Czarne Diabły Tasmańskie, Fabrycy ma DS!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 07, 2010 14:25 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Gołąbka, Trawis i Fabiś szukają DS

Hmmm, z tego co piszesz Alix, to na zmniejszenie zakocenia się nie zanosi, skoro już kolejka na Cytadeli..... Na jedno "zwolnione" miejsce jest pewnie z trzech kocich kandydatów...
Shrek wczoraj pokazał nam swoje nowe, nieznane jeszcze oblicze. Otóż okazało się, że nie lubi naszych ludzkich gości. Aby nam to pokazać dosadnie, to zrobił dwie wielkie qpy nie nie do kuwety 8O i odezwało się w nim tygrysie gryzienie . A dzisiaj jak już w domu ludzi tyle co zawsze, to humorek dopisuje i ochota tylko na mizianie. Nasz gwiazdor widać lubi, aby cała uwaga skupiała się tylko na nim. A z samego rana zastałam prześliczny obazek, bo po raz pierwszy widziałam jak Shrek z siostrami wspólnie leżakowały przytulone do siebie na komodzie. Uroczo :kotek: :kotek: :kotek:

mrkevka

Od: Czw paź 28, 2010 18:23

Post » Nie lis 07, 2010 14:33 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Gołąbka, Trawis i Fabiś szukają DS

8O ooo rany, tego nie grali 8O ... może goście niezbyt kocio-lubni?? Ale super, że rodzeństwo śpi razem :1luvu: - polubili się :lol:
Mrkevka, na Cytadeli złapał się kocur, ale dzikun :twisted: - będzie wykastrowany, podleczony i wraca na wolność ... tam koty mają nieźle, mają kryjówki, są karmione, tylko chcę zadbać, żeby się mnożyły. Do adopcji zabraliśmy 2 maluchy i Felka - poprzednika Shreka u mnie :wink: - ale on był domowy :wink: . Rudzielec jest śliczny, ale dzika dzicz, więc niech rządzi Cytadelą :twisted:
Ale to prawda, jakbym miała jeszcze 5 miejsc, to też by były zapełnione ...

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Nie lis 07, 2010 14:34 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Gołąbka, Trawis i Fabiś szukają DS

mrkevka pisze:Hmmm, z tego co piszesz Alix, to na zmniejszenie zakocenia się nie zanosi, skoro już kolejka na Cytadeli..... Na jedno "zwolnione" miejsce jest pewnie z trzech kocich kandydatów...
Shrek wczoraj pokazał nam swoje nowe, nieznane jeszcze oblicze. Otóż okazało się, że nie lubi naszych ludzkich gości. Aby nam to pokazać dosadnie, to zrobił dwie wielkie qpy nie nie do kuwety 8O i odezwało się w nim tygrysie gryzienie . A dzisiaj jak już w domu ludzi tyle co zawsze, to humorek dopisuje i ochota tylko na mizianie. Nasz gwiazdor widać lubi, aby cała uwaga skupiała się tylko na nim. A z samego rana zastałam prześliczny obazek, bo po raz pierwszy widziałam jak Shrek z siostrami wspólnie leżakowały przytulone do siebie na komodzie. Uroczo :kotek: :kotek: :kotek:

Moja droga, wzięłam od Alix kociaka o imieniu Felek (został przechszczony na Rysia). Już w pierwszym tygodniu kociak okazał się takim słodziakiem, że przerastał Himalaje i resztę kociaków (Garfilda, Puszka i Rademenesa) razem wziętych... Teraz szaleje jak małe tornado :lol: . Zaakceptował tylko jedną osobę oprócz mnie (mojego byłęgo, który właśnie tak go przechścił), na widok gości (na szczęście rzadkich) dostawał rozstroju nerwowego objawiającego się łapaniem na spodnie, spódnice, ręce i wszystko co się dało.... Wychodziły zabawne sytuacje :lol: Na szczęście kociak po kilku tygodniach doszedł do wniosku, że żadna z tych osób nie przyszła po niego i nie zamierza go brać i uprowadzać gdziekolwiek, więc się z deka uspokoił. A widać, że Shrek ma dobrze u Ciebie - i to najważniejsze :D
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

joarkadia

Od: Śro wrz 15, 2010 21:30

Post » Nie lis 07, 2010 14:36 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Gołąbka, Trawis i Fabiś szukają DS

alix76 pisze:8O ooo rany, tego nie grali 8O ... może goście niezbyt kocio-lubni?? Ale super, że rodzeństwo śpi razem :1luvu: - polubili się :lol:
Mrkevka, na Cytadeli złapał się kocur, ale dzikun :twisted: - będzie wykastrowany, podleczony i wraca na wolność ... tam koty mają nieźle, mają kryjówki, są karmione, tylko chcę zadbać, żeby się mnożyły. Do adopcji zabraliśmy 2 maluchy i Felka - poprzednika Shreka u mnie :wink: - ale on był domowy :wink: . Rudzielec jest śliczny, ale dzika dzicz, więc niech rządzi Cytadelą :twisted:
Ale to prawda, jakbym miała jeszcze 5 miejsc, to też by były zapełnione ...

Alix, kochana, gdybyś miała miejsce to i dla 100 kotów znałazłby się domek :D
Gdybym tylko mogła robiłabym to samo co Ty - ale muszę się bardzo liczyć ze zdaniem lokatora - inaczej nie stać by mnie było na utrzymanie moich kociaków :cry:

joarkadia

Post » Nie lis 07, 2010 15:04 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Gołąbka, Trawis i Fabiś szukają DS

Joarkadia, wszyscy mamy ograniczenia - trzeba l;liczyć się w powierzchnią, zdaniem rodziny/współmieszkańców, finansami wreszcie ... Ty dałaś dobry dom 3 kotom, w tym Felkowi/Rysiowi i to jest suuper! Ryś miał prawo być solidnie skołowany! W ciągu 1 tygodnia: był na Cytadeli, gdzie miła, cykliczna imprezka pt "przyjeżdżają takie 2 i dają tuńczyka" skończyła się zapakowaniem obrażonego kota do transportera, został zawieziony do lecznicy, następnego dnia trafił do mieszkania z 3 innymi kotami :twisted: a po kilku dniach do innego mieszkania, z innymi kotami :wink: . Tu można poczytać o jego przygodach: viewtopic.php?f=1&t=117901&start=0
Mrkevka, a może faktycznie Shrekowi goście = przeprowadzka i pokazuje, jak umie, po kociemu, że nie chce nigdzie iść? To pewnie minie za trochę :wink:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Nie lis 07, 2010 15:51 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Gołąbka, Trawis i Fabiś szukają DS

alix76 pisze:Joarkadia, wszyscy mamy ograniczenia - trzeba l;liczyć się w powierzchnią, zdaniem rodziny/współmieszkańców, finansami wreszcie ... Ty dałaś dobry dom 3 kotom, w tym Felkowi/Rysiowi i to jest suuper! Ryś miał prawo być solidnie skołowany! W ciągu 1 tygodnia: był na Cytadeli, gdzie miła, cykliczna imprezka pt "przyjeżdżają takie 2 i dają tuńczyka" skończyła się zapakowaniem obrażonego kota do transportera, został zawieziony do lecznicy, następnego dnia trafił do mieszkania z 3 innymi kotami :twisted: a po kilku dniach do innego mieszkania, z innymi kotami :wink: . Tu można poczytać o jego przygodach: viewtopic.php?f=1&t=117901&start=0
Mrkevka, a może faktycznie Shrekowi goście = przeprowadzka i pokazuje, jak umie, po kociemu, że nie chce nigdzie iść? To pewnie minie za trochę :wink:

Nie pomyśłam w sumie w ten sposób, że Shreku może mieć takie obawy. Jeśli tak, to te qpy już mi się podobają, bo wychodziłoby na to, że i jemu u nas się podoba. Pewnie jak zobaczy, że nikt go nie chce nam upowadzić, to chłopina przestanie się tak antyreklamować ;-) To nawet z tej perspektywy zabawnie wygląda :lol:

mrkevka

Od: Czw paź 28, 2010 18:23

Post » Nie lis 07, 2010 17:09 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Gołąbka, Trawis i Fabiś szukają DS

Mały ma to po chrzestnym chyba.. Bo Duży Shrek nie lubi wizyt męskich gości i też reaguje klockami. tylko ,że te klocki ważą po półtora kilograma każdy.... A ja nie mogę się umówić na męska wódkę przez małpiszona. Zostają tylko normalne, zwykłe alkoholizowane wieczory z dziewczynami.. Przez niego jeszcze ojcem zostanę. fuj...

No, miejmy nadzieje ,że maluchowi przejdzie.

:1luvu:

salvadoredali67

Od: Śro wrz 22, 2010 17:21

Post » Nie lis 07, 2010 17:13 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Gołąbka, Trawis i Fabiś szukają DS

To zapraszaj na wódkę transwestytów, może duży Shrek się nie pozna :ryk: :ryk: :mrgreen: A w ogóle to jakiej "marki" jest duży bo nie doczytałem, albo się nie pochwaliłeś ?
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Nie lis 07, 2010 17:17 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Gołąbka, Trawis i Fabiś szukają DS

Dawniej był mocno męskim bernardynem.
teraz jest tylko bernardynem.

transwestytów ja znowuż nie lubię . bo głupio wygląda dziewczyna w mini sikająca do pisuaru. nie, żebym był jakiś zacofany i nie lubił nowości. to tylko kwestia estetyki..

:piwa:

salvadoredali67

Post » Nie lis 07, 2010 17:18 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Gołąbka, Trawis i Fabiś szukają DS

Ryś - jak by wiedział, że o nim piszę - usadowił się na moich kolanach i mruczy, co jakiś czas podnosi pyszczek i miauczy.... Jest to słodziak ekstra klasa! Zgadzam się z Tobą, Alix, że mógł być zdezorientowany - zbyt dużo przeprowadzek w ciągu kilku dni - prawdopodobnie też z tego powodu bał się, że nasz domek nie jest jego ostatnim. Teraz jednak przejął rolę majordomusa i wszystkich wita w progu i obwąchuje - w zależności jak kto mu pachnie tak się zachowuje. Dla dobrze pachnących pozwala się podrapać, pogłaskać, przekupić czymś dobrym (całe szczęście, że większość moich znajomych przynosi łakocie dla całej czwórki, bo inaczej byłaby wojna :) ). Dla pachnących źle jest bezlitosny - omija szerokim łukiem, a jak ktoś się uprze i próbuje go pogłaskać albo wziąść na ręce bardzo żywiołowo pokazuje swoje niezadowolenie.... Odsiew złych znajomych nikły.... ale przynajmniej wiem, że źli ludzie zostaną podrapani :ryk:

joarkadia

Post » Nie lis 07, 2010 17:25 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Gołąbka, Trawis i Fabiś szukają DS

salvadoredali67 pisze:Mały ma to po chrzestnym chyba.. Bo Duży Shrek nie lubi wizyt męskich gości i też reaguje klockami. tylko ,że te klocki ważą po półtora kilograma każdy.... A ja nie mogę się umówić na męska wódkę przez małpiszona. Zostają tylko normalne, zwykłe alkoholizowane wieczory z dziewczynami.. Przez niego jeszcze ojcem zostanę. fuj...

salvadore, Duży Shrek dba o Ciebie po prostu... Z wielkiej miłości :ryk:

joarkadia

Post » Nie lis 07, 2010 17:27 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Gołąbka, Trawis i Fabiś szukają DS

bernardyn, czyli przysłowiową beczkę z rumem zawsze ma pod ręką, znaczy pod szyją :ok:
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024

piotr568

Post » Nie lis 07, 2010 17:28 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Gołąbka, Trawis i Fabiś szukają DS

joarkadia pisze:
salvadoredali67 pisze:Mały ma to po chrzestnym chyba.. Bo Duży Shrek nie lubi wizyt męskich gości i też reaguje klockami. tylko ,że te klocki ważą po półtora kilograma każdy.... A ja nie mogę się umówić na męska wódkę przez małpiszona. Zostają tylko normalne, zwykłe alkoholizowane wieczory z dziewczynami.. Przez niego jeszcze ojcem zostanę. fuj...

dba żeby został ojcem :mrgreen: :mrgreen:

piotr568

Post » Nie lis 07, 2010 17:32 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Gołąbka, Trawis i Fabiś szukają DS

piotr568 pisze:
joarkadia pisze:

dba żeby został ojcem :mrgreen: :mrgreen:

Panowie, Duży Shrek dba o przedłużenie gatunku ludzkiego, aby miał kto się zajmować potomstwem wszystkich kotów i psów tego świata :mrgreen: I chwała mu za to :ryk:

joarkadia

Post » Nie lis 07, 2010 17:34 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Gołąbka, Trawis i Fabiś szukają DS

dba aż za bardzo. No bo która mi odmówi , gdy Shrek spojrzy swoim ślicznym ADHD który ma wypisany na mordzie?

:piwa:

salvadoredali67

[poprzednia][następna]