WólkaZal- testujemy koty

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 18, 2012 17:19 Re: WZ-foty Freda/Drapka str 85-pilnie dla 2 rudych miziaków

Pilnie potrzebny transport W-wa-Białystok dla Freda do DT.
ObrazekObrazek

Randa

Od: Pt mar 04, 2011 20:46

Post » Śro kwi 18, 2012 18:08 Re: WZ-foty Freda/Drapka str 85-pilnie dla 2 rudych miziaków

Mamrot pisze:
janna019 pisze:
Randa pisze:się nie znam, ale co - ma białaczkę, czy tylko jest nosicielem?

Ma białaczkę. Nie ma sensu jej szukać nowego domu, tylko się niepotrzebnie zestresuje. Obiecuję, że o nią zadbam najlepiej jak będę umiała. Będzie u mnie bezpieczna.

przepraszam Cię Kochana ale musze dopytać. jakie testy zrobiono kotce i czy rozpoznanie dotyczy białaczki wirusowej?
to istotnie jest.czy kotka ma obawy choroby? jakie?

Melba miała robione badania na obecność DNA wirusa we krwi metodą PCR, rozpoznanie jak najbardziej dotyczy białaczki wirusowej dlatego martwię się o resztę kotów z Wólki. Być może objawem są oczy, które ciągle nawracają - ciekną. Ma też powiększone węzły chłonne. Zrobię jej jeszcze usg.
Jestem za usypianiem ślepych miotów i sterylkami aborcyjnymi.

janna019

Od: Pt lip 17, 2009 17:05

Post » Śro kwi 18, 2012 18:33 Re: WZ-foty Freda/Drapka str 85-pilnie dla 2 rudych miziaków

Randa pisze:Pilnie potrzebny transport W-wa-Białystok dla Freda do DT.

Szalony Kot(mam nadzieję nie pomyliłam) oferowała transport z Wa-wy gdziekolwiek pociągiem za zwrot kosztów biletu.
A! Znalazłam takie coś na transportowym:

Obrazek co jakiś czas

:arrow: Warszawa - Białystok (piątek/sobota); Białystok - Warszawa (niedziela) esperanza

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Śro kwi 18, 2012 22:28 Re: WZ-foty Freda/Drapka str 85-pilnie dla 2 rudych miziaków

Wieczornie tylko zagaję, że Drapcikowi zarasta to dziursko na plecach :)
Futro wraca mu do futrzanej jakości, póki co od strony brzuszka i łapek, ale jest lepiej :)
Wyciek z oczu już nieduży w porównaniu z początkowym, rozprawiliśmy się też z kopalnią w uszach, u obu :twisted:

Jest lepiej i obyśmy szli w tym kierunku.
:)

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Czw kwi 19, 2012 6:59 Re: WZ-foty Freda/Drapka str 85-pilnie dla 2 rudych miziaków

janna019 pisze:
Mamrot pisze:
janna019 pisze:
Randa pisze:się nie znam, ale co - ma białaczkę, czy tylko jest nosicielem?

Ma białaczkę. Nie ma sensu jej szukać nowego domu, tylko się niepotrzebnie zestresuje. Obiecuję, że o nią zadbam najlepiej jak będę umiała. Będzie u mnie bezpieczna.

przepraszam Cię Kochana ale musze dopytać. jakie testy zrobiono kotce i czy rozpoznanie dotyczy białaczki wirusowej?
to istotnie jest.czy kotka ma obawy choroby? jakie?

Melba miała robione badania na obecność DNA wirusa we krwi metodą PCR, rozpoznanie jak najbardziej dotyczy białaczki wirusowej dlatego martwię się o resztę kotów z Wólki. Być może objawem są oczy, które ciągle nawracają - ciekną. Ma też powiększone węzły chłonne. Zrobię jej jeszcze usg.

raczej morfologia potrzebna!

Mamrot

Od: Pon wrz 21, 2009 12:38

Post » Czw kwi 19, 2012 7:42 Re: WZ-foty Freda/Drapka str 85-pilnie dla 2 rudych miziaków

SZUKAMY TRANSPORTU DLA FREDZIA W-WA BIAŁYSTOK I DLA DRAPKA WAWA- 3MIASTO!!!!!

Mamrot

Post » Czw kwi 19, 2012 7:53 Re: WZ-foty Freda/Drapka str 85-pilnie dla 2 rudych miziaków

napisałam pw do Randy o tym, o czym pisze wyżej ogonek, ze esperanza jedzie z Warszawy do Białego w piątek
kto będzie omawiał z esperanzą transport dla Freda? kto to będzie koordynował?
Carmen i DT w BIałym?

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Czw kwi 19, 2012 7:59 Re: WZ-foty Freda/Drapka str 85-pilnie dla 2 rudych miziaków

Patmol pisze:napisałam pw do Randy o tym, o czym pisze wyżej ogonek, ze esperanza jedzie z Warszawy do Białego w piątek
kto będzie omawiał z esperanzą transport dla Freda? kto to będzie koordynował?
Carmen i DT w BIałym?

będę u carmen optowała żeby to był raczej następny piątek.
Ostatnio edytowano Czw kwi 19, 2012 9:06 przez Mamrot, łącznie edytowano 1 raz

Mamrot

Post » Czw kwi 19, 2012 8:02 Re: WZ-potrzebny transport W-wa -Trójmiasto pilnie!

Obrazek

Patmol

Post » Czw kwi 19, 2012 13:10 Re: Wólka Zaleska 11 kotów częśc II- wizyta PA dla Tygryski(

Duża von Focha pisze:
Szalony Kot pisze:
Duża von Focha pisze:Pozwolę sobie podlinkować galerię Avian, która była uprzejma zrobić sesję fotograficzną Groszka i Milusia:

http://www.galeria.gagatki.com/index.php?/category/68

Matko, jakie te bydlaki są wypasione 8O cuuuuda z nich zrobiłaś :) widać, że sierść już zupełnie nie ta :)

A jak zdrowotnie, czy to już czas do domku? :mrgreen:

Groszek już ok, pod koniec przyszłego tygodnia będzie szczepiony.
Miluś dostał przedwczoraj ostatni antybiotyk, bo oczka się jeszcze trochę paprały, ale dziś już ma ładne. Szczepienie w tym samym terminie co Groszek. Potem czeka go jeszcze wizyta u dentysty.
I zaczynamy się powoli rozglądać za domkiem :D

czy te szczepienia sa zrealizowane że sie spytam przepraszam? na co?

Mamrot

Post » Czw kwi 19, 2012 13:26 Re: WólkaZa- Fred się znalazł!!! pilnie DT dla 2 rudych -Wa-

ewona1 pisze:Drapek jest bratem Mandarynki , i też jest nieduży i rozrabiacki.

to mi nie daje spokoju...wetka Carmen ocenia Drapcia na o wiele więcej... ale cóz może to taka slabsza wersja... drobny... zęby w strasznym stanie, kamień... i takie tam...no.

Mamrot

Post » Czw kwi 19, 2012 13:30 Re: WólkaZa- potrzebna wizyta pa we WŁOCŁAWKU (dwa rude w TD

ewona1 pisze:u mnie jest tylko paragon za testy RUDZIELCÓW.

podaj proszę datę i nazwy testów które były robione drapek i Fred

Mamrot

Post » Czw kwi 19, 2012 13:31 Re: WZ-potrzebny transport W-wa -Trójmiasto pilnie!

może warszawianka pomyliła -i on jest starszy jednak?

kojarzycie czy sa jeszcze pieniądze na koncie kastora? może byłyby na testy? (Drapka, Fredzia i tych kotów z Wólki8 u pinokio_
tylko ze wtedy nie trzeba płacić gotówką -tylko faktura potrzebna)

zobaczę od razu -może uda mi sie sprawdzic

Mamrot pisze:
ewona1 pisze:u mnie jest tylko paragon za testy RUDZIELCÓW.

podaj proszę datę i nazwy testów które były robione drapek i Fred

i tutaj tez napiszcie -

Patmol

Post » Czw kwi 19, 2012 13:34 Re: Wólka Zaleska 11 kotów częśc II- wizyta PA dla Tygryski(

Mamrot pisze:
Duża von Focha pisze:
Szalony Kot pisze:
Duża von Focha pisze:Pozwolę sobie podlinkować galerię Avian, która była uprzejma zrobić sesję fotograficzną Groszka i Milusia:

http://www.galeria.gagatki.com/index.php?/category/68

Matko, jakie te bydlaki są wypasione 8O cuuuuda z nich zrobiłaś :) widać, że sierść już zupełnie nie ta :)

A jak zdrowotnie, czy to już czas do domku? :mrgreen:

Groszek już ok, pod koniec przyszłego tygodnia będzie szczepiony.
Miluś dostał przedwczoraj ostatni antybiotyk, bo oczka się jeszcze trochę paprały, ale dziś już ma ładne. Szczepienie w tym samym terminie co Groszek. Potem czeka go jeszcze wizyta u dentysty.
I zaczynamy się powoli rozglądać za domkiem :D

czy te szczepienia sa zrealizowane że sie spytam przepraszam? na co?

Groszek będzie szczepiony jutro, Miluś w przyszłym tygodniu.
Nobivac Tricat.

Duża von Focha

Od: Śro kwi 29, 2009 14:04

Post » Czw kwi 19, 2012 13:39 Re: WZ-potrzebny transport W-wa -Trójmiasto pilnie!

ze sprawozdania Kastora , o tego https://docs.google.com/spreadsheet/ccc ... n_US#gid=1 wynika ze zostały pieniadze
ale przecież miały iśc pieniądze z Kastora na leczenie SZarej =a tego w wydatkach nie ma
nie poszły jeszcze?

Patmol

[poprzednia][następna]