Moderator: Estraven
Kasia D. pisze:Osobiście jestem zwolennikiem samosądów tam, gdzie nie można liczyć na sprawiedliwy, uczciwy wyrok.
I polskie sądy same się o lincze na oskarżonych proszą. Kretyńsko niskimi wyrokami lub umorzeniami.
felisaquatica pisze:no qrrrrrrrrrrrrrrrrrrwać!!!!![]()
co to jest za poj...ny kraj i system?!?!
co to ma znaczyć - internauci zareagowali za ostro?!?!?
a co robił ten 15letni cymbał, dłubał w nosie???
my tutaj na razie TYLKO dajemy werbalny upust złości, wściekłości, a tam mały gnój z zimną krwią filmował mękę Kota i nawet mu brewka nie pyknęła!!
a teraz będzie skomlił, że nie wiedział co robi?
to jak nie wiedział, co robi, znaczy, że jest upośledzony umysłowo - na leczenie dupka, nafaszerować thorazyną, podłączyć parę drucików z prądem i popatrzeć, jak stepuje po klatce, znaczy po izolatce...
zaraz mnie poniesie, kolejny przypadek pt "a taki był grzeczny, codziennie mówił sąsiadkom dzień dobry, niemożliwe, że męczył, on się tylko bawił, nie wiedział, że wydłubanie Kotu oka/tłuczenie nim o ścianę boli, to dobre dziecko, tylko zaniedbane".... bla, bla, ku...wa, bla....
dosyć tego, ludzie!!
to taki sam przypadek, jak aresztowanie starszego pana za uszkodzenie jakiegoś gnoja, który go zaatakował - "bo przekroczył granice obrony koniecznej". Tzn, że jak w środku nocy wpada komuś na chatę typ z siekierą, to należy zapytać, czy woli kawę, czy herbatę, bo na pewno nie ma złych zamiarów, tylko przyszedł zapytać, która godzina??
w Juesej - nie wiem, czy we wszystkich stanach, przyznaję - najpierw się do intruza wali z gnata, a potem ewentualnie pyta, czego chciał...
a u nas cackają się z przestępcami, bo ci zrobili maślane oczka?
a niech zrobili!! ja bym im te oczka podbiła kułakiem i niech zapier...ją do ciężkiej pracy społecznej, a dookoła tłum znajomych niech ich wytyka palcami i szydzi. Nic tak nie działa na takie ścierwa jak presja grupy, która WYŚMIEWA, zamiast podziwiać - jak nie ma poklasku, to taki kozak szybko więdnie.
a jak jeszcze będzie miał parę sińców po ryjowym do pielęgnowania, to tym lepiej.
nienienie, sorry, ja żadnej taryfy ulgowej nie przewiduję...
rodzina okazała się niezdolna do życia w społeczeństwie - więc powinna być z tego społeczeństwa wykluczona do momentu, aż zacznie rokować jakiekolwiek szanse na poprawę.
niech przejdą przez wstyd, przez upokorzenie, niech pozapie....ją do pracy przy czyszczeniu kibli czy ulic - jeśli nie można im spuścić takiego samego łomotu i zadać takiego samego bólu, jaki cierpiały te zwierzaczki, to niech dostaną kopa mentalnie.
ten trzylatek.... sądzę, że jakiekolwiek karanie go może minąć się z celem, bo prawdopodobnie ma zaburzone postrzeganie świata, a już o odróżnianiu zła od dobra chyba w ogóle nie ma co mówić. Nie wiem, czy np zaprowadzenie go do schroniska i pokazanie cierpiących zwierząt da cokolwiek, jakiś przełom w bulwie, bo on nie widzi związku przyczynowo-skutkowego takich rzeczy..
nie mam pomysłu - ale izolacja od tej rodziny może by coś dała, bo skoro rodzice "wychowali" już jednego na debila, to drugiemu też niedaleko dupa płota, że tak się nieładnie wyrażę.
a w ogóle, to jestem zdecydowanie ZA jakąś petycją dotyczącą surowych restrykcji, sankcji karnych z prawdziwego zdarzenia dla tych, którzy dręczą zwierzęta.
chociaż... uniewinnia się morderców ludzi, to kogo będzie obchodził mały kotek czy psinka...
PariahSoul pisze:Co do pięciu postów powyżej: POPIERAM![]()
Walczę dalej z hackerami z 4chana i innymi internautami, chcę mieć dane osobowe tej zwyrodniałej rodziny (tak RODZINY - bo to nie zabawy dzieciaków, rodzice dobrze o tym wiedzieli, przyzwalając i nie karząc dzieciaków)
Chcę by ich dane zalały internet, foty poszły na portale i demotywatory, profile z NK zostały zalane oburzeniem, by nie mogli wyjść spokojnie na ulicę nie obawiając się zemsty... żeby poczuli się tak bezradnie jak te futrzaki... Chcę ich wirtualnie NAPIĘTNOWAĆ... a co kto w realu zrobi, mnie nie interesuje.. każdy odpowiada za swoje czyny, ŻAL mi ich nie będzie, a jeszcze wspomogę finansowo w wynajęciu dobrego adwokata sprawcę jakiś czynów niemoralnych...
Na tyle jestem oburzony ochroną danych osobowych w Polsce i wyrokami w takich sprawach...
link do info o kotkach dla poszukujących: http://ktoz.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?477639
Pozdrawiam
YennaM pisze:Kasia D. pisze:Osobiście jestem zwolennikiem samosądów tam, gdzie nie można liczyć na sprawiedliwy, uczciwy wyrok.
I polskie sądy same się o lincze na oskarżonych proszą. Kretyńsko niskimi wyrokami lub umorzeniami.
wiesz, ze podzeganie do przestepstwa jest karalne? (podzegacz odpowiada w takich samych granicach jak sprawca czynu)
sady sa oraganami panstwa i tez nie wolno ich zniewazac
pohamujcie sie i poczekajcie na konkretne dzialania wymiaru sprawiedliwosc
smarti pisze:i ja popieram w 100%.
przynajmniej tyle możemy im zrobić-napiętnować !! i jestem zdania że większość winy spada tu na rodziców którzy albo wychowali takie potwory albo nie zainteresowali się kogo mają pod własnym dachem.
czy nie widzieli że zwierzęta są obolałe i zastraszone?????????????????
podejrzewam że cała ta rodzinka jest zwyrodniała i doprawdy żałuję że nie ma możliwości uśpienia takich zwyrodnialców!
Edytka1984 pisze:YennaM pisze:Kasia D. pisze:Osobiście jestem zwolennikiem samosądów tam, gdzie nie można liczyć na sprawiedliwy, uczciwy wyrok.
wiesz, ze podzeganie do przestepstwa jest karalne? (podzegacz odpowiada w takich samych granicach jak sprawca czynu)
sady sa oraganami panstwa i tez nie wolno ich zniewazac
pohamujcie sie i poczekajcie na konkretne dzialania wymiaru sprawiedliwosc
tu się z Tobą nie zgodzę , a dlaczego?
bo oni jak zawsze gówno ( za przeproszeniem) zrobią
to potrafią najlepiej
YennaM pisze:PariahSoul pisze:Co do pięciu postów powyżej: POPIERAM![]()
Walczę dalej z hackerami z 4chana i innymi internautami, chcę mieć dane osobowe tej zwyrodniałej rodziny (tak RODZINY - bo to nie zabawy dzieciaków, rodzice dobrze o tym wiedzieli, przyzwalając i nie karząc dzieciaków)
Chcę by ich dane zalały internet, foty poszły na portale i demotywatory, profile z NK zostały zalane oburzeniem, by nie mogli wyjść spokojnie na ulicę nie obawiając się zemsty... żeby poczuli się tak bezradnie jak te futrzaki... Chcę ich wirtualnie NAPIĘTNOWAĆ... a co kto w realu zrobi, mnie nie interesuje.. każdy odpowiada za swoje czyny, ŻAL mi ich nie będzie, a jeszcze wspomogę finansowo w wynajęciu dobrego adwokata sprawcę jakiś czynów niemoralnych...
Na tyle jestem oburzony ochroną danych osobowych w Polsce i wyrokami w takich sprawach...
link do info o kotkach dla poszukujących: http://ktoz.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?477639
Pozdrawiam
chwal sie dalej tym, ze popelniasz przestepstwo
ciekawe, czy prokurator nie czyta tego watku, mialby w tej chwili co robic
ew. sama zastanowie sie, czy nie zlozyc zawiadomienia o przestepstwie, bo mnie te komentarze z podzeganiem do samosadow po prostu przerazaja
czym roznicie sie od tych gnojkow? niczym, zupelnie niczym. Poza tym, ze jestescie najprawdopobniej dorosli i macie wieksza zdolnosc do rozpoznawiania wlasnych czynow
ludzie, no opanujcie sie
w necie NIKT nie jest anonimowy
wy rowniez
pomóżcie nagłośnić jeszcze inne morderstwo -jest jeszcze gorzej 
YennaM pisze:Kasia D. pisze:Osobiście jestem zwolennikiem samosądów tam, gdzie nie można liczyć na sprawiedliwy, uczciwy wyrok.
wiesz, ze podzeganie do przestepstwa jest karalne?
Edytka1984 pisze:
a Ty z choinki się urwałaś?
co to oznacza - chwal sie dalej tym, ze popelniasz przestepstwo
a może wyjasnie Ci czym się różnimy...nikt z nas nie krzywdzi zwierząt
wręcz jak widzi ,że jakieś potrzebuje pomocy to pomaga jak może i jak umie najlepiej
i każdy z nas kiedyś miał 3 lata,potem 15 i co - nic takiego złego nie zrobił w życiu!
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 63 gości