Ja-Ba pisze:PcimOlki, ja podałam takie normy jakie mam na wydrukach komputerowych z tych analiz...
Są nieprawidłowe - może dotyczą krokodyla. Normy dostepne są w kocim ABC.
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Ja-Ba pisze:PcimOlki, ja podałam takie normy jakie mam na wydrukach komputerowych z tych analiz...
PcimOlki pisze:Ja-Ba pisze:PcimOlki, ja podałam takie normy jakie mam na wydrukach komputerowych z tych analiz...
Są nieprawidłowe - może dotyczą krokodyla. Normy dostepne są w kocim ABC.
Tinka07 pisze:Znów zaczyna się ta bezsensowna dyskusja na temat wyników referencyjnychNiestety nie udało mi się do tej pory przekonać Pcimolka, że statystyczne wartości referencyjne i wartości referencyjne danego labu to czasem dwie pary różnych kaloszy.
![]()
W zależności od używanych aparatów hematologicznych i biochemicznych, metody, odczynników, przechowywania próbki krwi (temperatura!!!) oraz granicy błędu, którą również bierze się pod uwagę, wartości referencyjne konkretnego labu mogą odbiegać od tych statystycznych, przede wszystkim w biochemii, gdyż w hematologii różnic prawie nie ma. ....
Anja pisze:....
Co do wartości referencyjnych labu, podpisuję się pod Tinką. Każdy lab ma swoje normy i ile są one podane, do nich należy interpretowac wyniki.
Ja-Ba pisze:PcimOlki, nawet zakładając że Felek ma podwyższony sód, rozumiem że nie ma to nic wspólnego z ipakitine?
PcimOlki pisze:Nie no spokojnie, po co ipaktine - poziom fosforu już jest prawie za niski. A tak w ogóle, to jakiego nerkowego kota? Ja nie łapię - te wyniki biochemii, które zapodałaś, nie są nerkowe wcale. jaki więc cel podawania nerkowej karmy, ipaktine etc? Natomiast niepokojący jest poziom leukocytów.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 144 gości