 107,
malahit@op.plfotki