ŚLEPACZKI cz.V-"mój ślepaczek" - wołam do tablicy opiekunów

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Czy potrzebny jest Klub Ślepaczków?

Ankieta wygasła Nie lis 18, 2012 12:15

1.Bardzo-to skarbnica wiedzy o kotach niewidzących i wsparcie
28
93%
2.Tak sobie - bez klubu tez można sobie poradzić
2
7%
3. Nie - po co zajmować sie kotami chorymi lub kalekimi
0
Brak głosów

Liczba głosów : 30

Post » Pt wrz 14, 2012 10:47 Re: ŚLEPACZKI cz.V-czy jest ktos chętny poprowadzic wątek ?

Kciuki za wszystkie nieustająco..

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Pt wrz 14, 2012 11:05 Re: ŚLEPACZKI cz.V-czy jest ktos chętny poprowadzic wątek ?

Nadal poszukiwany DT dla kotka, którym "z doskoku" opiekuje się Dorcia44, której serce jest o wiele większe niż ludzkie możliwości.
Może jednak ktoś znajdzie kącik...

Tęsknimy Gospodyń wątku ślepaczkowego :oops:
Dziewczyny pewnie zajęte, ale na pewno wkrótce się pojawią :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pon wrz 17, 2012 8:54 Re: ŚLEPACZKI cz.V-czy jest ktos chętny poprowadzic wątek ?

Ale cisza na wątku :?
Dzień dobry wszystkim :) i miłego tygodnia :)

Lolcia81

Od: Pt sie 05, 2011 11:01

Post » Pon wrz 17, 2012 9:07 Re: ŚLEPACZKI cz.V-czy jest ktos chętny poprowadzic wątek ?

Kochane, czy w tym miesiącu Fundusz Ślepaczkowy dysponuje jakąś kwotą?
Jeśli tak, proponowałabym wsparcie Dorci44, która czuwa nad tą czarną biedą bez DT.
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Post » Pon wrz 17, 2012 10:41 Re: ŚLEPACZKI cz.V-czy jest ktos chętny poprowadzic wątek ?

Na razie mamy do rozparcelowaniua fundusze za sierpień - okoł 200 złotych. Musze dokładnie sprawdzić ile. Tylko nie wiem czy ktoś był wpisany na listę?

Na wrzesień jeszcze specjalnie nie mamy funduszy.
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pon wrz 17, 2012 11:08 Re: ŚLEPACZKI cz.V-czy jest ktos chętny poprowadzic wątek ?

Dzięki AgaPap :D
Przejrzałam wątek i na sierpień jest zgłoszona jedna kandydatura - lidka02 i jej ślepe kocięta - wątek viewtopic.php?f=1&t=141846.
Myślę, że w tej sytuacji cała pula jej się należy. Jest jedyną kandydatką i ma kilka małych ślepków pod opieką. Ale decyzję ostateczną podejmuje szefostwo :D

Alessandro Droga, czy nie podejmujesz się już prowadzenia wątku ślepaczków? :( Przeczytałam zmieniony tytuł i tak smutno się zrobiło, bo przecież ty jesteś spiritus movens tego klubu, wątku :!:. Może jednak zdecydujesz się na kontynuację. Bardzo, bardzo gorąco prosimy :oops:
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Pon wrz 17, 2012 11:25 Re: ŚLEPACZKI cz.V-czy jest ktos chętny poprowadzic wątek ?

szefowo alessandro,nawet nie próbuj się wymigiwać :wink:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pon wrz 17, 2012 11:36 Re: ŚLEPACZKI cz.V-czy jest ktos chętny poprowadzic wątek ?

Olu, gdzie jesteś ??
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pon wrz 17, 2012 12:33 Re: ŚLEPACZKI cz.V-czy jest ktos chętny poprowadzic wątek ?

morelowa pisze:Olu, gdzie jesteś ??

na wątku mojej Hani ktoś zdaje się pisał że wyjechala i może nie ma dostępu do neta :)

Lolcia81

Post » Pon wrz 17, 2012 13:35 Re: ŚLEPACZKI cz.V-czy jest ktos chętny poprowadzic wątek ?

witajcie po powrocie ,
dziewczyny kochane, bardzo bardzo miło czyta sie Wasze słowa, bezapelacyjnie watek slepaczków musi istnieć ze względu na ludzi którzy maja lub decydują sie na innego kotka, wyjatkowego, ale nie maja skąd czerpac wiedzy i pomocy merytorycznej-tak zreszta poza forum rozmawiałam z AgąPap. Jednakże nie mam mozliwości tak często jak niegdys zaglądać na forum ( ostatnimi czasy tylko wskakiwałam dosłownie na nasz watek na sekundę) ze względu na wielość trudnych spraw, których mi los nie szczędzi i problemami ze zdrowiem, których najmniej sie spodziewałam, a także bardzo częste wyjazdy. Mówiąc szczerze komputer mam w pracy, gdzie owszem jestem od 11 do 20tej zwykle, ale bywa tak,ze nie mam żadnej możliwości wejścia do netu ze wzgledu na brak czasu i pracę.W piatek często rano juz jestem w drodze na Śląsk załatwiając po drodze masę spraw i ląduje koło Bielska zwykle późno wieczorem, tam czekają już zajecia na sobotę i niedzielę, na noc w niedzielę zwykle wracam na Dolny Śląsk i tak w kółko.Często trudno mi wkręcic badania zlecone pzrez lekarzy w ten terminarz, często mi terminy uciekaja , bo praca goni, a sa dni, kiedy bardzo trudno mi sie poruszać i ograniczam sie do przeciwbólowych i wolniejszego trybu ząłatwiania spraw, bo na wolne raczej nie mogę sobie pozwolić.
Reasumując- nie jestem w stanie być na watku codziennie, a tak powinno wygladac doglądanie i prowadzenie go; sledzenie informacji, aby były aktualne, monitorowanie watków poszczególnych slepaczków, jak dawniej miało to miejsce.
Stąd moja goraca prosba, którą już napisałam w temacie: czy podjałby sie ktos prowadzenia watku tak, aby nie był on martwy i smutny, jak ostatnio, tchnął trochę zycia , radości , bo i taką przeciez te wyjątkowe kotki przynosza , nie tylko smutek, o którym zwykle sie tu mówi, choć los a często raczej ludzie są potworni.
Jesli chodiz o sprawę pomocy finansowej, takze rozmawiałyśmy chwilę z AgąPap - czy i w jakiej formie to ciagnąć?
Uważam,że powinna taka pomoc być, jesli zaistnieje taka potrzeba, lecz musimy zrezygnowac ze wsparcia fundacji, zbyt mała kwotą dysponujemy.
Czy miałoby być to w formie skłądki miesięcznej, jak dotąd czy okazjonalnie, jak kto ma pieniazki, wpłaca-? to jest sprawa do ustalenia i prosiłabym o wypowiedzi.
Ostatnio edytowano Pon wrz 17, 2012 13:43 przez alessandra, łącznie edytowano 1 raz

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pon wrz 17, 2012 13:43 Re: ŚLEPACZKI cz.V-czy jest ktos chętny poprowadzic wątek ?

jerzykowka pisze:Kochane, czy w tym miesiącu Fundusz Ślepaczkowy dysponuje jakąś kwotą?
Jeśli tak, proponowałabym wsparcie Dorci44, która czuwa nad tą czarną biedą bez DT.

jerzykowka :1luvu: bardzo dziękuję ,ale maluchowi oprócz domku nic nie jest potrzebne ,na szczęście :ok:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pon wrz 17, 2012 14:09 Re: ŚLEPACZKI cz.V-czy jest ktos chętny poprowadzic wątek ?

dorcia44 pisze:
jerzykowka pisze:Kochane, czy w tym miesiącu Fundusz Ślepaczkowy dysponuje jakąś kwotą?

jerzykowka :1luvu: bardzo dziękuję ,ale maluchowi oprócz domku nic nie jest potrzebne ,na szczęście :ok:

dorcia44
a wiadomo co z oczkami maluszka?
Chyba ze juz pisalas ale ja sierota ominęłam :oops:

Lolcia81

Post » Pon wrz 17, 2012 15:13 Re: ŚLEPACZKI cz.V-czy jest ktos chętny poprowadzic wątek ?

Ola,uważam ,że składka członkowska MUSI być,a dodatkowe pieniazki jak najbardziej.Chodzi tu przede wszystkim o "spreżenie"się i wspieranie klubu .Uwazam,ze członkowie decyduja o waznych sprawach klubu i podziału srodków.Nie moze byc tak,ze jedna osoba wrzuci złotówke od czasu do czasu i bedzie "blokowac"swoim głosem decyzje."Uprzejmych"na forum nie brakuje.
Tobie zycze zdrowia i poukładania spraw...abys mogła tu czesciej wpadac i sie "meldować"chociaż...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Śro wrz 19, 2012 12:19 Re: ŚLEPACZKI cz.V-czy jest ktos chętny poprowadzic wątek ?

Alessandro Droga,
Przede wszystkim życzę Ci zdrowia :!:
Również uważam, że w tej sytuacji fundacjom Fundusz pomagać nie da rady.
Osobiście optuję za składką stałą, to bardziej mobilizujące. Jeśli taka decyzja zapadnie postaram się o banerek zachęcający do wsparcia Klubu Ślepaczków.
Niestety również nie zawsze mam dostęp do Internetu :(
Będę się jednak starała, w miarę możliwości, śledzić forum pod kątem Ślepków. Ale niestety nie będzie to takie solidne, stuprocentowe "monitorowanie", właśnie ze względu na różny dostęp do sieci.

Dziewczyny, odzywajcie się :wink: :D
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Śro wrz 19, 2012 12:38 Re: ŚLEPACZKI cz.V-czy jest ktos chętny poprowadzic wątek ?

Lolcia81 pisze:
dorcia44 pisze:

dorcia44
a wiadomo co z oczkami maluszka?
Chyba ze juz pisalas ale ja sierota ominęłam :oops:

Kociak nie mógł być na wizycie u dr. Garncarza o ten się pochorował ,czyli lekarz też człowiek :wink:
był natomiast z obecną opiekunką Izą u dr. Marzeny nazwiska nie pamiętam :oops: powiedziała że nawet na to mętne oczko coś tam widzi ,drugie jest sprawne ,jednak oba oczka przysłania 3 powieka ,a na operację jeszcze jest czas,bo podobno to odrasta :roll:
Dostaje do oczu cos na D ....tez nie spamiętałam :oops:
jest świetnym maluchem ,tyle że siedzi w klatce ,same dnie sam :cry:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

[poprzednia][następna]