Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
iza71koty pisze:Dziewczyny ja muszę już wyjść. Proszę o zgłoszenie tego postu do Moda.Zdaje się że dostałaś już pouczenie mailowo.
Edit. Post nie był skierowany do ciebie.
Mi nie przeszkadza niewłaściwa pisownia, gdy ktoś robi dobrą robotę i niewłaściwej pisowni "z zasady " nigdy się nie czepiam.kya pisze: Tak przy okazji...pisze sie DRZWI a nie DŻWI.
Osobiście unikałabym sformułowania "celowo" jako, że trudne jest tego późniejsze dowiedzenie zarówno na gruncie prawa materialnego karnego, jaki i materialnego cywilnegokya pisze:Zglosze rowniez ,ze celowo zasmiecasz watek moniki .
key_west pisze:Nie znam sprawy więc wypowiem się jako "względnie obiektywna"![]()
![]()
Mi nie przeszkadza niewłaściwa pisownia, gdy ktoś robi dobrą robotę i niewłaściwej pisowni "z zasady " nigdy się nie czepiam.kya pisze: Tak przy okazji...pisze sie DRZWI a nie DŻWI.
Ale...... jeśli ktoś chce uchodzić za speca, to sam się wystawia na ostrzałw związku z tym uprzejmie informuję, że wyraz "wszy" odmienia się "wszami" a nie "wszołami" . Pan Jacek mogłby być niezadowolony
![]()
Poza wszystkim koty dokarmiane na wolności mają prawo mieć "wszoły"pchły, świerzb, grzybicę i jeszcze inne paskudztwa, bo rzeczywiście w luksusach nie żyją. A karmicielka jest człowiekiem a nie Trójcą Świętą i wyżej swojej doopki nie podskoczy choćby chciała.
Osobiście unikałabym sformułowania "celowo" jako, że trudne jest tego późniejsze dowiedzenie zarówno na gruncie prawa materialnego karnego, jaki i materialnego cywilnegokya pisze:Zglosze rowniez ,ze celowo zasmiecasz watek moniki .![]()
Howgh rzekłam i idę się zająć swoją robotą.
skarbonka pisze:uwaga Wszystkim wstawiam foteczki w imieniu Izy![]()
W nocy Mąż montował drapaczki. Radość była wielka. Najbardziej wytrwałe koty, wytrzymały z nami do końca. Kociaczki dostały piękne prezenty. Trzy drapaki. Dwa granatowe zamontowane w dużym pokoju. Nad trzecim myślę i albo pójdzie do mniejszego pokoiku lub do pokoju Taty. Tak czy inaczej czeka już zmontowany. Oprócz tego wiklinowe koszyki, plasitkowe legowiska, kryte kuwetki, mięciutkie polarowe kocyki i miseczki. Radocha jest niesamowita!!!!! Pozostały nam listwy progowe do wykończenia i ....pokój Taty oraz kuchnia. To już na potem.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
iza71koty pisze:Dziewczyny pamiętacie może jeszcze te dwa bobaski?Takie małe brządce jak siedziały z Lucynką w klatce? Wstawiałam zdjęcia na wątku kiedy szukałam pomocy dla kociaków z Tęczy.
Tak te dwa bobaski to chłopcy Lucynki. Byczki się zrobiły.Oczywiście są wykastrowane.Są bardzo ze sobą zżyte. Myślę aby je zaszczepić jak bedzie parę złotych. Szczepionka w tej chwili to koszt 50 zł.-
-
-
-
iza71koty pisze:skarbonka pisze:uwaga Wszystkim wstawiam foteczki w imieniu Izy![]()
W nocy Mąż montował drapaczki. Radość była wielka. Najbardziej wytrwałe koty, wytrzymały z nami do końca. Kociaczki dostały piękne prezenty. Trzy drapaki. Dwa granatowe zamontowane w dużym pokoju. Nad trzecim myślę i albo pójdzie do mniejszego pokoiku lub do pokoju Taty. Tak czy inaczej czeka już zmontowany. Oprócz tego wiklinowe koszyki, plasitkowe legowiska, kryte kuwetki, mięciutkie polarowe kocyki i miseczki. Radocha jest niesamowita!!!!! Pozostały nam listwy progowe do wykończenia i ....pokój Taty oraz kuchnia. To już na potem.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Zofia&Sasza pisze:iza71koty pisze:skarbonka pisze:uwaga Wszystkim wstawiam foteczki w imieniu Izy![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Czy w związku z trudną sytuacja finansową, o której piszesz na wątku podjęłaś może decyzję o oddaniu części domowego stada do adopcji? Bo w tłumie koty czują się niekomfortowo... I żadna "wiklinowa sofa" tego nie zmieni.
Czy Twoje koty maja aktualne szczepienia? Czy wiadomo które z nich są seropozytywne, a które nie? Czy izolujesz plusowe koty? Czemu kocięta z postu powyżej nie zostały wyadoptowane jako maluchy?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, egw, Gosiagosia i 86 gości