PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 07, 2011 16:49 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

A ja jezdem z siebie dumna i blada :mrgreen: Na koniec pracy pojechałam do młodego nigdy nie chorującego faceta z 15 minutowym bólem w klatce piersiowej. Potem ból ustąpił a bolała go wyłącznie tylko noga. Zbadałam i postawiłam takie rozpoznanie że hej - że mu się tętniak łuku aorty rozwarstwia. Szybko do szpitala na SOR, tomograf z kontrastem który już na nas czekał iiiii BINGO!! Telefon na kardiochirurgię i po śmigłowiec.
W ciągu 60 minut od wezwania gość już był na kardiochirurgii śmigłowcem :mrgreen: Jeszcze w historii naszego szpitala tak błyskawicznej diagnostyki i przerzutu do kliniki nie było :mrgreen:
Mam szansę ze Go uratują.
A ja mam bardzo dobre samopoczucie :mrgreen: Miny kolegów na widok mojego skierowania - bezcenne , a po tomografie jeszcze bardziej :mrgreen:
:piwa: za Jego zdrowie
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Pon lut 07, 2011 16:52 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

Hmmm, rozumiem, że to taki Euroczek tyle, że płatny w Funtach. Nic a nic się na finansach nie znam.
Jasdor a co ty robiłaś z tym telefonem, że tak haniebnie skończył?

Majencjo, pozostaję w nieustającym zachwycie dla twojej żyłki detektywistycznej. House przy tobie to pętak. Zresztą on jest nieprawdziwy a ty owszem :1luvu:
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Pon lut 07, 2011 17:00 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

Babojago ulubiona alez jak Ty tak możesz pisac o doktorze Gregorym?
Wszak on taki uroczy, no! :mrgreen:
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Pon lut 07, 2011 17:22 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

majencja pisze:A ja jezdem z siebie dumna i blada :mrgreen: Na koniec pracy pojechałam do młodego nigdy nie chorującego faceta z 15 minutowym bólem w klatce piersiowej. Potem ból ustąpił a bolała go wyłącznie tylko noga. Zbadałam i postawiłam takie rozpoznanie że hej - że mu się tętniak łuku aorty rozwarstwia. Szybko do szpitala na SOR, tomograf z kontrastem który już na nas czekał iiiii BINGO!! Telefon na kardiochirurgię i po śmigłowiec.
W ciągu 60 minut od wezwania gość już był na kardiochirurgii śmigłowcem :mrgreen: Jeszcze w historii naszego szpitala tak błyskawicznej diagnostyki i przerzutu do kliniki nie było :mrgreen:
Mam szansę ze Go uratują.
A ja mam bardzo dobre samopoczucie :mrgreen: Miny kolegów na widok mojego skierowania - bezcenne , a po tomografie jeszcze bardziej :mrgreen:
:piwa: za Jego zdrowie

Majencjo kochana chwała ci za instynkt lekarski, którego pozazdrościć tylko można :ok: :ok: :ok: jesteś WIELKA :1luvu:

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Pon lut 07, 2011 17:23 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

Dokładnie Gregory jest the best :1luvu: A to nie żyłka detektywistyczna tylko efekty kursów, sympozjów itp. My mamy obowiązek zbierać tzw punkty edukacyjne. Z reguły 1 godzina to 1 punkt. Mamy mieć 200 punktów za 4 lata. Za poprzedni okres rozliczeniowy miałam tylko...562 na dwieście możliwych :mrgreen: Teraz już mam 205 za dwa lata. To takie maje hobby. na wczasy nie pojadę bo mi się nie chce. Ale na drugi koniec Polski na jakiś kongresik :mrgreen: no kocham się włóczyć na takie imprezki
Obrazek

majencja

Post » Pon lut 07, 2011 17:26 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

Majencja, widać od razu, że Twoja praca = Twoja pasja :) Naprawdę Ci tego zazdroszczę.
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Pon lut 07, 2011 17:39 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

Majencja jest lepsza niż dr House i wszystkie inne doktory razem wzięte! :1luvu: Rzyć moją (bezcenną) uratowała i za to jej będę dozgonnie wdzięczna :1luvu: :1luvu: :1luvu: Mnie zawsze rozwala, że jak jej przez telefon dokładnie opiszesz objawy, to diagnozę postawi zawsze trafną 8) Ja nie wiem, jak ona to robi, że ona przez telefon potrafi znaleźć przyczynę bólu, którego inni lekarze mając pacjenta pod ręką, szukają dopiero po tomografiach, usg i innych atrakcjach, i nie zawsze znajdą! 8O Dopiero jak im pacjent oświecony przez Majencję powie, co mu jest, to się walą w czoło z krzykiem "aaaaa.... no przecież... 8O faktycznie! :? "
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Pon lut 07, 2011 17:41 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

To się zgadza. Kocham to co robię.Sprawia mi to frajdę :mrgreen: I jeszcze mi się nie znudziło chociaż tyle lat to robię :mrgreen: i różnie bywało.
A potem oczywiście jeszcze podpadłąm moim kolegom bo.....wzięłam numer telefonu z którego wzywano pomoc i śmiałam zadzwonić do rodziny pacjenta żeby wiedzieli co i jak, bo przyjechali by do szpitala a 8O tam chłopa nie ma. Nienormalna jestem nie???
Całe szczęście , że w domu był dzieciak który zadzwonił ojcu po pogotowie, bo jakby był sam te ehh, szkoda gadać - zero szans.
Obrazek

majencja

Post » Pon lut 07, 2011 17:46 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

Oj Ponponmamo :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Ot napisałam nie po to żeby siem chwalić tylko cieszę się jak głupia, że to co się człowiek nauczył się przydało i że było warto jechać tu i tam co by swoje horyzonty rozszerzyć :mrgreen: Że człowiek z prowincji a nie taki tępy jak co niektórym z wielkich ośrodków się wydaje
Obrazek

majencja

Post » Pon lut 07, 2011 17:52 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

majencja pisze:Oj Ponponmamo :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Ot napisałam nie po to żeby siem chwalić tylko cieszę się jak głupia, że to co się człowiek nauczył się przydało i że było warto jechać tu i tam co by swoje horyzonty rozszerzyć :mrgreen: Że człowiek z prowincji a nie taki tępy jak co niektórym z wielkich ośrodków się wydaje

Kiedy Majeczko to napisałam, to sama prawda jest :1luvu: Shira potwierdzi. :mrgreen: A że ty się cieszysz, że mogłaś człowiekowi pomóc, to tylko dobrze o tobie świadczy. Szkoda, że jako lekarz z takim podejściem, jesteś niestety chyba unikatem :? Ale dobrze, że jesteś :ok: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Pon lut 07, 2011 17:55 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

Majencjo a my się tu z tobą cieszymy, bo jest czym, serio!
Mnie się też wydaje, ze lubię swoja robotę ale właśnie jestem w takim szale przedwyjazdowym, że zaraz się zapalę od biegania i zaczynam się zastanawiać czy nie lepiej byłoby na wsi mieszkać i grządki pielić. A jak się kiedyś zbiorę w sobie to ci zadam zagadkę medyczną ciągnąca się za mną szósty rok :wink:
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Post » Pon lut 07, 2011 17:57 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

A ja miałam dzisiaj ciężki dzień w pracy i tym razem nie z racji szefa, ale jednego klienta - przychodzi do nas taki niepełnosprawny pan, brudny, śmierdzący, ledwo chodzi na pokrzywionych nogach, na których ma pełno jakichś guzów i narośli - wiem, bo pan (brodaty) chodzi w spódnicy i rajstopach pończochowych. No i ten pan przymierza zawsze ciuchy - swoją drogą, jak on coś przymierzy, to ja to zdejmuję ze sklepu, bo bardzo przesiąka aromatem. A dzisiaj ten pan zrobił mi kupę w przymierzalni na stołeczku :? Zawsze coś tam kupi, wyrzucić go nie mogę, no i biedny człowiek, ale... wszystko ma swoje granice - z tą kupą to przegiął :evil:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Pon lut 07, 2011 17:58 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

Gratuluję Majencjo, jestem pod wielkim wrażeniem. 8O
Bardzo, bardzo żałuję, ze nie pracujesz w Lublinie. :roll:
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Pon lut 07, 2011 18:15 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

Pomponmamo 8O 8O 8O 8O
Obrazek

babajaga

Post » Pon lut 07, 2011 18:16 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

Drogie Panie . Telefon nie mój ino pierworodnego. Tylko telefonicznie odebrałam wiadomość, że wpadł był i nie chodzi, a abonament na mnie stoi. A że to dziennikarz, to nie przyszło do główeczki, żeby wysuszyć :evil: podobno strzepnął ino :evil:
Nawet karta sim nie odpala. No ale nie wiem, w czym się ten telefonik namoczył, może za bardzo zasadowo albo kwaśno było i już sie nie wskrzesi.

Siostro Prezes - umowę na szybko chciałam podpisać i żeby nowy aparacik osiągnąć jakimś cudem, bo dziecię dostępne musi być . Nie wiem, czy mam dobry do Ciebie numer bo mój telefon też popsuty i z zapasowego korzystam.

Majencjo - dlaczego Ciebie nie ma w Łodzi ??? :crying: rzyć mojej cór jest w wielkim zagrożeniu. Usilnie błagam co by do jakiego doktora poszła, bo już dwa choróbska przełaziła, a wczoraj jej całkiem odjęło mowę. Nie wiem, czy krtań? czy jakieś struny? ale nie jest dobrze i nie wiem, czym to się może skończyć. Sprawa jest poważna, a młoda niereformowalna :evil:

Pomponmamo - ale masz atrakcyjną pracę :ryk:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

[poprzednia][następna]