DT Smarti2- Devi znalazła cudowny domek w Hamburgu.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 26, 2011 20:59 Re: KICIE u Smarti 2

EdytaB_a pisze:
to zaraz koło Palucha mieszkałaś :)

Ja po 2-giej stronie Al. Krakowskiej.

Ach, takie butki :)

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob lut 26, 2011 21:02 Re: KICIE u Smarti 2

Wrzucę link, jak będzie co ściągać 8)

Jej, jeśli chodzi o gadanie, to ja może na słodko..?
Robię dobre placuszki takie drożdżowo owocowe :)

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Sob lut 26, 2011 21:07 Re: KICIE u Smarti 2

Sz.Kocie-wielokrotnie dawałam wyraz swojemu zachwytowi nad Twoją Tajemną Siłą-w tym wypadku perswazji i mediacji.
Dlatego jeśli się zgodzisz to może mogłabyś przejąc post na 1-szej str np zaraz po Marzeni poście rozliczeniowym i umieszczać tam wszystkie wyjaśnienia które uważasz za stosowne a dotyczące Marzeni suchych i rzeczowych rozliczeń? bo w jednym poście to zrobi się bałaganik.
I wtedy sugerowałabyś też Marzeni dobieranie odpowiednich słów skoro niektóre są drażniące...
Może tak byłoby rzeczywiście klarowniej i pożyteczniej dla jasności tematu a co za tym idzie dla kiciów?
Myślę że marzenia na pewno się nie obrazi a wrecz będzie szczęśliwa bo sama to zaproponowała :D

Marzenia -żwirek często zależy od kota i to nie problem umieścic różne żwirki które stosuję(obecnie 3)-żwirki akurat ja funduję-mam gest :D ale jak mam wycenić swoją bezcenną ziemię ogrodową?-tu już jestem "pies ogrodnika"!!!

Edytko - jedną rzecz - ja jestem za sałatką-pycha!!
przecież będzie nas bardzo wiele to i ktoś coś na grila przywiezie-ktoś np.nieczasowy albo niegotujący :D .
a grilika ustawimy-wiadomo...

i szarlotka mniammm :D i placuszki :D
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Sob lut 26, 2011 21:28 Re: KICIE u Smarti 2

To please - nazwy karm i wycenę oraz żwirków. Tu lub na pw.

A ja się wypowiadać już nie będę. Na pewno. Nikomu z obserwatorów wątku nic tłumaczyć.
Generalnie muszę rzadziej i krocej na miau bywać.... i zadbac o swoje domowe koty.

edit (dopisany): moje życie rozkręciło się wokół kotów nadmiernie odkąd wzięłam pierwszego, zupełnie w 100% procent tymczasa - od razu z fiv i niestety, z racji kompletnego braku wiedzy a i spotkania w lecznicy Jany (forumowiczki) weszłam na miau. Dwa lata temu moje zycie było wolne od miau... teraz jest zależne - wchodzę, piszę, angazuję się i... dostaje w dupę. Ulewa mi sie dzisiaj - nie chcę wystawiać swojej d... w takim miejscu. A nie umiem (jeszcze ) przerwać - i to nie tylko z powodu zobowiązań.

Moje rezydentki pierwotne mają dość. Najpierw im przyniosłam tymczasa (z fiv), ktory zabrał mi 90% czasu wolnego i czasu dla nich. Potem było cudowne 1,5 miesiąca przerwy - dziewczyny cieszyły się jak małe kociaki z odzyskanej Dużej i ilości zabawy. Ale już się jątrzyło kolejne coś - było i tak inaczej, bo już część czasu i energii pozytkowałam na wolnożyjące - Diabełki i Blokowe. Aż od połowy listopada, a potem od grudnia zamieszkały kolejne 3 koty. Potem od lutego amok ze zbieraczką adopcjami, walką z nią, wetem i.... już nic nigdy dla moich rezydentek nie będzie takie samo.

Nie wyrzucę Nutki i Notki - od tygodnia cieszę się, bo Mała wróciła do zabaw ze mną, znalazła swoją zabawkę na którą może w końcu, po swojemu polować.
Nie przestanę się zajmować Blokowymi i Diabełkami.
Mogę się wyłączyć w dużym stopniu z miau. Bardzo tego potrzebuję - ja i moje koty.
Jeszcze nie wiem jak to zrobię, ale bardzo tego potrzebuję.
Bo gdy siedziałam zaangażowana w "dyskusję" i zupełnie ignorowałam przeraźliwe miauczenie mojej Dużej to w końcu przyszła i nasikała mi na nogę. Nutka też przestała jeść i oprócz kłakow obstawiam psychikę - gdy wczoraj się z nią bawiłam i generalnie skoncentrowałam na niej swoją uwagę to troszkę zjadła.

Takie mam refleksje. Najbardziej boli d... bo nie pasuje mi rola "złego".
Otwieram butelkę miodowego..
Ostatnio edytowano Sob lut 26, 2011 21:54 przez Marzenia11, łącznie edytowano 2 razy
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Sob lut 26, 2011 21:33 Re: KICIE u Smarti 2

Ja mogę odpowiadać na pytania i wątpliwości tutaj na bieżąco w wątku, można mnie tam gdzieś dopisać, że jeśli chcesz porozmawiać o sposobie funkcjonowania DT Smarti, napisz do Szalonego Kota czy coś :D
Cierpliwości mam dużo i czasu na ogół też dość :ryk:

Co do rozliczeń - według mnie lepiej już się nie da. Ja już nie wiem, co tam można poprawić, chyba tylko kokardki wpisać czy co...
Nie wiem, może ewentualnie od teraz ustalmy, że staramy się bardziej szczegółowo? Ale to chyba i tak tam, gdzie możemy, to jest napisane. Ale trzymajmy się tego, że wpisujemy aż do nazwy leku itd :mrgreen:
Według mnie już jest dobrze.

Bo ja to nawet nie wiem, co mogłabym w tym poście na pierwszej napisać :oops:

Szalony Kot

Post » Sob lut 26, 2011 23:59 Re: KICIE u Smarti 2

Witam, czy mogę zamieścić tu kilka zdjęć Morisa (dawniej Brata vel Brada)??? W końcu On tez wiele zawdzięcza Iwonce :)
Obrazek
Obrazek

MariolaK

Od: Śro wrz 29, 2010 21:45

Post » Nie lut 27, 2011 0:17 Re: KICIE u Smarti 2

MariolaK pisze:Witam, czy mogę zamieścić tu kilka zdjęć Morisa (dawniej Brata vel Brada)??? W końcu On tez wiele zawdzięcza Iwonce :)

Mariolu, tutaj każdy kot jest mile widziany :)

Szalony Kot

Post » Nie lut 27, 2011 0:30 Re: KICIE u Smarti 2

Hejka - najbliższa aktualizacja rozliczeń najwczesniej w czwartek, 3go marca.
Buziaki :D
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie lut 27, 2011 1:58 Re: KICIE u Smarti 2

No wreszcie nadrobiłam zaległości na wątku... nie było to łatwe :|
Bardzo dziękuję za kciuki - przydały się Baneczce :ok:
A teraz spadam spać, bo już 22 godziny jestem na nogach
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Nie lut 27, 2011 2:18 Re: KICIE u Smarti 2

Bianka 4 pisze:No wreszcie nadrobiłam zaległości na wątku... nie było to łatwe :|
Bardzo dziękuję za kciuki - przydały się Baneczce :ok:
A teraz spadam spać, bo już 22 godziny jestem na nogach

Tylko "przydały"? :> A jak poszło? :>

Szalony Kot

Post » Nie lut 27, 2011 8:57 Re: KICIE u Smarti 2

Cześć Słonka! :)
No właśnie, jak poszło na wystawie?
Bianka, nie bądź taka tajemnicza, bo nas tu skręci :mrgreen:

Erin

Post » Nie lut 27, 2011 11:44 Re: KICIE u Smarti 2

Poszło super, to była nasza czwarta wystawa w życiu. Pierwsze trzy zakończyły się tytułem championa, a na tej dostała ocenę Ex1 CACIB, czyli pierwszy krok do interchampiona :ok: . Była bardzo dzielna.
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Nie lut 27, 2011 11:55 Re: KICIE u Smarti 2

Super! :ok: :piwa:

Erin

Post » Nie lut 27, 2011 12:07 Re: KICIE u Smarti 2

MariolaK pisze:Witam, czy mogę zamieścić tu kilka zdjęć Morisa (dawniej Brata vel Brada)??? W końcu On tez wiele zawdzięcza Iwonce :)

Nareszcie!!
ile już razy miałam do Ciebie napisać z prośbą o zdjęcia Moriska... :kotek: :1luvu: :D ..tylko ciagle czasu brak :roll:

a Morisek to najslodszy miziak świata-serio-żaden,nawet najbardziej miziasty z moich kiciów potem nie był tak miziasty jak Morisek-Cudowny,Wspaniały i Piekny Morisek!! :kotek: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

on na sam widok człowieka wchodzącego do pokoju już zaczyna udeptywać powietrze jak żołnierz kompanii honorowej..to megamiziak :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Bianka-najserdeczniejsze gratulacje!!!
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Nie lut 27, 2011 12:23 Re: KICIE u Smarti 2

Obrazek Witam wszystkich w tak piękną niedzielę Obrazek :)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

[poprzednia][następna]