TYSKIE MRUCZKI X-DŁUG U WETA 4000zł, BŁAGAM POMOCY :(:(:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 28, 2012 23:33 Re: TYSKIE MRUCZKI X-Marcel chore nerki:( ,Rudolf na Urinary

Marcelek przed chwilka dostał kolejną kroplówkę , nawet nie walczył tylko troszkę buczał ale mu sie nie dziwie i zjadł odrobinkę gotowanego kurczaka , i wypił odrobinkę śmietany , problem pojawił sie przy podawaniu kontrastu , bardzo protestował,ale dostał tyle ile miał dostać , a teraz sie myje ...
A i strupy już sie odlepiają czyli sie goi , one chyba były po łapoczynach :|
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Pt cze 29, 2012 12:48 Re: TYSKIE MRUCZKI X-Marcel chore nerki:( ,Rudolf na Urinary

Marcelek miał dziś RTG bo nadal nie zrobił qupala :cry: , i niestety jest dożo mas kałowych w jelitach :cry: . powinien mieć dziś lewatywę ale bez premedykacji nie jest to u niego możliwe a nerki są ponad 200 , jest 2 razy dziennie płukany i we wtorek jak sie nie załatwi będzie w premedykacji lewatywa a jak to nie pomoże to będzie operowany a przy chorych nerkach jest spore ryzyko :cry: Dostał też dziś antybiotyk i metroclopramid , jutro też ma go dostać i w niedziele i poniedziałek też a antybiotyk w niedziele i codziennie ma mieć 2 razy dziennie kroplówki , mam też mu nadal podawać olej parafinowy i convalescence rozrobione z wodą, je bardzo mało :cry:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Pt cze 29, 2012 14:35 Re: TYSKIE MRUCZKI X-Marcel chore nerki:( ,Rudolf na Urinary

trudno, jesli bedzie musial byc operowany to nie bedzie innego wyjscia. Wiem, ze ryzyko spore, ale bez tego zabiegu nie ma szans, jesli to cos bardzo powaznego to bez zabiegu bedzie cierpial. Warto wiec podjac ryzyko, bo daje ono szanse.
Z reszta wiesz przeciez, ze weci zawsze staraja sie jak moga i tu tez wybiora to, co dla tego kota najlepsze.

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pt cze 29, 2012 14:36 Re: TYSKIE MRUCZKI X-Marcel chore nerki:( ,Rudolf na Urinary

phantasmagori pisze:Leonek piękny cukiereczek... nic tylko schrupać :1luvu:
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: oj tak, faktycznie, nic tylko schrupac ze smakiem i jeszcze sie oblizac :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pt cze 29, 2012 22:52 Re: TYSKIE MRUCZKI X-Marcel chore nerki:( ,Rudolf na Urinary

Za około 30 minut Marcelek dostanie kolejną kroplówkę , qupala nadal nie ma , nie chce jeść conva, woli surowe mięsko z kurczaka ...

Rudolfowi bardzo smakuje karma rc urinary, tylko ona tsk droga , już 5 kotów jest na tej karmie, bardzo proszę o pomoc w jej zakupie .

A teraz ide z psami ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Sob cze 30, 2012 6:27 Re: TYSKIE MRUCZKI X-Marcel chore nerki:( ,Rudolf na Urinary

Marcelek w nocy zrobił qupala :lol:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Sob cze 30, 2012 15:21 Re: TYSKIE MRUCZKI X-Marcel chore nerki:( ,Rudolf na Urinary

Brawoooooooooooooo!!!!!! :D
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Sob cze 30, 2012 17:29 Re: TYSKIE MRUCZKI X-Marcel chore nerki:( ,Rudolf na Urinary

Przed chwilka dałam Marcelkowi mlecznego conwa ale nawet na to nie spojrzał , to dałam mu shebe i też nawet nie liznął :cry:

Myślałam że może dziś przy sobocie ktoś zadzwoni w sprawie adopcji, ale nic z tego a domu szukają :
Koty:
malutki Leonek - okolo 6 tyg ( ma ogł na tablica pl dzięki Phantasmagori )
Morfeusz - około 8 letni ( ma ogł dzieki Marzenia 11 ale nie wiem gdzie )
Rudolf - z pęcherzem około 7-8 letni ( brak ogłoszeń )
Czort - około 5-6 letni bez łapki ( ma tablica pl dzieki Phantasmagori )
Kika - około 3 letnia bez ogonka , płochliwa ( coś ma ale nie wiem gdzie )
Psy :
Zula - około 2 letnia sunia ( ma ogł od -ogonek- )
Larysa - około 4-5 letnia sunia ( brak ogł )
Fuks - 8 letni owczarek pilnie szuka domu ( brak ogł )
Świnki:
Lusia - 2 letnia rozetka ( brak ogł )
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Nie lip 01, 2012 0:12 Re: TYSKIE MRUCZKI X-Marcel chore nerki:( ,Rudolf na Urinary

Wakacje :(
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Nie lip 01, 2012 13:11 Re: TYSKIE MRUCZKI X-Marcel chore nerki:( ,Rudolf na Urinary

Witam mrusie :1luvu:
Jak żyjecie w te upały?
Jak czuje się Marcelek?
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Nie lip 01, 2012 14:49 Re: TYSKIE MRUCZKI X-Marcel chore nerki:( ,Rudolf na Urinary

a jaki rodzaj RC Urinary jedzą kotecki - jest ROYAL CANIN Urinary S/O LP34 i RC S/O HIGH DILUTION UHD
nie wiem czym sie różnią?
a Marcelek co je ?
mój kocurro nie chciał RC renala , natomiast smakowała mu PURINA NF Renal
a pytałaś wetów np. czy możesz dawac mięsko ( dla Marcelka ) z Alusalem ( dobry przy nerkach, lepszy podobno niż Ipakityna)
bo mokre weterynaryjne jest upiornie drogie, suche da się wytrzymac, ale mokre jest rujnujące.

ps. dziś byłam u nas w Leclercu - jest promocja 4-paków gourmetów po 6,69 zł, chyba do 02.07 .
nie wiem czy jest u Ciebie leclerc i czy promocje są takie same, ale może akurat.

edit : literówki
Ostatnio edytowano Nie lip 01, 2012 15:13 przez marivel, łącznie edytowano 1 raz

marivel

Od: Sob mar 21, 2009 12:48

Post » Nie lip 01, 2012 20:31 Re: TYSKIE MRUCZKI X-Marcel chore nerki:( ,Rudolf na Urinary

Kociara82 pisze:
phantasmagori pisze:Leonek piękny cukiereczek... nic tylko schrupać :1luvu:
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: oj tak, faktycznie, nic tylko schrupac ze smakiem i jeszcze sie oblizac :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

jaka słodka słodycz :1luvu: :1luvu: :1luvu: jak mój Kileczek :mrgreen:
tylko jeszcze te białe obwódki wokół pysia i oczek - niesamowite ma spojrzenie... i nikt się jeszcze w nim nie zakochał??

LSVC

Od: Pon gru 28, 2009 22:25

Post » Nie lip 01, 2012 22:41 Re: TYSKIE MRUCZKI X-Marcel chore nerki:( ,Rudolf na Urinary

marivel pisze:a jaki rodzaj RC Urinary jedzą kotecki - jest ROYAL CANIN Urinary S/O LP34 i RC S/O HIGH DILUTION UHD
nie wiem czym sie różnią?
a Marcelek co je ?
mój kocurro nie chciał RC renala , natomiast smakowała mu PURINA NF Renal
a pytałaś wetów np. czy możesz dawac mięsko ( dla Marcelka ) z Alusalem ( dobry przy nerkach, lepszy podobno niż Ipakityna)
bo mokre weterynaryjne jest upiornie drogie, suche da się wytrzymac, ale mokre jest rujnujące.

ps. dziś byłam u nas w Leclercu - jest promocja 4-paków gourmetów po 6,69 zł, chyba do 02.07 .
nie wiem czy jest u Ciebie leclerc i czy promocje są takie same, ale może akurat.

edit : literówki

HD jest bardziej zbilansowany , czyli lepiej działa i taki jedzą Rudolf, Eustachy, Szłapek, Maja i Miki i bardzo dobrze na nie działa :ok:
Nie wiem co to jest alusal :oops: , a Marcelek ma tylko jeden ząb i suchego nie da rady a je mięsko drobno pokrojone i shebe i gourmeta .

Dobra ta promocja, nie wiem czy u nas też tak bedzie a ostatnio udało mi sie kupić zooplusie po 1.70 za puszeczke.

Marcelek po kroplówce ładnie zjadł mięsko , qupala dziś nie było, bardzo sie bronił przed zastrzykiem i przed olejem :|

Przed 23 cią wyszłam z psami wszystkimi trzema i szlag mnie trafił jak jakiś sr....el odpalił petarde a Laryska i Pedro wpadły mi w taka panikę że szok , Lara to nawet siku nie zrobiła tyko biegała tam i powrotem i plątała smycze , bo Pedo sie szybko uspokoił ale Laryska cry:

Matyldzia znów je mniej i troszkę charczy , pogoda to ma pewnie duże znaczenie ...

A reszta stada jako tako :twisted:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Nie lip 01, 2012 23:51 Re: TYSKIE MRUCZKI X-Marcel chore nerki:( ,Rudolf na Urinary

W Katowicach już troszkę lżej z pogodą, wieczorem była burza i ulewa. Jest chłodno, jest czym oddychać.
Tychy to 20km, mam nadzieję, że u Was też się poprawiło :ok:

Marcelku kupkaj proszę :ok:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

[poprzednia][następna]