Poznań Główny - koty i kocięta / Super-pilne DT!!! - str 80

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt maja 27, 2011 14:33 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Super-pilne DT!!! - str 80

Przychodzę dziś na łączkę, a tam wszystkie koty śpią wyciągnięte jak długie w trawie. Trochę się nawet przestraszyłam, ale kociaste jak zobaczyły że przyszedł lunch, to zaraz się zerwały i zjadły z apetytem. W graciarni pusto, przy poczcie rudzielca dziś nie zastałam, za to mignęło mi coś szylkretowego na dachu wiaty.
Aha: dosypałam suchej karmy na łączce i przy poczcie (w graciarni było dużo), powinno wystarczyć na parę dni.
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Pt maja 27, 2011 23:13 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Super-pilne DT!!! - str 80

Pilnie poszukujemy DT dla Pana Poważnego!
W swoim dotychczasowym nie może dłużej zostać.

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

Post » Sob maja 28, 2011 22:14 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Super-pilne DT!!! - str 80

Chciałam dać znać, że nie wyślę składki na koty w maju. Coś mi się zablokowało na koncie i dopiero na początku czerwca będę mięć czas, żeby to wyjaśnić. W czerwcu wyślę więc należność za dwa miesiące :) Na które konto mam od tej pory przelewać pieniążki? Podobno Marta_K wyjeżdża, czy będziemy teraz używać innego konta?
Obrazek

Polanka

Od: Pon lis 01, 2010 18:45

Post » Sob maja 28, 2011 23:04 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Super-pilne DT!!! - str 80

Marta już pojechała 2 tygodnie temu, teraz używamy konta Kasi5000- pewnie jutro napisze ci na pw.

moorland

Od: Pon cze 22, 2009 12:26

Post » Sob maja 28, 2011 23:52 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Super-pilne DT!!! - str 80

Ups... to ja całkiem niezorientowana. Przepraszam, ale teraz mam napięty grafik (sesja niedługo) i dlatego często tu nie zaglądam. W każdym razie, czekam na numer konta.
Obrazek

Polanka

Od: Pon lis 01, 2010 18:45

Post » Nie maja 29, 2011 7:13 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Super-pilne DT!!! - str 80

Ja też mam sesje, ale grafik raczej rozluźniony :wink:

moorland

Post » Nie maja 29, 2011 9:53 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Super-pilne DT!!! - str 80

Kurcze a Marta miała przed wyjazdem napisać treść ogłoszeń dla kociaków. Pewnie już nie zdążyła :roll: . A gdzie pojechała?? Wiem że ciekawość to pierwszy stopień do piekła :mrgreen: .

I przypominam o bazarku :). Jeśli możecie to podrzućcie chociaż czasmi. Dzięki!
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Nie maja 29, 2011 10:29 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Super-pilne DT!!! - str 80

skwareek pisze:Kurcze a Marta miała przed wyjazdem napisać treść ogłoszeń dla kociaków. Pewnie już nie zdążyła :roll: . A gdzie pojechała?? Wiem że ciekawość to pierwszy stopień do piekła :mrgreen: .

I przypominam o bazarku :). Jeśli możecie to podrzućcie chociaż czasmi. Dzięki!

Ja też czekam na treść ogłoszeń.
I poproszę nowy nr konta na pw.
Skwareek, podrzuć tu link do bazarku.
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Nie maja 29, 2011 10:55 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Super-pilne DT!!! - str 80

ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Post » Nie maja 29, 2011 11:55 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Super-pilne DT!!! - str 80

Marta zrobiła ogłoszenia na Allegro przed wyjazdem- teraz kociaki maja już ogłoszenia na ok 100 portalach.
http://allegro.pl/tymonek-maly-klebek-k ... 12843.html
http://allegro.pl/sasanka-kocia-kraina- ... 12056.html

Marta pojechała jako rezydent do Turcji. Wraca z końcem sezonu wakacyjnego czyli pod koniec września.

moorland

Post » Nie maja 29, 2011 12:53 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Super-pilne DT!!! - str 80

To ja też poproszę nowy nr konta :)
Obrazek Obrazek Obrazek

alveaenerle

Od: Śro lis 10, 2010 19:20

Post » Nie maja 29, 2011 13:03 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Super-pilne DT!!! - str 80

alveaenerle pisze:To ja też poproszę nowy nr konta :)

Mnie też się przyda :kotek: .
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Post » Nie maja 29, 2011 15:01 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Super-pilne DT!!! - str 80

Jest potrzebna pomoc na PKP w karmieniu, mamy lżejszy tydzień możemy pomóc.
Obrazek

jaga vel menda

Od: Śro wrz 02, 2009 13:37

Post » Nie maja 29, 2011 17:31 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Super-pilne DT!!! - str 80

Marta pojechała, ale jak się dorwie (z rzadka) do komputera, to oczywiście tu zagląda, także proszę na jej temat nie plotkować! :twisted:

Ogłoszenia Sasi i Tymka, podlinkowała już moorland. Dorzucam jeszcze ogłoszenie Dubravki i Bzika (z osiedla Pod Lipami, także pod naszą kuratelą). Zdjęcia załaduję do imageshacka, także stamtąd będzie ją można ściągnąć, gdybyś ktoś chciał pomóc w ogłaszaniu. Podlinkuję tu albumy.

A w ogóle to jeszcze news, którego w ferworze przedwyjazdowych przygotowań, nie zdążyłam Wam przekazać: DUBRAVKA MA NEGATYWNY WYNIK BIAŁACZKOWY! :dance2: Taki jest wynik ponownego testu. Nie wiadomo czy pierwszy test dał fałszywy wynik, czy może pomogła przeprowadzona przez Jagę vel Mendę kuracja interferonem. Grunt, że nowy wynik jest jaki jest! :D

Co do pieniędzy, to proszę się nie bać, żadnej składki nie zdefrauduję. To co wpłynęło do mnie na konto, trafiło już do Kasi. Maj rozliczymy wspólnie za kilka dni.

OGŁOSZENIA:

Imię: DUBRAVKA
Umaszczenie: biało-czarna tzw. krówka
Stan zdrowia: zdrowa
Wysterylizowana: tak
Wymagania: dom z innym kotem
Album Dubravki: http://imageshack.us/g/703/img3748m.jpg/ plus zdjęcie z wątku:

Obrazek

Dubravka to kotka, której życie nie rozpieszczało... Urodzona na poznańskim dworcu PKP, w wielkim stadzie kilkudziesięciu kotów, od małego musiała radzić sobie z trudami bezdomnego życia. Zawsze ostatnia w kolejce po jedzenie (które pojawiało się zresztą sporadycznie), została znaleziona w stanie skrajnego niedożywienia. Skóra, kości i wielkie oczy – tak wtedy wyglądała. Kiedy trafiła do domu tymczasowego zaczęła chorować: grzybica, bardzo silne zarobaczenie, rozmaite infekcje... Liczne zabiegi pielęgnacyjne, zastrzyki i kąpiele lecznicze spowodowały, że szczęśliwie doszła do siebie i dziś jest zupełnie zdrową, energiczną kotką. Jednak bolesne kuracje i częste wizyty u weterynarza, spowodowały, że Dubravka nie przepada za ludzkim dotykiem.

Rekompensuje to jednak znakomitym kontaktem z innymi kotami. Szuka więc domu, w którym będzie miała kociego towarzysza – bez wątpienia stanie się dla niego świetną kumpelką! Chętna do wszelkich zabaw, gonitw i zapasów, wniesie w życie swojego nowego towarzysza, młodzieńczą energię :-) Uwaga: uwielbia lasery! Może ganiać za ich światełkiem godzinami. A kiedy już się zmęczy, znajdzie sobie jakiś bezpieczny kąt, w którym nie dosięgnie jej ludzka ręka. Zwinięta w kłębek jest uosobieniem kociej słodyczy! Taka to właśnie natura. Dubravka szuka więc opiekunów, którzy zrozumieją jej trudną przeszłość i którzy pozwolą jej zachować sporą dawkę niezależności. Odwdzięczy się za to z nawiązką, oferując wielką przyjaźń swojemu nowemu kociemu towarzyszowi.

Kotka bezbłędnie trafia do kuwety, nie kaprysi przy jedzeniu, jest zdrowa. Jeśli myślisz, że chciałbyś dać jej szansę na stały dom i fajne, spokojne życie, skontaktuj się z nami: kocie.adopcje@yahoo.pl

Z nowymi opiekunami, podpisujemy umowę adopcyjną.

Imię: BZIK
Umaszczenie: tygrysie ;-) czyli szare w prążki
Stan zdrowia: zdrowy
Wykastrowany: tak
Specjalne wymagania: szuka domu w którym będzie jedynym kotem
Album Bzika: http://imageshack.us/g/709/bzik3.jpg/

Obrazek

Bzik to młody kocurek, znaleziony na jednym z poznańskich osiedli. Porzucony przez poprzedniego właściciela, błąkał się i głośnym miauczeniem, jakby prosząc o pomoc, dopominał się uwagi wszystkich przechodniów. Tym sposobem trafił do domu tymczasowego, w którym tęsknie wypatruje jakiegoś przytulnego kątka – tym razem już na stałe i dożywotnio.

Bzik, jak to bzik, jest trochę szalony :-) Bardzo energiczny, zawsze chętnym do gonitw za wędką, piłeczką, muszką i wszystkim innym co akurat jest w polu widzenia i – warunek konieczny - co się rusza :-) Sam jest zresztą skoczny jak piłka, smukły i wysportowany. To ta bardziej dynamiczna strona jego natury. Ale jest też druga – bardzo liryczna. Ujawnia się, kiedy Bzik głośnym, żałosnym miauczeniem prosi o przytulanki i głaskanie. Spragniony pieszczot, nie odpuści dopóki nie wepchnie się na ludzkie kolana. Wtedy, szczęśliwy, kładzie łapki na ramionach swojego opiekuna i zaczyna mruczeć jak mały traktor.

Bzik jest więc kotem na każdą pogodę i każdy nastrój. Swoim nowym opiekunom na pewno nie pozwoli się nudzić. Szuka domu, w którym będzie jedynym kotem – bo Bzik kocha całym sercem i w zamian potrzebuje ludzkiego serca na wyłączność. Wszelka konkurencja źle mu robi na samopoczucie ;-)

Kocurek z apetytem zajada mokrą i suchą karmę, bezbłędnie trafia do kuwety, ma aktualną książeczkę zdrowia. Szuka odpowiedzialnych opiekunów, którzy już nigdy się go nie pozbędą. Przed adopcją, podpisujemy umowę adopcyjną.

Kontakt: kocie.adopcje@yahoo.pl

MartaK

Od: Sob mar 18, 2006 22:02

Post » Nie maja 29, 2011 20:47 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Super-pilne DT!!! - str 80

A jak grafik na przyszły tydzień ?
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

[poprzednia][następna]