Tytka smark.. Malta b. zle Perełka szuka DS kociaki też

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro paź 01, 2008 20:31

zadzwoniła znajoma że znalazła kociaka ,małego ponoc ,cudo nad cudami a ona ma dwa psy ..jamniory ,jeden olał kota drugi chce zjeść ,pilnie szuka domku dt...bo może byc zle :?
kotek w kolorze miodu z grubymi ciemnymi pręgami ,tyle wiem...
powiedziałam że zapytam a jak by miał go Bajer zjeść to niech przywiezie...

gdy ktoś był chętny dam tel.
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Czw paź 02, 2008 7:25

Co robimy z resztą pieniędzy (1.135 zł. -800 zł. =335 zł.)?

a czy tż ma w końcu jakieś spanie? Dorcia poszukiwała fotela rozkładanego , czy cos takiego ...
albo mam namiary na świetne brykiety dębowe z przywozem do domu. Firma ze Starych Babic, tona 600zł, pakowane w worki foliowe po 10 kg. Wypróbowaliśmy i we wtorek dowieźli nam tonę. Kaloryczność porównywalna do węgla Nadają się do pieców węglowych, CO i kominków.

postaram sie wkleić ich ulotkę, może komuś się przyda ..

Dorciu, ufaj lekarzom, nie można czarno wszystkiego widzieć. Pozytywne nastawienie całej waszej rodziny jest BARDZO ważne - pomocne w leczeniu. Ja wiem że to takie rady kogoś z boku, ale twojemu tż to potrzebne.

Nie daj się wrobić w kolejne kociaki !!! nie zbawisz całego świata
masz już komplet !!!

toffik

Od: Wto lip 24, 2007 13:55

Post » Czw paź 02, 2008 7:34

doczytałam :oops:
Marcelibu ma racje ,dostałam tak dużą pomoc od was że pieniążki które zostały mozna rozparcelować na innych potrzebujących ,podpisuje sie wszystkimi czterema :D

tż. nie mógł spać ,wszystkie kości go bolały ,może to rezultat chemi u mamy też tak było :cry:
ale dziś czuje sie niezle ,pozdrawia i bardzo dziekuje za wasze serducha ,codziennie o was rozmawiamy 8) :oops:

nie na kamieniu tacy ludzie się rodzą .

a teraz wam napisze jaki mamy z tż. interes życia ,u niego dużo jest przyjezdnych z całej Polski ,tak się złożyło że robie codziennie zakupy dla różnych ludzi ,bułeczki ,leki z apteki ,masełka itp.

i chodze jak wielbłąd ,mam wrażenie że na portierni za handlarza mnie biorą :lol:
ja płace ,on potem zbiera ,chowa do szuflady a nastepnie z usmiechem zaprasza mnie na kawe do restauracji..tz. automatu :twisted: :lol:

normalny wyzysk.

zaraz lece z 4 do weta.
Brodzikowa znów zawiśnie w torbie na mojej szyji.

na 13.20 mam pogrzeb koleżanki mamy :cry:

i do Grześka.

moje futerka długo same .
Obrazek

dorcia44

Post » Czw paź 02, 2008 14:32

Dorcia ... :twisted:

a ja i Never mamy kompromitujące cię dowody, więc lepiej się wreszcie przyznaj co to za niespodzianka ma być!
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia
Zabezpieczenia okien i balkonów 3miasto- R E A K T Y W A C J A.

rambo_ruda

Od: Pon maja 15, 2006 16:53

Post » Czw paź 02, 2008 14:40

rambo....... :twisted: musisz mi jeszcze raz przysłać, bo mi już wykasaowało tego posta.....

Ale rzeczywiście, ..... :smokin: ..... dorcia
zdradzaj nam tajemnicę albo PEWNE fotki ujrzą światło dzienne :twisted: :twisted: :twisted:

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Czw paź 02, 2008 16:49

Ktoś tu proponował, żeby nadwyżkę za węgiel przeznaczyć na spanie dla TŻ Dorci...
On jest po chemii, kości bolą... :(
Jestem całym sercem za tym, żeby mu jakieś posłanko wykombinować. Jak będzie trzeba to się dorzucę...
Marcelibu?? Reszta? Co myślicie??
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Czw paź 02, 2008 16:54

villemo5 pisze:Ktoś tu proponował, żeby nadwyżkę za węgiel przeznaczyć na spanie dla TŻ Dorci...
On jest po chemii, kości bolą... :(
Jestem całym sercem za tym, żeby mu jakieś posłanko wykombinować. Jak będzie trzeba to się dorzucę...
Marcelibu?? Reszta? Co myślicie??

Przeczytałam, że u Neris 14 st.C w domu. Wiem, że teraz Nadia jest bardzo chora, ma ogromne klopoty z sercem. Kasa potrzebna. Łóżko też dobry pomysł.
Dajcie propozycje, co robimy. Kasa czeka.
Marcelibu

Post » Czw paź 02, 2008 17:07

Ja nie biorę udziału w tej pomocy, niestety, ale myślę, że 14 stopni to bardzo, bardzo zimno.... :( a neris ma chyba teraz naprawdę ciężką sytuację osobistą - mama przed opercją, po operacji powinna mieć chociaż ciepło w domu.... :(

Co do łóżka - w Ikei sprzedają chyba za 300 zl takie rozkladane kanapy - myślę że taka by się zmieściła u dorci, a po rozłożeniu jest tam miejesce na 3 osoby... albo na tż-a i wszystkie koty :twisted: Dorcia miała jakąś obiecaną kanapę, ale nie wiem czy sprawa aktualna...

I w ogóle przepraszam, ze się wtrącam, no bo nie powinnam, w sumie to nie moja pomoc, dziewczyny, nie gniewajcie się :oops:

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Czw paź 02, 2008 17:09

Widziałam fajne "amerykanki" (taki rodzaj spania jednoosobowego) już od 400 zł...
Na allegro pewnie da się taniej wypatrzeć... Kurcze...
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Czw paź 02, 2008 19:33

Dzewczyny...Kanapa się u Dorci nie zmieści .Ja jej dawałam swoja 159 cm i nie było szansy na to żeby wlazła.Tylko coś w rodzaju fotela rozkładenego się zmieści.

Wanilka

Od: Śro kwi 16, 2008 16:47

Post » Czw paź 02, 2008 19:45

Zerknęłam teraz na allegro.Ktoś w Markach sprzedaje lekko używany fotel rozkładany za 120 zł w opcji "Kup teraz"Marki to jeszcze rozsądna odległośc i można transport zorganizować.Reszta wystawionych na allegro foteli jest gdzieś na drugim końcu Polski.
Obejrzyjcie. Jest pod hasłem "Fotel rozkładany,kanapa ,łóżko"

Wanilka

Od: Śro kwi 16, 2008 16:47

Post » Czw paź 02, 2008 20:57

Dorciu jak tam mąż? jest już w domu czy jeszcze nie, sorry że jestem wścipska ale co mąż ma teraz do spania :oops: przepraszam.
Wiem że z pieniędzmi zrobicie jak najlepiej, ja jestem daleko i nic fizycznie nie pomogę :cry:
Tak, wiem mam rzeczy na bazarek, ale ciągle coś mi przeszkadza w zrobieniu zdjęć :evil:
Obrazek
"Uchroń mnie przed wrogiem, który ma coś do zyskania, i przed przyjacielem, który ma coś do stracenia...'' T.S.Eliot'

zunia

Od: Śro lut 15, 2006 11:55

Post » Czw paź 02, 2008 21:08

jestem...dzis byłam u wetki z Maltą ,całkowicie zakręconą,nieobecną.... i z Nadią ..tak dziwnie oddychała ,takie dzwieki wydawała że aż się przestraszyłam,zrobiłam RTG..ma dziwne serce ,dziwny kształt ,ogromne i płyn w płucach :cry:
to moja najstarsza sunia.
Jutro krew a pojutrze EKG a może i ECHO..to się nigdy nie skończy :cry:
chudzienka jest bardzo.
dostała furosemid i ciut lepiej oddycha ,ale wciąz ten oddech słychac...

Tytkowi i Kruszynce sama dałam zastrzyki.

Tż. dziś troszke gorzej ,smak okropny ..ale je z czego sie ciesze ,wiecie jeszcze nie byłam u lekarza ,boje sie. :oops: :cry:

łóżko pojedyńcze dostałam ,nie wiem czy da rade na nim spać,rozkłada się w odwrotna strone ,ale całe i nie połamane ,reszte pokombinujemy.

chyba jednak w sobote mam tż .zabrac do domu.

Zadzwoniła pani od kociaków z Globusowej ,jesteśmy umówione na sobote między 11-12 ,udostepni mi podwórko i piwnice.
Obrazek

dorcia44

Post » Czw paź 02, 2008 21:19

acha a co do cudo kociaka to sprawa wygląda tak...Bajer juz nie goni kota ,Bajer się z nim bawi :wink:
w domu mówią tylko o kociaku ,chociaż nigdy kota nie mieli i nie pałali miłościa ,teraz tylko kocio i kocio :lol:
wyglada na to że kocio zostanie ,chociaz pan domu mówi ze do soboty a chce już kupowac drapak :roll: 8)

super by było :D

co do pieniążków......tyle co ja od was dostałam :oops: to chyba nikt ,naprawde resztą trzeba się podzielić ,żeby było dobrze.
Obrazek

dorcia44

Post » Czw paź 02, 2008 21:23

Dorcia jesli badania ptwierdza kardiomiopatię-a na to wygląda to od razu dawaj Vet-medin.Jeśli kardiolog potrzebny to wal do dr.Bohdana Kurskiego w Elwecie na Niepodległości.Pełna diagnostyka i Cudowny Ciepły Dobry Lekarz!!!!
Moja jamniczka miała kardiomiopatię-objawy takie jak u Twojego psiny.Charakterystyczne sa zaburzenia odychania-z wyciaganiem szyi do przodu i dyszeniem.Pies sie dusi poniewaz ma płyn w płucach.Ta kardiomioatia jest chyba przerostowa a nie rozstrzeniowa ale nie znam się Mój jamnik żył dzięki Vet-medin wiele lat z bardzo zaawansowana choroba serca.Do tego dostawał Geri-Pet w paście-bardzo dobry lek geriatryczny.
No a podstawa -odwodninie i spędzenie wody z płuc.Jakby cos niepokojącego się zdarzało -bez zastanowienia wal do Elwetu-ja tam wylądowałam 3 razy na reanimacji w środku nocy i zawsze dostałam dobrą ,skuteczna pomoc.Uratowano mi psa!!!!Dają pod tlen i pod monitoring.Acha i sprawdzaj śluzówkę pod wargą górną-niedotlenienie powoduje,że sa bardzo blade-prawie białe.To wtedy juz nie czekaj tylko jedż!!!!
Sorry,ze tak wypisuję ale miałam psa cięzko chorego-może moje doświadczenie do czegos Ci sie przyda.
Serniczek

[poprzednia][następna]