^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 21, 2011 15:03 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Kochani, w dalszym ciagu szukam nowego domu stałego lub tymczasowego dla Dyni.
To przemiła, miziasta kotka, wiekszość dnia przesypia, nie szaleje, ale Witolda stresuje jak ona podchodzi do niego. Jest od niego sporo większa i Witek zwyczajnie sie boi, zrywa się do ucieczki, nogi go nie słuchaja i się przewraca albo chowa pod kanapa. Nie chcę go niepotrzebnie denerwować. Nie mam możliwości oddzielenia kotów od siebie. Dynia nie lubi być zamknięta sama, płacze wtedy.

Kto chciałby przemiła Kulę Smakulę?

Obrazek

Obrazek
Obrazek Obrazek

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

Post » Pon lut 21, 2011 18:32 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Jeśli sytuacja będzie zupełnie kryzysowa, to ja cały czas deklaruję pomoc z Dynią. Jeśli jestem w stanie opanować półtonowego ogiera, to chyba mimo wszystko dam radę czyścić jej uszy... No chyba, że nie chcesz jej do mnie dać, bo nie raz już odniosłam takie wrażenie (także w związku z Edi, gdy chciałaś zmieniać jej tymczas).

Śnieżynka w nowym domu Obrazek

a Rysiek w dotychczasowym i chyba już na stałe stałym ;) Obrazek
Fundacja PRO EQUO Szczecin / Moryń kontakt 798 442 668 proequo@gmail.com

proequo

Od: Wto lut 02, 2010 13:52

Post » Pon lut 21, 2011 22:54 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Pamiętacie Mrówkę? To kot, który nie rośnie :)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

W dalszym ciągu jest kochana, przylepna i mruczy jak tylko wyciągnie się do niej ręce.
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Wto lut 22, 2011 12:32 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Biało-rudy Dante ma już dom 8)
Wielkie dzięki Rudolf dla Ciebie za wszystkie podjęte dla Dantego działania :flowerkitty:
Obrazek

Istna

Od: Sob sty 19, 2008 14:25

Post » Wto lut 22, 2011 12:36 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

e-dita pisze:Pamiętacie Mrówkę? To kot, który nie rośnie :)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

W dalszym ciągu jest kochana, przylepna i mruczy jak tylko wyciągnie się do niej ręce.

Mrówka rośnie w jednym tylko - ma coraz większe oczy :lol: Wygląda już jak małą sowa. Jest przerozkoszna
Obrazek

Istna

Post » Śro lut 23, 2011 8:32 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Mrówcia to słodziak słodziasty :1luvu: A pierwsze zdjęcie najlepsze, uwielbiam takie kocie przytulańce. Moje dwie siostrzane kocice co najwyżej się lizną po uchu w przelocie i to jakby z obowiązku rodzinnego... :roll: :wink:
Obrazek Klara, Tosia i Pingwin fotostory--->zapraszamy :)
Maciuniu ['] Pompuś [']

olusiak81

Od: Śro sie 15, 2007 18:14

Post » Śro lut 23, 2011 14:18 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Mrówcię kochają wszyscy a ona uwielbia się przytulać:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Śro lut 23, 2011 14:35 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

isabell36 pisze:
Pixia pisze:A ja widziałam te obie czarownice na zdjęciu. :D
Dziewczyny szukam ok 1,5 rocznej kotki, wysterylizowanej na "wiochę" zdunowo. Pani ma domek, 4 letnie dziecko i duży teren wokół domu. I takie małe myszki.
Poszukiwana kotka jak najbardziej łowna ale z kartą pobytu w domu.
Macie jakieś propozycje?

sorry, że się wcinam, ale czy ogłoszenie jest dalej aktualne ? Bo miałabym kandydatkę, tyle że młodszą ( wg.weta VI.2010) ale niedawno wysterylizowaną.
Myślę, że by się nadawała, to jej historia:
Jest to koteczka jak najbardziej domowa, została wyrzucona i chora przygarnięta przeze mnie na początku grudnia w te okropne mrozy. Szła za nami i zabunkrowaliśmy ją najpierw w naszej budce dla dzikusków, niestety dostała takiego rozwolnienia, że nie kontrolowała tego i prawie siłą wzięłam ją do domu ( Tż twierdzi, że jeden kot nam wystarczy :cry: ). Rysia została wyleczona z sensacji żołądkowych, odrobaczona i zaszczepiona, 8.II była sterylizowana - czuje się świetnie, no i kończymy walkę ze świerzbem w uszach. Ja bym ją zostawiła, zwłaszcza, że zaczęły się dogadywać z moją rezydentką, ale po pierwsze nie mam siły walczyć z Tż-tem, a poza tym nie wiem ile kotka była na wolności ale ona bardzo chce na dwór. Mieszkamy na poddaszu i nawet nie mamy balkonu, a ona bardzo chce wychodzić, jest grzeczna, nigdy w domy mi nie nabrudziła, nie lubi być na rękach ale jest miziakiem, który przychodzi, udeptuje i głośno traktorzy. Taki dom wychodzący w bezpiecznym miejscu byłby dla niej rajem - ona wie co to wolność, ale jest pro ludzka i domowa. Czy łowna ? Nie mam pojęcia, bo nie mamy myszy, ale bawi się chętnie i sprawnie - zwłaszcza piłeczką więc nie powinna mieć kłopotu z myszą :D
Zapomniałam o wyglądzie: jest szara marmurkowa z brązowymi znaczeniami na grzbiecie, a brzusio ma rozkosznie karmelkowy (płowy) w czarne cętki, no i piękne zielone oczy, aha uwielbia oglądać telewizję - zwłaszcza animal planet.

Isabell znalazłaś dom dla kotki?
Obrazek

Istna

Post » Śro lut 23, 2011 21:17 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

niestety nie :(
pisałam PW do pixie ale nie odpowiedziała :cry:
jakby Rysia przyzwyczaiła się do mieszkania to może by została bo Tż już trochę urobiłam :wink:
ale jak widzę to tęskne spojrzenie na dwór (włącznie z efektami dźwiękowymi 8O ) to serce mi się kraje.
Chciałbym jej zapewnić dobry, bezpieczny domek wychodzący (wiem - marzenie ściętej głowy)
- nie znam za bardzo Szczecina to Zdunowo jest w miarę ???
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Śro lut 23, 2011 21:21 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

e-dita Mrówka jest piękna i przesłodka :1luvu:
Rysia jest trochę do niej podobna w umaszczeniu, tylko Mrówka jest pręgowana a Rysia - marmurek z brzuszkiem w cętki.
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Śro lut 23, 2011 21:38 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

isabell36 pisze:niestety nie :(
pisałam PW do pixie ale nie odpowiedziała :cry:
jakby Rysia przyzwyczaiła się do mieszkania to może by została bo Tż już trochę urobiłam :wink:
ale jak widzę to tęskne spojrzenie na dwór (włącznie z efektami dźwiękowymi 8O ) to serce mi się kraje.
Chciałbym jej zapewnić dobry, bezpieczny domek wychodzący (wiem - marzenie ściętej głowy)
- nie znam za bardzo Szczecina to Zdunowo jest w miarę ???

Isabell, w Zdunowie już zamieszkała koteczka. Ogłaszałaś Rysię? CatAngel chętnie pomoże w ogłoszeniach na różnych portalach. Rysia jest w poczekalni TOZu?
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Śro lut 23, 2011 21:58 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Dynia zmieniła dziś dom tymczasowy. Będzie teraz w domu bez innych zwierząt.
Rudolfie, bardzo dziękuję za pomoc :1luvu:
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Śro lut 23, 2011 22:12 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Dynia jest u mnie ;) Nie wiedziałam, że ona AŻ tak wielka! 8O
Na razie siedzi za łóżkiem, odsunęłam trochę aby miała więcej miejsca :lol: no i abym mogła ją głaskać co jakiś czas. Na razie śpi, miejmy nadzieję, że szybko się oswoi i uda mi się jej znaleźć odpowiedni domek ;) Jedzenie w misce ma, kuweta też stoi, mam nadzieję, że w nocy sobie pozwiedza. Przynajmniej mam do kogo mówić tylko nie wiem czy ona mnie słucha :P
Obrazek

Szelka

Od: Pon maja 31, 2010 0:04

Post » Czw lut 24, 2011 8:33 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Wrażenie po pierwszej nocy:
Po 3 rano obudziło mnie miauczenie Dyni - pierwsza moja myśl - utknęła w kuwecie :oops: Z dobre 5 minut jej szukałam by odkryć ją za lodówką - musiałam ją trochę odsunąć, bo wyglądało jakby tam utknęła, nie wiem, w każdym razie później przestała miauczeć albo ja już nie słyszałam. Dalej siedzi za lodówką, wymieniłam nietknięte jedzenie w misce, z kuwety nie korzystała. Za chwilę wychodzę więc mam nadzieję, że się bardziej ośmieli. Ale odnoszę wrażenie, że ona się mnie boi... E-dita jak wyglądały pierwsze dni u Ciebie?
Obrazek

Szelka

Od: Pon maja 31, 2010 0:04

Post » Czw lut 24, 2011 10:18 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Biedulka, u mnie też płakała przez pierwszych kilka nocy, drugiego dnia zjadła i drugiego skorzystała z kuwety. Może teraz jak będzie sama, to pozwiedza sobie i obwącha wszystkie kąty.
U mnie siedziała schowana pod wanną, żeby jej dosięgnąć kładłam się na podłodze i głaskałam ją, ale nic więcej, na siłę jej nie wyciągałam; od początku mruczała przy głaskaniu, ale nie wychodziła spod wanny. Może się Ciebie bać, u mnie zaczynała się już czuć jak u siebie, a teraz nagła zmiana miejsca, ale to minie, głaszcz ją i przekupuj jedzeniem - koooooocha jeść. Ja jej podstawiałam miseczkę pod nos i później powolutku ją przesuwałam w moją stronę.
Obrazek Obrazek

e-dita

[poprzednia][następna]