Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
izaA pisze:enduro pisze:tig_ra pisze: Royal Canin, zamiast dokladac do karmy namioty i miseczki, powinien raczej dolozyc miesa...
dobrze powiedziane
w moim mniemaniu orijen to najlepsza obecnie karma pod względem składu. współczynnik cena/jakość również bardzo pozytywny.
Enduro, nie karmisz już acaną?
izaA pisze:
Niestety cały worek wsypałam do pojemnika na karmę, a worek wyrzuciłam...czy zatruta karma działa od razu? Bo jeśli powoduje np. biegunkę czy inne objawy tego typu - to nic takiego nie ma...dodam jeszcze, że stosując ścicśle dawki podane przez producenta osiagnęliśmy nawet postępy w odchudzaniu, z czego ogromnie się cieszę![]()
Co do mrożenia mięsa - może nie porównywałabym tego do miseczek gratis...ewentualnie do zawartości mięsa mokrego w zestawieniu do zawartości mięsa suchego...jedna z firm właśnie to podkreślała w swoich materiałach reklamowych...
W poszukiwaniu karmy "doskonałej" nie znalazłam niestety skutecznie działającej na wrażliwy żołądek zakłaczajacego się Otisa. Chciałabym, żeby nie wymiotował kłakami za każdym razem jak się trawką poczęstuje. Podobno Sannabelle jest w tym najlepsza, ale tłusta...chyba wolę podawać bezopet i mieć coraz szczuplejszego kota niż "przetaczać" go z kąta w kąt...
Porównując Acanę Light i tę Chicken Soup - ta druga jest skuteczniejsza w odchudzaniu, to widać![]()
sisay pisze:To przyszlo jako gratis w paczce ze sklepu internetowego razem z zakupami, podobnie jak miseczka
aja1974 pisze:muszę donieść, że Bozita jest przyjęta przez moje koty z wieelkim entuzjazmempiszę tu o tych "kartonikach", nawet Kicia się skusza-a to duży wyczyn z jej strony-dotąd nie jadła nic prócz suchego-a tu proszę- Bozitkę czasem skubnie ..
Tig_ra
TWOJ KOT NIE JEST KURCZAKIEM, NIE KARM GO ZIARNEM![]()
a na poparcie zaprezentuje sklad najnowszego hitu Royala (z miseczka)
SKŁADNIKI
Suszone mięso z kurczaka i indyka (min. 16% kurczaka), pszenica, gluten pszenny, gluten kukurydziany, otręby pszenne, tłuszcze zwierzęce, hydrolizowana wątroba, biały ryż, sole mineralne, tran, pulpa z cykorii, włókno z jabłek (źródło pektyn), łuski i nasiona psyllium (źródło włókna śluzotwórczego), tauryna, wyciąg z aksamitki wzniesionej (źródło luteiny).
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], puszatek i 91 gości