SzP - Potrzebny cykloferon!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 11, 2010 14:21 Re: SzP - Eksmisja 25 kotów! potrzebna pomoc!

Przy Wicherku można dodać, że jest absolutnym miziakiem i tulenie się do czlowieka pogrąża go w błogostanie. Po wyjściu z klatki przytula się do człowieka, ociera o nogi jeśli ręce są niedostępne i zawsze gotów jest przerwać zabawę dla przytulania. Jest zdrowy, radosny i pogodny.
Dark ma mieszane uczucia gdy się go dotyka - z jednej strony milo mu, gdy się go głaszcze, choć w odróżnieniu od Wicherka nie włącza od razu traktorka, jednak ponieważ często dotyk oznacza zakraplanie oczu, które do przyjemnych nie należy. Gdy się go głaska i widać, że kropelek już nie będzie, odpręża się na chwilę, po czym kombinuje jak zwiać i wrócić do zabawy. Dobrze byłoby, gdyby trafil do domu z innym kotem lub "w pakiecie" - w ten sposób będzie miał odpowiednio dużo zabawy.

Wczoraj przeżyłam maly szok - dałam kotom pierś kurzą przemrożoną i pokrojoną na male kawałeczki i z kuchni, gdzie myłam ręce uslyszałam warczenie - to Wicherek w klacie wsuwał i warczał jednocześnie, choć nikt nie chciał mu jedzenia zabrać 8O Oczywiście dostał dokładkę, przy czym omal mi palca nie zjadl, tak mu to smakowało. A warczenie szło dalej 8O
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw sie 12, 2010 11:39 Re: SzP - Kolejne koty. Pilnie potrzebne DT i pomoc w ogłaszaniu

:mrgreen:
Tak mięsko wyzwala w kociętach tygrysa :lol:
Obrazek

Formica

Od: Wto kwi 12, 2005 12:05

Post » Czw sie 12, 2010 11:57 Re: SzP - Kolejne koty. Pilnie potrzebne DT i pomoc w ogłaszaniu

Formica pisze::mrgreen:
Tak mięsko wyzwala w kociętach tygrysa :lol:

a im mniejszy tygrys tym głośniej (i groźniej) warczy :mrgreen: :lol:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Czw sie 12, 2010 12:08 Re: SzP - Kolejne koty. Pilnie potrzebne DT i pomoc w ogłaszaniu

Ale na obgotowane tak nie reagował 8O On w ogóle jest taki zgodny i luzacki, ze w życiu bym nie pomyślała, że tak zareaguje :1luvu:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Czw sie 12, 2010 12:25 Re: SzP - Kolejne koty. Pilnie potrzebne DT i pomoc w ogłaszaniu

Alienor pisze:Ale na obgotowane tak nie reagował 8O On w ogóle jest taki zgodny i luzacki, ze w życiu bym nie pomyślała, że tak zareaguje :1luvu:

w surowym reaguje na zapach krwi :mrgreen:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Czw sie 12, 2010 14:25 Re: SzP - Kolejne koty. Pilnie potrzebne DT i pomoc w ogłaszaniu

Ogłosiłam kociska na cafe animal :wink:
Gosiara

Post » Pt sie 13, 2010 10:20 Re: SzP - Kolejne koty. Pilnie potrzebne DT i pomoc w ogłaszaniu

Przedwczoraj wieczorem Wicherek mial zaczerwienioną doopcię, ale po przetarciu chusteczką niemowlęcą nie bylo śladu krwi czy ropy, tylko miałknął i poszedł bawić się z bratem. Wczoraj wzięłam go do weta, który stwierdził, ze zatoka (?) mu się zatkała i wycisnął trochę ropki i płynu surowiczego. Kazał smarować kremem dopupnym i masować brzuszek i tyłeczek jak kocia mama 8O Młody strasznie tego nie lubi (masowałam wczoraj i dziś rano) - strasznie wyrywa się i piszczy. Moje zgagi przyszły sprawdzić co się dzieje, ale żadna nie chciała mnie zastąpić i wylizać małemu tyłeczka :twisted:
Dark coraz ostrzej sprzeciwia się kropieniu oczu - teraz jedyny sposób by zrobić to owinąć go ręcznikiem i dopiero zakroplić oczka :? Bedę musiała posiedzieć z nim więcej w weekend, wymyziać i pobawić się, żeby nie uznał, że ludzie są okropni :wink: Na szczęście moja Ala będzie wtedy w domu to mnie trochę odciąży :1luvu:

Alienor

Post » Pt sie 13, 2010 14:49 Re: SzP - Eksmisja 25 kotów! potrzebna pomoc!

Formica pisze:
:!: Proszę o pomoc w ogłaszaniu poniższych kotów :arrow:

Zyzia
Około 1,5 roku, na dniach sterylizacja i szukamy domu. Bardzo towarzyska i spokojna kotka.
Obrazek
Obrazek

Freya i Fryga
Kotki około oku, obie poszczepione, wysterylizowane i już zdrowe
Obrazek
Obrazek

Mika
9mieś, zdrowa, zaszczepiona, wysterylizowa.
Obrazek
Obrazek

Cztery bajtle
Trzy kocurki i bura pręgowana koteczka. Mają około 4-5 tygodni, same zaczynają jeść. Chowane bez matki, do adopcji za 2 tygodnie.
Obrazek

Wicherek
Ma teraz około7-8 tygodni, bezpowrotnie stracił wzrok na jedno oczko. Jego brat Dark (czarny) będzie wkrótce operowany.
Wicherek (biało-srebrny) jest gotowy do adopcji na już.
Obrazek

Oprócz tego pilnie poszukuję DT lub DS-oswajacza dla Pikselki, która rośnie mi pod nosem na dzikusa. Ja jej chyba za mało czasu poświęcam, a kocica mimo że jest u mnie od drugiego dnia życia na widok człowieka prych i ucieka. To śliczna kotka, zdrowiuśka tylko potrzebuje swojego człowieka!
Ma 7tyg.
Obrazek

PILNIE POSZUKIWANE DT

Pieszczoch
Przyniesiony w poszewce na poduszkę, z zawansowanym calici. Już się leczy. Źle znosi lecznicową klatkę.
Obrazek
Obrazek

Koty z Korczoka - 16 kotów po eksmisji!

Kocięta z Łabęd

Kocięta z działek w Zabrzu

Kotek z cmentarza na Halembie => Justyna, możesz mu ewentualnie załatwić to schronisko? i jakieś zdjęcia?

Kocięta z Łanowej
Jeden z nich choruje, mają ok 7tygodni, są oswojone z człowiekiem, choć początkowo nieufne.
Żyją w piwnicy i nie mam ich gdzie umieścić.
Obrazek

Kolejne kocięta , dwa mioty po 4szt, na ulicy!

Alienor, Mar9 czy czegoś Wam potrzeba dla kotków fundacyjnych które macie u siebie?
Obrazek

Formica

Post » Pt sie 13, 2010 16:58 Re: SzP - Kolejne koty. Pilnie potrzebne DT i pomoc w ogłaszaniu

Nazwa karmy którą jedzą (suche) to dokupię. I kiedy operacja Darka?

Alienor

Post » Pt sie 13, 2010 17:35 Re: SzP - Kolejne koty. Pilnie potrzebne DT i pomoc w ogłaszaniu

Będę musiała się w przyszłym tygodniu wybrać do Ciebie po niego i do Gierka podjechać. Albo macki wyślę :lol: 8)
A jadły Purinę Pro Plan Kitten :D
Obrazek

Formica

Post » Pt sie 13, 2010 18:38 Re: SzP - Kolejne koty. Pilnie potrzebne DT i pomoc w ogłaszaniu

Och, Formica, czego nam trzeba? domków stałych trzeba, coby można było wziąć następne bidy na tymczas :roll:
Ta Fryga taka chudzieńka jest czy taka drobna po prostu?
Niedługo mam urlop to może porobię trochę ogłoszeń Kropidlarzowi, napisz, gdzie on już jest ogłaszany
ObrazekObrazek

mar9

Post » Pt sie 13, 2010 19:30 Re: SzP - Kolejne koty. Pilnie potrzebne DT i pomoc w ogłaszaniu

Formica pisze:Będę musiała się w przyszłym tygodniu wybrać do Ciebie po niego i do Gierka podjechać. Albo macki wyślę :lol: 8)
A jadły Purinę Pro Plan Kitten :D

Formica a sfocisz gadzety do bazarkow? :oops: I musialabym wiedziec ,czy bazarek na Koty z Zabrza jest ,czy z Cichej przystani w Zabrzu?
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pt sie 13, 2010 21:06 Re: SzP - Kolejne koty. Pilnie potrzebne DT i pomoc w ogłaszaniu

Na naszą Fundację czyli koty z Szarej Przystani. Na spacenie długów hotelikowych i leczenie kolejnych kotów. Zwłąszcza na operację Darka, który jest u Alienor i leczenie Mefisto, o którym można poczytać tutaj.
Część zdjęć mam, ale halbinka podrzuciła mi wczoraj wieczorem aparat z dodatkowymi szpargałami na bazarek. Jutro podeślę wszystko.

Mar9 muszę przejrzeć wątek i zobaczyć gdzie był ogłaszany. Z całą pewnością jest na allegro, cafeanimal i naszej stronce.
Obrazek

Formica

Post » Pt sie 13, 2010 21:12 Re: SzP - Kolejne koty. Pilnie potrzebne DT i pomoc w ogłaszaniu

Dziękuje ,to ja spokojnie poczekam :P
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pt sie 13, 2010 21:29 Re: SzP - Kolejne koty. Pilnie potrzebne DT i pomoc w ogłaszaniu

Formica pisze:Na naszą Fundację czyli koty z Szarej Przystani. Na spacenie długów hotelikowych i leczenie kolejnych kotów. Zwłąszcza na operację Darka, który jest u Alienor i leczenie Mefisto, o którym można poczytać tutaj.
Część zdjęć mam, ale halbinka podrzuciła mi wczoraj wieczorem aparat z dodatkowymi szpargałami na bazarek. Jutro podeślę wszystko.

Mar9 muszę przejrzeć wątek i zobaczyć gdzie był ogłaszany. Z całą pewnością jest na allegro, cafeanimal i naszej stronce.

Nie ma sprawy, nie rób sobie roboty, im więcej ogłoszeń tym lepiej, porobię tam, gdzie robię moim pozostałym (oprócz allegro bo z tym nie mam wprawy). :oops:
Kontakt dam swój ale w razie pojawienia się chętnego kierować do Ciebie, tak?
Założyłam sobie dzisiaj konto na Facebook, podobno tam też można ogłaszać koty ale czy ktoś wie jak? :oops:
Mam też konto na NK, zobaczę, czy i tam nie da się kociambrów ogłaszać
ObrazekObrazek

mar9

[poprzednia][następna]