Łapanki MT & PIĘĆ 8tyg KOCIĄT z POLFY SZUKA DT. KARMA!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 25, 2012 15:17 Re: Łapanki MT-SZUKAMY karmiciela k.POLFY & DT dla fajnychKO

Dzięki VVu za informację! :)
To jeszcze przypomnę, że łapiemy w czwartek
Kotów jest do złapania dużo ;)
No i pilnie DT potrzebny dla trzech maluszków
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Śro lip 25, 2012 15:22 Re: Łapanki MT-SZUKAMY karmiciela k.POLFY & DT dla fajnychKO

O kurczę. Nie mogę :(
Miałam już do Ciebie dzwonić, bo się martwiłam ciszą, ze coś się dzieje.
A był jakiś odzew na newsletter, czy to nie pomogło w ogóle?
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Śro lip 25, 2012 15:24 Re: Łapanki MT-SZUKAMY karmiciela k.POLFY & DT dla fajnychKO

Cały jeden kontakt ;)
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Śro lip 25, 2012 15:27 Re: Łapanki MT-SZUKAMY karmiciela k.POLFY & DT dla fajnychKO

Oj, bo to w sumie czarna robota. Mało medialna :twisted:

Kurczę, akurat jutro wieczorem jestem out, nie wiem, mogę jeszcze ynkę podpytać, ale u niej też kocioł.
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Śro lip 25, 2012 15:44 Re: Łapanki MT-SZUKAMY karmiciela k.POLFY & DT dla fajnychKO

pytaj, zwłaszcza o kociaki :twisted: :lol:

Serio -trzy kurduple szukają DT
Muszę odłapać ich mamusię, bo ma pękaty brzucho, a co z kurduplami zrobić, jak nie mam gdzie ich zainstalować?
Helpunku!!!
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Pt lip 27, 2012 8:29 Re: Łapanki MT-SZUKAMY karmiciela k.POLFY & DT dla fajnychKO

Uparta kocica za nic nie chciała wejśc do klatek - tak tak - mieliśmy kilka różnych klatek ;)
Kocica ma już brzuszek, więc pilnie chcemy ją złapać. Niestety jest to matka 4 maluchów (przyszedł jeszcze jeden zupełnie czarny maluszek), maluchy biegają wszędzie za mamą :( Są już na tyle duże, że poradziłyby sobie, jednak jak patrzyłam jak bardzo polegają na mamie, to strasznie mi smutno się zrobiło.
Ponieważ nie mam innej opcji robimy tak: na mamusie zasadzamy się w najbliższy poniedziałek. Przy okazji łapiemy maluchy. Wsadzę je do jednej klateczki - no i nie mam zbytnio wyboru, chyba je wysterylizuję i razem z mamą wypuszczę. Kurduple na oko mają ok 14-16 tygodni.
:(
No, nie wiem co robić :(
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Pt lip 27, 2012 10:25 Re: Łapanki MT-SZUKAMY karmiciela k.POLFY & DT dla fajnychKO

A ona podchodzi do człowieka? Do łapania podbierakiem się nadaje?
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Pt lip 27, 2012 11:51 Re: Łapanki MT-SZUKAMY karmiciela k.POLFY & DT dla fajnychKO

Nie podchodzi na tyle blisko, zeby się udało. Ona zawsze trzyma się na uboczu, chowa w krzaczkach i je zawsze ostatnia.
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Pt lip 27, 2012 12:40 Re: Łapanki MT-SZUKAMY karmiciela k.POLFY & DT dla fajnychKO

Witam !
W tamtym roku rozmawiałam z którąś z Was,ale skasowałam PW. :oops: W poniedziałek po roku adopcji odwieziono mi kicię Zosię.Bez książeczki,niewysterylizowaną.Nie jestem nawet pewna,czy została zaszczepiona.Potrzebuje pomocy osoby która mieszka blisko Antalla J 8,aby sprawdziła czy " państwo" jest w domu i jakby nie zabrakło jej odwagi odebrała książeczkę.Mieszkam blisko Okęcia w tej chwili mam problemy z chodzeniem i ciężko mi jechać.Gdybym wiedziała,że chociaż przebywają w domu to może jakoś bym się doczłapała pomimo bólu.. :roll: Na moje wiadomości nie odpowiadają.Zresztą zawsze miałam z tym problem.

welina

Od: Pon sty 25, 2010 15:17

Post » Pt lip 27, 2012 12:53 Re: Łapanki MT-SZUKAMY karmiciela k.POLFY & DT dla fajnychKO

welina, jak ważna jest dla Ciebie ta książeczka?
Bo póki co, ja nie będę miała kiedy pojdechać :(
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Pt lip 27, 2012 13:04 Re: Łapanki MT-SZUKAMY karmiciela k.POLFY & DT dla fajnychKO

tajdzi pisze:welina, jak ważna jest dla Ciebie ta książeczka?
Bo póki co, ja nie będę miała kiedy pojdechać :(

W tej chwili mała jest w stresie.Po za tym wygląda na zdrową.A ja dopiero zbieram na sterylkę.Ale do analiz i zabiegu będzie mi potrzebna,bo nie jestem pewna ,czy była szczepiona.Niby obiecała mi wysłać.Sama prosiła żeby ją informować o małej,ale nie odpisuje.Tak bardzo mi się nie śpieszy,ale chciałabym odzyskać,aby wiedzieć na czym stoję.Gdyby przysłała to dam znać-choć wątpię.

welina

Post » Pon lip 30, 2012 8:21 Re: Łapanki MT-SZUKAMY karmiciela k.POLFY & DT dla fajnychKO

tajdzi wielkie dzięki za chęć pomocy. :ok: Już nie aktualne.dostałam wiadomość.Tylko nie wiem,czy wierzyć :(

Wiadomość cyt.

Nie miałam czasu napisac w zwiazku z pogrzebem.
Mala uwielbia karme z lososiem, ja kupowalam jej purine.
Szczepiona byla we wrzesniu. Nie miala wpisane do ksiazeczki bo bylam bez, ale dowiedzialam sie u weta.
Ciesze sie ze je, choc ona baaardzo lubi jesc. Tesknimy za nia ;(
Bardzo serdeczne usciski dla Malutkiej, moj koci obtarty nosek.
Ciekawe czy tez teskni
Pozdrawiam

welina

Post » Pon lip 30, 2012 11:49 Re: Łapanki MT-SZUKAMY karmiciela k.POLFY & DT dla fajnychKO

tajdzi, mam prośbę - gdyby się szykowały jakieś łapanki czy w ogóle coś ważnego było - mogłabyś to ogłaszać na swoim profilu na Facebooku?
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Pon lip 30, 2012 11:52 Re: Łapanki MT-SZUKAMY karmiciela k.POLFY & DT dla fajnychKO

omatko, mogę spróbować :) choć do FB podchodze jak do jeża ;)

Dziś z Wujkiem będziemy łapać jak nic się w pogodzie nie zmieni - zasadzimy sie na mamusie i kurduple
Nadal szukam DT dla maluchów spod Polfy - inaczej zmuszona będę od razu je wysterylizować i wypuścić razem z mamą :(
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Pon lip 30, 2012 11:54 Re: Łapanki MT-SZUKAMY karmiciela k.POLFY & DT dla fajnychKO

i jeszcze wrzucę tu informację:

SZUKAM DOMKÓW DLA 5 KOCIĄT - bure złapane pod Mostem (dziewczynki), a reszta łobuziaków podrzucona do lecznicy (niebiesko biały - to chłopiec, łaciata i pręgowana to dziewczynki) Wszystkie zaszczepione, odrobaczone i zachipowane, fajnie byłoby je jak najszybciej wypchnąć, bo kurcze brak miejsca :(

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek
--------
Obrazek