Biedronecki w domach :) Śliczna Gracja szuka swojego ludzia

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 09, 2015 23:59 Re: Biedronecki w domach :) Śliczna Gracja szuka swojego lud

OKI pisze:Ja bym zaczęła od witamin B ;)

Wetka mówi, że dostała witaminy, nawet sporą dawkę (poprzednio też dostała). Ale nie ruszyła z żarciem, niestety. Dziś oprócz kroplówki dostała troszkę 3-dniowego sterydu, bo już przesadza z tym niejedzeniem. I coś na oslonę żołądka w zastrzyku, co zawiera ranigast, bo wetka boi się, żeby nie dostała wrzodów żołądka.
Zasadniczo stwierdziła, że jak na kota w tym stanie, to ma zaskakująco dobre wyniki krwi (bo ma w nich wszystko ok). Umówiłam ją do Marcińskiego na USG, niestety, dopiero na 20. Wetka boi się wrzodów dwunastnicy od tego niejedzenia. Od dziś wpycham w nią conva, może zaskoczy. Przynajmniej na razie łyka ze strzykawki.
Dałam też kał do analizy (wczoraj po kroplówce łaskawa była zrobić kupalka wielkości połowy małego placa i to w dwóch podejściach). Co prawda moim zdaniem przy robakach to jednak powinna jeść i co najwyżej być chuda. Moim zdaniem nie jest zarobaczona, bo ją odrobaczałam przed wydaniem i robiłam badania.

Ale strasznie się o nią martwię. Nie macie pomysłów, jakie mogą być przyczyny? Tyle kotów się przez Was przewinęło, że jesteście jak encyklopedia weterynaryjna. Sama nie wiem, co mam jej zbadać - hormony?
Z objawów ma tyle, że jest chuda jak wychudzony chart, boki strasznie zapadnięte. No i nie je. A przynajmniej ja nie widziałam, żeby jadła, choć sobie mówię, że coś musi, skoro jeszcze żyje. Czasem idzie do miski razem z resztą, ale co najwyżej coś poliże - albo i nie, albo też w ogóle się nie interesuje posiłkami, niezależnie, co w misce.
30 marca miała sterylkę. Już przed nią była bardzo chuda, ale zakładałam, że wiadomo - dzieciaki czasem tak mają, stres po powrocie z adopcji, powtarzające się rujkowanie.
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Pt kwi 10, 2015 0:06 Re: Biedronecki w domach :) Śliczna Gracja szuka swojego lud

To te? viewtopic.php?p=11049922#p11049922
Kiedy one wróciły z tej adopcji?

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pt kwi 10, 2015 4:37 Re: Biedronecki w domach :) Śliczna Gracja szuka swojego lud

Na zachętę do jedzenia jako takiego stosowałam: whiskas sardynkowy , winston owoce morza, tuńczyka Lisnera, szynkę konserwową z Biedronki ... wiem, że to brzmi jak horror, ale chodzi o to, żeby pobudzić zmysły i rozruszać przewód pokarmowy.
Druga sprawa, co się z nią dzieje zdrowotnie :( bo faktycznie opis brzmi niepokojąco :?

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pt kwi 10, 2015 10:45 Re: Biedronecki w domach :) Śliczna Gracja szuka swojego lud

OKI pisze:W pijątek o 13 mamy rezonans...

Trzymajcie się dzielnie :ok:
Celinka >>>
Kitka [*]

Hana

Od: Pon lut 04, 2002 15:36

Post » Pt kwi 10, 2015 10:57 Re: Biedronecki w domach :) Śliczna Gracja szuka swojego lud

Oki będzie mieć narkozę? 8O
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Pt kwi 10, 2015 11:02 Re: Biedronecki w domach :) Śliczna Gracja szuka swojego lud

Dzięki, że o nas pamiętacie :)
Zaraz lecimy...
Trzymajcie mocno kciuki, dawno się tak nie bałam.

Caragh pisze:Oki będzie mieć narkozę? 8O

Ja się później będę znieczulać :?
Chyba że się zapakuję do maszynki zaraz po Taci, coby na miejscu mogli stwierdzić odmóżdżenie :|

OKI

Post » Pt kwi 10, 2015 11:17 Re: Biedronecki w domach :) Śliczna Gracja szuka swojego lud

czekamy na wieści. Mają być tylko DOBRE!
Trzymamy...

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Pt kwi 10, 2015 11:36 Re: Biedronecki w domach :) Śliczna Gracja szuka swojego lud

No, trzymam i ja :ok:
"We don't apologize
But we can harmonize
Don't try to criticize

Caragh

Post » Pt kwi 10, 2015 12:58 Re: Biedronecki w domach :) Śliczna Gracja szuka swojego lud

Kciuki za badania. Dwu i czworonożnych!
Trzymajcie się!

ultra75

Od: Śro wrz 14, 2011 10:14

Post » Pt kwi 10, 2015 13:05 Re: Biedronecki w domach :) Śliczna Gracja szuka swojego lud

Olguś, kciuki są wieeelkie! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt kwi 10, 2015 13:38 Re: Biedronecki w domach :) Śliczna Gracja szuka swojego lud

Tak, to te. Chodzi o tę kotkę z różowymi piórkami. Nigdy nie była szczególnie pulchna, wróciła jako chudzinka, a teraz jest z niej już w ogóle straszna anorektyczka.
Od wczoraj wciskam jej conva, nawet nie protestuje. Mam nadzieję, że się trochę utuczy.
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Pt kwi 10, 2015 15:02 Re: Biedronecki w domach :) Śliczna Gracja szuka swojego lud

Nie mam dobrych wiadomości :(
Tacia ma guz i źle to wygląda bardzo.
To jednak nie jest typowy gruczolak przysadki, tylko guz w śródmózgowiu uciskający na przysadkę.
Dlatego objawy hormonalne są, ale nietypowe.
W poniedziałek mam dostać dokładny opis i wytyczne do leczenia, ale już szukam Vetorylu.
Jakby ktoś-coś, to proszę o info.

Nie spytałam nawet, jak duży jest ten guz, ale w tej okolicy nawet mikrozmiany są niebezpieczne :?
A u Taci nie dość, że to chyba nie jest to mikro, to jeszcze raczej szybko rośnie sądząc po tempie pojawiania się nowych objawów :(
Próbuję odpalić płytkę, ale mój komp wybitnie nie współpracuje z diagnostyką obrazową. Pewnie dopiero w poniedziałek uda mi się go w pracy odpalić.
W środę rano mamy USG, żeby sprawdzić, czy jest zmiana w wielkości nadnerczy.

Sama Tacia po narkozie czuje się stosunkowo nieźle, sporo zjadła i na razie nie zwymiotowała, a już ponad pół godziny minęło.
Trochę była zagubiona po powrocie, ale już się rozsiadła do mycia.
Zaraz dostanie insulinę, bo cukier wyleciał w kosmos...

OKI

Post » Pt kwi 10, 2015 15:06 Re: Biedronecki w domach :) Śliczna Gracja szuka swojego lud

:(
"We don't apologize
But we can harmonize
Don't try to criticize

Caragh

Post » Pt kwi 10, 2015 15:08 Re: Biedronecki w domach :) Śliczna Gracja szuka swojego lud

:(
ObrazekObrazek

basia111

Od: Czw paź 04, 2012 16:39

Post » Pt kwi 10, 2015 15:14 Re: Biedronecki w domach :) Śliczna Gracja szuka swojego lud

Wet mi odpisała ze Vetoryl jest na Bialobrzeskiej lub Powstańców Śląskich ale tu musisz się skontaktować z szefem dr Kowalczykiem. Jak będziesz miała problemy daj znać.
Trzymajcie się.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

[poprzednia][następna]