carmella pisze:Milek pisze:Naczytałem sie wiele na temat karmienia miesem gotowanym i suchą karma i nie wiem czy to jest menu ok.Co sądzicie na ten temat?a i jeszcze jedno wiecie ze w hill's suchym z tuńczykiem lub królikiem jest tylko 9% tego mięsa,a z kurczakiem i indykiem aż 70%?
9% tyczy sie miesa krolika lub tunczyka, pozostała cześć miesną stanowi zdaje sie drob.
Było uż o tym, chyba nawet pisałam w tym wątku, że bardzo się zdziwiłam widzac skład tego Hillsa. A skład dokładnie jest podany taki:
"SKŁADNIKI: (min. 9% tuńczyka); śruta kukurydziana, mączka drobiowa, tłuszcz zwierzęcy, kukurydziana mączka glutenowa, mączka z tuńczyka, podroby drobiowe, jaja w proszku, chlorek potasu, DL-metionina, chlorowodorek L-lizyny, fosforan jednowapniowy, sól, L-tryptofan."
Biorac pod uwagę, że podaje się składniki od najwyższej zawartości do najniższej, to czemu na pierwszym miejscu jest śruta kukurydziana. Nawet jeśli tego drobiu jest całkiem sporo, to śruty kukurydzianej jednak więcej, a więc nie tyle % mięsa co w innych Hillsach :/
Przynajmniej chrupki ładnie wyglądaja, sa tłuste i ładnie pachną, ale profilaktycznie wolę tego hillsa unikać na rzecz tego kurczakowego i innych.