Bielskie B.- 3 super cudowne koty szuka domu!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 30, 2012 20:23 Re: Bielskie B.-Zygzak&Zazulka szukają domu.Czesia i Mgiełka

Przedłużyłam bliźniakom wydarzenie: http://www.facebook.com/events/330757273644790/
Udostępniajcie i dołączajcie się, którzy macie, jest publiczne, więc każdy może.

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Sob cze 02, 2012 9:00 Re: Bielskie B.-Zygzak&Zazulka szukają domu.Czesia i Mgiełka

queen_ink pisze:Przedłużyłam bliźniakom wydarzenie: http://www.facebook.com/events/330757273644790/
Udostępniajcie i dołączajcie się, którzy macie, jest publiczne, więc każdy może.

Dziękuję bardzo za pamięć!!!!

Zazulka miała szansę na bardzo dobry dom. Postanowiłam nawet ją oddać osobno, bez Zygzaka, bo dom zrobił na mnie super wrażenie. Czułam że Zazulka byłaby tam bardzo dobrze zaopiekowana, kochana i rozpieszczana...niestety właściciel mieszkania nie zgodził się na osiatkowanie balkonu a domek nie chciał narażać Zazulki na niebezpieczeństwo wypadnięcia z balkonu, a zdawał sobie sprawę że nie jest w stanie upilnować żeby balkon był ciągle zamykany...postawa naprawdę odpowiedzialna, tylko życzyć kotom takich domków...szkoda że właściciel mieszkania nie wyraził zgody, bo...sam też ma kota, który już wypadł kilka razy, poszedł na panienki-, ale zawsze wracał chociażby po tygodniu...i siatkowanie to zwykła fanaberia bo kotu się nic nie stanie....
Dla moich adoptusiów za TM [']

Gór mi mało i trzeba mi więcej....

berni

Od: Pon sty 10, 2005 15:12

Post » Sob cze 02, 2012 15:32 Re: Bielskie B.-Zygzak&Zazulka szukają domu.Czesia i Mgiełka

Bardzo szkoda tego domku, szkoda że nie wyszło. Tak trudno teraz o dobre domy... ech...
A podejście ludzi - no właśnie takie, że ręce opadają.

Trzymam żeby z Lalką wszystko poszło dobrze i sprawnie :) :ok:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Sob cze 02, 2012 18:42 Re: Bielskie B.-Zygzak&Zazulka szukają domu.Czesia i Mgiełka

berni pisze:
queen_ink pisze:Przedłużyłam bliźniakom wydarzenie: http://www.facebook.com/events/330757273644790/

Dziękuję bardzo za pamięć!!!!

Zazulka miała szansę na bardzo dobry dom. Postanowiłam nawet ją oddać osobno, bez Zygzaka, bo dom zrobił na mnie super wrażenie. Czułam że Zazulka byłaby tam bardzo dobrze zaopiekowana, kochana i rozpieszczana...niestety właściciel mieszkania nie zgodził się na osiatkowanie balkonu a domek nie chciał narażać Zazulki na niebezpieczeństwo wypadnięcia z balkonu, a zdawał sobie sprawę że nie jest w stanie upilnować żeby balkon był ciągle zamykany...postawa naprawdę odpowiedzialna, tylko życzyć kotom takich domków...szkoda że właściciel mieszkania nie wyraził zgody, bo...sam też ma kota, który już wypadł kilka razy, poszedł na panienki-, ale zawsze wracał chociażby po tygodniu...i siatkowanie to zwykła fanaberia bo kotu się nic nie stanie....

Jak będziesz miała nowe foty, to wyślij mi mailem, dorzucę tam.

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Nie cze 03, 2012 16:34 Re: Bielskie B.-Zygzak&Zazulka szukają domu.Czesia i Mgiełka

Szkoda... Oby się już niedługo udało znaleźć kogoś, komu siaty nie przeszkadzają :D
ObrazekSaninka [']ObrazekSisi

Arsnova

Od: Nie lis 09, 2008 17:46

Post » Śro cze 06, 2012 6:21 Re: Bielskie B.-Zygzak&Zazulka szukają domu.Czesia i Mgiełka

Lala miała mieć dziś sterylkę..no i niestety wszystkie plany się rozsypały w drobny mak, z powodu logistyczno transportowych i innych. Staram się planować wszystko już z wyprzedzeniem, dogrywać wcześniej a i tak wszystko szlag trafia.

berni

Post » Śro cze 06, 2012 8:31 Re: Bielskie B.-Zygzak&Zazulka szukają domu.Czesia i Mgiełka

Upss...

No to, żeby się udało w najbliższym czasie :ok:

mahob

Post » Śro cze 06, 2012 19:09 Re: Bielskie B.-Zygzak&Zazulka szukają domu.Czesia i Mgiełka

to mocne :ok: za to zeby sie wszystko ulozylo i udalo :D

Maykaw

Od: Śro wrz 09, 2009 19:45

Post » Czw cze 14, 2012 19:46 Re: Bielskie B.-Zygzak&Zazulka szukają domu.Czesia i Mgiełka

Lala jutro ma sterylkę. W końcu.
Już jest w lecznicy, niestety nie miałam innej możliwości jak tylko zawieść ją dzisiaj. Na pewno stresu to jej przysporzyło, nagle w obcym miejscu na całą noc. No, ale trudno. Ważne że wreszcie będzie miała to za sobą.

Zygzak znów się przytkał, na szczęście znów nie całkowicie. I pasta uropet działa na niego bardzo dobrze, już nie biega non stop do kuwety. I tak się to kręci..nadal bez ani jednego domku :(

berni

Post » Pt cze 15, 2012 7:16 Re: Bielskie B.-Zygzak&Zazulka szukają domu.Czesia i Mgiełka

W takim razie kciuki za sterylkę i za zdrowie Zygzaczka :ok:

mahob

Post » Pt cze 15, 2012 7:30 Re: Bielskie B.-Zygzak&Zazulka szukają domu.Czesia i Mgiełka

Gdzieś na początku wątku doczytałam, że Zygzak razem z Zazulką poszedł do ds..? W którym 'miejscu' wrócił ? I dlaczego??
Nie mam jak przelecieć sie przez cały wąt. :oops:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pt cze 15, 2012 7:34 Re: Bielskie B.-Zygzak&Zazulka szukają domu.Czesia i Mgiełka

Tak, Zygzaczek z Zazulką byli w domu ale wrócili z adopcji jakiś czas temu. Dlaczego - tego nie wiem.

mahob

Post » Pt cze 15, 2012 9:10 Re: Bielskie B.-Zygzak&Zazulka szukają domu.Czesia i Mgiełka

to mocne :ok: za Lalę i Zygzaczka :ok: :ok:

Maykaw

Od: Śro wrz 09, 2009 19:45

Post » Nie cze 17, 2012 18:19 Re: Bielskie B.-Zygzak&Zazulka szukają domu.Czesia i Mgiełka

morelowa pisze:Gdzieś na początku wątku doczytałam, że Zygzak razem z Zazulką poszedł do ds..? W którym 'miejscu' wrócił ? I dlaczego??
Nie mam jak przelecieć sie przez cały wąt. :oops:

Zygzak z Zazulką wrócili w sierpniu ubiegłego roku. W ich domu pojawiło się małe dziecko, które miała alergię na koty. Ich Opiekunowie długo szukali jakiegoś innego rozwiązania, ale nic nie przynosiło efektu a ileż można dawać małemu dziecku leków. Kiedy adoptowali duecik w domu był już kilkuletni chłopiec, także oni bardzo chcieli żeby dzieci wychowywały się z kotami. Niestety tak wyszło.

I od sierpnia nie jestem w stanie znaleźć im domu...

Znów był domek który chciał adoptować Zazulkę. Ludzie wydawali się mi naprawdę w porządku, widać że kochają zwierzaki, Zazulka miałaby się tam dobrze, ale nagle ludzie się wycofali pisząc że nie są w stanie zapewnić warunków jakie Zazulka ma u mnie....nie wiem czy chodziło o podpisanie umowy adopcyjnej, zakup transportera czy kwestia karmy...nie wiem. Smutno bardzo, bo nie wyrabiam z tą ilością kotów a już myślałam że choć jeden będzie w swoim domu.

berni

Post » Nie cze 17, 2012 18:36 Re: Bielskie B.-Zygzak&Zazulka szukają domu.Czesia i Mgiełka

Szkoda kotusiów :( .
Wiem, że to dla Ciebie trudne, ale wiesz, kotom jest przynajmniej dobrze, czują sie bezpiecznie z pewnością. No, i nie pójdą byle gdzie.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

[poprzednia][następna]