KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 26, 2011 15:45 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Dzisiaj dzień bardzo aktywny w schronie - została wyadoptowana Misia....

I w sumie 5 kotów trafiło do KCh i 3 maluchy trafiły do Mamy Jagi.... bardzo się cieszę, że mogę na Was liczyć, ale wiem, że klopot nad opieką nad tymi kotami spada na Was i tak trochę głupio mi, że Wam sprowadzam taki kłopot na głowę...ale wiem, że kociaste będą w dobrych rękach.... BARDZO DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM WOLONTARIUSZOM, KTÓRZY SPĘDZAJĄ WIELE GODZIN NAD OPIEKĄ NAD NASZYMI KOCIASTYMI, I WIELKIE DZIĘKI DLA MAMY JAGI, JAGI NO I ANDRZEJA.....:)

I jeszcze raz Wiesiu KOCHAM CIĘ:) - wiem, że dzisiaj mieliście swoje sprawy, a i tak znaleźliście chwilkę żeby mi pomóc....
ObrazekObrazek

jedno serce, jedna miłość - tylko MAN UTD i żona :-)

wolontariusz

Od: Pt mar 25, 2011 9:14

Post » Sob lis 26, 2011 16:19 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

No ładnie ale wyznania miłości ale się nie dziwię, zawsze można na Was liczyć :1luvu:

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Sob lis 26, 2011 16:20 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

wolontariusz pisze:Wiesiu...........................KOCHAM CiĘ:) i Jadzię też:)

Piotruś.......................ja CIĘ TEŻ :D A Jadzia...to nie wiem :twisted:
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Sob lis 26, 2011 16:25 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Agata wolontariuszka ze schronu robi nam projekt kartki świątecznej, chyba, ze ktoś zagospodarował ten temat?
pamietam, ze ktos pisał ale nie pamiętam kto :oops:

czy wiecie gdzie mozna wydrukować tak na szybko zdjecia ale zeby były na takiej sztywnej tekturce i w formacie 50x70? kazde zdjecie w 1 egzemplarzu

mam tez pytanie o puszki, powoli dokonujemy pierwszych opróżnień, czy macie juz cos uzbierane? Czy macie moze niewykorzystane puszki? bo mamy deficyt puszek....

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Sob lis 26, 2011 16:30 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Kropeczka13 pisze:
wolontariusz pisze:Wiesiu...........................KOCHAM CiĘ:) i Jadzię też:)

Piotruś.......................ja CIĘ TEŻ :D A Jadzia...to nie wiem :twisted:

To forum nie przestaje zaskakiwac :roll:

Ja bardziej przyziemnie :oops: Czy rodzinka coś zjadła? Gdzie ich umieściliście? I jak ta kociasta w klatce na zdrowej?

Projekt kartki świątecznej robił chyba syn Teresy :?:

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Sob lis 26, 2011 16:42 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Ja wyruszam już na wieczorny dyżurek do kociarni więc jak wrócę zdam relację co i jak :D
No Wiesia to wszystkie kobiti Kocio Chatkowe kochają :1luvu: no ale żeby wolontariusz też :ryk: co najmniej zaskakujace wyznanie :mrgreen: no Ewa musisz ten temat przemyśleć :ryk:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Sob lis 26, 2011 16:49 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Wiec Tak - przywiezlismy w sumie 5 kotow.
Na samej gorze w duzym boksie jest cala rodzinka 5 burasow mama, tata i dwoje dzieci.
Kotki lagodne, choc troszke wystraszone zmiana sytuacji ale tula sie do siebie i jadly.
Piaty kotek - to koteczka po sterylce przemila, jest na luzie bialo bura z przycietym uszkiem, byla strasznie wyglodniala jadla i jadla nie mogla sie najesc. Zdjelismy jej opatrunek ma ladny brzuszek.
Czarna z klatki juz dzis zrobila ladna kupe tak zasygnalizowala Ewa, takze sie unormowalo choc przywiezlismy zastrzyki ale nie dawalismy bo jak jest dobrze to jutro idzie na wolnosc.
Paulinaka na luzie.
To tyle z dnia dzisiejszego schronowo-kociochatkowego.
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Sob lis 26, 2011 17:00 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

terenia1 pisze:No Wiesia to wszystkie kobiti Kocio Chatkowe kochają :1luvu: no ale żeby wolontariusz też :ryk: co najmniej zaskakujace wyznanie :mrgreen: no Ewa musisz ten temat przemyśleć :ryk:

No dzięki Wam Kobitki za Waszą miłość do mnie :oops:
a co do Ewy to nie ma nic do przemyślania bo ja orientacji nie zmieniam a to że się z Piotrusiem KOCHAMY :D to Wy wiecie czemu :ryk:
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Sob lis 26, 2011 17:29 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Żeby życie miało smaczek , raz dziewczynka raz chłopaczek :mrgreen:
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Sob lis 26, 2011 18:03 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Wiesiu niech się baby śmieją.... bo chyba nie wiedzą, że bez nas prawie nic by nie zrobiły
ObrazekObrazek

jedno serce, jedna miłość - tylko MAN UTD i żona :-)

wolontariusz

Od: Pt mar 25, 2011 9:14

Post » Sob lis 26, 2011 18:42 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Kochani macie może dwa miejsca dla dwójki rodzeństwa :((chłopak i dziewczynka biało-czarni) (około godziny temu zostały podrzucone do mojego stada) :( są zestresowane :( ale widać że kochają człowieka.
Siedzą teraz w kociej budce, ale czuję, że nie będą tam siedzieć :( boją się kotów wolno-żyjących. :(

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Sob lis 26, 2011 20:32 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Z pośpiechu zapomniałam napisać, że dzika czarnulka na zdrowej była dziś w dobrej formie :P Kupki były tylko w kuwetce i normalnej konsystencji :ok:
Ochoczo wcięła miseczkę z mokrym i jeszcze poprawiła suchymi :D
Jest przecudna, ale niestety, nie pozwala się nawet dotknąć. Zatem na wolności odzyska szczęście.
A nowa rodzinka za schronu to słodkie malce i przepiękni rodzice :1luvu: Musimy im imiona nadać i nowej kochanej koteczce po sterylce również :kotek:
Obrazek Obrazek Obrazek

Czy dom bez kota – najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego – zasługuje w ogóle na miano domu? :(
Mark Twain

Jesteśmy, by służyć zwierzętom. Obrazek

Kocia Mama Ewa

Od: Wto wrz 27, 2011 11:17

Post » Sob lis 26, 2011 21:08 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

[quote="Kocia Mama Ewa"]Po dyżurku:

Oczka [b]Gremlinków
były w fatalnym stanie :!: Proponuję im przemywać 2 razy dziennie - na każdej zmianie i na przykład smarować neomycynką tylko na noc. Pamiętajcie proszę, bo takie zaschnięte potem trudniej doprowadzić do lepszego stanu.

Ta informacja jest dla osób dyzurujących które moze nie wiedzą co jest Gremlinom i dlaczego zawsze należy przemywac oczka 2 razy dziennie.Po operacji udrazniania knałów łzowych okazalo się ze mają takie zrosty po kocim katarze ze nie dało sie udroznic kanałów.Dlatego pani doktor zaleciła przemywanie wacikiem z ciepłą wodą oczek.Potem przemywa się Betadine rozcieńczonym w soli fizjologicznej w ilości 19 ml soli na 1 ml Betadine.Nastepnie natłuszcza się pod oczkami neomycyną.
Zabiegi te trzeba wykonywać zawsze 2 razy diennie aby nie dopuscić do stanu zapalnego ktory bedzie dla kotow bardzo bolesny.W poniedziałek jak przywiozłam interferon na zdrowej w szafie zostawilam kupioną sol fizjologiczną i 2 opakowania neomycyny.Rozpuściłam też lek w strzykawce 20ml.W imieniu Gremlinków bardzo proszę o pielegnacje oczków

Obrazek

adopcje kotów  adopcje.nadzieja@gmail.com

http://www.nadziejanadom.org/?content=o-nas
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Sob lis 26, 2011 21:12 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Nie , no jak się nie jest na tym forum przez jakiś czas to można siż wszystkiego spodziewać , to u nas zakaz pedałowania nie obowiązuje ? :mrgreen:
Co do umieszczenia kotków ze schroniska lub innych potrzebujących w kociej chatce , to nie wyobrażam sobie aby nasze stowarzyszenie odmawiało pomocy zwierzętom w tragicznej sytuacji nawet jeśli byłoby to niewygodne , kosztowne albo w kch byłoby przepełnienie .
Cały sens działania stowarzyszenia to pilna POMOC cierpiącym zwierzętom. My sobie zawsze jakoś poradzimy , najwyżej się trochę pogimnastykujemy, zadłużymy - ale chore , zabiedzone zwierzęta nie mogą czekać na ratunek , bo mogą się nie doczekać. Takie jest moje zdanie i mam nadzieje ze większość osób spośród członków je podziela - w przeciwnym razie nie byłoby po co zakładać stowarzyszenia.

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Sob lis 26, 2011 21:36 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

gosiakot pisze:Nie , no jak się nie jest na tym forum przez jakiś czas to można siż wszystkiego spodziewać , to u nas zakaz pedałowania nie obowiązuje ? :mrgreen:
Co do umieszczenia kotków ze schroniska lub innych potrzebujących w kociej chatce , to nie wyobrażam sobie aby nasze stowarzyszenie odmawiało pomocy zwierzętom w tragicznej sytuacji nawet jeśli byłoby to niewygodne , kosztowne albo w kch byłoby przepełnienie .
Cały sens działania stowarzyszenia to pilna POMOC cierpiącym zwierzętom. My sobie zawsze jakoś poradzimy , najwyżej się trochę pogimnastykujemy, zadłużymy - ale chore , zabiedzone zwierzęta nie mogą czekać na ratunek , bo mogą się nie doczekać. Takie jest moje zdanie i mam nadzieje ze większość osób spośród członków je podziela - w przeciwnym razie nie byłoby po co zakładać stowarzyszenia.

Popieram Gosiu wszystko co napisałaś ! :ok: :kotek:

Obrazek

adopcje kotów  adopcje.nadzieja@gmail.com

http://www.nadziejanadom.org/?content=o-nas
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

[poprzednia][następna]