DT Smarti5-...no i kolejna setka?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 14, 2011 10:41 Re: DT Smarti5-...mamy nowiutki piezodencik!!

No właśnie.
Idealnie wszystko byśmy robili, gdybyśmy żyli w idealnym świecie.
Niestety tak nie jest.
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Nie sie 14, 2011 10:55 Re: DT Smarti5-...mamy nowiutki piezodencik!!

ja1 pisze:(...)Wg krzysiekbolo zastrzyk też powinien być wykonany przez weta i to w lecznicy bo to jest zabieg. Więc w takim razie wg krzysiekbolo, nikt z nas zwykłych śmiertelników nie powinien wykonywać takich "zabiegów"(...)

Która moja wypowiedź uprawnia Cię do tak głupich wniosków?

Gibutkowa pisze: (...)
Poza tym naprawdę jest różnica pomiędzy ZOZem (do którego do niedawna należały również na ten przykład żłobki) a praktyką weterynaryjną. Pomijam już fakt że gabinet Kamila (z tego co mi wiadomo a nie wszystkim musi być wiadomo ;) ) jest wyposażony o niebo lepiej niż wiele gabinetów wet. (...)

Praktyka weterynaryjna to nie wolna amerykanka. Podlega kontroli odpowiednich organów.

"Przed rozpoczęciem działalności zakładu leczniczego dla zwierząt musimy uzyskać wpis do ewidencji zakładów leczniczych dla zwierząt, którą prowadzi właściwa, ze względu na miejsce siedziby zakładu leczniczego dla zwierząt, okręgowa rada lekarsko-weterynaryjna. Podstawą podjęcia przez okręgową radę lekarsko-weterynaryjną uchwały w sprawie wpisu zakładu leczniczego dla zwierząt do ewidencji jest wniosek kierownika zakładu. Po złożeniu wniosku w biurze okręgowej izby lekarsko-weterynaryjnej nasz przyszły zakład odwiedzi komisja, która zweryfikuje dane zawarte we wniosku z wymogami formalnymi zawartymi w ustawie o zakładach leczniczych dla zwierząt oraz rozporządzeniach szczegółowych i jeżeli nie stwierdzi uchybień, to okręgowa rada lekarsko-weterynaryjna podejmie uchwałę o wpisie zakładu leczniczego dla zwierząt do ewidencji. Wpis ten będzie niezbędny w dalszych pracach organizacyjnych, a także po to, abyśmy mogli dokonywać zakupu środków farmaceutycznych i materiałów medycznych w hurtowniach weterynaryjnych." (http://www.vetpol.org.pl).
Krzysiekbolo

Post » Nie sie 14, 2011 14:27 Re: DT Smarti5-...mamy nowiutki piezodencik!!

Zakład leczniczy staje się takowym, jak świadczy usługi (czyli działa na zewnątrz) . Działanie na domowy użytek się nie liczy. Moge trzymać w piwnicy kapsułę do opalania, w solarium zamieni się, jak ja bedę komus udostepniać :mrgreen:

Słuchajcie, ja rozumiem, że mozna mieć jakieś wzajemnie anse wynikajace z nieporozumień, nie wszystko poruszane tu na watku ogarniam, ale próba uderzenia w działania na rzecz kotów naprawdę mnie zasmuca :(
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Nie sie 14, 2011 15:12 Re: DT Smarti5-...mamy nowiutki piezodencik!!

Moim zdaniem, DT z gabinetem weterynaryjnym, w którym na miejscu można leczyć i operować koty, a do tego wet w tym samym DT, tuż obok gabinetu, to bajera niesamowita. :ok: Żaden DT nie jest w stanie zapewnić kotom tak doskonałej opieki.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Nie sie 14, 2011 15:57 Re: DT Smarti5-...mamy nowiutki piezodencik!!

taizu pisze:Zakład leczniczy staje się takowym, jak świadczy usługi (czyli działa na zewnątrz) . Działanie na domowy użytek się nie liczy. Moge trzymać w piwnicy kapsułę do opalania, w solarium zamieni się, jak ja bedę komus udostepniać :mrgreen:

To może inaczej. Zgadzamy się chyba, że działanie weta "na domowy użytek" to wykonywanie przez niego zawodu.
Art. 17. 1. Lekarz weterynarii, posiadający prawo wykonywania zawodu, przed podjęciem wykonywania zawodu na terenie okręgowej izby lekarsko-weterynaryjnej obowiązany jest uzyskać wpis do rejestru członków tej izby.
1a. W rejestrze, o którym mowa w ust. 1, zamieszcza się następujące informacje:

(...)

9) miejsce wykonywania zawodu lekarza weterynarii;
1b. Lekarz weterynarii przekazuje okręgowej radzie lekarsko-weterynaryjnej dane objęte rejestrem, o którym mowa w ust. 1, i powiadamia o każdej zmianie danych, o których mowa w ust. 1a pkt 3, 4, 9 i 10, w terminie 30 dni od dnia powstania zmiany

http://www.vetpol.org.pl/www_old/ustawa_o_zawodzie.htm
Miejsce wykonywania zawodu to adres konkretnego zakładu.
http://www.izbawetkatowice.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=267:wnio&catid=27:przeniesienie-na-teren-innej-izby&Itemid=57
Lekarz weterynarii zobowiązany jest do zgłoszenia miejsca wykonywania swojego zawodu. Jeśli nie pracuje dla jakiegoś zakładu, musi założyć swój własny zakład leczniczy dla zwierząt.
http://www.vetopedia.pl/article6-1-Gabinet_przychodnia_lecznica.html
Krzysiekbolo

Post » Nie sie 14, 2011 17:06 Re: DT Smarti5-...mamy nowiutki piezodencik!!

krzysiekbolo - w jakim celu drążysz temat? jakie masz intencje? bo jeśli czysto informacyjne to nie rozumiem dlaczego nie skontaktujesz się bezpośrednio ze smarti - ona najlepiej zna odpowiedzi na wszystkie Twoje pytania. Każda inna osoba, włącznie ze mną (a wiem dużo) nie powinna udzielać informacji na takie wazne i wymagające konkretów pytania.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie sie 14, 2011 17:33 Re: DT Smarti5-...mamy nowiutki piezodencik!!

Marzenia11!
Na moje pytanie Smarti odpowiedziała- operacje chirurgiczne przeprowadzane nie są u niej w domu, tylko w prowadzonym przez Smarti i weta gabinecie. Drugie moje pytanie do Smarti to prośba o potwierdzenie, że dobrze ją zrozumiałem.
Więcej pytań do Smarti nie mam.

Podałem w celach informacyjnych link do artykułu o zakładaniu gabinetu weterynaryjnego. Jeśli ktoś ma ochotę, to go przeczyta, a Smarti wiedza w nim zawarta może się przydać.

Pozostałe moje wypowiedzi, to polemika z postami sugerującymi, że legalne jest wykonywanie planowanych zabiegów chirurgicznych (sterylki) na kotach poza zarejestrowanym zakładem leczniczym dla zwierząt. Według mnie nie jest.
Krzysiekbolo

Post » Nie sie 14, 2011 17:41 Re: DT Smarti5-...mamy nowiutki piezodencik!!

aha, ok. dzięki za odpowiedź.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Nie sie 14, 2011 18:22 Re: DT Smarti5-...mamy nowiutki piezodencik!!

Przepraszam, że nie na temat ale zobaczcie prosze na wątek :( viewtopic.php?f=13&t=131645

ja1

Od: Czw cze 16, 2011 21:37

Post » Nie sie 14, 2011 18:28 Re: DT Smarti5-...mamy nowiutki piezodencik!!

Ludzie, zabralam przed chwilą 3 tyg. kicię od pijaków i potrzebuję pomocy. Wypił trochę mleka z buteleczki i śpi ale co dalej?
Czy ktoś ma karmiącą kotkę żeby go wykarmiła? Byłam u weta, wyjął kleszcza i psiknął od pcheł. Jest śliczny, ale ja mam dwa koty. We wtorek idę do pracy na cały dzień a jego trzeba karmić. Pomóżcie.
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Nie sie 14, 2011 18:41 Re: DT Smarti5-...mamy nowiutki piezodencik!!

Ja niestety już jutro idę do pracy. W dodatku nie znam żadnej karmiącej kotki. Trzymam :ok: :ok: :ok: :ok: za znalezienie mamki lub choćby DT, który spróbowałby wykarmić malucha.
Zrób może wydarzenie na FB, będziemy rozsyłać :ok:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Nie sie 14, 2011 18:44 Re: DT Smarti5-...mamy nowiutki piezodencik!!

Ok. Teraz muszę zdążyć do Tarasów po jedzenie dla niego bo jutro mogiła. Boże ja nigdy nie miałam takiego maleństwa 8O
Smarti dlaczego Ty nie odbierasz tego telefonu :(
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Nie sie 14, 2011 18:48 Re: DT Smarti5-...mamy nowiutki piezodencik!!

O kurczę, Jola :roll:
Ja najmłodsze miałam pięciotygodniowe, które już mleczko chłeptały z miseczki.
A nie możesz go wziąć ze sobą do pracy?

Może załóż wątek maluszkowi, z prośbą o mamkę lub pomoc w karmieniu.
Powodzenia :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie sie 14, 2011 18:49 Re: DT Smarti5-...mamy nowiutki piezodencik!!

Wątek podobno jest w trakcie zakładania przez magdajedral - zaraz wychodze, ale jak tylko dam radę to będę podrzucac, aby był widoczny na pierwszej stronie..

Musi się udać.. po prostu.

Marzenia11

Post » Nie sie 14, 2011 18:50 Re: DT Smarti5-...mamy nowiutki piezodencik!!

No żesz, dlaczego ja tak daleko mieszkam? :roll:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

[poprzednia][następna]