Obie dziewczynki już w swoich domkach stałych :) :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 21, 2009 20:45 Re: Lunka niedługo idzie do ds. PILNIE POTRZEBNY DS dla SISSI!

Wrr pokłóciłam się właśnie z własną matką o Lunkę...
Ehh
Powiem od początku.Nałożyłam wczoraj maluchom przez przypadek odrobinkę kk,Luna dostała biegunki (już jej przeszła po podaniu kurczaczka samego )a po whiskasie który dostawała nic kompletnie jej nie było.
No i zadzwoniłam do mamy żeby przekazała tej babce która ma wziąć Lunę że ona nie może być karmiona kitiketem-jeśli już będzie koniecznie musiała dawać takie jedzenie to tylko whiskas....
No i moja mama po rozmowie z nią stwierdziła że ona nie będzie jakimiś wymyślnymi karmami karmiła kotów 8O 8O Jak może dla kogoś wymyślną karmą być whiskas??...
Najlepsze dalej...
Podobno ona karmi świetnie swoje koty parówkami i szynką 8O Wnioskuję że skoro nie stać jej na whiskasa dla kota to syfiastymi szynkami itp.musi je karmić...
Moja mama stwierdziła że zachowuje się jakbym na "łeb upadła" że nie chcę oddać tam kota...
No i z mamą mam awanturę,bo tam dzieci czekają bo coś...
Powiedzcie mi że dobrze robie-błagam...
Oszaleje...Mama co chwila mi wydzwania ze swoimi mądrościami...Aż odmawiam co chwila rozmowy...oszaleć można...
Teraz dostałam sms że mam sie zgłosić jak będę miała kasę do oddania jej...Wnioskuję więc że chyba mamusia się obraziła na amen :ryk:
Eh...
Ale dobro małej jest najważniejsze...
Tylko plis,powiedzcie że mam rację...

Aggi

Od: Nie wrz 20, 2009 23:50

Post » Sob lis 21, 2009 20:47 Re: Lunka niedługo idzie do ds. PILNIE POTRZEBNY DS dla SISSI!

dune pisze:Wiesz....akurat ja doczytałam wszystko i równiez policzyłam wszystko...swoje dwa koty, które przyjęłam pod dach, znajdki jak twoje i tez wydaję na nie pieniądze, które, równie ciężko jak twój, zarobil mój mąż.... Trelka lecze juz od 1,5 mies - wizyta raz w tyg i wciąż nowe leki i myslę ze beze mnie juz byłby ślepy :( szczepię również-oba i odrobaczam i karmię w tej chwili 5 kotów dzikich .... i wg standardów forumowych to mam lajcik..
Nie obrazaj sie, ale ja to zawsze myslę ilu jest tu naprawdę potrzebujących...za nich proszą ich przyjaciele bo im głupio, bo pewnie tez myslą ze ktos potrzebuje bardziej...chyba ze juz mają 14stego kota, zabiegi, operacje bialaczki, nowotwory, zółtaczki i nóż na gardle i dlugi w lecznicach...przeciez wiesz jak tu mają dziewczyny, bo czytasz....

Ale dobra, kazdy robi jak uwaza, moze nie powinnam, ale mnie to uwierało, to powiedzialam i sie zamykam :cry:

Wiem jak to może wyglądać z Twojej strony-ale ja od samego początku mówiłam-tylko jeden tymczas.
Stwierdziłam że nie zostawię tak tych maluszków...Choćbym miała poprosić na miau o pomoc...
Zwyczajnie nie mogę utrzymać 5 kotów sama...

Aggi

Post » Sob lis 21, 2009 21:00 Re: Jednak obie dziewczynki PILNIE POSZUKUJĄ DS :(

Aggi, ale dlaczego dajesz tym maluszkom whiskasa (nie mówiąc już o kk)??
Pisałyśmy Ci tu już kilka razy jakie mokre karmy można podawać. Środki na to masz, więc kup im coś lepszego. W okresie wzrostu to najważniejsze :?

piegusek

Od: Śro wrz 07, 2005 20:38

Post » Sob lis 21, 2009 21:04 Re: Jednak obie dziewczynki PILNIE POSZUKUJĄ DS :(

Pisałam o tym-dawałam im whiskasa bo nie mieli nic innego w sklepie,więc kupiłam im whiskasa i kurczaka-ale przez czysty przypadek podałam im kk... :oops: aż mi wstyd,no ale trudno...
Teraz wzięłam im właśnie tego perfecta-Sarunia była na tej karmie i było super :)

Aggi

Post » Sob lis 21, 2009 21:21 Re: Jednak obie dziewczynki PILNIE POSZUKUJĄ DS :(

Zaraz spróbuję maluszkom sama zrobić allegro...Może mi się uda :(

Aggi

Post » Sob lis 21, 2009 21:36 Re: Lunka niedługo idzie do ds. PILNIE POTRZEBNY DS dla SISSI!

Aggi pisze:Wrr pokłóciłam się właśnie z własną matką o Lunkę...
Ehh
Powiem od początku.Nałożyłam wczoraj maluchom przez przypadek odrobinkę kk,Luna dostała biegunki (już jej przeszła po podaniu kurczaczka samego )a po whiskasie który dostawała nic kompletnie jej nie było.
No i zadzwoniłam do mamy żeby przekazała tej babce która ma wziąć Lunę że ona nie może być karmiona kitiketem-jeśli już będzie koniecznie musiała dawać takie jedzenie to tylko whiskas....
No i moja mama po rozmowie z nią stwierdziła że ona nie będzie jakimiś wymyślnymi karmami karmiła kotów 8O 8O Jak może dla kogoś wymyślną karmą być whiskas??...
Najlepsze dalej...
Podobno ona karmi świetnie swoje koty parówkami i szynką 8O Wnioskuję że skoro nie stać jej na whiskasa dla kota to syfiastymi szynkami itp.musi je karmić...
Moja mama stwierdziła że zachowuje się jakbym na "łeb upadła" że nie chcę oddać tam kota...
No i z mamą mam awanturę,bo tam dzieci czekają bo coś...
Powiedzcie mi że dobrze robie-błagam...
Oszaleje...Mama co chwila mi wydzwania ze swoimi mądrościami...Aż odmawiam co chwila rozmowy...oszaleć można...
Teraz dostałam sms że mam sie zgłosić jak będę miała kasę do oddania jej...Wnioskuję więc że chyba mamusia się obraziła na amen :ryk:
Eh...
Ale dobro małej jest najważniejsze...
Tylko plis,powiedzcie że mam rację...

Masz rację!!!
Parówkami i szynką strach człowieka karmić, tyle w tym chemii. O kocie to już nie wspomnę. Moje szynkę jedzą, jak się zagapię i rąbną mi z kanapki...
Obrazek

vega29

Od: Pt lip 31, 2009 13:39

Post » Sob lis 21, 2009 21:54 Re: Lunka niedługo idzie do ds. PILNIE POTRZEBNY DS dla SISSI!

vega29 pisze:Masz rację!!!
Parówkami i szynką strach człowieka karmić, tyle w tym chemii. O kocie to już nie wspomnę. Moje szynkę jedzą, jak się zagapię i rąbną mi z kanapki...

Dzięki...
Wiesz...Jakoś dziwnie się czuję kłócąc się o to z własną matką i chyba potrzebowałam to "usłyszeć" że mam rację...
Dokładnie-moja mama wyjechała z tekstem że dziecku daję parówki-dziecku ich nie daję,a jak już to te najlepsze...Morliny czy takie typowo dziecięce

Aggi

Post » Sob lis 21, 2009 22:00 Re: Jednak obie dziewczynki PILNIE POSZUKUJĄ DS :(

chyba czegos nie rozumiem. nie rozumiem tego, dlaczego nie skorzystasz z atrakcyjnych finansowo opcji zakupu porzadnego jedzenia - w krakvecie czy zoologic za naprawde nieduze pieniadze mozna kupic porzadna karme. chociazby taka jak bento kronen czy trovet. karmy nie powalaja cenowo, mozna zamowic z dostawa do domu. karmienia whiskasem nie rozumiem bo to jeden konserwant z zapachem na zmiane i farbami.
aby nie byc goloslownym - oferta z Krakvetu
BENTO KRONEN Lara Kitten 500g 5,90zł
BENTO KRONEN Premium Kitten 1kg 23,00zł
PROFILUM Kitten Chicken 1,5kg 33,90zł
w zoologic tez ciekawe oferty, mozna skorzystac i to niewielkim kosztem
Obrazek

"Nigdy nie jesteśmy tak bardzo bezbronni wobec cierpienia jak wtedy, gdy kochamy, nigdy nie jesteśmy bardziej narażeni na nieszczęście niż wtedy, gdy utraciliśmy ukochany obiekt"
Teodor 1997 (?) - 02.03.2013

Ewaa6

Od: Sob paź 30, 2004 14:37

Post » Sob lis 21, 2009 22:03 Re: Jednak obie dziewczynki PILNIE POSZUKUJĄ DS :(

Szczerze mówiąc nie sprawdzałam na krakvecie,bo nie wiem jak to za przesyłkę u nich wygląda-mam zamiar zamawiać dla swoich,ale chciałam pow.100zł żeby nie płacić za przesyłkę...

Aggi

Post » Sob lis 21, 2009 22:05 Re: Jednak obie dziewczynki PILNIE POSZUKUJĄ DS :(

Ja zaglądam tu z doskoku (weszłam przy okazji akcji z wypadniętym odbytem), ale też nie rozumiem. Whiskas podobno był kupiony tylko dlatego, że nic innego nie było "pod ręką", a skąd się wziął kitekat?
Perfect Fit to też żadna rewelacja :?
Zostań już może przy tym kurczaku, szkoda kocich organizmów na takie eksperymenty...
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Sob lis 21, 2009 22:14 Re: Jednak obie dziewczynki PILNIE POSZUKUJĄ DS :(

Kitiket był w domu jak Plamka do nas trafiła.
Amanda jak u mnie była wytłumaczyła mi żeby lepiej nie dawać-i nie dawałam,cały czas stoi w szafce...

Aggi

Post » Sob lis 21, 2009 22:15 Re: Jednak obie dziewczynki PILNIE POSZUKUJĄ DS :(

Dobra-maluchy dostają teraz perfecta i kurczaczka,nie ma co roztrząsać tego że jeden raz przypadkowo dostały kk...
Tu allegro maluchów-jeśli możecie to obejrzyjcie i powiedzcie mi czy nie ma jakichś błędów-plis...

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=826797514

Aggi

Post » Sob lis 21, 2009 22:20 Re: Jednak obie dziewczynki PILNIE POSZUKUJĄ DS :(

w krakvecie wysylka za darmo jest od 99 złotych
ale jest tez np sklep katani
http://www.katani.pl
no i tam masz:
Arion Kitten 0,4 kg za 9 zł
Bento Kronen Kitten 0,5 kg za 6,5 zł
Josera Emotions 0,45kg za 13,8 zł
Wildlife Cat 1,5 kg - 14,90 zł
w tym sklepie sa tez tacki bento kronen 100g za 3 zł
w promocji maja tez Royal Canin Kitten 0,4 kg - za 17 zł i dodaja za darmo druga taka paczke
ten sklep na terenie Slaska dostarcza za darmo zamowienie
wiec opcji jest duzo. whiskas i kk to najgorszy wybor, szkoda kotow na takie dzialania
Obrazek

"Nigdy nie jesteśmy tak bardzo bezbronni wobec cierpienia jak wtedy, gdy kochamy, nigdy nie jesteśmy bardziej narażeni na nieszczęście niż wtedy, gdy utraciliśmy ukochany obiekt"
Teodor 1997 (?) - 02.03.2013

Ewaa6

Od: Sob paź 30, 2004 14:37

Post » Sob lis 21, 2009 22:23 Re: Jednak obie dziewczynki PILNIE POSZUKUJĄ DS :(

Ooo to zaraz poszukam tam ;)
Dzięki :)
Nawet nie wiedziałam o tym sklepie

Aggi

Post » Sob lis 21, 2009 22:28 Re: Jednak obie dziewczynki PILNIE POSZUKUJĄ DS :(

Wydaje mi sie ze lepszym pomysłem byłoby poszukanie kociaczkom DT na forum, bo moze faktycznie masz za duzo na głowie. Na allegro to wiesz na kogo trafisz? Moze na kolejna panią z baru która ci bedzie przytakiwala ze wie co ma zrobic a i tak zrobi po swojemu i spasie parówką...Ludzie jedza parowki...masowo i nie widza nic złego w tym ze daja to kotom....niestety.

A czemu nie chcesz kotkom gotowac kurczaka z odrobina błyskawicznych platków ryzowych i odrobiną marchewki i miksowac - to super stabilizuje brzuszki, pisałam ci juz, szybko sie gotuje, mały kłopot. I Plamka by pewnie to chętnie jadła, z tego co doczytałam ona tez brzuszkowa panienka.
Obrazek

dune

Od: Czw paź 22, 2009 8:20

[poprzednia][następna]