Pakt Czarownic XXX - nowe władze str. 50 - GRATULACJE!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Które trzy Czarownice powinny tworzyć triumwirat i szefować Paktowi?

Ankieta wygasła Czw sty 19, 2012 20:34

AYO
19
20%
Asia_Siunia
29
30%
becia_73
26
27%
Dzyśka
22
23%

Liczba głosów : 96

Post » Czw sty 05, 2012 19:50 Re: Pakt Czarownic XXX - WYBORY!!!

Może i zanika, ale chyba nic nie odrasta, nie?
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Czw sty 05, 2012 19:55 Re: Pakt Czarownic XXX - WYBORY!!!

babajaga pisze:Może i zanika, ale chyba nic nie odrasta, nie?

To zalezy po ktorej stronie elektrowni w Czarnobylu mieszkasz..... ;)
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Czw sty 05, 2012 20:04 Re: Pakt Czarownic XXX - WYBORY!!!

Wcinając się na X stronę Paktu, apel do siostry Sol-ten baner to by już sobie mogła wkleić ,co?
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Czw sty 05, 2012 20:06 Re: Pakt Czarownic XXX - WYBORY!!!

Cieszę się, ze Siostrom spodobała się idea triumwiratu. Co prawda w Rzymie trochę się ta forma rządów nie sprawdziła, ale gdzie Rzym a gdzie Pakt, przecież wiadomo, że z facetami to nie miało szans na sukces.

Nie rozumiem, czemu nikt się nie zgłasza na stanowisko dziewicy. Przecież wiadomo, że dziewica jest tak właściwie do ozdoby jedynie, ma ładnie wyglądać we wianku i podawać herbatkę i ciasteczka z nietoperzem (wg. Pratchetta). Resztę poważniejszych zadań i tak odwalaja te bardziej doświadczone ;)
ObrazekObrazek

Hikiko

Od: Sob paź 30, 2010 22:27

Post » Czw sty 05, 2012 20:15 Re: Pakt Czarownic XXX - WYBORY!!!

się melduje w nowym wącie - mam nadzieje, że nadgonię :oops:
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek

agnieszka1565

Od: Wto sie 18, 2009 11:37

Post » Czw sty 05, 2012 20:57 Re: Pakt Czarownic XXX - WYBORY!!!

Hikiko pisze:Nie rozumiem, czemu nikt się nie zgłasza na stanowisko dziewicy. Przecież wiadomo, że dziewica jest tak właściwie do ozdoby jedynie, ma ładnie wyglądać we wianku i podawać herbatkę i ciasteczka z nietoperzem (wg. Pratchetta). Resztę poważniejszych zadań i tak odwalaja te bardziej doświadczone ;)

No wiesz - gdyby ta funkcja tylko na tym polegała to gotowam się poświęcić - mogę leżeć i pachnieć, mogę nawet podpisać zobowiązanie, że np. przez rok pozostanę dziewicą 8)

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Czw sty 05, 2012 22:16 Re: Pakt Czarownic XXX - WYBORY!!!

mamaja4 pisze:Wcinając się na X stronę Paktu, apel do siostry Sol-ten baner to by już sobie mogła wkleić ,co?

Baner mam opisany teoretycznie, im prosciej tym lepiej - co sie bede pultac z podpisami... ;)

solangelica

Post » Czw sty 05, 2012 22:35 Re: Pakt Czarownic XXX - WYBORY!!!

solangelica pisze:
mamaja4 pisze:Wcinając się na X stronę Paktu, apel do siostry Sol-ten baner to by już sobie mogła wkleić ,co?

Baner mam opisany teoretycznie, im prosciej tym lepiej - co sie bede pultac z podpisami... ;)

No, fakt.
Jesteś jedyną Czarownicą, której "banerek" pamiętam. :lol:

Znaczy...dobrze jest opisany :mrgreen:
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Czw sty 05, 2012 22:41 Re: Pakt Czarownic XXX - WYBORY!!!

Ostatnio chodzi za mną tekst :

"... mężczyzna dojrzewa do siódmego roku życia a potem to już tylko rośnie ..." :mrgreen:

A tak swoja drogą to przeżyłam dzisiejszy najazd "teściówki", od rana harowałam w kuchni aby wypaść jak najlepiej. Przeżyłam nawet prezenty "wigilijne" od niej dla wszystkich - w końcu samotna kobieta może być bardzo zabiegana i nie mieć czasu się z nami spotkać...Tym spoosbem stałam się posiadaczką ręczników w odcieniu oczojeb...z różu haftniętą różą i chyńskiej rękawiczki do masażu, starsza córka dostała zegarek (taki typowy dla dorosłej kobity w złotym kolorze na złotej kiecie, cyrkonie wokół tarczy-no już widzę 10 latkę jak w nim chodzi :roll: , młodsza natomiast bluzkę z rękawami ciut za łokieć - pocieszyłam, że 3/4 też jest w modzie :wink:. Małż ogółem ma myć głowę i się kąpać...ot prezenty od serca :mrgreen:
Ostatnio edytowano Pt sty 06, 2012 18:41 przez Asia_Siunia, łącznie edytowano 1 raz

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Czw sty 05, 2012 22:58 Re: Pakt Czarownic XXX - WYBORY!!!

Mulesia pisze:
solangelica pisze:

No, fakt.
Jesteś jedyną Czarownicą, której "banerek" pamiętam. :lol:

Znaczy...dobrze jest opisany :mrgreen:

I o to chodzilo o to chodzilo :) :mrgreen:

Asia_Siunia pisze:Ostatnio chodzi za mną tekst

"...że mężczyzna dojrzewa do siódmego roku życia a potem to już tylko rośnie ..." :mrgreen:

A tak swoja drogą to przeżyłam dzisiejszy najazd "teściówki", od rana harowałam w kuchni aby wypaść jak najlepiej. Przeżyłam nawet prezenty "wigilijne" od niej dla wszystkich - w końcu samotna kobieta może być bardzo zabiegana i nie mieć czasu się z nami spotkać...Tym spoosbem stałam się posiadaczką ręczników w odcieniu oczojeb...różu haftniętą różą i chyńskiej rękawiczki do masażu, starsza córka dostała zegarek (taki typowy dla dorosłej kobity w złotym kolorze na złotej kiecie, cyrkonie wokół tarczy-no już widzę 10 latkę jak w nim chodzi :roll: , młodsza natomiast bluzkę z rękawami ciut za łokieć - pocieszyłam, że 3/4 też jest w modzie :wink:. Małż ogółem ma myć głowę i się kąpać...ot prezenty od serca :mrgreen:

Asia, zawsze mozesz wystawic te "prezenty" na bazarek na rzecz kota ktorego dokarmiasz :)
Do tego dowcipny tytul i opisy - ta haftnieta roza mnie sie najbardziej podoba :)
Ja na prezent choinkowy od Tesciowej dostalam bardzo fajne granatowe laćki z dyskretnymi zlotymi kuleczkami na wierzchu. Wiec nie moge narzekac... Aczkolwiek jutro ja przezywam najazd Tesciow i chrzestnej TZa z mezem - domysl sie jakiego mam stresa, pierwsza wizyta u nas i wogole uaaaaaa

...a zaczyna mnie brac jakies grypsko cholerne, kaszel, katar, bol zatok, glowy, miesni MASAKRA. Czeka mnie zrobienie sernika na zimno i ptasiego mleczka do tego moze salatka jakas no i trzeba posprzatac na wysoki polysk...

Ale damy rade. Jak nie my to kto?

solangelica

Post » Czw sty 05, 2012 23:18 Re: Pakt Czarownic XXX - WYBORY!!!

Ja tam mojej przyszywanej "teściówki" kochać nie muszę-ma swoje wady jak i zalety (sam fakt, że nadal gra rolę babci moich dzieci,pamięta o ich urodzinach i świętach- dla nich to bardzo ważne). Staram się z uśmiechem na ustach witać się z nią w progu,jednak jej przyjazdy do nas są dla mnie bardzo meczące. To dosyć niekontaktowa, mało rozmowna osoba i wizja siedzenia z nią bodajże 6 godzin przyprawia mnie o nerwówkę. Bywa tak, że ona siedzi sobie,piłuje u mnie swoje paznokcie coś nucąc pod nosem, 10 razy wychodzi na papierosa, wraca a rozmowa dalej się nie toczy jeśli ja nie narzucę jakiegoś tematu... Dlatego nagotowałam żarcia aby nie zmuszać się do konwersacji tłumacząc się ciągle zatkanym dziobem. W nią też pakowałam :ok: Mikra jest - wzrost około 150, noga 35 - za bardzo nie ma w co pakować i aż strach, że wytrzymała. Na koniec dobiłam ją lodami z dodatkiem bezów i ubitą prawdziwą śmietaną kremówką posypane karmelem...ledwo dychrała.

A "haftnięta róża"...bo w sumie ona ma na imię Róża :oops:

Co do sałatki - się narobiłam przy niej ale "do kolacji nie doszło" bo tempo żarcia dałam takie, ze hoho i teściówka po 17 zwiała zostawiając mnie z wielka michą sałatki. odłożyłam jej w pojemniczek aby wzięła trochę do domu ale...zapomniałam dać jak wychodziła. Gdybyś bliżej mieszkała to obdarowałabym cię połową owej michy o ile m.in. por,seler,orzechy kogoś nie uczulają :mrgreen:

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Czw sty 05, 2012 23:36 Re: Pakt Czarownic XXX - WYBORY!!!

Przeslij mailem salatke, moze doleci ;)
No to faktycznie dobra strategia - zatkac tesciowej dziob jedzeniem :)))

Ja sie w sumie ciesze ze przyjada, bo bardzo mi zalezy na tym zeby dobrze sie u nas czuli i byli zadowoleni z odwiedzin. Chcialabym zeby mieli poczucie ze sa zawsze u nas mile widzianymi goscmi i bede sie starac zeby spotkanie uplynelo w dobrej atmosferze.
Przyjedzie takze chrzestna z mezem - nigdy u nas nie byli wiec to bedzie debiut :)

Mam nadzieje ze Felek nie bedzie obgryzac choinki, skakac po lawie a Pipi nie zarzyga mieszkania bo ostatnio ma to w zwyczaju :roll:

solangelica

Post » Pt sty 06, 2012 8:16 Re: Pakt Czarownic XXX - WYBORY!!!

Siostro Charm, z okazji urodzin, najserdeczniejsze zyczenia od nas i naszego zoo - spelnienia marzen, radosci, satysfakcji z nowej pracy, sily do pokonywania trudnosci, wiary, nadziei, milosci, zeby kociaste byly grzeczne a Niekochane szybko znajdowaly dobre domki.

STO LAT :piwa:

solangelica

Post » Pt sty 06, 2012 9:06 Re: Pakt Czarownic XXX - WYBORY!!!

Solangelica, Charm

Z okazji urodzin życzę Wam Dziewczyny spełnienia marzeń.

Obrazek
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Pt sty 06, 2012 13:12 Re: Pakt Czarownic XXX - WYBORY!!!

Obrazek

Dla Sol...enizantek! :mrgreen:
Sol, Charm - wszystkiego naj!
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

[poprzednia][następna]