Żwirki - pyt. s.10

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 25, 2011 16:00 Re: Żwirki

Gosiara

Post » Wto lis 01, 2011 21:45 Re: Żwirki

Hej, mam pytanie do osób używających Cat's Best. Otóż zamówiłam dwa małe worki i jeden duży u jednego sprzedawcy. Najpierw otworzyłam i zużywałam te dwa małe woki i żwirek był super, ładnie zwarte kuleczki, łatwe do usunięcia. Jak otworzyłam duży wór to jakby nie ten sam żwirek. Jak kot się załatwi, a ja próbuję usunąć zbryloną kulkę, to zanim ją dotkę jeszcze łopatką to się rozpada.

Czy to może być PODRÓBA?

Ale po co ktoś miałby podrabiać żwirek 8O ?
A może tylko jakaś felerna partia?
Tamte dwa małe opakowania były super, ten żwirek z tego dużego zaczyna mnie już irytować. Czy spotkałyście się już z taką różnicą w działaniu Cat's Besta???

:conf:
‎"Czy dom bez kota - najedzonego, dopieszczonego i należycie docenianego
- zasługuje w ogóle na miano domu?" M.Twain

dzikafretka

Od: Pt lut 11, 2011 14:35

Post » Wto lis 01, 2011 21:58 Re: Żwirki

Zwykły, szary papier toaletowy :ok:
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Od: Czw paź 13, 2011 6:03

Post » Wto sty 03, 2012 21:19 Re: Żwirki

Szukam dobrego żwirku, nie Benka compact lawendowego ,bo u mnie się przestał sprawdzać.

Może ktoś coś powiedzieć o tych nowych Benkach?
Ostatnio edytowano Czw sty 05, 2012 13:17 przez malutka_8, łącznie edytowano 1 raz

malutka_8

Od: Pon sie 04, 2008 9:04

Post » Nie mar 11, 2012 17:40 Re: Żwirki

Czy ktoś może polecić żwirek/piasek do stosowania na zewnątrz???
Moje Kocisko załatwia się i w domu (Cat's Best Nature Gold) i na ogrodzie, gdzie ma wydzieloną pod płotem "kuwetę" z piaskiem. Sprawdza się dobrze, wybieram kupska, a siku deszcz filtruje, co jakiś czas piasek dosypuję. Sęk w tym, że czysty piasek mi się skończył.
Nie mam go skąd wziąć... :(.
Ma ktoś może pomysł jaki żwirek byłby dobry, do takiego stosowania "pod chmurką"?
Nie może być zbrylający i powinien być bardzo, bardzo drobny, jak piasek...
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Nie mar 11, 2012 18:13 Re: Żwirki

RudyiSrebrnyKot pisze:Czy ktoś może polecić żwirek/piasek do stosowania na zewnątrz???
Moje Kocisko załatwia się i w domu (Cat's Best Nature Gold) i na ogrodzie, gdzie ma wydzieloną pod płotem "kuwetę" z piaskiem. Sprawdza się dobrze, wybieram kupska, a siku deszcz filtruje, co jakiś czas piasek dosypuję. Sęk w tym, że czysty piasek mi się skończył.
Nie mam go skąd wziąć... :(.
Ma ktoś może pomysł jaki żwirek byłby dobry, do takiego stosowania "pod chmurką"?
Nie może być zbrylający i powinien być bardzo, bardzo drobny, jak piasek...

kup piasek kąpielowy dla papug.
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Od: Pon lut 04, 2008 1:17

Post » Nie mar 11, 2012 23:37 Re: Żwirki

o! a gdzie to można kupić???
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Czw cze 21, 2012 12:08 jaki żwirek najlepszy dla 3 kotów?

Hej, mam takie pytanie bo już nie wiem co robić. Posiadam 3 kocice nie wysterylizowane i stosunkowo małe (w jednym pokoju) i nie wiem na jaki żwirek sie zdecydować. Zawsze stosowałam żwirek betonowy, ale jak sprzątam w kuwetach to aż mi sie w głowie kręci pomimo tego że kupki wydobywam systematycznie, w dodatku przez lato mam duchote w mieszkaniu i smrodek unosi się o wiele bardziej, wręcz tragicznie. Zdecydowałam się na żwirek silikonowy (zakupiony w tesco). Koty zadowolone, spodobał im się od samego początku, nie roznosi się prawie wcale po mieszkaniu, zapaszki o wiele mniej wyczuwalne, ale po ok 4-5 dniach musze cały wywalać bo robi się całe mokre dno, ciężko wyrobić finansowo. W pokoju posiadam jedną kuwetę (przykrywana, największa jaka tylko była dostępna). Gdy miałam 2 kuwety to w jednej sie bawiły a do drugiej załatwiały więc nie było sensu jej trzymać. Znowu zastanawiam się nad zmianą żwirku tym razem na drewniany. Ew może pozostać przy silikonowym tylko zmienić producenta albo wsypywać go więcej? Przeglądałam różne żwirki i czytałam opinie, zastanawiam się nad "mru mru" albo "kocie sekrety", różnica w cenie jest jak dla mnie kolosalna ale "kocie sekrety" może jest faktycznie dobry? Pamiętam że dawno temu kupiłam na próbę mru mru i byłam bardzo zadowolona ale niestety najbliżej do sklepu w którym jest mam około 30km więc musiałabym zrobić większy zakup ale z drugiej strony nigdy nie stosowałam żwirku drewnianego i nie wiem czy by zdał egzamin, dzisiaj się wybieram na zakup "testera" ale nie wiem jaki wybrać. Co radzicie w takiej sytuacji? Bardzo proszę o rady i z góry przepraszam za może trochę roztrzepaną wiadomość ale chyba każdy będzie wiedział o co mi chodzi :roll:
Obrazek
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=143408 krótka historia moich znajdek ;)

paula179

Od: Czw cze 21, 2012 11:41

Post » Czw cze 21, 2012 14:03 Re: Żwirki - pyt. s.10

Ja do tej pory byłam wyznawczynią Golden Grey Masters, ale mam wrazenie ze odkąd zmieniły się opakowania ten żwirek strasznie sie pogorszył... Słabo zbryla, źle zatrzymuje zapachy. Zdecydiwanie przerzucam się na linię Exclusive Benka, bo nie dosć że żwirzysko nie roznosi się po całym mieszkaniu to i nie musze latać co chwile z łopatką żeby zapomnieć że w domu stoją kuwety... :roll:

Jouluatto

Od: Wto mar 03, 2009 14:38

Post » Czw cze 21, 2012 14:48 Re: Żwirki

dzikafretka pisze:Hej, mam pytanie do osób używających Cat's Best. Otóż zamówiłam dwa małe worki i jeden duży u jednego sprzedawcy. Najpierw otworzyłam i zużywałam te dwa małe woki i żwirek był super, ładnie zwarte kuleczki, łatwe do usunięcia. Jak otworzyłam duży wór to jakby nie ten sam żwirek. Jak kot się załatwi, a ja próbuję usunąć zbryloną kulkę, to zanim ją dotkę jeszcze łopatką to się rozpada.

Czy to może być PODRÓBA?

Ale po co ktoś miałby podrabiać żwirek 8O ?
A może tylko jakaś felerna partia?
Tamte dwa małe opakowania były super, ten żwirek z tego dużego zaczyna mnie już irytować. Czy spotkałyście się już z taką różnicą w działaniu Cat's Besta???

:conf:

Też tak raz miałam. Na dodatek zamówiłam wtedy dwa 40l worki. Mam wrażenie że ten żwirek jest czasem drobniejszy a czasem grubszy. Nie wiem od czego to zależy.
dzikafretko, Ty to masz "szczęście" do żwirków.

Catka

Od: Pt kwi 16, 2010 20:46

Post » Pt cze 22, 2012 13:26 Re: Żwirki - pyt. s.10

a stosuje ktoś Super Benek Exclusive Extra Mix? Ostatnio (sobota/niedziela + upał) kociary tak mi zasikały kuwete że przejść obok się nie dało a one zaczęły robić siusiu "po kątach", dosypałam resztke żwirku betonowego do silikonowego wymieszało się i odór zminimalizowany koty również załatwiły się w środku, może taka mieszanka będzie dobra?
Obrazek
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=143408 krótka historia moich znajdek ;)

paula179

Post » Pt cze 22, 2012 15:40 Re: Żwirki - pyt. s.10

Ja kupuje najtanszy Claude za 10 pln w Tesco i mieszam w polowie z piaskiem, takim jak na budowie (ale nie z ziemia). Dobrze sie zbryla i nie klei sie do kuwety.
Oto jeden z kotów wystraszony wielką liczbą cisnacych się do klatki widzów, wyrwał się z niej i skoczył na otwarte okno. Rozszalałe zwierzę udało się jednak niebawem ułaskawić i sprowadzić z powrotem do klatki, zanim pomyślało o dalszej ucieczce. (z wystawy kotów - Bruksela styczeń 1894 r.)

tomek_k

Od: Wto wrz 27, 2011 15:38

Post » Nie cze 24, 2012 12:36 Re: Żwirki - pyt. s.10

tomek_k pisze:Ja kupuje najtanszy Claude za 10 pln w Tesco i mieszam w polowie z piaskiem, takim jak na budowie (ale nie z ziemia). Dobrze sie zbryla i nie klei sie do kuwety.

Ja dla własnego i kociego zdrowia zrezygnowałam z najtańszych żwirków bo tragedia z nimi była, piasek też odpada bo wszystkie koty śpią ze mną na łóżku i nie widzi mi sie spanie w piasku z kocich łapek ;)
Dlatego szukam "magicznego" rozwiązania w silikonie ale nie trafiłam jeszcze na żaden produkt który by mnie zadowolił chociaż w 80% ;)
Obrazek

paula179

Post » Wto lip 10, 2012 14:23 Re: Żwirki - pyt. s.10

podniosę temat.
mam totalnie dosyć sprzątania wiecznego po Cat's Bescie. Mam podkładkę pod kuwetą, ale to też niewiele daje, te bryłki są dosłownie wszędzie :evil: :evil:
Benka lawendowego wcześniej używałam, drażniło mnie błoto ciągłe na dnie kuwety.
no i już nie mam pomysłu co mam używać... :(

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Wto lip 10, 2012 14:26 Re: Żwirki - pyt. s.10

u mnie Benki sie sprawdzaja - ostatnio zielony las.

olciak84

Od: Pt cze 22, 2012 16:31

[poprzednia][następna]