Kicie Smarti-...bierzemy weta na DT...a co!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 06, 2011 12:31 Re: Kicie u Smarti 3 -czy Promyś pojedzie do Hamburga???

W luku bagażowym podobno jest też bardzo zimno

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Nie mar 06, 2011 12:43 Re: Kicie u Smarti 3 -czy Promyś pojedzie do Hamburga???

Smarti - napisałam PW.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie mar 06, 2011 12:49 Re: Kicie u Smarti 3 -czy Promyś pojedzie do Hamburga???

smarti nie będzie odpalać pewnie dzisiaj długo kompa.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie mar 06, 2011 12:52 Re: Kicie u Smarti 3 -czy Promyś pojedzie do Hamburga???

Bawcie się dobrze i wymiziajcie wszystkie futra ode mnie, szczególnie Promysia i Carlitka :1luvu:

Erin

Post » Nie mar 06, 2011 13:35 Re: Kicie u Smarti 3 -czy Devi poleci business class?

Chciałam powiedzieć, że niespodzianka na impre w dt smarti gotowa :piwa:
natomiast ja kompletnie nie - idę się pucować, a jeśli nawet nie zdążę na auto to pojadę pociągiem.. :roll:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie mar 06, 2011 13:38 Re: Kicie u Smarti 3 -czy Devi poleci business class?

No to pucować się - ras, ras! Obrazek

Erin

Post » Nie mar 06, 2011 13:50 Re: Kicie u Smarti 3 -czy Devi poleci business class?

Dziewczyny, z tym transportem kota w luku nie jest aż tak źle.

Po pierwsze - kot jest akceptowany w kabinie, jeśli razem z transporterkiem waży nie więcej niż dopuszczalny limit bagażu podręcznego - 6 lub 7 kg, w zależności od linii. Mnie się jednak udało przemycić mojego grubasa - 8 kg razem z klateczką. Dodatkowo, transporter musi się zmieścić pod przednie siedzenie. Ale to wymóg teoretyczny, bo nie mieszczą się nigdy :wink: więc praktycznie jest tak, że musi się dać wsunąć pomiędzy siedzenie a fotel z przodu.
Teoretycznie w kabinie może lecieć tylko jeden zwierzak. Jeśli jest więcej niż jeden chętny, zgodę musi wyrazić kapitan, a z tym bywa różnie. Lepiej więc zadzwonić i zarezerwować miejsce wcześnie.
No i kota nie można wypuszczać z transporterka w czasie lotu.

Co do podróży w luku, to naprawdę przelot do Niemiec jest krótki, maksymalnie 2h, więc stresu dla koteczka niewiele, tym bardziej, że zwierzęta przewożone są w lukach klimatyzowanych. Kiciowi nie będzie tak źle. Ja sama mam bardzo dobre doświadczenia z Lufthansą, gdzie ciągle trafiałam na bardzo przyjaznych kociarzy. :kotek:

Trzymam kciuki za pomyślny transport! :ok:
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Od: Sob mar 27, 2010 0:04

Post » Nie mar 06, 2011 13:55 Re: Kicie u Smarti 3 -czy Devi poleci business class?

W PLL Lot jest wymóg że jeden kot pod opieką jednego pasażera. Nie słyszałam żeby był wymóg jednego zwierzaka w kabinie, no ale to zależy od linii lotniczych. I jeszcze jedno - transporter musi być zaakceptowany do lotów samolotem. Ten transporter jest dopuszczony http://www.krakvet.pl/dogit-transporter ... -7452.html
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Nie mar 06, 2011 14:02 Re: Kicie u Smarti 3 -czy Devi poleci business class?

Nie wiem, jak to jest z psami, tzn. czy też jest wymóg trzymania w transporterze w czasie lotu, ale kiedyś leciałam do siostry, która mieszka w Stuttgarcie i kobieta leciała z małym pieskiem, w typie mopsa. Piesek był przez babkę trzymany na kolanach i tyle.

2 godziny to nie jest długo, ale dla zwierzaka to straszny stres, jeśli leci w luku. Jest sam, dookoła ciemno i głośno.

Erin

Post » Nie mar 06, 2011 14:07 Re: Kicie u Smarti 3 -czy Devi poleci business class?

Gibutkowa pisze:Ten transporter jest dopuszczony http://www.krakvet.pl/dogit-transporter ... -7452.html

Tak w ogóle to bardzo fajny transporter.

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Nie mar 06, 2011 14:22 Re: Kicie u Smarti 3 -czy Devi poleci business class?

jozefina1970 pisze:
Gibutkowa pisze:Ten transporter jest dopuszczony http://www.krakvet.pl/dogit-transporter ... -7452.html

Tak w ogóle to bardzo fajny transporter.

Potwierdzam - mam taki jeden :D Trochę ta pleksi z przodu nie odpowiada kociastym, tzn Mietkowi, bo to jego transporter, jako że jest większy i szerszy :D

Erin - myślę że to kwestia linii lotniczej jak pozwalają przewozić.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Nie mar 06, 2011 14:31 Re: Kicie u Smarti 3 -czy Devi poleci business class?

Gibutkowa pisze:Erin - myślę że to kwestia linii lotniczej jak pozwalają przewozić.

Tak myślę.

Erin

Post » Nie mar 06, 2011 14:44 Re: Kicie u Smarti 3 -czy Devi poleci business class?

Potwierdzam, transporter jest super - prawiłam sobie taki na ostatniej wystawie i moja Bianeczka podróżowała w pociągu jak królowa, na górnej półce (był straszny tłok). A teraz mam z domu kolejkę, bo każde futro chce w nim spać. Jest spory, dość lekki i otwierany od góry. Na wystawach można kupić za 130 zł.

Rozmawiałam z Marzenią i uspokoiła mnie odnośnie przelotu, bo ten Pan ma duże doświadczenie w podróżach z kotami i nie pozwoli zapakować Devi do luku, ufffff
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Nie mar 06, 2011 14:59 Re: Kicie u Smarti 3 -czy Devi poleci business class?

No fakt, pan mógł już latać kiciami.
To dobrze, że nie da transportera do luku.

Erin

Post » Nie mar 06, 2011 16:05 Re: Kicie u Smarti 3 -czy Devi poleci business class?

Devi,jak krolowa-pojedzie w kabinie pasażerskiej.pan woził już swoje koty z Palucha a devi wraz z moim transporterkiem wazy 4,7 kg,to nie wierzę aby Pana był o tyle cięższy.
Z mojej strony wszystko będzie gotowe
paszport 51zł,+wizyta jeśli w Sforze-ale mam nadzieję że moja Ania sprowadzi paszport na jutro-wet.Kamil ma się nie pokazywać w pracy bez paszportu :mrgreen:
czip 85zł,też jeśli u Ani :D
szczepienie-ok 50 też jeśli u Ani :D
mamy z alareipan cichą nadzieję że pan zwróci

Teraz ważne żeby Panu się Devi w ogóle spodobała :kotek: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:-jeśli się spodoba,na co mam wielką nadzieję, to jeszcze zapytamy Bettę i Iburg o opinię i...w droge do nowego zycia Devisiu :kotek: :1luvu:

no-pałki w cynamiodzie upieczone,grill rozgrzany-tylko dziewczyn nie widać...

Gibutku-mam twoje PW i wciąz myślę...odpowiem Ci jutro bo to trochę pisania a dziś dzień mam zawalony-w ogóle weekendu nie odczułam..
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

[poprzednia][następna]