SchronWro zdj.94, DT dla Maćka i DS dla Grey i Silver pilne!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 16, 2010 11:20 Re: SchronWro zdj.76 SZUKAMY DOMU DLA DWÓCH KALEKICH KOTEK

Biały już czeka u mnie w domu na wyjazd. Jest bardzo spokojny. Przy przekładaniu tylko raz syknął i popchnięty gazetą sam wmaszerował do kontenerka. Siedzi cały czas grzecznie i ani piśnie. Potwierdzam, że kocio coś widzi. Źrenice zmieniają wielkość przy zmianie natężenia światła.

Klusek

Od: Pon sty 21, 2008 20:34

Post » Sob sty 16, 2010 11:20 Re: SchronWro zdj.76 SZUKAMY DOMU DLA DWÓCH KALEKICH KOTEK

jessi74 pisze:a druga sprawa :D to prośba o wizytę przedadopcyjną , ja już nie daję rady poukładać sobie tego wszystkiego w czasie :oops:
wstępnie podam, że wizyta przedadopcyjna też dotyczy kwestii bezpieczeństwa kota ( nieogrodzony balkon) domek bardzo sympatyczny, był tam kotek wziety ze schroniska około dwa lata temu, kot chorował na serce, nagle odszedł, domek szuka dorosłego kotka, podkreslę , ze to bardzo sypmatyczna i wrażliwa osoba, martwi mnie tylko ten nieogrodzony balkon :oops:
interesują się Bąblem , pytali też o naszą Misię ( ona już w ds) czyli podobają im się biało szare lub biało czarne, ale niekoniecznie, Bąbel na pewno się nie nadaje, bo on u mnie na balkonie to chwila nie uwagi i już próbował siatkę przegryzać :evil:
czy jakaś doświadczona osoba mogłaby się umówić, pojechać , spojrzeć fachowym okiem :wink: naprawdę, gdyby nie ten balkon szkoda domku

Przy dobrej organizacji balkon nie jest problemem ale na dłuższa metę to niewygodne... szczególnie jak się ma własne mieszkanie to prędzej czy później zabezpieczenie zrobić warto dla własnej wygody w wychodzeniu na balkon.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob sty 16, 2010 11:21 Re: SchronWro zdj.76 SZUKAMY DOMU DLA DWÓCH KALEKICH KOTEK

Klusek pisze:Biały już czeka u mnie w domu na wyjazd. Jest bardzo spokojny. Przy przekładaniu tylko raz syknął i popchnięty gazetą sam wmaszerował do kontenerka. Siedzi cały czas grzecznie i ani piśnie. Potwierdzam, że kocio coś widzi. Źrenice zmieniają wielkość przy zmianie natężenia światła.

:) Ja się już powoli zbieram. :ok:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Sob sty 16, 2010 11:25 Re: SchronWro zdj.76 SZUKAMY DOMU DLA DWÓCH KALEKICH KOTEK

Klusek pisze:Biały już czeka u mnie w domu na wyjazd. Jest bardzo spokojny. Przy przekładaniu tylko raz syknął i popchnięty gazetą sam wmaszerował do kontenerka. Siedzi cały czas grzecznie i ani piśnie. Potwierdzam, że kocio coś widzi. Źrenice zmieniają wielkość przy zmianie natężenia światła.
ufff
Dziękujemy za pomoc :1luvu:

Ja miałam balkon niezabezpieczony dwa lata i w tym czasie wieele tymczasów, ale to wymaga dużej spostrzegawczości i uwagi :kotek:
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Sob sty 16, 2010 11:30 Re: SchronWro zdj.76 SZUKAMY DOMU DLA DWÓCH KALEKICH KOTEK

Kruszyna pisze:
jessi74 pisze:a druga sprawa :D to prośba o wizytę przedadopcyjną , ja już nie daję rady poukładać sobie tego wszystkiego w czasie :oops:
wstępnie podam, że wizyta przedadopcyjna też dotyczy kwestii bezpieczeństwa kota ( nieogrodzony balkon) domek bardzo sympatyczny, był tam kotek wziety ze schroniska około dwa lata temu, kot chorował na serce, nagle odszedł, domek szuka dorosłego kotka, podkreslę , ze to bardzo sypmatyczna i wrażliwa osoba, martwi mnie tylko ten nieogrodzony balkon :oops:
interesują się Bąblem , pytali też o naszą Misię ( ona już w ds) czyli podobają im się biało szare lub biało czarne, ale niekoniecznie, Bąbel na pewno się nie nadaje, bo on u mnie na balkonie to chwila nie uwagi i już próbował siatkę przegryzać :evil:
czy jakaś doświadczona osoba mogłaby się umówić, pojechać , spojrzeć fachowym okiem :wink: naprawdę, gdyby nie ten balkon szkoda domku

Przyznam się bez bicia, że u mnie balkon też był bardzo długo niezabezpieczony, na szczęście żadnemu z kotów nie przyszło do głowy, żeby z tego skorzystać :wink:

W jakim rejonie ta wizyta?

ul. Sienkiewicza :D

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Sob sty 16, 2010 13:57 Re: SchronWro zdj.76 SZUKAMY DOMU DLA DWÓCH KALEKICH KOTEK

Białasek przekazany Gibutkowej. Już od ponad godziny mknie w stronę Poznania ;-)

Klusek

Od: Pon sty 21, 2008 20:34

Post » Sob sty 16, 2010 14:34 Re: SchronWro zdj.76 SZUKAMY DOMU DLA DWÓCH KALEKICH KOTEK

Klusek pisze:Białasek przekazany Gibutkowej. Już od ponad godziny mknie w stronę Poznania ;-)

:dance2: :dance2: :dance2: :dance2:
Obrazek

Mruczeńka1981

Post » Sob sty 16, 2010 16:21 Re: SchronWro zdj.76 SZUKAMY DOMU DLA DWÓCH KALEKICH KOTEK

Biały już w rękach Esti. Sam przeszedł do mojego transportera. Był bardzo grzeczny a Gibutkowa wraca już do Wrocławia. Dziękuję wszystkim zaangażowanym w transport białego.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Sob sty 16, 2010 17:11 Re: SchronWro zdj.76 SZUKAMY DOMU DLA DWÓCH KALEKICH KOTEK

Potwierdzam - Gibutkowa właśnie do mnie dzwoniła :) Ma spostrzeżenia, iż Biały lepiej widzi w półmroku, zbyt jasne światło go razi. Ma też wrażenie, że Biały nie słyszy, nie ragował w ogóle na hałas w pociągu.

Dodam jeszcze, że G. zakochała się w jego oczach :1luvu:
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Sob sty 16, 2010 17:37 Re: SchronWro zdj.76 SZUKAMY DOMU DLA DWÓCH KALEKICH KOTEK

Ja też-uroczy zezik...
Obrazek
Obrazek

Mruczeńka1981

Post » Sob sty 16, 2010 17:47 Re: SchronWro zdj.76 SZUKAMY DOMU DLA DWÓCH KALEKICH KOTEK

Uszko faktycznie wygląda lepiej, niż na zdjęciach ze schronu z zeszłego tygodnia :)

Kto idzie jutro robić zdjęcia? Ja pracuję :(
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Sob sty 16, 2010 17:53 Re: SchronWro zdj.76 SZUKAMY DOMU DLA DWÓCH KALEKICH KOTEK

kultowy i już OSTATNI zestaw szczęścia Kocura Kefira czeka tu:

viewtopic.php?f=20&t=105991
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Sob sty 16, 2010 19:40 Re: SchronWro zdj.76 SZUKAMY DOMU DLA DWÓCH KALEKICH KOTEK

Mruczeńka1981 pisze:Ja też-uroczy zezik...
Obrazek

Zezik i owszem ale tylko czasem :) I lewym oczkiem bardziej ;)
A zdjęcie nie oddaje uroku jego oczu - jak jest mniej światła jego oczy mają kolor wody na rafie koralowej - ja utonęłam na amen :1luvu: a jak się fajnie gapi prosto w oczy :love:
Uszko rzeczywiście lepiej. Widziałam tez ta rankę na szyi - na zdjęciach jej nie widać jest dość długa i szeroka ale zabliźniona - wygląda teraz raczej jak "oparzenie" (z wyglądu, nie żeby to rzeczywiście było jakieś oparzenie) niż rana, bo się widzę zaczęło ładnie zabliźniać. Pod opieka Mirki szybko dojdzie do siebie. :1luvu: Uszko się nie paprze - jest zaschnięta krew i stup ale nie jest rozbabrane i Biały też się w ogóle nie drapie i nie rusza ani uszka ani blizn na szyi. Nie słyszy według mnie na 100% ale tez nie ma kłopotów z patrzeniem jeśli światło nie jest zbyt ostre (dla nas normalne światło to dla niego trochę za jasno). Wodzi wzrokiem za palcem i ma prawidłowe widzenie kątowe (czy jak to się tam fachowo nazywa). Jest bardzo grzeczny i spokojny ale na pewno nie apatyczny i nie wycofany. :ok: Najpierw obserwował przez szparkę którą mu zostawiłam otwartą w ocieplaczu (i się gapił na mnie tymi cudnymi oczkami :love: ), a potem spał. Myślałam że będą problemy z przenosinami ale jak Mirka już pisała sam wszedł do jej transporterka :) (ustawiłyśmy tylko z Esti transporterki przodem do siebie zetknięte i otworzyłyśmy drzwiczki). To będzie naprawdę przepiękny kot kiedy tylko zagoi się uszko i odrośnie sierść na bliźnie na szyi. Jest naprawdę uroczy, szczególnie jak się go widzi na żywo, ma taką ciekawską minkę ;) Bardzo mu kibicuję i jestem pewna że jak tylko wydobrzeje domki beda sie o niego biły :mrgreen:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Sob sty 16, 2010 19:42 Re: SchronWro zdj.76 SZUKAMY DOMU DLA DWÓCH KALEKICH KOTEK

Jutro chyba idzie Agness,ale nie wiem, kto jeszcze...
Obrazek

Mruczeńka1981

Post » Sob sty 16, 2010 19:43 Re: SchronWro zdj.76 SZUKAMY DOMU DLA DWÓCH KALEKICH KOTEK

dagmara-olga pisze:kultowy i już OSTATNI zestaw szczęścia Kocura Kefira czeka tu:

viewtopic.php?f=20&t=105991

kocur już sprzedal trzeci zestaw szczęścia na wsparcie kotów spod nfz :!:
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

[poprzednia][następna]