** jesienna pora.....przytul SENIORA** - starszaki czekają !

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 18, 2010 14:22 Re: @!!! najlepsze lata przed nami !!!@ SENIORZY czekają na DOM

U Rufusa bez zmian.
Chciałabym bardzo, żeby miał lepszą opiekę ale nie wiem czy dla niego byłoby to lepsze. To stary kot, który całe zycie przeżył na wolności. Teraz czuje sie różnie i przychodzi na posiłki różnie. Widziałam go kiedyś pod "jego" blokiem skąd został wyrzucony. Ale teraz chyba jest tam już bezpiecznie i nawet go nie zabieram spowrotem.
Wydaje mi się, że troszke niedowidzi, bo już oczy nie takie błyszczące. Czasem przychodzi sie chyba wyspać, bo nawet smakołyki go nie kręcą i daje mi do zrozumienia, że mam mu dać spokój.
Żyje sobie po swojemu. Sama nie wiem co dla niego lepsze.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Śro sie 18, 2010 14:29 Re: @!!! najlepsze lata przed nami !!!@ SENIORZY czekają na DOM

dobrze, że ma kogoś, kto o niego dba!
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Śro sie 18, 2010 16:52 Re: @!!! najlepsze lata przed nami !!!@ SENIORZY czekają na DOM

dagmara-olga pisze:OŚMIOLATKI - 8 lat każdy - Toruń - "zwykła nudna historia, o tym, że ludzka miłość kończy się i dla starszych kotów jej nie wystarcza" kontakt - lidiya
Edward ObrazekFruzia Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=110568

zaraz coś o nich mam nadzieję lidiya napisze :1luvu:

Pozwole sobie skopiować z wątku kotów:
lidiya pisze:przepraszam ze dopiero dzis , ale nie chcialam zapeszac....
koty sa od 3 dni w nowym domu! :)
RAZEM!
Bez innych zwierzakow i z super ludzmi :) Maja wiec dwie pary rak i kolan na wylacznosc! :)

Wszystko dobre co się dobrze kończy :1luvu:
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Śro sie 18, 2010 17:21 Re: @!!! najlepsze lata przed nami !!!@ SENIORZY czekają na DOM

dziękuję :-) za informację, super!
Obrazek

czarno-czarni

Post » Śro sie 18, 2010 17:27 Re: @!!! najlepsze lata przed nami !!!@ SENIORZY czekają na DOM

u nas w zasadzie bez zmian, doszła jedna 15 latka do schroniska- Kasia
opiszę ją w wolnej chwili i tu wkleję

no i Kuba, ten który był u Boenki wrócił niestety z adopcjii, nadal szuka domu

mój mail malahit@op.pl

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Śro sie 18, 2010 17:32 Re: @!!! najlepsze lata przed nami !!!@ SENIORZY czekają na DOM

Mała1 - czyli wszystkie koty - przy których widniejesz jako osoba kontaktowa - szukają domu ? Bo jest kilka - Niania, Erin, Maciek ?
EDIT - już mi Korciaczki napisały, że Niania i Erin nadal szukają...
Obrazek

czarno-czarni

Post » Śro sie 18, 2010 18:29 Re: @!!! najlepsze lata przed nami !!!@ SENIORZY czekają na DOM

To ja jeszcze naszego Rufusa pokażę

Obrazek Obrazek Obrazek

Może nie za bardzo o siebie dba ale ogólnie jest ok.
Chodzi dostojnie i wygrzewa się na słońcu.
ALe strasznie się boje za każdym razem jak sie zawieruszy:(

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Czw sie 19, 2010 6:52 Re: @!!! najlepsze lata przed nami !!!@ SENIORZY czekają na DOM

Z Wrzoskiem wszystko w porządku, nadal czeka na dom.
Nasz mail: azylnadziei@gmail.com
adres strony podam po weekendzie
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Czw sie 19, 2010 9:43 Re: @!!! najlepsze lata przed nami !!!@ SENIORZY czekają na DOM

zdjęcia Rufusa dodałam, adres od CoToMa też.

Bazyliszkowa, robota czeka ;-) dwa ośmiolatki trzeba przenieść do "domowego postu"

i proszę o namiary, kontakty, uaktualnienia :-)
Obrazek

czarno-czarni

Post » Czw sie 19, 2010 11:47 Re: @!!! najlepsze lata przed nami !!!@ SENIORZY czekają na DOM

13 l. Kasia z kopalni bez zmian. Niestety ostatnio jej nie widuję, bo jak jest ciepło, to nie przychidzi za dnia, ale mocno wierzę, że nic jej nie jest. W nocy jedzenie znika. Ona jest do adopcji z 3l. córką czarną Misią.

e-mail do mnie: boogiss@poczta.onet.pl
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

Post » Czw sie 19, 2010 11:50 Re: @!!! najlepsze lata przed nami !!!@ SENIORZY czekają na DOM

aha, SUZI od Grażyny ma dom!
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

Post » Czw sie 19, 2010 11:51 Re: @!!! najlepsze lata przed nami !!!@ SENIORZY czekają na DOM

Ośmiolatki przeniesione do drugiego postu. Czekam na więcej pracy :wink:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw sie 19, 2010 12:23 Re: @!!! najlepsze lata przed nami !!!@ SENIORZY czekają na DOM

Bazyliszkowa....no to jeszcze Suzi z DT u Grażyny :-) ma DS!

i smutna wiadomość....Frania nie żyje - kotka z PNN u Prążek [*] taka śliczna królewna...
Obrazek

czarno-czarni

Post » Czw sie 19, 2010 13:41 Re: @!!! najlepsze lata przed nami !!!@ SENIORZY czekają na DOM

Franiu (*) Przykro :(

Zgodnie z obietnicą przyleciałam donieść nowiny :)
Pola odmłodniała już oficjalnie - w książeczkę wpisano 8 lat. Możliwe, że jest nawet trochę młodsza. W ostatni poniedziałek została zaszczepiona :)
Kicia ma niestty zarośnięte kanaliki łzowe, więc oczka łzawią i wymaga regularnego przemywania i zakraplania. W tej chwili wystarczy Optex, ale od czasu do czasu zapewne nie obejdzie się bez antybiotyku. W zasadzie to jedyne, co jej dolega.
Na 30.08 mamy umówiony zabieg - wszystko wskazuje na to, że po nim będziemy się mogły dopisać również do Klubu Bezzębnych :mrgreen:

Polinda bezwzględnie wymaga domu bezkotnego - w stosunku do współbraci niestety jest bardzo mało tolerancyjna :roll: Nie przeszkadzają jej, dopóki siedzą po kątach i nie oddychają :wink:
Za to wszystko wskazuje na to, że zupełnie nieźle toleruje psy - przynajmniej u weta nie robią na niej żadnego wrażenia :wink: Kombinuję, jakby tu jaką próbę mieszkaniową przeprowadzić :roll:
Chociaż na bank najszczęśliwsza będzie z Dużym na wyłączną wyłączność - najlepiej, jakby ten Duży siedział w domu i się kotem zajmował non-stop :lol:
Wszelkie, nawet nieprzyjemne zabiegi typu czyszczenie uszu są dobre, jeśli tylko można udeptywać i barankować :lol: Żadnych problemów z czyszczeniem oczu, czy obcinaniem pazurków nie ma. A szczotkowanie to już szczyt szczęścia :wink:
Mam wrażenie, że mogę jej szukać nawet domu wychodzącego, bo i tak się za próg nie ruszy :twisted:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pt sie 20, 2010 15:02 Re: @!!! najlepsze lata przed nami !!!@ SENIORZY czekają na DOM

Frania - 9 lat - Opole - "jestem kotka nerkowa, ale poza tym chcę kochać i chcę domku..." - kontakt - Prążek :cat3:
Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=101675

już pisałam, Frania odeszła [*] ale miała czułą opiekę Prążek no i patrzcie, jaka to była śliczna kota...
Obrazek

czarno-czarni

[poprzednia][następna]