czyli Dziewczynka czuje się coraz lepiej w SWOIM domku

(cieszymy się razem z draniem Lilianem, którego mam właśnie pod ręką

)
wiosna niedługo, Czekunia pomyślała na pewno o smukłej sylwetce
i niektóre Ciotki
powinny wziąć z niej przykład, a poza tym... pewnie nieśmiało daje do zrozumienia K. i T., że równa z niej dziewczyna, nie jakaś tam aryskotratka

a jak z małą puchatą, zdecydowała się w końcu zostać jej mamusią czy mamy dalej namawiać

?
kurczę, wobec tego wychodzi na to, że nie mam funduszy na kształcenie własnych dzieci
bo żeby dojść do perfekcji w demontażu urządzenia, musiały najpierw doszczętnie załatwić dwie pomoce naukowe - te zasilacze za 120 i 150 złotych
no tak, Ropuńka już przecież wysłałam dawno na Sorbonę na dwa kierunki, Bolunię na UW (ona jest patriotką, nie chciała z braciszkiem na obczyznę
), to Lilasiowi z Tadźką zachciało się na Politechnikę
a tak przy okazji: co studiuje Czekoladka

? wiemy, że jest nieprzeciętnie uzdolniona w wielu dziedzinach - ale w czym postanowiła się wyspecjalizować zawodowo

?
Ropuś studiuje, jak już wspominałam, prawo i informatykę - a oprócz tego oczywiście doskonali język Moliera
; a Bimbi psychologię
ale mam zdolne dzieci... samej mi trudno tę nędzną polonistykę skończyć, a tu - proszę...
i dwie następne się do nauki garną...
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie

Nunku[`] krowinko najpiękniejsza

Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]