MOJE KOCIE BIEDY cz.1 Bardzo Wam dziękuję...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 11, 2014 22:29 Re: MOJE KOCIE BIEDY. Podaruj karmę i serce...

Mnie to już całe osiedle chyba widziało jak maszeruję z tacką, ale na razie nikt nic nie powiedział.
Generalnie mnóstwo ludzi tutaj dokarmia koty, ale z drugiej strony drugie tyle samo ma jakieś "ale".
Ja tylko czekam aż ktoś mi zwróci uwagę... normalnie zjem żywcem :evil:

Ta trikolorka śliczna o której pisałam jest dzikuskiem, nie chce podejść, boi się.
Wiem, że gdybym ją oswoiła to już musiałabym ją zabrać z podwórka...
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Pt wrz 12, 2014 7:21 Re: MOJE KOCIE BIEDY. Podaruj karmę i serce...

Witajcie rankiem <3
u mnie w Rybniku sennie,szaro,pada deszcz...ani Misiu na dwór nie chce...śpi...bezdomniaki po śniadanku,zjadły i się pochowały...moje też śpią,Gucio się trzyma,zjadł antybiotyk i Vetomune,zaraz zrobię mu do miseczki convę...noc przespał spokojnie bez kaszlu...
Za chwilę muszę odsikać ślepaczka,bo leń sam nie pójdzie...a potem nawadnianie...
No i trzeba powoli szykować obiadki dla dworowych...na razie "ludzie" sobie odpuścili nagonki :evil: zawsze jak jest lato to się czepiają,a jak już zimno to jest spokój...jak rano wychodzę to jeszcze jest ciemno...
kicikicimiauhau

Post » Pt wrz 12, 2014 7:35 Re: MOJE KOCIE BIEDY. Podaruj karmę i serce...

Miau dobry! :kotek:
U nas ladnie od rana, wysylam slonko do Was.
Drapki dla futerek :201461

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt wrz 12, 2014 8:54 Re: MOJE KOCIE BIEDY. Podaruj karmę i serce...

Erin , ja dziękuję za słoneczko...a kotki za drapki :201465

Kochane dobre duszyczki...nadal proszę o karmę dla kotów...gdyby Ktoś jeszcze zechciał podarować jedzonko dla tych biedaków byłoby cudownie <3
bardzo Was proszę kochani o serce,sama nie dam rady :(
kicikicimiauhau

Post » Pt wrz 12, 2014 12:01 Re: MOJE KOCIE BIEDY. Podaruj karmę i serce...

Kochana ja na pewno w tym miesiącu poślę kaskę na karmę, tylko sama czekam na przelew :))
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Pt wrz 12, 2014 12:38 Re: MOJE KOCIE BIEDY. Podaruj karmę i serce...

Dziękuję Klaudio <3
naprawdę z karmą ciężko...jeszcze doszła karma weterynaryjna dla Gucia :( to już trzeci chorowitek na diecie wet.,a one są straszliwie drogie :cry:
kicikicimiauhau

Post » Pt wrz 12, 2014 17:36 Re: MOJE KOCIE BIEDY. Podaruj karmę i serce...

Jak Guciu dzisiaj się miewa? :)
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Post » Pt wrz 12, 2014 18:14 Re: MOJE KOCIE BIEDY. Podaruj karmę i serce...

Kasiu :1luvu: Guciuś dzisiaj nie kaszlał, trochę pospacerował sobie po mieszkaniu,ale ogólnie leży jak to staruszek...zjadł rano leki...jego organizm musi się teraz regenerować...martwię się już wizytą u weta,żeby była pogoda i ciepło,żeby się biedak nie doprawił :( boję się żeby go nie przewiało....ale jechać musi,wetka musi osłuchać go czy jest wszystko w porządku...teraz leży i śpi bidulek...za niedługo zaczną grzać u nas kaloryfery,Gucio to kocha...
kicikicimiauhau

Post » Pt wrz 12, 2014 18:18 Re: MOJE KOCIE BIEDY. Podaruj karmę i serce...

Chyba każdy kot uwielbia kaloryfery :D

Dobrze, że nie kaszlał dzisiaj :ok:
Niech odpoczywa staruszek kochany :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Zapowiadają całkiem ładny wrzesień, więc może pogada będzie ładna :)
Obrazek Obrazek Obrazek

Rilla07

Post » Pt wrz 12, 2014 19:03 Re: MOJE KOCIE BIEDY. Podaruj karmę i serce...

Super...
dziś karmienie odbyło się w burzy :(
tak się błyskało,pioruny strzelały, koty były bardzo wystraszone...odważniejsi czekali, a bojączki schowani...jedzenie zostawiłam schowane pod daszkami, śmietnikiem...teraz już nie pada, napewno podejdą jak się uspokoją...dzisiaj miały surowe, drobiowe serduszka, puszkę suche i ciepłe mleczko...niech biedakom wyjdzie na zdrowie :201465
kicikicimiauhau

Post » Pt wrz 12, 2014 19:26 Re: MOJE KOCIE BIEDY. Podaruj karmę i serce...

Kici napisala;
"Za chwilę muszę odsikać ślepaczka,bo leń sam nie pójdzie...a potem nawadnianie.."

- Kici...a co to znaczy "odsikac Slepaczka" tzn jak to wyglada technicznie.
Chcialabym wiedziec, mam powody zeby zasiegnac tej wiedzy.
I dlaczego "sam nie pojdzie"?
Pare groszy wysle po przelewie z pracy.
Obrazek
Obrazek

111janina

Od: Śro cze 18, 2014 19:16

Post » Pt wrz 12, 2014 20:06 Re: MOJE KOCIE BIEDY. Podaruj karmę i serce...

Janinko odsikiwanie Puszka polega na tym,że trzeba go wsadzać do kuwetki,grzebać w piasku,pokazywać mu kuwetkę...nieraz to długo trwa...Puszek jest przez cały dzień nawadniany strzykawką...a siku robi ok.10 razy,sam niestety nie chodzi do kuwety,może nie czuje,że mu się chce siku :( niewiem...musi dużo pić (ok.30 strzykawek o poj. 10 ml dziennie ) i dużo sikać ,bo znowu zrobią mu się kryształy i przestanie oddawać mocz :( i mógłby umrzeć :(
kicikicimiauhau

Post » Sob wrz 13, 2014 11:18 Re: MOJE KOCIE BIEDY. Podaruj karmę i serce...

Miłego i słonecznego weekendu :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

Rilla07

Post » Sob wrz 13, 2014 11:19 Re: MOJE KOCIE BIEDY. Podaruj karmę i serce...

kicikicimiauhau pisze:Janinko odsikiwanie Puszka polega na tym,że trzeba go wsadzać do kuwetki,grzebać w piasku,pokazywać mu kuwetkę...nieraz to długo trwa...Puszek jest przez cały dzień nawadniany strzykawką...a siku robi ok.10 razy,sam niestety nie chodzi do kuwety,może nie czuje,że mu się chce siku :( niewiem...musi dużo pić (ok.30 strzykawek o poj. 10 ml dziennie ) i dużo sikać ,bo znowu zrobią mu się kryształy i przestanie oddawać mocz :( i mógłby umrzeć :(

czy leki moczopędne nie zaradzą problemowi?

inga.mm

Od: Pon lut 21, 2011 22:42

Post » Sob wrz 13, 2014 12:25 Re: MOJE KOCIE BIEDY. Podaruj karmę i serce...

Kasiu u mnie dziś nie ma słoneczka :( całą noc padał deszcz, a jak rano przed szóstą szłam do bezdomnych to była gęsta mgła :( pogoda jest coraz gorsza...
Inga, Pusio pije wodę Jan ona jest bardzo moczopędna oraz przyjmuje UroxiVET.
Kiedyś przyjmował CYSTAID ,ale go już w Polsce nie ma i nie mam możliwości go kupić :( GDYBY KTOŚ MIAŁ MOŻLIWOŚĆ ZAŁATWIENIA TEGO LEKU DLA ŚLEPACZKA BYŁOBY CUDOWNIE..
kicikicimiauhau

[poprzednia][następna]