Klub Kotów Niewidzących i Niedowidzących

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 09, 2009 16:40

A to maleństwo z chorym oczkiem:

Agnieszka Marczak pisze:Wczoraj zabralam z lecznicy dwa malusie koteczki.Jeden miał byc uśpiony bo ma kk i oczko nie do uratowania :( Urodzone w piwnicy
Kotki ważą 300 g są leczone a w przyszłości czarnemu(dziewczynce)zostanie usunięte oczko a raczej to co po oczku zostało :(
Kotki chłopiec i dziewczynka są śliczne.Widać,że chore,ale próbują jeść i mam nadzieję,że przeżyją

Obrazek
Obrazek
Obrazek

I wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=94687

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Wto cze 09, 2009 20:28

Niewidoma koteczka szuka domu:

Migota pisze:3. Niewidoma - ok dwuletnia biało-bura kotka. Nie ma jeszcze imienia.Przebywa u p. Ewy chyba od trzech tygodni. Została znaleziona pod blokiem na Białostockiej, zakrwawiona. Prawdopodobnie wypadła z balkonu. Niestety nikt jej nie szuka. Kotka była zdiagnozowana (choć chyba nie do końca) i leczona. nie widzi od dawna. Teraz przyplątała jej się calciwiroza. Kicia źle znosi obecność tylu kotów, w dodatku ciągle ze sobą walczących. Stąd pewnie osłabienie organizmu. Potrzebuje spokojnego i troskliwego domu. Nie wiadomo czy była szczepiona i sterylizowana. Tego w lecznicy nie sprawdzono. Kotka jest bardzo grzeczna, spokojnie znosiła wszelkie zabiegi w lecznicy.

Obrazek Obrazek Obrazek

Wątek jest tu: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=94699

Edit: dodałam fotki
Ostatnio edytowano Śro cze 10, 2009 8:32 przez Bazyliszkowa, łącznie edytowano 1 raz

Bazyliszkowa

Post » Wto cze 09, 2009 20:54

dziewczyny, a co z polnym Fiołkiem?

postaram się w tym tygodniu ogarnąć rzeczy na bazarki, na razie zupełnie nie mam czasu :(
Obrazek

ksiezna_kluska

Od: Wto lut 03, 2009 17:04

Post » Śro cze 10, 2009 9:44

ksiezna_kluska pisze:dziewczyny, a co z polnym Fiołkiem?

No właśnie, operacja Fiołka będzie zdaje się baaardzo droga...

Bazyliszkowa

Post » Czw cze 11, 2009 17:48

Ślepaczkowy bazarek:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=94797

przy okazji zareklamuję też bazarek dla Dellfinkowej Malibu:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=94792
Obrazek

ksiezna_kluska

Post » Czw cze 11, 2009 17:57

Bazyliszkowa pisze:
ksiezna_kluska pisze:dziewczyny, a co z polnym Fiołkiem?

No właśnie, operacja Fiołka będzie zdaje się baaardzo droga...

Operacja Fiołka - to ok. 2 tys. zł. Nie wiem co z kosztami wizyt pooperacyjnych - Fiołek przez 2 tygodnie będzie musiała być w Warszawie.

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Czw cze 11, 2009 18:22

Aleksandra59 pisze:Operacja Fiołka - to ok. 2 tys. zł. Nie wiem co z kosztami wizyt pooperacyjnych - Fiołek przez 2 tygodnie będzie musiała być w Warszawie.

8O rany...
a jakiś deadline?
Obrazek

ksiezna_kluska

Post » Czw cze 11, 2009 18:26

ksiezna_kluska pisze:
Aleksandra59 pisze:Operacja Fiołka - to ok. 2 tys. zł. Nie wiem co z kosztami wizyt pooperacyjnych - Fiołek przez 2 tygodnie będzie musiała być w Warszawie.

8O rany...
a jakiś deadline?

A tak konkretnie :?:

Aleksandra59

Post » Czw cze 11, 2009 18:33

Aleksandra59 pisze:
ksiezna_kluska pisze:

8O rany...
a jakiś deadline?

czy lekarz podał jakiś termin, kiedy najpóźniej operacja powinna zostać wykonana?
Obrazek

ksiezna_kluska

Post » Czw cze 11, 2009 18:53

ksiezna_kluska pisze:
Aleksandra59 pisze:
ksiezna_kluska pisze:

8O rany...
a jakiś deadline?

czy lekarz podał jakiś termin, kiedy najpóźniej operacja powinna zostać wykonana?

Przypuszczam, że im szybciej tym lepiej, ale z tego co wiem dr Garncarz nie wskazał terminu, po którym operacja nie miałaby racji bytu.
Na razie "ustawiamy" się na lipiec, bo może do tego czasu uda się uzbierać na operację Fiołka. Jeżeli nie uda się uzbierać - będziemy termin operacji przesuwać. Nie będzie innego wyjścia.

Jeżeli chodzi o pobyt Fiołka przez 2 tygodnie po operacji w Warszawie - szukam jakiegoś mniej zakoconego niż mój DT. Ja mam teraz 7 kotów, w tym dwa mało przyjazne :? A temu DT zapewniam transport na wizyty do dr. Grancarza i wsparcie jedzeniowo-żwirkowe oczywiście też.

Aleksandra59

Post » Pt cze 12, 2009 13:08

Strasznie kosztowna ta operacja :conf: 8O
Oby udało się uzbierać taką kwotę...

Bazyliszkowa

Post » Pt cze 12, 2009 13:37

To można wywalić z pierwszej strony:

POSZUKIWANE DS

prosba o pomoc w znalezieniu DS dla 2letniej, niewidomej kotki, bez końcówki ogonka. Kotka mieszka w Warszawie. Jest ponoć spokojna, kochana, ale źle reaguje na małe dziecko w domu..
zdjecia będąw pzryszym tygodnmiu oraz wątek koteczki
kontakt anita 5

Dzięki.

Tak przy okazji, jakbyście słyszały, że ktoś jedzie 26 lub 27 czerwca z Warszawy do: Katowic, Krakowa, Bielska, gdzieś w te okolice, to dajcie znać, potrzebuję transportu dla tej właśnie koteczki.
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Pt cze 12, 2009 16:24

anita5 pisze:Tak przy okazji, jakbyście słyszały, że ktoś jedzie 26 lub 27 czerwca z Warszawy do: Katowic, Krakowa, Bielska, gdzieś w te okolice, to dajcie znać, potrzebuję transportu dla tej właśnie koteczki.

czyli domek się znalazł :ok:

odnośnie Fiołka- rzeczywiście strasznie drogo :(
z tymczasem coś się wymyśli, jeszcze jest trochę czasu... byle tylko kasa była.
Tekila nie lubi innych kotów a ja nie spędzam w domu dużo czasu, niestety w godz 8-19 koty musiałyby być same. a za Tekilę nie ręczę :(
Obrazek

ksiezna_kluska

Post » Pt cze 12, 2009 18:15

Jeszcze raz o koteczce z tego wątku: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=4543437#4543437

Migota pisze:Przydałoby się wsparcie na leczenie Ślepinki. Z kotką jest coraz gorzej. Wetka na Igańskiej ma ograniczone mozliwości, nie wszystkie leki może podciągnąć pod kastrację. Chciałabym ją zabrać jutro do dr Czerwieckiego, ale nie mam kasy. Już i tak na Śreniawitów za nią płaciłam i wątpię czy odzyskam pieniądze. A maluchy jeść wołają. Może znalazłby się jakiś sponsor dla koteczki? A najlepiej to i DT.

Bazyliszkowa

Post » Pt cze 12, 2009 21:32

ksiezna_kluska pisze:
anita5 pisze:Tak przy okazji, jakbyście słyszały, że ktoś jedzie 26 lub 27 czerwca z Warszawy do: Katowic, Krakowa, Bielska, gdzieś w te okolice, to dajcie znać, potrzebuję transportu dla tej właśnie koteczki.

czyli domek się znalazł :ok:

(

Tak...

A ja mam na dt od przedwczoraj Srebrnego Królewicza z jednym okiem tragicznym. Jak mi się uda sfocić, pokażę Wam. Może coś podpowiecie. Wet stwierdził, że to stary uraz. On chyba trochę na to oko widzi... Jest pękny, miziasty, supersłodki.
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

[poprzednia][następna]