DT Smarti2- Devi znalazła cudowny domek w Hamburgu.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 03, 2011 16:25 Re: DT Smarti (cz 2)-wszystkie kicie zdrowe i wesołe...

Gibutkowa pisze:Kopiuję z wątku Jadwini i Ernesta:
Gibutkowa pisze:No to informacje o Jadzi od Pani Joli:
"Jadzia ma się coraz lepiej i lepiej. Około dwa tygodnie temu dostała dużego apetytu, je jak odkurzacz i ciągle się dopomina. Bawi się bardzo ładnie myszką a przedtem nie chciała. Myślę, że doszła już do siebie po narkozie i operacji. Łapie pazurkami i ząbkami rękę. Cały czas jest przytulaśna. Wmeldowuje się na kolana i ramię gdy tylko się usiądzie. Teraz też mi leży na ramieniu utrudniając pisanie ale daję radę.
Wygląda przez okno będąc na rękach, ale nie znalazła jeszcze drogi na parapet.
Przesyłam kilka zdjęć z myszką."

i zdjęcia (miniaturki, można klikać i powiększać)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

No kocham to ostatnie zdjęcie :mrgreen: :1luvu: z resztą wszystkie są cudne i Jadwinia taka szczęśliwa :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Super ta Jadwinia :) przesłodka buraska :ok: :ok: i jak tu takiej nie kochać :1luvu:

Sunshine307

Od: Pon sty 24, 2011 13:44

Post » Czw lut 03, 2011 17:27 Re: DT Smarti (cz 2)-wszystkie kicie zdrowe i wesołe...

Sunshine307, jeżeli transporterki sa wolne to zabierz ja a my postaramy sie je jakoś od Ciebie odebrać. Do Gliwic mamy bliżej.
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Czw lut 03, 2011 19:39 Re: DT Smarti (cz 2)-mamy transport dla Toma&Jerrego!

smarti pisze:Rozl leczenie(dotychczasowego) kiciów z Rybnika

Szrek,Fiona,Devi

wydatki:
21 sty..............164 zł
22 sty...............43 zł
23 sty...............40 zł
24 sty...............40 zł
25 sty...............60 zł
26 sty...............25 zł
28 sty...............30 zł
30 sty...............60 zł

razem............462 zł
saszetki RC gastro 18,40 pokryło DT Smarti

szczególowy wykaz zabiegów,leków -str.7,8

wpłaty:
24 sty.....Robert P. Rybnik.............50zł..... :kotek: :1luvu:
24 sty.....Agieszka Z.Gdańsk..........50zł..... :kotek: :1luvu:
24 sty.....Anna G. Bierawa.............50zł..... :kotek: :1luvu:
24 sty.....Dorota G."Boubi"............200zł..... :kotek: :1luvu:
26 sty.....Iwona G. Wodzisław Śl.....20zł..... :kotek: :1luvu:
26 sty.....Olga G............Wawa......20zł.... :kotek: :1luvu:
razem na 27 sty.........................390zł

serdecznie dziękuję dotychczasowym darczyńcom w imieniu Shrekunia['], Devi i Fionki.

Reasumujac.
wydatki..............462 zł
wpłaty...............390 zł

dług w lecznicy.....72 zl

Sądzę ze na koniec leczenia będzie trzeba przynajmniej Fionce zrobić morfo+ biochemię-od razu moge powiedzieć że to jest 60zł.

z tego co widać dr.Ania liczy mi za zastrzyki (biotyl,hostamox,dexafort) po 15-20 zł,za ratowanie Shrekunia (dexaven,dufulajt)policzyła 45zl,za sekcję zwłok Shrekunia nie policzyła nic,za kapiel Devi w super szamponie 30 zł
convenia dla 4kg.kota dla kogoś innego kosztowałaby min.80zl.

szczerze mówiąc,nie spodziewałam się nawet ze potraktują mnie tak "po kosztach"
aż strach pomyśleć jakiego wstydu bym sobie narobiła idąc za radą Betty i "żądajac rozliczeń na juz!"...

DZIĘKUJĘ ....

smarti, ja sobie tylko próbuje wyobrazic ile masz na głowie i pewnie brakuje mi nieco prawdy w tych wyobrażeniach ale dla mnie , dla Iburg naprawde wazne to na czym stoimy bo wyciagneęłysmy ostatnio 2 koty ze schronu a kolejene znowu tam trafiły...
i jeszcze raz przypomne że na dt oprócz twoich podopiecznych rybnickich są 3 schorniskowe , plus 2 spod bloku ... i naprawde kiedy wyskakuje coś z dnia na dzień to nie wiem na co moge sobie pozwolić.... dlatego wazne są bieżace rozliczenia co zaznaczam , jak i to że wyobrażam sobie że nie łatwo Ci z tym nadazyć

widze że wetka Ania to konkretne znizki ma dla Ciebie.... ja jestem w szoku... bo własnie tego się bałaam że ujrze ceny które dla mnie nawet po zniżce to jak na stolice powinny byc wyższe... bogu dzieki sa jkaie sa... dzieki p.Ani ....
i tu qwoli rozjasnienia.... dla Was w stolicy wizyta z 1 chorym kotem na 60 -100 zł to w miare spłacalna.... u nas na śląsku ceny sa zupełnie inne..... dla mnie 100 zł to 1/5 mojej wypłaty.... to tak na marginesie jeszcze...zobaczcie na allegro po ile sa wystawiane przedmioty przez nas na południu , a po ile to samo wystawi warszawiak...

SzalonyKocie...dzieki za wpis i chęci zrozumienia.....

Marzenia11 pisze:Gibutku tak wlasnie pewnie bedziemy robic jesli smarti nadal bedzie prowadzic dt.
Sz K- wiedz ze agresja, jesli juz tak to widzisz, wynika z bezradnosci a ona z braku zrozumienia i zaufania. Niepojete jest ze Betta oczekuje inf ktore sa tylko nie ma czasu ich znalezc i chce miec je na 1str.
Niestety moje mozliwości przekonywania smarti zeby widziala w tym wszystkim biedne koty - sie skonczyly.

podałam 2 powody dla których było by dobrze żeby krótkie info było na 1 str.... <ale oczywiście musisz czepnąc sie mnie i w dodatku wychodzi na to że jamam taka "zachcianke"> oczywiście mogłybyśmy z Iburg szukac tych informacji ponad godzine i przepisywac je na watek rybnicki i nasze bazarki co zajmie koljne poł godziny ....ale nie znosze bez sensownego marnowania czasu... nie żebysciedziewczyny pisały o głupotach tu bo całkiem pozyteczne tematy podejmujecie ale jesli ktos ma ograniczona ilośc czasu to mógłby porobic przez godzine ogłoszneia np a nie przekopywac sie przez watek w poszukiwaniu właściwie podstawowych informacji...
<edit: gdybym w tej durnej sieci nie płaciła takich rachunków telefonicznych to gwarantuje ze dzwonie do smarti codziennie ... >
ale dobra nie chce sie czepiac akurat tych info o koteczkach bo mam dziwne poczucie że sa w dobrych rekach... tylko chciałąm zasugerowac że gdbyście dały rade na 1 str umiescic takie rzeczy to by wiele ułatwiło...ale tego rodzaju brak jestem w stanie zrozumiec natomiast rozliczen będe sie czepiac.... mnie sie kiedys też czepiano jak miałam 2 dniiowe opóxnienie...ale wiem ze to było słuszne bo to sa pieniądze konkretnych osób które to zazwyczaj daja mimo tego że sami maja mało... i wiem ze najwięcej swojej energii i ciepła dla tych kotów daje smarti :1luvu: ale nie znaczy to że inni tez sie nie martwia i chca co nieco wiedziec :roll:

z moich bazarków przyjdzie przelew w poniedziałek mysle, a Iburg nie wiem jak tam sie bawi z tymi ksiazkami - czy ludziska jej na konto przelewaja..choc mysle ze podała twoje konto wiec tez cos powinno juz wpłynac ale zaraz do tego dojdziemy

edit 2 : smarti, to nie była moja rada tylko prośba i nie "na już" tylko na za dwa dni : ).... i żaden to wstyd.... nie wiem co w tym nienormalnego.... Ty znasz Pania Anie i jej ufasz.... ja próbuje ufac jej na odległość :) ale dalej uwazam ze skoro ludzie sie znaja i sa dorosli to nie boja sie uzywac słowa prosze... , prosiłabym .... i załatwiac dzieki niemu to co wazne : )

edit 3 : dziewczyny jesteście niesamowite : ))) dzieki ... a nasza sunshine juz po zabiegu (nie była w ciazy) ma sie dobrze : )

Betta

Od: Nie lut 21, 2010 21:53

Post » Czw lut 03, 2011 20:36 Re: DT Smarti (cz 2)-wszystkie kicie zdrowe i wesołe...

Szalony Kot pisze:A tę Perełkę też Sunshine zawiezie przy okazji..? :>

właśnie zapytałam zerduszko skąd mam wziąć tą Perełkę i dokąd (miejsce docelowe) ? :)
bo ja jadę w sobotę rano , i mój cel to smarti :)

Sunshine307

Post » Czw lut 03, 2011 20:41 Re: DT Smarti (cz 2)-mamy transport dla Toma&Jerrego!

Betta pisze:edit 3 : dziewczyny jesteście niesamowite : ))) dzieki ... a nasza sunshine juz po zabiegu (nie była w ciazy) ma sie dobrze : )

heh widzę że kotka ma takie imię jaką ja ksywkę :P duuużo zdrówka dla sunshine w takim razie :ok: :)

Sunshine307

Post » Czw lut 03, 2011 21:00 Re: DT Smarti (cz 2)-wszystkie kicie zdrowe i wesołe...

Rozesłane :ok:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Czw lut 03, 2011 21:01 Re: DT Smarti (cz 2)-wszystkie kicie zdrowe i wesołe...

cieszę się że z Wasżą Sunshine wszystko ok. :ok:

Betta,ja nadal nie bedę zamęczać wet.Ani rozliczeniami na już-kiedy znajdzie czas to zrobi-zauważ ze ani słowem nie wspomnialam i nie popędzałam Cię z kasą-Ty mnie nie popędzaj z rozliczeniami których nie mam ( a zmyślać nie chcę) -i tak przedstawie je wtedy kiedy je dostanę-tak jak dziś-dostałam wpisałam-gdybym nie dostała to bym nie wpisala.
przecież jak uzbieracie za dużo kasy to ją sobie przeznaczycie na inne potrzebujące kicie i po problemie-sama mówisz ze masz wiele potrzebujących.
ja szacowałam to czego nie wiedziałam(czego brakowało w rozliczeniu) na max. 300-400zł a wyszło 185zł. Gdybyście uzbierały więcej,np tyle na ile szacowałam to macie jak znalazł na inne Wasze kicie-tylko się cieszyć-no nie?
zwłaszcza że od pierwszej chwili,nie raz mówiłam Ci że w razie czego założę lub też w razie czego dołożę jakąś drobną brakujaca kwotę. :D
i załóż wreszcie,prosze, z góry że mam jak najlepszą wolę,bo tak jest.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Czw lut 03, 2011 21:07 Re: DT Smarti (cz 2)-mamy transport dla Toma&Jerrego!

cytat Betta
smarti, ja sobie tylko próbuje wyobrazic ile masz na głowie i pewnie brakuje mi nieco prawdy w tych wyobrażeniach ale dla mnie , dla Iburg naprawde wazne to na czym stoimy bo wyciagneęłysmy ostatnio 2 koty ze schronu a kolejene znowu tam trafiły...
i jeszcze raz przypomne że na dt oprócz twoich podopiecznych rybnickich są 3 schorniskowe , plus 2 spod bloku ... i naprawde kiedy wyskakuje coś z dnia na dzień to nie wiem na co moge sobie pozwolić.... dlatego wazne są bieżace rozliczenia

z moich bazarków przyjdzie przelew w poniedziałek mysle, a Iburg nie wiem jak tam sie bawi z tymi ksiazkami - czy ludziska jej na konto przelewaja..choc mysle ze podała twoje konto wiec tez cos powinno juz wpłynac ale zaraz do tego dojdziemy

dziewczyny...
atakujecie biedną Smarti, a ja od kilku dni proszę na bazarkowym wątku o nr konta gdzie mogłabym przesłać kasę za książkę...
może umówmy się tak, że ja przeleję pieniądze Smarti, będzie szybciej i będzie można zapłacić w lecznicy, bo nie dość że dziewczyna dokłada do interesu to jeszcze ma nieprzyjemności

żebym nie wywołała lawiny, to tak, zdaję sobie sprawę że wszystkie robicie dużo dobrego, ale Iwonkę poznałam osobiście i -tak jak życie nauczyło stosować mnie zasadę ograniczonego zaufania- jej wierzę, jak i wierzę, a raczej mam nadzieję, że ludzkie gadanie nie przeszkodzi jej w tym co robi i dt Smarti będzie istniał nadal :1luvu:
Ostatnio edytowano Czw lut 03, 2011 21:08 przez JolaJ, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Czw lut 03, 2011 21:08 Re: DT Smarti (cz 2)-wszystkie kicie zdrowe i wesołe...

:ok: :ok: :ok: podziwiam
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Czw lut 03, 2011 21:12 Re: DT Smarti (cz 2)-wszystkie kicie zdrowe i wesołe...

I niby nie moja sprawa,ale może zorganizujcie tak wszystko (dziewczyny z Rybnika) aby Sunshine307 przywiozła w niedzielę Perełkę.
P.Ola byłaby pewnie b.szczęśliwa bo b.na nią czeka :D no i Perełka pewnie też... :kotek:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Czw lut 03, 2011 21:14 Re: DT Smarti (cz 2)-wszystkie kicie zdrowe i wesołe...

Jestem jedną z osób która finansuje leczenie rybnickich kotów. Z forum które administruję pochodzi spora część darczyńców.
Sama tez od czasu do czasu zbieram jakiegoś kota, choć nie na taką skalę (rodzina nie podziela mojej pasji).

Dotychczas ograniczyłam się do czytania tego wątku i upewnienia się, że wpłaty dotarły.
Szalony Kocie - jesteś bardzo dobrym mediatorem. Dlatego odpowiadam na Twój post.
Smarti wyjaśniła w czym rzecz z wydatkami - jak dla mnie, na chwile obecną jest to wyjaśnienie wystarczające.

Co innego mnie martwi.
Bardzo szanuję to co zrobiła i nadal robi Smarti dla trójki futrzaków z Rybnika.
Wymaga to wielkiej odwagi i poświęcenia. Za to - szacunek i ukłony.

Ale od pewnego czasu sprawiał mi przykrość forma w jakiej Marzenia a czasem również Smarti zwracały się do dziewczyn z Rybnika.
Jest tam - jak slusznie zauważyłeś - lepiej lub gorzej skrywana agresja ("trąci paranoją" "raban o rozliczenia"), łapanie za słowka ("moze jednak sie pofatygujesz i poczytasz"), szantaz emocjonalny ("Proponuje abyście mnie roztrzelaly!" "wykazująca brak zrozumienia mniejszość potrafi skutecznie zniechęcić największego zapaleńca"). Już na samym poczatku współpracy żle się zaczeło (oskarżenia o to, ze Betta jest winna śmierci kotów schroniskowych - absurd).
Do myslenia daje, ze Smarti w żaden sposób nie hamuje napastliwych wpisów Marzeni. To wszystko boli i zniechęca.
Ja rozumiem, emocje grają, ciąży duża ilość obowiązków - wszystko to moze powodować, ze nawet udzielane w dobrej wierze rady i wskazówki zostaną odebrane jak atak.
Niepotrzebnie.

Wszyscy staramy się pomóc tym kotom jak możemy. Tu nie ma lepszych i gorszych.
Jeśli ktoś oczekuje kredytu zaufania - sam powinien takiego kredytu udzielić. I MUSI mu towarzyszyć wzajemny szacunek. Z naciskiem na "wzajemny".
Bez przytyków, oskarżeń o paranoję i złe intencje.
Bo się wszystkim odechce.

Dziewczyny - trzymam kciuki za Was i za koty.
(A teraz ide zobaczyć jak mój "gieroj" pozbierał się po narkozie....)

nongie

Od: Nie wrz 26, 2004 14:39

Post » Czw lut 03, 2011 21:24 Re: DT Smarti (cz 2)-wszystkie kicie zdrowe i wesołe...

Trzymam kciuki za "gieroja", to po pierwsze :ok:
I to też dobry post. Nie warto na siebie napadać zwyczajnie, niezależnie co o sobie myślimy skazane na współpracę będziemy jeszcze przez pewien czas :lol: więc lepiej być dla siebie milszym niż gorszym ;)

Smartinku kochany, czy mam podsyłać Lunę lub Melę ewentualnym zainteresowanym Tulcią? Bo mam kilka domków totalnie nie sprawdzonych, ale chętnych. A nie lubię odsyłać nikogo z pustymi rękoma, to kogoś bym podesłała. Charaktery i urok tych dwóch dam znam, to mogę za nie ręczyć ;)

EDIT: Aaaaa tam, już podałam Twój numer dalej, nie ma to tamto :ryk:
Ostatnio edytowano Czw lut 03, 2011 21:28 przez Szalony Kot, łącznie edytowano 1 raz

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

[poprzednia][następna]