Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Never pisze:annskr pisze:marija pisze:Dziś zadzwonili do annskr karmiciele z Wróblewskiego, których poznaliśmy szukając czarnego uciekiniera spod katedry.
Z dwunastu kociąt na podwórku ostał się jeden- reszta wytrutaNo i właśnie ten ocalony się pojawił, niestety ma urwane/ zmiażdżone tylne łapki. Zażądali natychmiastowego przyjazdu i zabrania kociaka
![]()
Na miejscu okazało się, że jest gorzej niż brzmiało. Można było zrobić tylko jedno![]()
Żegnaj biało-czarny bezimienny maluszku ze zmiażdżonymi nóżkami zabrany 18 lipca 2010 z posesji przy Wróblewskiego 9 w Łodzi (*) (*) (*) (*)
Miał tylne łapki zmiażdżone do kolan. Może mógły żyć, gdybym umiała znaleźć dla niego kącik... Nie dałam rady, wszyscy odmówili. Ludzie z podwórka - bo mają już jednego kota... Po raz pierwszy uśpiłam kociaka, któremu nie mogłam dać nawet szansy.......
Przepraszam, ale nie. Mozna było zrobić więcej. Bardzo mi przykro, szkoda, ze go nie ogłosiłaś na forum.....gdybym wiedziała, umieściłabym kotka w szpitaliku, a po zaszczepieniu wzięłabym do siebie..... zasadniczo nie planuję miec więcej kotow, ale zrobiłabym to choćby dla Bułka - żeby miał kogos do towarzystwa... na dwóch łapkach tez mozna żyć, a ja obiecałam sobie, ze jesli znajdę podobnego kotka, pomogę mu. Szkoda kota, mógł zyć
gosiaa pisze:Czy w sprawie kotka z niedowładem ktoś napisał do Never
magdaradek pisze:Tak. Ja napisałam
Femka pisze:co to znaczy, że operacja nie jest potrzebna i na ile przewidujesz koszty leczenia malucha? EDIT: mocno orientacyjnie oczywiście.
magdaradek pisze:a wiadomo jak ten maluch? czy on jest w Seidlu?
jolabuk5 pisze: (...) Gorzej z kupką, której mały nadal nie trzyma. Aha - czym mu smarować nem odbyt, bo jest zaczerwieniony? Może hydrokortizonem w kremie? Albo wazeliną?
(....) Martwi mnie, że w kupce nie widzę postępu - łapka mogłaby być niewładna, ale ten odbyt niewładny to horror. (...)
magdaradek pisze:
ja bym mu ten odbycik smarowala jakąś maścią dla niemowląt jak np. alantan, bephanten albo linomag.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 60 gości