ŁÓDŹ - nigdy więcej umieralni - dt na cito dla maluchów!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 05, 2009 16:10

Magija i co słychać na tej Dobrej?

Ja za to dostałam pw w sprawie dwóch kociaków na Kozinach z prośbą o DT, ale to przecież niemożliwe........ :(
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Nie lip 05, 2009 21:19

Na Dobrej jest źle. Już wcześniej słyszałam kilka opowieści, że Pan Andrzej chce kociakowi pomóc a nie może - dziś przekonaliśmy się dlaczego - tam mieszka starszy Pan, który jest sparaliżowany i którym Pan Andrzej się opiekuje, niestety ten Pan jest strasznie zacofany - przede wszystkim przekonany o tym, że natura sama wie co robi. Wiedziałam, że jeden z kociąt rafi oczy, jednak kiedy go ujrzeliśmy wiedzieliśmy, ze po prostu musimy go zabrać i obie gałki muszą zostać usunięte - niestety sprzeciw był tak silny, że się nie dało, ustaliliśmy jedynie zabranie kociaka do lekarza - Pan był przeciwny usuwaniu oczu, twierdził, że sama natura sobie z tym poradzi.
Telefon do Gosi, kurs do Ani i dzięki Dużej w Zielonym i całej ekipie udało się jakoś przemówić facetowi do rozumu - mam wrażenie, że gdybyśmy pobyli tam jeszcze dłużej, być może więcej kociąt udało by się zabrać. Zabraliśmy 3. Resztę wyciągniemy stopniowo, bo tez zależy mi na tym, by starszy Pan nie uprzykrzył już bardziej życia Panu Andrzejowi.

Bardzo mocno chciałam podziękować Ani za to ze pojechała w fartuchu i namówiła faceta na zgodę na operację, bardzo dziękuję Gosi, która rzuciła wszystko i przybyła i facetom dziękuję za towarzystwo i wszystko.

Zdjęć nie ma bo wzięłam aparat bez karty pamięci - Ania ma zdjęcia kociaka bez oczek :(

Wieczorem, dziś udało nam sie złapać mała mamusię z dzieckiem - niestety tylko jednym, drugie dzieciątko zaginęło, jeszcze Jola będzie go szukała w nocy i rano. Mamusia ma około 6 msc. - masakra :(
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Nie lip 05, 2009 21:31

ojejku, bez dwóch oczek? biedne maleństwo....... :( ale jak tylko go ktoś będzie chcial zaadoptować to on sobie poradzi, jestem pewna!!!! :(
szkoda, że nie udało się złapać więcej.......
Obrazek

magdaradek

Post » Nie lip 05, 2009 22:06

Zdjęcia maluszka ze zniszczonymi oczami. Wklejam miniaturki, bo nie każdy lubi takie widoki:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Mały już po zabiegu. Zniósł go tak, jak może tak ciężki zabieg znieść maleńki organizm - ciężko. Teraz rozgrzewam go w domu i podaję kroplówkę. Budzi się, jest spokojny. Poprosze o kciuki za niego. Jak sończyłam zabieg, wyszłam na papierosa i przed lecznicą była tęcza. Liczę, że to dobry znak.

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Nie lip 05, 2009 22:24

CoolCaty pisze:Zdjęcia maluszka ze zniszczonymi oczami. Wklejam miniaturki, bo nie każdy lubi takie widoki:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Mały już po zabiegu. Zniósł go tak, jak może tak ciężki zabieg znieść maleńki organizm - ciężko. Teraz rozgrzewam go w domu i podaję kroplówkę. Budzi się, jest spokojny. Poprosze o kciuki za niego. Jak sończyłam zabieg, wyszłam na papierosa i przed lecznicą była tęcza. Liczę, że to dobry znak.

Ania - jeszcze raz OGROMNE dzięki za to, że rzuciłaś wszystko i mu pomogłaś. To chłopczyk tak? Bedzie żył, wierzę w to z całego serca, że teraz przed nim długie i bardzo szczęśliwe życie
Obrazek

Magija

Post » Nie lip 05, 2009 22:27

Mocno trzymam kciuki za malucha. Wierzę, że ta tęcza to dobry znak.
fufu

Post » Nie lip 05, 2009 22:30

Wiecie co, przypominam sobie co mówił ten Pan, że jescze tydzień temu jego weterynarz mówił, że jedno oczko było do uratowania. Co za cholerny upór, ze wtedy nie pozwolił go zabrać... co za niesprawiedliwość, że wtedy tamten lekarz po prostu go nie zatrzymał

wierzę, że będzie dobrze, że się uda, ma najwspanialszą opiekę :ok: :ok:
Obrazek

Magija

Post » Nie lip 05, 2009 23:46

:( :( :( ile niesprawiedliwości na tym świecie... co ta kocinka zawiniła???
Obrazek Obrazek
Banda Iduli zaprasza do NASZEGO wątku

Idula

Od: Śro gru 10, 2008 10:48

Post » Pon lip 06, 2009 0:30

Biedne Maleństwo, trzymam mocno kciuki :ok:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pon lip 06, 2009 7:33

Trzymaj się maluszku, musisz dać radę!!!!!!!!!!!! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

proszę dajmy mu jakieś imię, tak na dobrą wróżbę.

Deklaruję jakąś pomoc finansową, na jakie konto? CoolCaty czy kotyliona????

Aniu jesteś Wielka i Wy dziewczyny też.....
Obrazek

magdaradek

Post » Pon lip 06, 2009 7:53

Malutki wybrał jednak tęczę - odszedł o 6.30.
Mam dosyć tych bezsensownych śmierci zwierzaków - naprawdę...

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Pon lip 06, 2009 7:58

Nie tak miało być...

(*)
fufu

Post » Pon lip 06, 2009 8:09

CoolCaty pisze:Malutki wybrał jednak tęczę - odszedł o 6.30.
Mam dosyć tych bezsensownych śmierci zwierzaków - naprawdę...

Strasznie mi przykro, bardzo boli to wszystko :cry:.
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Pon lip 06, 2009 8:24

Maluszku [*]

:(
Obrazek

magdaradek

Post » Pon lip 06, 2009 8:45

mam dość, bezsensowni ludzie którym się wydaje, że od nich wszystko zależy, co to było do cholery? Pan wyrocznia? Ileż to maleństwo miało szansy, którą mu odebrał swoim bezrozumnym zachowaniem. Nie mogę się z tym pogodzić

Maluszku, szkoda życia na ten świat, tam za tęcza szukaj takiej małej koteczki na krótkich nóżkach
Obrazek

Magija

[poprzednia][następna]