KOCIE PODZIEMIE CZYLI BEZDOMNE WROCŁAWSKIE KOTY CZĘŚĆ I

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 03, 2010 22:48 Re: WRO,50kotów i 1karmicielka!brak finansów na karmienie:(

zastanawiam sie po co łapki pokłute skoro dostaje podskórnie?
te witaminy to catosal, takie różowe?
czy duphalite, żółty?
kociaki mruczą też z bólu, niestety...

a jak persik
może on nie je bo ma nadżerki?
każdy kot różnie reaguje, więc u niego to że ma niższy mocznik i kreatyninę, może inaczej reagować
zasugerujcie Avilin na te nadżerki, szkoda kitka
Ostatnio edytowano Sob kwi 03, 2010 22:53 przez Prążek, łącznie edytowano 2 razy

Prążek

Od: Śro gru 26, 2007 21:33

Post » Sob kwi 03, 2010 22:49 Re: WRO,50kotów i 1karmicielka!brak finansów na karmienie:(

dubel

Prążek

Post » Sob kwi 03, 2010 23:33 Re: WRO,50kotów i 1karmicielka!brak finansów na karmienie:(

Prążek pisze:zastanawiam sie po co łapki pokłute skoro dostaje podskórnie?
te witaminy to catosal, takie różowe?
czy duphalite, żółty?
kociaki mruczą też z bólu, niestety...

a jak persik
może on nie je bo ma nadżerki?
każdy kot różnie reaguje, więc u niego to że ma niższy mocznik i kreatyninę, może inaczej reagować
zasugerujcie Avilin na te nadżerki, szkoda kitka

Gosieńko, nie ja chodzę z Pumkiem do weta, ale mogę odpowiedzieć tyle - łapki pokłute od zakładanego wenflonu - oczywiste że skoro dostaje kroplówy dożylnie to i łapy pokłute :oops: wenflon musi być zmieniany na drugą łapkę co jakiś czas, zwłaszcza u takiego chudzinki :oops:
nasza wetka cześciej stosuje catosal, nie wiem jak było w tym przypadku, ale prawdopodobnie Pumek także dostał catosal

co do persika to on, z tego co pisała natasza, nie nasz, był w tym samym czasie u weta, ma swoich opiekunów...

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Sob kwi 03, 2010 23:41 Re: WRO,50kotów i 1karmicielka!brak finansów na karmienie:(

Prążek pisze:No niestety mam...
Maciek na tapecie,
jeżeli będziecie miały problem, tzn. potrzebowały porady możecie dzwonić,
ze wzgledu na Maćka jestem dostępna o różnych porach dnia i nocy pod tel.

pamietajcie, że lekarz nie jest alfą i omegą, pewnie Maćka nie byłoby juz gdyby nie porady AlkiM, oczywiście konsultowałam co podaję, oporów nie było, widziano moja determinację,
Misio-Patysio być może żyłby gdybym nie zaufała lekarzom(to byli inni)...

tel. na pw pozwolę sobie wysłać do Dagmary-Olgi,

aha niech te koty jedza co chcą i ten wasz iten persik,
kroplówkami się wypłucze mocznik

teraz Maciucha dostaje glukozę z duphalitem i to go tez postawiło bo sam nacl odprowadzał na cmentarz

Gosieńko - dzięki wielkie za rady! zgadza się - lekarz nie jest alfą i omegą, całe szczęście nasz wetka ma tego świadomość i jak czegoś nie wie to dzwoni do swoich kolegów po fachu po wskazówki, na nasze sugestie też jest jak najbardziej otwarta :ok:
dokładnie co dostaje Pumek, jakie leki - wie Beatka ( spoza forum) spytam jej przy najbliższej okazji
Beatka do całkiem niedawna miała nerkowego Łacia [*] o którym Ci kiedyś pisałam na PW :D

jessi74

Post » Nie kwi 04, 2010 8:39 Re: WRO,50kotów i 1karmicielka!brak finansów na karmienie:(

tak, pamiętam o kitku

najważniejsze że lekarka też wie że nie jest alfą i omegą

co do wenflonu, to może nie jego żyły tylko felerny wenflon!!
jak byliśmy wczoraj na zmianę wenflonu, to lekarki mówiły, że jet jakaś partia felernych że się tzw. rolują, że nie można ich włożyc w żyłę, może Wasza lekarka ma to samo

te wenflony mają końcówkę niebieską, chyba 2,5cm są
teraz dostał z różową końcówką

Prążek

Post » Nie kwi 04, 2010 8:48 Re: WRO,50kotów i 1karmicielka!brak finansów na karmienie:(

Prążek pisze:tak, pamiętam o kitku

jak byliśmy wczoraj na zmianę wenflonu, to lekarki mówiły, że jet jakaś partia felernych że się tzw. rolują, że nie można ich włożyc w żyłę, może Wasza lekarka ma to samo

felerne wenflony 8O 8O o rany! Goniu! problem jest z wbiciem się w żyłę, kotek jest wychudzony okropnie, ciężko znaleźć odpowiednią żyłkę ! powiedz swoim wetkom, że to tylko i wyłącznie kwestia tego , że kot jest okropnie chudy i prawie nic nie widać na tych łapkach, to znaczy żył nie widać :)
Pisząc - problem z założeniem wenflonu - nie miałam na myśli samego wenflonu, on jest jak najbardziej ok i dla odmiany jest biał-kremowy :wink:

jessi74

Post » Nie kwi 04, 2010 10:40 Re: WRO,50kotów i 1karmicielka!brak finansów na karmienie:(

jessi74 pisze:
Prążek pisze:tak, pamiętam o kitku

felerne wenflony 8O 8O o rany! Goniu! problem jest z wbiciem się w żyłę, kotek jest wychudzony okropnie, ciężko znaleźć odpowiednią żyłkę ! powiedz swoim wetkom, że to tylko i wyłącznie kwestia tego , że kot jest okropnie chudy i prawie nic nie widać na tych łapkach, to znaczy żył nie widać :)
Pisząc - problem z założeniem wenflonu - nie miałam na myśli samego wenflonu, on jest jak najbardziej ok i dla odmiany jest biał-kremowy :wink:

Tak wenflon jest na pewno-bialo kremowy, widziałam, wenflon próbowały założyc 2 lekarki (p. Marszalek i ta nowa lekarka ktora przyjechala z Niemiec) i jeszcze Beatka (konczys studiować medycynę.) Nikomu sie nie udało. Żylki rzeczywiście minaturowe : :oops: .
Ale to nie ma znaczenia, ważne że kiciuś się troche lepiej czuje, pomozemy mu na ile się da :wink:

natasza25

Od: Czw maja 28, 2009 11:35

Post » Nie kwi 04, 2010 11:38 Re: WRO,50kotów i 1karmicielka!brak finansów na karmienie:(

a jak coś, pamiętajcie, ja mam telefon do Prążek, jesli komuś podać, proszę o pw :-)
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Nie kwi 04, 2010 16:22 Re: WRO,50kotów i 1karmicielka!brak finansów na karmienie:(

dagmara-olga pisze:a jak coś, pamiętajcie, ja mam telefon do Prążek, jesli komuś podać, proszę o pw :-)

Zmienił się ? wyślij mi Daga na PW, ja mam jakiś zapisany, ale nie wiem czy aktualny :oops:

jessi74

Post » Nie kwi 04, 2010 19:58 Re: WRO,50kotów i 1karmicielka!brak finansów na karmienie:(

świąteczne podrzucanie :ok:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Nie kwi 04, 2010 22:18 Re: WRO,50kotów i 1karmicielka!brak finansów na karmienie:(

Znajomi kilka dni temu znaleźli zmokniętego i przerażonego rudzielca.
Jeśli nikt nie odpowie na ogłoszenia, za kilka dni zaczniemy szukać mu domu.
Jak by ktoś szukał rudzielca: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=987908412

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Pon kwi 05, 2010 19:23 Re: WRO,50kotów i 1karmicielka!brak finansów na karmienie:(

podrzucamy koteczki.
czy ma ktoś doświadczenie w leczeniu złogów piasku w pęcherzu? może mi ktoś coś podpowiedzieć? kotek ma 6 lat , obecnie (od niedzieli wieczorem ma cewnik) , dzisiaj kroplówka bo nie pije, jutro też pojadę na kroplówke, cewnik ma mieć do środy.

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Pon kwi 05, 2010 19:51 Re: WRO,50kotów i 1karmicielka!brak finansów na karmienie:(

ludzki lek Rowatinex, 30 albo 50 kapsułek./bez recepty/.Piasek wychodzi perfekcyjnie.Sprawdzone na moich 3 kotach. Jeden miał cewnik, sytuacja beznadziejna była. Po dosłownie paru dniach piasek i kamienie wychodziły.Jedną kapsułkę dziennie.
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Wto kwi 06, 2010 7:32 Re: WRO,50kotów i 1karmicielka!brak finansów na karmienie:(

cypisek pisze:ludzki lek Rowatinex, 30 albo 50 kapsułek./bez recepty/.Piasek wychodzi perfekcyjnie.Sprawdzone na moich 3 kotach. Jeden miał cewnik, sytuacja beznadziejna była. Po dosłownie paru dniach piasek i kamienie wychodziły.Jedną kapsułkę dziennie.

dzięki :1luvu:

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Wto kwi 06, 2010 9:45 Re: WRO,50kotów i 1karmicielka!brak finansów na karmienie:(

podnosze :ok:
krynia08

[poprzednia][następna]