Kończy się czas kotów w Koneserze. Zbliża się ewakuacja!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 24, 2013 10:37 Re: Warszawa, wątek kotów z Konesera

a za Maciusia trzymam kciuki, oby znalazł dom przed zimą.
na wsi dokąd jeżdżę, też jest kot Maciuś (tylko czarno-biały), któremu muszę pomóc przed zimą...

.Mia.

Od: Wto sty 15, 2013 19:03

Post » Pt wrz 27, 2013 20:44 Re: Warszawa, wątek kotów z Konesera

Obrazek

Dziewczyny trzymajcie kciuki nawet u stóp - bo Maciuś dostał dziś odpowiedź na ogłoszenie, nie zapeszamy tylko mocno wizualizujemy szczęśliwego Maciusia w nowym zadowolonym domku. Może to akurat się uda , pierwszy domek może będzie tym jedynym .

Obrazek
Obrazek
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Pt wrz 27, 2013 21:16 Re: Warszawa, wątek kotów z Konesera

Odpisałam i czekam na odpowiedź, więc :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Migota

Od: Sob mar 29, 2008 20:57

Post » Pon wrz 30, 2013 15:24 Re: Warszawa, wątek kotów z Konesera

Migota pisze:Odpisałam i czekam na odpowiedź, więc :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

I co Migoto , mamy jakiś odzew ? Bo jeśli nie to trzeba dalej "wyróżnić Maciusia" - jednak daje to jakiś tam efekt.
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger

Monika_Krk

Post » Pon wrz 30, 2013 22:47 Re: Warszawa, wątek kotów z Konesera

Ta pani z maila trochę lakonicznie i powoli mi odpowiada, więc nie wiem czy coś z tego będzie. Ale miałam telefon od innej pani i to byłby fajny domek, chyba, ale zastanawiają się jak zorganizować w domu wprowadzenie drugiego kota więc czekam.
Obrazek

Migota

Post » Pon wrz 30, 2013 23:39 Re: Warszawa, wątek kotów z Konesera

Ło matulu, to ja naprawdę zacznę się gorąco wstawiać do bogów wszystkich wyznań i z każdego kościoła Obrazek bo komu jak komu, ale Maciusiowi dom się należy - jak studni woda.

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Milion kciuków i pozytywnej energii i fluidów i czego tam tylko trzeba dla Macieja Kota i Domku Nowego.

Monika_Krk

Post » Wto paź 01, 2013 10:31 Re: Warszawa, wątek kotów z Konesera

Migota pisze:Ta pani z maila trochę lakonicznie i powoli mi odpowiada, więc nie wiem czy coś z tego będzie. Ale miałam telefon od innej pani i to byłby fajny domek, chyba, ale zastanawiają się jak zorganizować w domu wprowadzenie drugiego kota więc czekam.

Może warto podesłać wątek nt dokacania :)
viewtopic.php?f=1&t=144525

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Wto paź 01, 2013 15:30 Re: Warszawa, wątek kotów z Konesera

Szalony Kot pisze:
Migota pisze:Ta pani z maila trochę lakonicznie i powoli mi odpowiada, więc nie wiem czy coś z tego będzie. Ale miałam telefon od innej pani i to byłby fajny domek, chyba, ale zastanawiają się jak zorganizować w domu wprowadzenie drugiego kota więc czekam.

Może warto podesłać wątek nt dokacania :)
viewtopic.php?f=1&t=144525

Warto wszystko :ok:

Za Maciusiem niech się wstawia do "wyższych instancji" kto może , o :

Obrazek

:ok: :ok: :ok:
Oby mu się udało, chłopak - znaczy kot złoto - wart domu !

Monika_Krk

Post » Śro paź 02, 2013 21:36 Re: Warszawa, wątek kotów z Konesera

Migoto - ja wiem, że zarobiona jesteś po "kokardki" - ale jakby coś w sprawie Macieja drgnęło, to podziel się wiadomościami.

Obrazek

Zaglądam tu zawsze jak jestem na forum.

Monika_Krk

Post » Czw paź 03, 2013 17:23 Re: Warszawa, wątek kotów z Konesera

zaglądam i trzymam kciuki za Maciusia, oby udało się z domkiem dla niego!

.Mia.

Od: Wto sty 15, 2013 19:03

Post » Czw paź 03, 2013 22:40 Re: Warszawa, wątek kotów z Konesera

No niestety, nie mam się czym podzielić. :( Obie panie milczą. Jednej to mi nawet szkoda, ale może się odezwie w weekend.
Obrazek

Migota

Post » Nie paź 06, 2013 8:43 Re: Warszawa, wątek kotów z Konesera

Migota pisze:(...) Jednej to mi nawet szkoda, ale może się odezwie w weekend.

No i jak odezwała się ?
Maciuś to naprawdę ma charakter domowy , miły i przytulasty - tak gorąco pragnę dla niego domu.

Przy Trzech Milkach zaczynam się już powoli załamywać, popytałam okoliczne stajnie - no ale tam, koty zwykle same
się "przygarniąją" i to w sporych ilościach.
Tu trzeba naprawdę cudu.

A u Maciusia wystarczy , żeby ktoś się po prostu zakochał w tym słodkim , przytulastym grubciu.
Moje ulubione jego dwa zdjęcia :

Obrazek
Maciej czekający na dom i fotel .

Obrazek
Maciuś - kot z okienka , ale nie z tej strony z której powinien być :|

Daj znać Migoto- gdyby się ta Pani odezwała.

Monika_Krk

Post » Pon paź 07, 2013 19:15 Re: Warszawa, wątek kotów z Konesera

Chyba ktoś się zakochał :) Trzymajcie kciuki. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: Dopiero co miałam telefon. Umówiłam się na środę na rozmowę i wizytę u Maciusia. Jest duuuuuuża szansa na dom.

Ale mam też niedobre wieści. Nuka jest ciężko chora. Chyba trzeba będzie jej ulżyć w cierpieniu. Na moje oko zaawansowany nowotwór. Cały brzuch ma w krwawiących guzach. :( Nie widziałam wcześniej bo po nocy to ciężko coś zauważyć. Dopiero wczoraj i dziś poszłam wcześniej, a tu takie kwiatki. W dodatku ma infekcję, kicha i charcze. Podobnie Bella, ale jej to może unidox pomoże. Parę zimnych nocy i koty chore. Chociaż i tak się trzymają nieźle jak na swoje ok dziesięć lat.
Obrazek

Migota

Post » Pon paź 07, 2013 22:46 Re: Warszawa, wątek kotów z Konesera

Szalony Kot pisze:Nuka jest bardzo dzika? Bo może to listwa mleczna, może wystarczy usunąć..?

No niby dzika, ale już mi nie raz wchodziła do klatki jak próbowałam złapać innego kota. A teraz właśnie jakby mniej się boi. Może tak prosi o pomoc. Pewnie listwa, ale to wygląda strasznie. Ona musi bardzo cierpieć. Wet oceni. Już napisałam do Asi.
Szkoda, że dopiero teraz to zobaczyłam. Ale z drugiej strony, jak obejrzeć brzuch dzikiemu kotu. Nawet wczoraj to tak siedziała, że tylko pokrwawioną łapę widziałam i myślałam, że coś ją pogryzło, np. kuna, bo pełno ich tam. Dziś dopiero ten brzuch pokazała.
Maciek to co innego, nawet mi się pozwolił po brzuszku pomacać.
Obrazek

Migota

[poprzednia][następna]