DT Smarti2- Devi znalazła cudowny domek w Hamburgu.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 26, 2011 18:34 Re: KICIE u Smarti 2

jasne że chore koty poluja na woły :ryk: :ryk: zwłaszcza w kawałkach.

aaa swoją droga trzymanie wołu 8O w kawałkach 8O w szafie 8O trzeba zalegalizować!!!

no i pierogi Erin w liczbie 300 sztuk jak nic musimy do US zgłosić!!
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Sob lut 26, 2011 18:36 Re: KICIE u Smarti 2

W końcu 300 sztuk to już hurtowa produkcja! Za dużo jak "na własne potrzeby".

Poza tym nie wiem, czy na 300 się skończy - do listy zostały przecież dopisane graszka-gn i Aleksandra59 :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Sob lut 26, 2011 18:40 Re: KICIE u Smarti 2

Ale ja wynagrodzenia nie wezmę :wink:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob lut 26, 2011 18:41 Re: KICIE u Smarti 2

pierogi Erin takie dobre że można zjeść nieograniczoną ilość to już teraz jak nic musi ich być ze 400 a nim przyjdzie wiosna potrzebna ilość wzrośnie do 1000!!!

a tak swoją droga to chyba powinnyśmy powoli planowac co która z nas przyniesie do jedzenia i faktycznie przemyśleć ilośc-żeby nie zabrakło ale żeby i nie zostało..

a za Biankę :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Sob lut 26, 2011 18:42 Re: KICIE u Smarti 2

Erin pisze:Ale ja wynagrodzenia nie wezmę :wink:

a to będzie nielegalne :ryk: :ryk: :ryk:

smarti

Post » Sob lut 26, 2011 18:46 Re: KICIE u Smarti 2

Nie, to będzie darowizna 8)

Erin

Post » Sob lut 26, 2011 18:46 Re: KICIE u Smarti 2

A poza tym wynagrodzenie w naturze też jest opodatkowane :mrgreen:

Ja zrobię sałatkę ziemniaczaną wg 5 elementów - jest super fantastycznie smaczna - opinia wszystkich dotychczasowych spożywaczy :D

tylko nie wiem z jakiej ilości ziemniaków :?: i w czym :?:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Sob lut 26, 2011 18:47 Re: DT Smarti 2- PROMYŚ JEST ZDROWY !!!

smarti pisze:Liwio-po raz ostatni ustosunkowuję sie do Twojego postu bo może nie do konca zrozumiałaś. jezeli już to coś co jest nieformalne, sie formalizuje,czyli inaczej rejestruje.
Słowo zalegalizować oznacza uczynienie legalnym czegoś co nielegalne.
Legalizuje to swoje interesy np.mafia.
Jak pisałam-masz podejrzenia-zgłoś się do prokuratury a mnie daj spokój bo to się robi nudne.
To Ty mylisz pojęcia, smarti i chyba nie rozumiesz pojęcia - legalizacja to stwierdzenie zgodności z prawem, nadanie mocy prawnej, stwierdzenie wiarygodności, nadanie urzędowego statusu. Nie ma to NIC wspólnego z rzeczami nielegalnymi i mafią ;)
Liwia_ pisze:U Ciebie wygląda to w niektórych przypadkach tak, że ustalasz cenę, stawkę za miesiąc pobytu kota i wymagasz jej uiszczenia, ze swojej strony zaś - zapewniasz kotu schronienie, karmę i żwirek. To jest świadczenie usług, które moim zdaniem powinno być sformalizowane.
A do Twojej kieszeni wchodzę jedynie w zakresie, w którym sama się ogłaszasz, czy zyskujesz "pensjonariuszy".
smarti pisze:Mylisz pojecia,czyli "ustalanie stawki za kota" z obliczeniem ile mnie kosztuje wyżywienie kota.Trudno abym brała kota prosząc o wspomożenie fin.jego jedzenia i nie wiedziała ile muszę za to jedzenie zapłacić. Zresztą zawsze,za każdym razem jeśli brałam kota pisałam że "albo pieniadze albo karma"-mnie jest to obojętne.
Nie, jestem w stanie przytoczyć Ci kilka przykładów, gdzie przedstawiałaś po prostu stawkę i tyle. To, czy jest ona zaniżona, czy zawyżona, to zupełnie inna kwestia. Sedno jest w tym, że podajesz stawkę, którą trzeba uiścić i której zapłaty wymagasz - to jest nic innego, jak usługa.
smarti pisze:Mylisz tez "ogłaszanie się i zyskiwanie pensjonariuszy" z chęcią pomocy najbardziej potrzebującym kotom których nikt nie chce.
Nikogo nie zmuszam i nie proszę o danie mi kota i nie staraj sie tworzyć takiego wrażenia,
a także nie myl tego z faktem, ze czasem zdarza mi się dyskutować z ludzmi na forum na różne tematy bo nie zawsze potrafię pojąc ich tok rozumowania..
Zacytowałam jak "delikatnie namawiano" Bettę do posłania do Ciebie kotów hurtowo, za odpłatnością. Pamiętam też kilkustronicową dyskusję, gdy ja odmówiłam wysłania do Ciebie kota. Nie jest tak, jak piszesz.
smarti pisze:I nadal jeśli ktoś zechce im u mnie zapewnić karmę, to powiem temu komuś za ile dziennie karmię kota.
Jeżeli ktoś zechce - ok. Ale nie pytałaś o taką chęć ani mnie, ani Betty... Przestawiłaś po prostu swoje finansowe wymagania, stawkę - i tyle. I dlatego Twoja działalność nie jest dla mnie dt.
smarti pisze:Nie szkoda Ci czasu-zamiast tu pisac mogłabys zrobic w tym czasie coś pozytecznego...a i
mnie,siłą rzeczy, zmuszasz do tracenia soboty na bzdury..
z mojej strony ten temat dyskusji z Tobą, jest zamknięty.[/b]
Dziękuję za troskę o mój czas i moje obowiązki.
Swoją drogą - bardzo mi przykro, że na takim słodko-entuzjastyczno-cukierkowym wątku tolerujesz inwektywy wobec gości. Cóż.
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Sob lut 26, 2011 18:48 Re: KICIE u Smarti 2

a mój Tż powinien zalegalizować częstowanie gości napojami :piwa: :piwa:

smarti

Post » Sob lut 26, 2011 18:50 Re: KICIE u Smarti 2

Eeeee tam - zawsze można w US powiedzieć że się kasę ma z nierządu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob lut 26, 2011 18:50 Re: KICIE u Smarti 2

Wiecie co, własnie mi znikło oznaczenie wątku - tzn. taka czarna kropka, jaka się pojawia przy tytule wątku w którym się już coś napisało.. :roll:

Marzenia11

Post » Sob lut 26, 2011 18:52 Re: KICIE u Smarti 2

Gibutkowa pisze:Eeeee tam - zawsze można w US powiedzieć że się kasę ma z nierządu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

No właśnie!!!! :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

czyli już mozęmy spać spokojnie :D Gibutku, jestes nieoceniona - zapomniałam o tym :mrgreen:

Marzenia11

Post » Sob lut 26, 2011 18:53 Re: KICIE u Smarti 2

No i ja tez mogę powiedzieć, ze na moje konto wpływa kasa za usługi z nierządu - tylko trochę wstyd, ze się tak nisko cenię :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Marzenia11

Post » Sob lut 26, 2011 19:08 Re: KICIE u Smarti 2

a fuj Marzenia...tak za 10- 20 zeta?! :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Ostatnio edytowano Sob lut 26, 2011 19:09 przez smarti, łącznie edytowano 1 raz

smarti

Post » Sob lut 26, 2011 19:09 Re: KICIE u Smarti 2

Ale chyba kiedyś był pomysł, żeby to opodatkować, nie przeszedł?

Erin

[poprzednia][następna]