Whiskas, Kitekat - dlaczego nie?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 18, 2006 22:30

Owszem, sa drapieznikami. Ale samo mieso nie dostarczy ani wlokien roslinnych, ani wszystkich witamin, ani mikro i makroelementow. Kukurydza jest mniej kaloryczna niz mieso i zawiera mniej bialka zwierzecego.

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Pt maja 19, 2006 12:06

byłam dziś z franzem u weta. franz wydłubał jeden szew i pan dochtur orzekł że trzeba je wyjąć, oczyścić wszystko i zaszyć jeszcze raz. tym razem już nie do wydłubania. franz ma 2 rzędy szwow- podskórne i zwykłe zewnętrzne. więc znowu po znieczuleniu dochodzi biedak do siebie :( na ta biegunke dostał antybiotyk i witaminy- podrażnienie jelit od robaków prawdopodobnie i jutro idziemy na tablete na odrobaczenie. w poniedziałek mam też iść odebrać karmę- royala dla kastratów. mam nadzieje że wreszcie wydobrzeje bo bida taka ostatnio z niego
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia
Zabezpieczenia okien i balkonów 3miasto- R E A K T Y W A C J A.

rambo_ruda

Od: Pon maja 15, 2006 16:53

Post » Pt maja 19, 2006 21:30

Bo jest jeszcze Royal seria,,special" i też jest dla kotów z nadwagą występuje pod nazwa RC Light38 i ta karma ma na pierwszej pozycji mięso suszone.Jak myślicie czy podawać RC Silhoutte37 które ma wiecej kukurydzy czy light w werscji SPECIAL z wiekszą zawartosi mięsa?
pozdro dla miłośników kotów

Milek

Od: Pt mar 10, 2006 22:25

Post » Pon maja 29, 2006 14:23

Kot karmiony KK: (mojego TŻ)

od małego jadł tylko puszki KK i nic więcej 8O Kotek ma ok.3 lat, jeszcze nie widać na nim wpływu tego szajsu (oprócz włosów wychodzących garściami, ale może on tak po prostu ma?)
Kiedy u nas w domu zamieszkał kotek i moja siostra dokształciła się na koci temat na miau, zaczęła się krucjata anty KK. Przekonanie właścicieli do szkodliwości tej karmy zajęło długi czas, ale w końcu dla świętego spokoju zgodzili się na Animodnę Brocconis (zbliżona cena)

I zaczęły sie schody. Kot nie chciał jesć, chciał tylko KK..Pięknie wyglądały moje frazesy o złej karmie i kot nie tykający tego lepszego... Jadł Royala, Purinę z tuńczykien, Pro-formance (chyba, niepamiętam nazwy) ale wszystko bez przekonania..nie chciał nawet kocich cukierków ani pasty odkłaczającej Gimpet :(

W końcu kupilismy na spółkę 7 kilo Nutry Gold dla kitoszków wybrednioszków i to nareszcie je i wszystcy są szczęśliwi :mrgreen:
ObrazekObrazek Oto Smyrający Króliczek- skopiuj go do swojego podpisu, żeby pomóc mu zdominować świat!

Wredonisia

Od: Sob sty 21, 2006 10:17

Post » Nie cze 25, 2006 23:16 ROYAL- DLACZEGO NIE?!!!

Słuchajcie nie wiem czy słyszeliscie ale Royal nie jest aż tak zdrowa karmą.Przeczytałem opis składu na opakowanie i sa wymienione dwa konserwanty.Jestem zdziwiony ze tak dobra karma używa cheicznych substaci.co na ten temat myślicie????
pozdro dla miłośników kotów

Milek

Od: Pt mar 10, 2006 22:25

Post » Nie cze 25, 2006 23:18 Re: ROYAL- DLACZEGO NIE?!!!

Milek pisze:Słuchajcie nie wiem czy słyszeliscie ale Royal nie jest aż tak zdrowa karmą.Przeczytałem opis składu na opakowanie i sa wymienione dwa konserwanty.Jestem zdziwiony ze tak dobra karma używa cheicznych substaci.co na ten temat myślicie????

moje zdanie nt. royala- jest dobrą karma, ale jest stanowczo za drogi :wink: bo az tak rewelacyjny na taką super cenę nie jest

Ivette

Od: Sob lis 19, 2005 17:05

Post » Nie cze 25, 2006 23:23

Myszka.xww pisze:Owszem, sa drapieznikami. Ale samo mieso nie dostarczy ani wlokien roslinnych, ani wszystkich witamin, ani mikro i makroelementow. Kukurydza jest mniej kaloryczna niz mieso i zawiera mniej bialka zwierzecego.

to kukurydza zawiera jakiekolwiek ilości białka zwierzęcego (skoro to produkt roślinny?) :?: :wink:
Obrazek
Obrazek
Wątek Tatry
GG: 1563773

enduro

Od: Sob wrz 10, 2005 22:43

Post » Pon cze 26, 2006 0:16

enduro pisze:
Myszka.xww pisze:Owszem, sa drapieznikami. Ale samo mieso nie dostarczy ani wlokien roslinnych, ani wszystkich witamin, ani mikro i makroelementow. Kukurydza jest mniej kaloryczna niz mieso i zawiera mniej bialka zwierzecego.

to kukurydza zawiera jakiekolwiek ilości białka zwierzęcego (skoro to produkt roślinny?) :?: :wink:

Nawet jeśli nie zawiera, to chyba warunek że zawiera mniej pozostaje spełniony, prawda?
Our survey of households in seven U. S. regions demonstrated that few citizens have bothered to equip themselves with fireproof suits and extinguishers to deal with volcanic upheaval, solar flares, or the Lord's purifying flame.

TŻ Oberhexe

Od: Nie kwi 13, 2003 0:05

Post » Pon cze 26, 2006 0:19 Re: ROYAL- DLACZEGO NIE?!!!

Milek pisze:Przeczytałem opis składu na opakowanie i sa wymienione dwa konserwanty.Jestem zdziwiony ze tak dobra karma używa cheicznych substaci.

A podaj jeszcze co to za związki chemiczne...
Bo takie witaminy to też związki chemiczne :wink:
Our survey of households in seven U. S. regions demonstrated that few citizens have bothered to equip themselves with fireproof suits and extinguishers to deal with volcanic upheaval, solar flares, or the Lord's purifying flame.

TŻ Oberhexe

Od: Nie kwi 13, 2003 0:05

Post » Pon cze 26, 2006 0:19

TŻ Oberhexe pisze:
enduro pisze:

Nawet jeśli nie zawiera, to chyba warunek że zawiera mniej pozostaje spełniony, prawda?

Tak, to takie gadanie jak któryś z komentatorów powiedział:
"Polacy strzelili mniej bramek od Ekwadoru, dlatego przegrali".
Obrazek
Obrazek
Wątek Tatry
GG: 1563773

enduro

Od: Sob wrz 10, 2005 22:43

Post » Pon cze 26, 2006 6:10

enduro pisze:
TŻ Oberhexe pisze:
enduro pisze:

Tak, to takie gadanie jak któryś z komentatorów powiedział:
"Polacy strzelili mniej bramek od Ekwadoru, dlatego przegrali".

Owszem. Bo strzelili mniej.
Na matematyce tez ucza, ze zero jest mniejsze od jakiejkolwiek wartosci dodatniej. :)

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Pon cze 26, 2006 14:20

Ja powiem tylko tyle, po KK Tina mi się pochorowała, miała zaburzenia jelitowe. Weterynarz stanowczo odradziła tej karmy podobnie jak Whiskas'a.
Filemon Stokrota Tina Lena Lulek Klusek

Justine

Od: Czw paź 07, 2004 10:41

Post » Pon cze 26, 2006 15:28

Nie ma karm bez konserwantów (tylko kwestia czym są konserwowane) i w 100% super na każdym polu... taka karma podejrzewam byłaby tak droga, że nikt by jej nie kupił... tak jak oryginalna szynka po ponad 60zł za kilogram, wszyscy wiedzą, że jest dobra, a kupują kiełbasę z biedronki za 5zł za kilogram. Fakt jest faktem, że można wybrać karmę lepszą, mającą więcej mięsa, lepszy konserwant, etc.

gosiak

Od: Nie kwi 03, 2005 13:25

Post » Pon cze 26, 2006 17:34

Co wchodze na watek to o zarciu 8O a ja kupilam całe wory Acany dla kotow i psa i starczy mi na całe lato i już nie mam wyjscia i nic nie bede analizować, aco mi tam :twisted:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Pon cze 26, 2006 17:44

Ja moze powiem tylko co się zmieniło jak zaczełam karmić Lune Royalem, Nutrą i Puriną, a odstawiłam whiskasa.
Zaczeła jeść mniej i już jej tak z pyszczka (buzi) nie śmierdzi.
Nic poza tym, ale to nie znaczy wcale, że whiskas nie szkodzi tylko całe szczęście, że karmiłam ją whiskasem tak krótko i jeszcze się nic nie stało.
W whiskasie chodzi tylko o to, żeby jedzenie ładnie pachniało, a kot sie od niego uzależnił... To ja już wole kiełbase z biedronki.
Dżes Obrazek Bongo

all

Od: Śro maja 03, 2006 20:20

[poprzednia][następna]