SPIS KARM DLA KOTA CZ. 3

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 01, 2014 21:20 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 3

Boo pisze:Musi, bo ją czuć na kilometr :?

Już przywykłam do Orijena 6 Fish 8O Gorzej być nie może :lol:

trikers

Od: Śro paź 03, 2012 21:45

Post » Nie cze 01, 2014 21:44 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 3

A gdzie tego Wild Cata można kupić, bo nie mogę znaleźć? Znudziło mi się czekanie na PoNa :evil:

Aaaśka

Od: Śro sty 19, 2011 22:57

Post » Nie cze 01, 2014 22:28 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 3

http://www.fretka.pl/category.php/1,1829/Wild-Cat.html

http://dogosfera.pl/sklep/kar/13-wildca ... miesa.html

http://zdrowypiesek.pl/search?st_search[search]=wildcat&st_search[and_search]=1&st_search[detail]=&commit=Szukaj
(ten link powyżej musisz ręcznie przekopiować do wyszukiwarki)
czynię banerki, na przykład takie jak te poniżej. jeśli potrzebujesz - ślij PW, zaradzimy.
Obrazek Obrazek

Maupa

Od: Pon cze 04, 2012 23:38

Post » Nie cze 01, 2014 23:01 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 3

Dzięki, tych sklepów nie znałam.

Aaaśka

Post » Nie cze 01, 2014 23:27 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 3

google poleca się na przyszłość ;)
czynię banerki, na przykład takie jak te poniżej. jeśli potrzebujesz - ślij PW, zaradzimy.
Obrazek Obrazek

Maupa

Post » Nie cze 01, 2014 23:35 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 3

A ja szukałam po sklepach, w których jestem zalogowana. W życiu nie przyszło by mi do głowy sprawdzać w psich czy fretkowych :oops: .

Aaaśka

Post » Pon cze 02, 2014 10:45 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 3

ja to w ogóle gdzieś indziej kupowałam, ale nie mogę teraz znaleźć tego sklepu :lol:
Obrazek Obrazek

Maupa

Post » Pon cze 02, 2014 11:08 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 3

A czy Wasze koty też ciężko przestawiały się na Orijen 6 fish? Wcześniej jadły Acanę rybną, więc myślałem, że problemu nie bedzie, ale prostestowała tylko jedna kotka...

Ale jak! Omijała miskę szerokim łukiem. To była dla mnie straszna próba...:( Martwiłem się czy może ona chora...nic na to nie wskazywało. Ech w środę mija tydzień od zmiany karmy. Jest lepiej, ale do rewelacji daleko...

P.S. Moim zdaniem Acana bardziej "jedzie" rybą...ale może mi się wydaje...

natalian

Od: Śro sty 16, 2013 12:04

Post » Pon cze 02, 2014 13:00 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 3

natalian pisze:A czy Wasze koty też ciężko przestawiały się na Orijen 6 fish? Wcześniej jadły Acanę rybną, więc myślałem, że problemu nie bedzie, ale prostestowała tylko jedna kotka...

Ale jak! Omijała miskę szerokim łukiem. To była dla mnie straszna próba...:( Martwiłem się czy może ona chora...nic na to nie wskazywało. Ech w środę mija tydzień od zmiany karmy. Jest lepiej, ale do rewelacji daleko...

P.S. Moim zdaniem Acana bardziej "jedzie" rybą...ale może mi się wydaje...

Gdzieś ostatnio czytałam, że Orijen jest miększy, stąd ten bunt :)

trikers

Od: Śro paź 03, 2012 21:45

Post » Pon cze 02, 2014 18:13 Zapytanie.

Tak wiem o karmach było , ale chcę zapytać co myślicie o:
purina pro plan
Fitmin i Lams
Czy to jest jadalne dla kotów????
Ostatnio edytowano Pon cze 02, 2014 18:32 przez NITKA/KARINKA, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Przeniosłam post do właściwego wątku.

persiak1

Od: Sob paź 17, 2009 17:04

Post » Wto cze 03, 2014 11:03 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 3

czytam i czytam to forum i nie mogę wyjść z podziwu,jak dobrze znacie swoje koteczki.
Moja kotka ma ok.7 miesięcy,jest już po sterylce,bo wpadała w pernamentną ruję i nie dawała spać mnie i sąsiadom :lol:

Ale cały czas mam problem z żywieniem właśnie.Jak była kittenem to dostawała Matisee (nikt nie wspominał chyba o tej karmie,ktoś wgl kojarzy?) i bardzo dobrze jej służyła.Błyszcząca sierść,kupka nie śmierdziała,same plusy.

Po sterylce musiałam się przerzucić na karmę dla sterylizowanych,ale miałam problem,bo to jednak kocię.Ale nic to,trzeba dbać o nereczki :wink:
Teraz jest Hill'sa dla sterylizowanych,zawsze myślałam,że to karma z wyższej półki,ale moja Szprotka strasznie gubi sierść,kupy czasem są takie,że mam ochotę wprowadzić w mieszkaniu kwarantannę,na dodatek strasznie śmierdzi jej z pyska.

I teraz moje pytanie do Was: czy uważacie,że to wszystko wina złego żywienia,że jak zmienię karmę to będzie okej?
Wolę popytać niż zmieniać,bo wcześniej często dawałam jej różne karmy u boję się,że żołądek może przez to wariować.
Dodam,że czasami dostaje przegotowanego kurczaczka,którym się zajada,ale indyk już be! :D
Czekam na odpowiedź i przesyłam kocie mru! :lol:

smarkulaaa

Od: Wto cze 03, 2014 10:55

Post » Wto cze 03, 2014 11:09 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 3

Karma dla kastratów to fikcja.
03.07.2010 ['] Prezes. Kocham Cię.
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger
22.03.2024 ['] NW SP Dongalas Glitne DSM

Dom bez kota jest jak człowiek bez duszy... Nie ma w nim życia.

Prawdziwa miłość nie potrzebuje słów. Albo milczy. Albo MRUCZY!

wistra

Od: Nie paź 08, 2006 17:11

Post » Wto cze 03, 2014 11:12 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 3

Tak, jak wistra pisala. Karmy dla kastratow, seniorow, na ladne futro czy zdrowe zeby to tylko i wylacznie chwyt marketingowy, i nalezy sie od nich trzymac z daleka.
Ciastusiu i Haskellku [*]

Discordia

Od: Nie sie 12, 2007 12:34

Post » Wto cze 03, 2014 11:21 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 3

Wróć lepiej do tej poprzedniej, skoro jej służyła. Ona nadal jest kociakiem, rośnie, ze zmianą na "dorosłe" jedzonko poczekaj jeszcze przynajmniej z pół roku. Karmy dla sterylizowanych to, jak piszą dziewczyny, fikcja. Kot ma dostawać to, czego potrzebuje, a kiedy wyrośnie, trzeba tylko pilnować, żeby nie za dużo, bo już mniej ładuje we wzrost, kościec itd. i może się zbyt utuczyć. Ale potrzebuje mięsa, tłuszczu, witamin i mikroelementów.

W kwestii "znania" - przeważnie staramy się doczytywać, po to to forum (i inne miejsca w necie) jest, żeby się wymieniać doświadczeniami i wiedzą. No i część z nas ma już któreś kolejne koty, żyje z nimi we wspólnym domu od dziecka, było kiedy się poznać :wink: No taka mania, kotomania konkretnie :mrgreen: Chociaż czasem przychodzi ktoś, kto ma koty od urodzenia, i zaskakują go różne tutejsze poglądy i prawdy - sama się wiele tu nauczyłam, a wchodziłam taka pewna siebie :ok:
ObrazekObrazekObrazek
Panowie Kocurowie
"Poznasz siebie, poznając własnego kota." Konrad T. Lewandowski, "Widmowy kot"

PumaIM

Od: Pon sty 20, 2003 1:30

Post » Wto cze 03, 2014 11:58 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 3

Dzięki za odpowiedzi!
Słyszałam,że karma dla sterylizowanych tylko tym się różni,że jest słona(?),w każdym razie zmusza kota do picia większej ilości wody.

Dziwi mnie,bo Szprotka pochłania tego Hill'sa w ilościach,jak dla małego konia :lol:
Ale chyba rzeczywiście powrócę do tej co miała kiedyś i zobaczymy:)

Ja jestem nowicjuszem,jeżeli chodzi o koty,bo to mój pierwszy sierściuch i jestem trochę przewrażliwiona ;)

smarkulaaa

Od: Wto cze 03, 2014 10:55

[poprzednia][następna]