Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 03, 2010 22:19 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

EwaG pisze:Od dawna wiadomo, że własne trzy metry kwadratowe to raj dla dzikuska! :lol:
Co tam full jedzenia i możliwość chodzenia własnymi, kocimi ścieżkami?

No tak full jedzenia (widac bylo na fotach..) i chodzenie swoimi kocimi ścieżkami to pełnia kociego szczęścia.. :roll: Kurcze może jeszcze nie powinno sie sterylizować by kotka mogła zaznać uroków macierzyństwa?
Co tam choroby, fakt, że koty podwórkowe udomowione w jakiś sposób, w miastach nie dożywają nawet połowy wieku kota domowego..
Naturalnie dziczkom wolnozyjącym od urodzenia to w pełni wystarcza. Nie znają innego życia, nie można ich na siłe uszczęśliwiać - takie drobne gesty jak karma i sterylki to max co można dla nich zrobić.
Jednak sorry, ale kota 8 lat mieszkajacego w zamknieciu, dostajacego jedyne pożywienie gotowe od człowieka i opieke wet. nazwać dzikim nie potrafię :roll:

Angel_

Od: Wto wrz 22, 2009 21:33

Post » Pon maja 03, 2010 22:26 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Pewnie z tym "full jedzenia" to o myszy i szczury chodziło... :roll: Własnymi ścieżkami... tsaaa... pod koła samochodu, z jednej strony jezdni na druga i z powrotem. A nuż się uda. Miasto nie ma nic wspólnego z dzikością i naturą, tak jak 90% kotów na tym świecie.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon maja 03, 2010 23:56 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Nawet nie chce mi sie komentować...

Mam "troszkę" większe mieszkanie niż 3m2 :roll:

Dulencja

Od: Śro maja 27, 2009 13:44

Post » Wto maja 04, 2010 6:51 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

:ok: :ok: :ok: Wielkie kciuki za Tikę i Spację - mam nadzieję że wkrótce się odnajdą i przestaną być narażone na chłód, głód i inne niebezpieczeństwa. Sama mam 2 kotki - jedna to miziawka a druga powsinoga - oraz tymczasa, który długo bytował na ulicy. Żeby one mogły spokojnie zjeść muszę go zamknąć w łazience (z miską, z miską :lol: ), bo inaczej je goni i "wszystkie miski jego" :mrgreen: One nie są przyzwyczajone o walki o jedzenie - podejrzewam, że podobnie jest z Tiką i Spacją :cry:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto maja 04, 2010 7:19 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

za happy end :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Wto maja 04, 2010 8:37 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Ponieważ o Małym Burym piszę w swoim wątku, chciałam się tylko pochwalić, że Małe Bure opanowało kuwetkę, śpi w namiocie, na kocyku (namiot stoi w kuchni, Małe Bure myśli, że jest ukryte, więc mogę w kuchni zrobić wszystko), żre jak mały smok i coraz śmielej chodzi po mieszkaniu, nawet jak mnie widzi.

Bardzo, strasznie dzikie Małe Bure :mrgreen:

Dulencja

Post » Wto maja 04, 2010 9:03 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Wto maja 04, 2010 10:42 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Ja cały czas kibicuję Tice i Spacji oraz Dulencji w działaniach, by odzyskać koteczki!!!

Nie dajmy spaść wątkowi :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Wto maja 04, 2010 10:49 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Dulencja pisze:
Femka pisze:droga Dulencjo, czy wybierasz się za tydzień zwiedzić w Zgierzu wystawę kotów rasowych? :smokin:

Droga Femko, jakżeby mogłoby tam mnie zabrakąć :wink:

Femko, co Ty na pomysł koszulek o losie Tiki?
Wiesz z jednej strony napis "Kocia Mam, oddaj Tikę" z drugiej " Wyrzucona na bruk przez Kocią Mamę, Tika!!! Czeka na nią Dom Stały!!!! Kocia Mama nie chce oddać Tiki!!!!"

Co prawda na wykonanie napisów na koszulkach jest już za późno, ale można przyszyć plakaty :roll:

Dulencja

Post » Wto maja 04, 2010 10:51 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

i chciałabyś wystąpić w takiej koszulce na Wystawie?? 8O :mrgreen:
Obrazek

magdaradek

Post » Wto maja 04, 2010 10:52 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Wto maja 04, 2010 10:52 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

magdaradek pisze:i chciałabyś wystąpić w takiej koszulce na Wystawie?? 8O :mrgreen:

No nie zdziwiłabym się gdyby Dulencja w takiej koszulce na wystawie wyskoczyła :mrgreen:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto maja 04, 2010 10:53 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

magdaradek pisze:i chciałabyś wystąpić w takiej koszulce na Wystawie?? 8O :mrgreen:

Kochana, flagę se bym nawet skonstuowała :wink:

Jasne, że założyłabym koszulkę, przecież do tego odnosi się mój pomysł :mrgreen:

Dulencja

Post » Wto maja 04, 2010 10:54 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

albo z transparentem tuż przy stoisku fundacji KM :mrgreen:
Obrazek

magdaradek

Post » Wto maja 04, 2010 10:57 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Dulencja pisze:

Kochana, flagę se bym nawet skonstuowała :wink:

Jasne, że założyłabym koszulkę, przecież do tego odnosi się mój pomysł :mrgreen:

wow, coś czuję, że będzie głośno NA i PO tej wystawie 8O :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
kciuki dalej obecne, za ... całokształt działania :wink: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

[poprzednia][następna]