ARI - już rok szuka domu...leczymy GRONKOWCA ZŁOCISTEGO s.31

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 29, 2010 11:07 Re: ARI-"nie głaszcz mnie, bo się boję!" - szuka domu! FOTO! s.9

Daje się karmić z ręki,nie bije łapą pazurzastą,a przede wszystkim nie wycofuje się na widok człowieka :ok: OOOogromne postępy!!Jak był u mnie to była taka kocia bida ,a teraz :1luvu: :1luvu: :1luvu:
I Ty nie widzisz swojej zasługi :evil: no rozłościłam się :mrgreen:
To że,Ari jest taki właśnie toTwoja zasługa!!!!!!! :P :P
Obrazek

Tatku-pamiętam :(
Obrazek

kotka doroty

Od: Nie mar 22, 2009 13:56

Post » Wto cze 29, 2010 16:02 Re: ARI-"nie głaszcz mnie, bo się boję!" - szuka domu! FOTO! s.9

KMagda pisze:Bardzo dziękuję za miłe słowa, ale wciąż nie widzę w tym mojej zasługi :oops: Ari od paru dni już właściwie funkcjonuje poza szafą - całkiem sporo łazi po mieszkaniu, bawi się piłeczkami, a nawet próbuje się ganiać z Szarotką - choć jeszcze nieraz trudno powiedzieć czy bawią się czy przeganiają, ale krew się wciąż nie leje więc jestem optymistką :) Natomiast szafa jest jego sypialnią :roll: - poza krótkimi momentami w nocy, kiedy próbuje spać na łóżku :) Nie panikuje też już tak bardzo na widok ludzi, w kucki można do niego podejść bardzo blisko, i tylko głaskać się wciąż nie pozwala, choć próbowałam przekupywać go jedzeniem - niestety, choć daje się karmić z ręki, to przy próbie pogłaskania od razu się wycofuje :( Ale próbujemy dalej :)

To bardzo optymistyczne i fajne wiadomości! :piwa: :piwa: :piwa:
Kocurek typowo się aklimatyzuje - nietypowe jest tylko to jak długo zajmują mu czasu kolejne etapy..

KMagda pisze:Bardzo dziękuję za miłe słowa, ale wciąż nie widzę w tym mojej zasługi :oops:

KMagda, żartujesz, co? :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro cze 30, 2010 9:02 Re: ARI-"nie głaszcz mnie, bo się boję!" - szuka domu! FOTO! s.9

Miłego dnia! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

A Ari wciąż czeka na swój wymarzony, cudowny dom.... :ok: :ok: :ok:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Czw lip 01, 2010 8:55 Re: ARI-"nie głaszcz mnie, bo się boję!" - szuka domu! FOTO! s.9

Ari, hopsaj na pierwszą - niech wszyscy zobaczą jaki jestes piękny! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Marzenia11

Post » Czw lip 01, 2010 10:01 Re: ARI-"nie głaszcz mnie, bo się boję!" - szuka domu! FOTO! s.9

Ari skrzętnie ukrywa swoją prawdziwą naturę. Gdy człowiek na niego patrzy wydaje się być takim kocim "sztywniakiem", siedzi/leży nadęty, ponury, nawet jak się bawi z człowiekiem to jednak widać w nim napięcie ale ostatnio, gdy nikt go nie obserwuje (tzn. gdy jemu się tak wydaje :wink: ) zaczyna zachowywać się jak mały kociak - turla się, wywija łapkami w poszukiwaniu zabawek, i jest niesamowicie, nawet jak na kota, giętki i miękki :) To ostatnie nie wiem jak, ale widać, bo oczywiście kot jest wciąż niedotykalski ;)
Problem to okazja w przebraniu.

KMagda

Od: Śro kwi 28, 2010 10:36

Post » Czw lip 01, 2010 10:06 Re: ARI-"nie głaszcz mnie, bo się boję!" - szuka domu! FOTO! s.9

Musiał biedak wiele złego przeżyć :( Ale wreszcie ma szansę poznawać uroki życia :D :D :D
Nieustająco zaciskam kciuki za Ariego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Czw lip 01, 2010 10:10 Re: ARI-"nie głaszcz mnie, bo się boję!" - szuka domu! FOTO! s.9

Pomału się biedaczysko odblokowuje :piwa: :piwa: :ok: :ok: :ok: a to sztywniactwo to może taka poza mająca na celu odstraszyć potencjalnego głaskacza? :lol: :lol: :lol:

Marzenia11

Post » Czw lip 01, 2010 10:48 Re: ARI-"nie głaszcz mnie, bo się boję!" - szuka domu! FOTO! s.9

Czy Ari chrupie suchą karmę? :wink:

Marzenia11

Post » Czw lip 01, 2010 11:19 Re: ARI-"nie głaszcz mnie, bo się boję!" - szuka domu! FOTO! s.9

Trochę podżera suchego, ale widzę, że w zasadzie i Ari i Szarotka (czyli najnowsi domownicy) najbardziej lubią surowe mięsko :)

KMagda

Post » Czw lip 01, 2010 11:25 Re: ARI-"nie głaszcz mnie, bo się boję!" - szuka domu! FOTO! s.9

KMagda pisze:Trochę podżera suchego, ale widzę, że w zasadzie i Ari i Szarotka (czyli najnowsi domownicy) najbardziej lubią surowe mięsko :)

Wiedzą co dobre - koneserzy 8) :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Czw lip 01, 2010 15:50 Re: ARI-"nie głaszcz mnie, bo się boję!" - szuka domu! FOTO! s.9

KMagda pisze:Trochę podżera suchego, ale widzę, że w zasadzie i Ari i Szarotka (czyli najnowsi domownicy) najbardziej lubią surowe mięsko :)

Mądre kotuchy :ryk: :ryk: :ryk:
KMagda jakie i jak podajesz mięso? Suplementujesz czymś?

Marzenia11

Post » Czw lip 01, 2010 19:18 Re: ARI-"nie głaszcz mnie, bo się boję!" - szuka domu! FOTO! s.9

Na razie po prostu kilka razy w tygodniu dostają surowe, przemrożone mięsko w kawałkach - głównie indyka i wołowinę, no i rybkę, (ewentualnie nieraz część mięsa mielę i mieszam np. z żółtkiem) ale rozważam przejście na barfowe karmienie, tylko muszę sobie wszystko dokładnie poczytać i rozważyć jak to przeprowadzić, żeby i pozostałe dwa koty w takim jedzeniu zasmakowały :)
A Ari dziś się już całkiem wysypał i zaczął się bawić z Szarotką :) :) Nie trwało to długo ale jednak bez wątpienia to była zabawa!! :)

KMagda

Post » Czw lip 01, 2010 23:08 Re: ARI-"nie głaszcz mnie, bo się boję!" - szuka domu! FOTO! s.9

KMagda pisze:A Ari dziś się już całkiem wysypał i zaczął się bawić z Szarotką :) :) Nie trwało to długo ale jednak bez wątpienia to była zabawa!! :)

No proszę ! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: Bilans zyskow i strat pokazał, co należy czynić :lol: :lol: :lol:

Marzenia11

Post » Nie lip 04, 2010 9:50 Re: ARI-"nie głaszcz mnie, bo się boję!" - szuka domu! FOTO! s.9

Co u Was i u Ariego? :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Marzenia11

Post » Nie lip 04, 2010 19:31 Re: ARI-"nie głaszcz mnie, bo się boję!" - szuka domu! FOTO! s.9

Z Arim od kilku dni jesteśmy na wojennej ścieżce bo próbuje przejąć na własność kolejną szafę - tym razem w pokoju mojej małej :roll: I o ile w ciągu dnia nie za bardzo mi to przeszkadza, to na noc muszę go jednak wypraszać, co nie spotyka się z jego strony ze zrozumieniem :wink: Ale generalnie zadomawia się coraz bardziej, udaje mi się go już nawet nieraz pogłaskać kiedy przechodzi obok mnie - nie kuli się już przy tym choć też i nie sprawia wrażenia jakby było to dla niego przyjemne. No i ma wielką ochotę się bawić, ale z człowiekiem jednak woli zachować ostrożność a koty niestety na razie nie zaakceptowały go :( I w związku z tym Ari chodzi przez dużą część dnia i nocy i miauczy, miauczy, miauczy wzywając do zabawy :)

KMagda

[poprzednia][następna]